-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Oamenii nu se trag din maimuta


de Cassandra la: 13/06/2005 16:37:00
modificat la: 24/07/2006 22:46:09
taguri: Natura_si_stiinta 
voteaza:
Oamenii nu se trag din maimuta

Iar Darwin nu a afirmat niciodata asa ceva. In ziua de azi teoria evolutiei desi putin inteleasa este una dintre cele mai criticate teorii stiintifice. “Este doar o teorie”, se spune ignorind faptul ca relativitatea lui Einstein este tot o teorie, asa cum teorie este faptul ca Pamintul se roteste in jurul Soarelui si nu invers, existenta si structura atomilor etc. Stiinta opereaza cu teorii, dar teoria in acceptia stiintifica este o explicatie confirmata pe baza observatiei si a experimentarii, de multe ori in asa masura incit expertii o considera un fapt.
Teoria evolutiei este o explicatie minunata a vietii pe care insa multi o neaga in ciuda multitudinii de probe care o sustin. Pentru multi adepti ai religiilor iudeo-crestine ideea ca oamenii descind din primatele primitive este alarmanta pentru ca contrazice interpretarea textuala a Genezei. Un sondaj realizat in 2001 in SUA arata ca 45% dintre americanii adulti cred ca “Dzeu a creat omul cu acelasi aspect pe care il are in prezent, acum aproximativ 10000 ani.” Evolutia nu a avut nici un rol in aspectul si existenta omului in prezent. Aproape jumatate din populatia adulta americana considera ca Darwin nu a avut dreptate cind a elaborat teoria evolutiei. Numai 12% din americani cred ca omul a evoluat pornind de la alte forme de viata fara interventia divina!

Adeptii Creationismului incearca sa impiedice predarea biologiei evolutioniste in scoli. Sumind la aceasta ignoranta si confuzia milioanelor de persoane usor manipulabile, Creationismul care are pretientia de a fi o stiinta are astazi din ce in ce mai multi adepti in defavoarea teoriei evolutioniste. Chiar in Cafenea am putut sa citesc afirmatii ca de exemplu: “teoria evolutiei nu au crezut-o nici evolutionistii”, “prostiile acelea cu omul evoluat din maimuta”, “Evolutionistii cred, da, cred doar, ca omul a evoluat din maimuta, neavand nici o dovada”...

Evolutia este un concept deosebit de important pentru bunastarea omenirii, stiinta medicala si intelegerea lumii. Este o teorie plina de credibilitate, sustinuta de un numar crescator de probe si studii stiintifice acceptate de oamenii de stiinta. Nu trebuie si nu este nevoie ca teoria evolutiei sa fie acceptata ca pe o credinta, ea este o teorie stiintifica care se sustine prin forte proprii. Ar fi un aspect pozitiv ca din ce in ce mai multa lume sa o inteleaga si sa o accepte, pina si Vaticanul a acceptat-o. Voi ce parere aveti?
(comentariile sunt inchise) . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1940):


Da - poate prea sigur pe mine - de horiatu la: 21/06/2005 07:55:54
Da - poate prea sigur pe mine. Ar trebui sa adaug ca am citit autori notorii in materie:Zecharia Stichin, Graham Hancock, Erich Von Daniken si chiar Victor Kerebach. Desigur nici unul nu indrazneste sa ridice teoria refugiatilor din viitor, dar mie imi pare singura posibilitate ca zeii aceia veniti de nu'stiu unde sa fi fost atat de compatibili genetic cu oamenii/maimutele primitive.
Si de ce spun ca cineva are interes sa ascunda asta de noi: iata de ce: comanda si citeste cartile lui Zecharia Stichin (pe toate! - sunt o lectura extrem de interesanta.) Apoi du-te pe web si cauta-i pagina si comapra una cu alta. Oare ce l-a facut pe ZS sa dea asa amarnic inapoi?!? (Ultima sa teorie: nu ne tragem din maimuta, nu mai exista zei pt ca s-a terminat scenariul, nu existam nici noi, doar un calculator imens ce mesteca un fractal pe doua fetze: bine si rau intre care sunte simulati fiecare dintre noi - sau poate doar tu, cel ce citesti asta. Daca inca iti pare o teorie plauzibila (nu ne-aparat probabila) hai sa-ti dau si ultima poanta a lui ZS de pe web: pe 11 Sep (911) masina a comutat de la bine la rau... Oare ce-l determina pe ZS sa-si nege teoriile atat de inchegate asa de amarnic?!?...)
#55767 (raspuns la: #55732) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cico - de RSI la: 21/06/2005 09:03:02
Originalul este scris in ebraica si ma tem ca daca il voi cita n-o sa-l intelegi. ;)). Originalul a fost tradus in greaca (Septuaginta), din greaca in toate limbile Pamantului. "Chipul si asemanarea" sunt 2 cuvinte. In ebraica se foloseste unul singur "tzelem" care poate fi interpretat in mai multe feluri. Evident insa nu chip. Mai ales ca , asa cum bine spui D-zeu nu are chip ! Interpretarea personala pe care o dau este ceva mai abstracta. D-zeu este Creatorul. Cum se aseamana omul cu El? Prin aceea ca la o scara mult mai mica si omul are capacitatea de creatie, printr-un act constient, spre deosebire de alte specii. Dar si capacitatea de distrugere... din pacate.
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#55775 (raspuns la: #55755) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vezi - comentariul meu anteri - de horiatu la: 21/06/2005 15:17:21
Vezi - comentariul meu anterior, n-a mai aparut...
Si nici parola mea pt acest site n-a mai fost salvata pe calculator. Noroc ca n-am uitat-o!
#55809 (raspuns la: #55732) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horiatu - de RSI la: 21/06/2005 15:57:10
" Oare ce-l determina pe ZS sa-si nege teoriile atat de inchegate asa de amarnic?!?...)"
Simplu-tocmai a vizionat "Matrix" !!! :))

