Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Analiza post criza a ostatecilor


de ampop la: 08/06/2005 08:10:00
modificat la: 13/06/2005 20:51:19
voteaza:
Presedintele Basescu a prezentat un comunicat relativ lung si plicticos de o ora. Serviciile secreta romanesti au fost aduse in al zecelea cer, preamarindu-li-se meritele nemarginite in eliberarea ziaristilor. "Securitate e cu noi"... parca il auzeam pe generalul Ghitza al trupelor de securitate (azi jandarmerie), in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989. Toata lumea jurnalistica, de la vladica la opinca , a remarcat scaparile VOITE ale lui Basescu,respectiv ca s-a dat ceva la "schimb" si "implicarea Siriei" in eliberare. La schimb puteau fi doar teroristi HizbAllah sau de cer nu Alfatah.Logic. De unde?...din Romania...Round-up al teroristilor bine protejati pana mai acum in martie si dati la "schimb". Il capo di tutti capi, Zaher e acum liber.In orice caz Omar Hayssam se pare ca este schizofrenic "cu acte in regula" inca din 1996 (extrem de improbabil sa fi uneltit de pe atunci pentru 2005), cand a facut tratament si in Marea Britanie. Iresponsabil penal, chiar daca Basescu a obligat medicii sa-l certifice drept "normal". In spatele "nebunului" Hayssam cu mai multre tentative suicidare se pare ca este de fapt o intreaga retea terorista, reala de aceasta data, in cooperare cu HizbAllah si de ce nu Al Qaeda? Banii ciuhapului nebun au fost repede impartiti intre baietii buni si/sau rai. Acum nebunul este sarac si poate avea oricand, de ce nu si o tentativa suicidara reusita si imposibil de impiedicat de gardieni. Allah e mare. Yassin arabul "bun" (afirmat explicit de catre Basescu) beneficiaza si el de o parte din banii schizofrenicului. Hayssam a fost un dummy de acoperire a mai multor indivizi, romani si straini , PSD-isti sau nu, musulmani sau ateo-crestini. Aceia laudati la scena deschisa. Dumnezeu cu mila. Este dragutza abordarea gen "who killed JFK?" in cauza, adica relevarea "secretului" peste 50 de ani...pana sa ajunga la nivelul CIA si a comisiei Warren, baietii lui Vulpea si Timofte-Fulga mai trebuie sa invete ceva meserie...Oricum, cine mai are nevoie de dezvaluirea "secretului"? Imaginea Romaniei a fost alterata prin "premiera mondiala" de complicitate a unor cetateni ai propriei tari (arabul Hayssam este cetatean roman) la actul terorist. Dar...who gives a shit...S-auzim de bine 1111111.
Mario
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Ba sa stii - de TeodoraPA la: 13/06/2005 22:10:05
ca eu m-am saturat de Hayssam asta. Ca a fost dummy sau nu, trebuia sa cada, si de ce sa fie salvat. Crima-i crima si se plateste, nu? Si dupa cum ai vazut la TV acum mai sunt cercetati vreo cativa de prin PSD. Ca cercetarile astea din ultimul an nu au dus la nici o condamnare - vezi Sechelariu, Iacobov, Dinu Patriciu, Tender,..., asta e alta poveste.
Pe mine in comentariu lui Basescu m-a deranjat cel mai tare cat a insistat pe - aveti incredere in organele statului. Nu mai fiti asa de neincrezatori, nu ne mai intoarceti pe toate partile. Asta nu, nu se spune. Ce rol mai are mass-media atunsi? Parca era a patra putere in democratie, nu? Mie mi-a parut putin totalitarista rugamintea lui de a-i acorda increderea noastra...
Oricum, s-au mai intamplat multe de cand ai postat tu comentariul, deci se mai poate discuta.
__________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#54688 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bravo Florence! - de ampop la: 15/06/2005 07:46:36
La conferinta de presa de marti Florence Aubenas s-a comportat exceptional. Cu un simt al umorului mai rar intalnit, cu un tonus psihic de invidiat a explicat pe larg "aventura" ei. Cand a fost intrebata despre jurnalistii romani a fost Doamna cu D mare. Fara echivoc si nu "pentru a-l proteja pe agentul 007" cum insasi spunea, a afirmat ca a fost in captivitate cu Hussein. Atat si nimic mai mult. "C'est ridicule" a spus in finalul alegatiilor despre Marie Jeanne. Povestioara jurnalistilor romani cu prajiturelele pastrate de Florence pentru Sorin Miscoci ramane in aer. La ora actulala nu mai prezinta chiar nici o importanta. Motivele pentru care ea "acopera" pe altcineva nu mai au sustinere logica. Florence a citit articolul din Liberation dar nu a marsat pe versiunea romanilor. Nici dupa briefing. Daca ar fi altii captivi, relatarea despre romani NU poate sa le dauneze. Atat Florence cat si cei trei romani sunt liberi. Povestea ascunderii adevarului de catre Florence ramane fara temei logic si/sau juridic. cateva rationamente raman se pare in picioare. Florence ar fi dorit sa se "delimiteze" de romani. De ce?
1.Ea NU a fost intr-adevar detinuta cu ei si povestea celor trei este un basm creat de serviciile speciale romane.
2.Motivul captivitatii lor a fost DIFERIT de cel al ei (chiar daca au fost impreuna), respectiv EI au fost de cealalta parte, sa zicem "alaturi" de rapitori iar orice mixaj cu ei ar fi fost compromitator pentru Florence.
3.sau si 1 si 2.
4.Florence minte patologic, fara nici un motiv, efect al unor tulburari psihice, avand in consecinta nevoie de tratament de urgenta.
Personal afirm ca teza 4 este extrem de improbabila.
Implicarea serviciilor secrete siriene alaturi de cele romane a adus se pare eliberarea. "Maurul si-a facut treaba". Francezii au multumit pe larg "maurului" (n.n. serviciilor secrete romane in frunte cu Basescu).
Dar inainte de toata tarasenia cu europenism vs americanism, Franta este tara membra NATO de la inceputuri si aliat real al US. Cei "mari" raman mari si aliati. Utilizarea unor tari mici ca Romania pentru a scoate castanele din foc, cu toata ambiguitatea acestora politica si de alianta militara, este utila. "Paris vaut bien une messe" zicea Henry al IV-lea. Si francezii i-au "utilizat" pe romani ( in legatura cu sirienii lui Iskandarani) pentru a-si recupera ostateca. "Merci la Roumanie"...dar "la France et l'OTAN c'est d'autre chose."
Motivele le putem banui, imagina, delira sau analiza. S-auzim de bine!

Mario
#54936 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...