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#55818 (raspuns la: #55767) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Chipul si asemanarea" = "tzelem" - de om la: 21/06/2005 16:42:43
ne cam impotmolim in interpretari!; dar ce te faci cu OAMENII care nu au astfel de probleme pentru ca ei sunt cu...NIRVANA (stare suprema spirituala)? Ei nu sunt dupa asemanarea cu Dumnezeu pentru ca nu au traducerea bibliei? Banuiesc ca fiecare trage spuza pe turta lui, dar cum toate drumurile duc la Roma...adevarul este pe undeva la mijloc, dar unde? Darwinismul se bazeaza pe evolutie/adaptare fizica (supraviatuire), dupa ce creatia/viata (oricare ar fi ea) s-a manifestat! cu alte cuvinte una este sa te nasti (si dupa cate stiu eu "scanteia vietii" nu este stiuta-poate doar fostul ziar ;-D) si alta este sa supravietuiesti!
#55825 (raspuns la: #55775) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cico - de TeodoraPA la: 21/06/2005 17:02:45
Referitor la chip si imagine, nu cred ca traducerile Bibliei in engleza si romana sunt relevante - adica nu ca ar schimba suta la suta sensul, intelegi tu. Dar daca cineva chiar vrea sa vada cum a vrut autorul sa zica ar trebui sa verifice in ebraica... Am o prietena care are o concordanta biblica in greaca si ebraica si in momentele noastre de cautari religioase ne-am mai uitat prin ea. Foarte multe paragrafe au sensul schimbat datorita traducerii si a unor cuvinte ce nu au un corespondent exact in limba noastra sau in engleza.
Dar pentru mine nici "chip" nu inseamna neaparat chip fizic.
_________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#55830 (raspuns la: #55755) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daca dupa moarte cainii nu se duc in Paradis... (RSI) - de om la: 21/06/2005 17:55:03
" Daca dupa moarte cainii nu se duc in Paradis eu vreau ca dupa moarte sa fiu trimis acolo unde sunt cainii !" = super citat!
"chestia" ca animalele nu au suflet poate se trage din "spiritul arian"! Cu alte cuvinte poate un preotel a spus: "...voi sunteti superiori si nu merita sa va coborati la animale, mai...zoofililor" (;-D!
#55844 (raspuns la: #55741) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatu, tu - de gigi2005 la: 21/06/2005 18:24:31
esti prea profund pentru mine! Nu dau cu pietre in ce nu pricep pentru ca ai si tu logica ta. Daca tu crezi tot ce spui, asta e bine. Dar explica-mi si mie logica, da-mi si mie o dovada palpabila asa, ca pentru fraieri, ca sa pricep si eu! Sau nu-ti bati capul?
#55852 (raspuns la: #55818) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
logica 'stramba' - de donquijote la: 21/06/2005 18:51:11
logica cu 'zeii' (sau intoarcerea din viitor) e cam stramba, ca ei tot din maimute se trag...
sau au ajuns la concluzia ca nu erau destul de buni si s-au intors in trecut sa perfectioneze 'rasa' prin metode genetice?
dupa legende incrucisarile oameni-zei era posibila deci acelasi cod genetic...
#55864 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
logica 'stramba' - de om la: 21/06/2005 20:22:54
ati vazut filmul Alien versus Predator...pacat ca Darwin nu l-a vazut :-D!
#55895 (raspuns la: #55864) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru gigi2005 - de PROUDFRECKLED la: 21/06/2005 21:30:55
De acord. Sa-mi explice mie cineva cum din "supa aia primordiala" (ca asa i se spune) a luat nastere celula vie!
Si iar intreb: Nu cumva veriga lipsa este o mutatzie genetica?

Acum vreo suta de ani s-au enuntat cele doua legi ale termodinamicii.Legea a doua spune:entropia sau dezordinea unui sistem izolat,care este supus unui proces ciclic,creste sau ramine aceeasi.Cu alte cuvinte ,in conditii normale,toate sistemele lasate de capul lor,tind sa devina dezordonate,imprastiate,in relatie directa cu timpul care trece.Orice lucru viu sau nu,se uzeaza ,deterioreaza,descompune,dezintegreaza si conform acestei legi procesul nu poate fi evitat.Evolutionistii sustin ca-n supa primordiala atomii si moleculele fara viata dezordonati si dispersati s-au adunat spontan,in timp,intr-o ordine particulara EXTREM de complexa ca:proteine,ADN,ARN plecind de la care milioane de specii au aparut progresiv.IN CONTRADICTIE TOTALA CU LEGEA A DOUA A TERMODINAMICII.Este absurd sa credem ca proteinele si acizii nucleici ar fi putut apare spontan in ACELASI LOC si in ACELASI MOMENT dat fiind ca pare imposibila existenta unuia fara celalalt.In concluzie chimia nu are nimic de a face cu aparitia vietii.
Citit:drL.Orgel,G.C.Williams,Harun Yahya

POATE FI OCOLITA LEGEA A DOUA A TERMODINAMICII?

In ultimii ani s-au facut descoperiri foarte importante,printre altele si perfectionarea legii termodinamicii:
"Cercetatorii din Australia au aratat insa ca entropia unor sisteme mici(mezoscopice)poate sa se micsoreze pe o perioada mica de timp.In consecinta probabilitatea unui sistem termodinamic de a evolua in sens opus fata de cel prescris de legile termodinamicii creste odata cu reducerea dimensiunilor.Astfel,se va putea analiza,in baza unui alt concept,si problema functiilor vietii.Descoperirea poate fi importanta pentru nanotehnologii si designul micromasinilor."acad. Valeriu CANŢER

Daca se rezolva misterul aparitiei vietii eu cred ca avem destule dovezi ca s-a intimplat o evolutie darwiniana.Avind acest simbure de viata si conditii propice a urmat evolutia pe care toti o cunoastem,care are in top la ora actula omul,da nu s-a terminat !!Noi ca fiinte inzestrate cu ratiune suntem,inclin sa cred,doar pe la inceputuri.Darwin socotea in perioade foarte mari de timp modificarile evolutive.Se pare ca totusi distanta de la cauza la efect este mult mai scurta !Exemplu. Alungirea degetului mare la om de la aparitia ordinatorului.Nu glumesc !!!

Felicitari gigi pentru copilul tau.Intr-o situatie similara mie mi s-a raspuns:draga ai venit prea tirziu,toate locurile s-au dat!Si al meu era premiant si olimpic de loc unu.Compromisuri???Pina-n pinzele albe pentru copii nostri.#55915 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
N-ai retinut amanuntul crucia - de horiatu la: 21/06/2005 21:46:04
N-ai retinut amanuntul crucial. Zeii n-au fost buni - "the good guys!" Au fost niste delicventi, niste derbedei care si-au facut de cap fara sa le pese de consecinte - in cel mai bun caz niste militari dezertori. Nu au ajuns la nici o concluzie ca erau sau nu destul de buni. De fapt oricare din cei 12 din consiliu s-a considerat mai bun ca celalalt si a luptat din rasputeri sa ocupe locul suprem. Numai putera marelui calculator central i-a moderat si i-a facut sa-si imparta terenul de joaca - planeta noastra pe epoci - zodiace, adica atat cat ii trebuie soarelui sa-si schimbe pozitia rasaritului intr-o anumita zi a anului (solstitiu) dintr-o constelatie zodiacala in alta. De aici marea lor pasiune de a construi observatoare monolitice de piatra care sa dainuie, cum sunt cele de la stonhange, peru, titicaca sau sarmizegetuza! In final au disparut, fie pentru ca au luptat prea mult intre ei, fie pentru ca altii - politisti din epoci mai apropiate de noi au luptat impotriva lor, fie ca timpul a fost zguduit peste limita admisibila si viitorul lor a fost distrus (greu de explicat insa cum existenta lor s-a transformat in legenda, in loc sa dispara definitiv. Dar explicatiile astea vor fi date de teorii care n-au fost inventate inca.)
Exista si o alta explicatie: conform urmelor arheologice, zeii s-au intors la fiecare 3600 de ani. Ultima data la anul 1 a.d. Asa ca vor reveni peste inca 1600 de ani. Intre timp: inarmati-va copii, s-au pregatiti-va credinta sa le castigati mila.
#55919 (raspuns la: #55864) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
O dovada palpabila este ca ci - de horiatu la: 21/06/2005 22:02:44
O dovada palpabila este ca circa 10000 de ani de istorie au fost sterse cu buretele. Sunt teorii ca oamenii de atunci nu stiau sa scie sau sa citeasca. Nimic mai neadevarat: sute de mii de tablite de lut sumeriene povestesc despre o societate la fel de avansata (social) ca a noastra. Unde sunt traducerile disponimile pentru mase?
In mai toate partile lumii, civilizatii necunoscute au ridicat monumente megalitice pe care numai gandul le poate inchipui. Oare? - acei ingineri n-au scris nimic?

Sti un cat timp s-a construit arca lui Noe? consulta biblia - in 7 zile!

Poveste: un meteorit urias a cazut in ocean si a provocat valuri uriase, sunami, etc. fenomen pe care-l numim potop.
Citeste biblia: potopul a durat 90 de zile si a acoperit tot pamantul pana si pe cei mai inalti munti! Intraba argeologii si iti vor confirma ca potopul a existat cu adevarat si a acoperit cei mai inalti munti.
Potopul n-a fost un fenomen natural - nici meteorit cazut in ocean, ca am fi disparult prajiti ca dinozaurii indiferent de maiestria lui Noe. Nici gheata din antartica nu s-a varsat in ocean ca ar fi fost doar un urias dar scurt sunami - a fost o arma teribila si incredibila experimentata aici pe pamant - de cine?

Exista un singur raspuns la aceasta problema: viitorul poate fi restaurat numai daca trecutul va fi sters! Dar viitorul cui? Si e totusi trecutul nostru!
#55924 (raspuns la: #55852) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
3 paragrafe - de gabriel.serbescu la: 21/06/2005 22:06:02
Simt nevoia sa intru si eu in discutie si atunci am sa incep prin a va spune ca aveam un profesor de geografie de un bun simt desavarsit, ce, printre altele, se declara sincer adept al teoriei evolutiilor speciilor, asistate divin insa. Se imbinau astfel in el ingredientele omului de stiinta si a umilului credincios. Stiinta pe de o parte, adica cunoastere obiectiva a realitatii, asa cum ne-au lasat-o grecii, il obliga sa admita continua diversificare a vietii, in milioanele ei de ani, si la fel cum elefantilor africani incep a nu le mai creste fildesii ca raspuns natural in fata braconajului, oricat de incredibil ar parea lucrul asta, la fel se poate fi de acord cu faptul ca primul Homo Erectus are mai putine in comun cu Sapiensul zilelor de azi, in parte a lui obez sau aseptic. Viata e asadar fluida, se muleaza si se adapteaza unor circumstante pe care noi nu le intelegem intodeaua, pentru simplu motiv ca se petrec mult prea incet pentru perceptia noastra temporala. O evolutie se poate petrece intr-o perioada care, nu stiu voi, eu cel putin nu o pot defini, nici imagina si cu atat mai putin intelege. Timpul e uneori un concept prea indepartat.

Mergand pe acelasi fir al cunoasterii obiective, exemplul cel mai la indemana sint matematicile. Unu plus unu fac doi, si aprofundandu-se in complexitatea ei, mai miraculoase pot parea anumite relatii, si de aceea atat de magice si divine.
Poate din cauza asta exista matematicieni cat se poate de obiectivi in stiinta lor si in acelasi timp cat se poate de mistici. Si nu pentru ca Dumnezeau ar fi inventat matematica, sau daruit-o oamenilor, pentru ca in cazul asta s-ar trata de Alah, ci pentru ca insasi inteligenta umana care exploreaza e miraculoasa. Si la fel de miraculoasa e inteligenta unor urangutani, fiinte vii care creaza, asemenea oamenilor, inclusiv cultura. Una rudimentara, insa suficienta incat sa o transmita prin intermediul comunicarii, indivizilor propriului grup, diferentiandu-se in unele obiceiuri de alte grupuri apartinand aceleaiasi specii.

O teorie, pe de alta parte, isi are valabilitatea in functie de infirmarea sau confirmarea ei de-alungul timpului. Nu exista, cel putin de moment, nici o demonstratie care sa infirme o teorie ca a cea a evolutiei speciilor. Ba mai mult, pentru cine vrea, ea pare sa coincida metafizic intr-o alta, creationista asiatica, care sustine ca omul s-a nascut din ape, fara insa sa specifice un termen, adica nici sapte zile, si nici un altul. Astfel putem fi de acord ca in loc sa-l faca din lut, Dumnezeu, oricare ar fi acesta, l-a plasmuit pe om din ape, si poate asa se si explica faptul ca 80 % din corpul nostru e format din lichide. Ferindu-ne insa de retorica, la fel cum ne vom feri de cuvinte ingrosate sau caractere italice, propun sa revenim la profesorul meu de geografie, un om de un extraordinar bun simt. Viata nu se va explica nici celor care vor s-o domine prin dogme, si cu atat mai putin celor care o abstractizeaza in spatele unor postulate.

__________________________________________________________
¨lumea este egala cu suma cunostintelor pe care le avem despre ea¨
michel houellebecq-particulele elementare

#55925 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mandra pistruiata, - de gigi2005 la: 21/06/2005 23:25:48
Aceleasi intrebari mi-am pus si eu, retoric evident, pentru ca sunt intrebari la care stiinta moderna nu a gasit un raspuns convingator. Speculatii mai mult sau mai putin argumentate stiintific sunt destule, si multi ca sa le creada.
Ma bucur ca avem aceleasi pareri pe care tu le-ai argumentat mult mai profund decat mine.

Multumesc pentru urari. Maine avem matematici si a stat tati toata ziua azi cu recapitulatii de arie laterala la geometrie in spatiu. Al meu nu e premiant, e un puturos destept, ca mai acum cateva saptamani m-am plans pe o conferinta (evident nu la topic, ca si acum) ca sta toata ziua pe calculator la jocuri si nu invata. Acum este si indragostit nevoie mare! Copii! Noroc de micul nostru "compromis" cu liceul, ca d-aia stam asa linistiti!
#55936 (raspuns la: #55915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gigi si ProudFreckled - de RSI la: 21/06/2005 23:52:28
Imi aduc aminte de demult, din facultate de conferinta unui profesor care ne-a spus ca in diverse laboratoare au fost reproduse conditiile de pe Terra de acum multe milioane de ani pe cand se presupune ca au aparut primele forme de viata.
Din substante anorganice existente fie in atmosfera, fie in apa :bioxid de carbon, azot, oxigen, apa etc. in conditiile de presiune, temperatura si in prezenta descarcarilor electrice (traznete) s-au obtinut substante organice: precursori de aminoacizi etc.
Au fost mai multe colective care au sintetizat substante organice din substante anorganice in varii conditii ce simulau Terra de acum x milioane de ani, in atmosfera sau in ocean sau, sau, sau... Aceste experimente nu dau raspuns la o intrebare stiintifica, ci la o intrebare filozofica: " A putut sa apara viata pe Pamant acum...ani sau a fost creata de un Creator sau a fost adusa din alte parti ale Universului ?" Si raspunsul este "da" viata a putut sa apara pe Pamant. Cum s-a petrecut in fapt fenomenul? Poate cf. teoriei x, sau y sau z, sau x+y sau toate trei sau nici una sau poate chiar a fost adusa se pe alta planeta sau a fost creata de Divinitate. Asta n-o s-o stim probabil niciodata. Dar stim ca exista posibilitatea ca viata sa apara si sa evolueze pe planeta noastra fara interventie exterioara divina sau nu. Idem si pentru alte planete unde se intrunesc conditii favorabile.

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#55943 (raspuns la: #55936) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sa facem o delimitare: - de horiatu la: 22/06/2005 00:55:29
Aparitia vietii si evolutia speciilor sunt doua topice suficient de diferite, iar daca omul se trage din maimuta sau nu, este un alt topic diferit. Nu ca nu e interesanta problema aparitiei vietii, dar dupa ce a aparut sau a fost creata, sau a fost adusa - a evoluat, sau nu? Mie mi se pare ca da! sunt exemple suficente, chiar daca exemplul cu degetul mare de la calculator mi se pare usor tras de par (de ce nu degetul aratator cu are apasam pe reset, sau degetul mic de la mana dreapta cu care apasam pe backspace?!) Privind multitudinea de muste, fluturi, pesti, bovine etc. pare de necrezut ca toate sa fi fost create si nu sa se fi morfat una din alta. Cu toate astea apare si intrebarea: evolutia este oarba sau condusa? Iar raspunsul la aceasta intrebare are surprinzator de multe ramificatii.
Deci:
1. Evolutia nu merge niciodata inapoi si nu repeta faze nereusite! Nu este o gluma ca codul genetic cuprinde surprinzator the multe secvente inutile, asimilabile cu comentariile din programe: "Asta n-a mers, nu mai incerca!"; "Cine dracu a pus apendicele aici? TODO: sa-l elimin mai tarziu cand o sa am timp de fleacuri!"; "Fixeaza greutatea la 120. Daca face eforturi sa slabeasca, ia masuri sa se mentina asa!"
2. Nu toate animalele salbatice au logica lor in evolutie. Cum ca de ce ferindu-se de dusmani comuni, iepurele alearga repede, iar ariciul are tepi? Dar micul scarabeu care scuipa acid in stare sa gaureasca metalul a evoluat din aproape in aproape pana a devenit o adevarate etuva chimica?
3. Biblia spune ca toate animalele domestice (in ultima instanta omul) si toate plantele roditoare, sau copacii buni de mancat sau de stat la umbra lor, au fost facute in Eden. - Inginerie genetica? adica iar Zei?
4. Veriga de legatura nu e o simpla mutatie. In definitiv mutatiile definesc teoria evolutiei. Veriga de legatura este maimuta care acopera un gol mare intre maimutele maimute (fie contemporane or preaistorice) si omul modern. Trasaturi fundamental diferite - nu grupa sanguina, mai degraba putearea de a rezolva integrale sau arii laterale - privirea indreptata intrebator la cer si a compune poezii frumoase cu sau fara sens - imposibilitatea de a-si omori aproapele (macar la cei mai multi) dar capacitatea de a omori imediat si fara remuscare daca i se spune sau ordona (din nou la cei mai multi!) - placerea de a face sau consuma cu predilectie ce-i face rau: "tot ce e bun or ingrase, or e interzis, or e imoral..." Omul se naste cu limbajul in cap. Peste structura deja existenta se aseaza mai apoi cuvintele, dar gramatica este deja acolo: tote limbile pe care le pot exemplifica formeaza trecutul cu verbul a avea si viitorul cu verbul a vrea; asadar in mintea umana trecutul este o achizitie iar viitorul o dorinta! Ei - care maimuta, sau oricare fiinta de pe planeta asta seamana cat de cat cu ce-i mai sus? Arata-mi o legatura cat de cat si numeste-o veriga de legatura.
Tre' sa ple! Oi reveni...
#55957 (raspuns la: #55915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de gigi2005 la: 22/06/2005 01:11:42
De la aminoacizi la celula cu membrana, citoplasma si nucleu este o cale lunga...Supa aia primordiala continea componente ale materiei organice dar cum au format astea prima celula vie ramane un mister. Cum poti sa creezi o materie vie dintr-o materie nevie, asta eu nu am inteles cu toate experimentele de care am citit. Aminoacizi se gasesc si in coada cometelor, s-au gasit si in meteoriti, de asemenea s-a gasit metan, amoniac, dioxid de carbon, azot... Unde sunt celulele zburatoare din coada cometelor? De la cuacervate (alge) la ADN e multa biochimie dar lipseste link-ul, cum s-a ajuns la cuacervate.
Poate am eu lipsuri si n-am citit destul, chimie nu stiu destula, cu siguranta, poate n-am inteles eu fenomenul...
#55958 (raspuns la: #55943) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De la cuacervate (alge) la ADN - de horiatu la: 22/06/2005 02:14:22
Si algele au ADN, si de fapt ori ce e viu. Ba chiar ce nu e viu, de exemplu virusii care nu sunt acceptati de catre noi cei vii ca fiinte vii - si ei au ADN. De fapt, saracii, au numai ADN si o coaja protectoare. N-au citroplasma ca celelate celule vii sa se bucure si ei de obezitate, adica sa manance in nestire pana crapa. N-au insa nici dorinta de a cobori in sud la caldura si se sinchisesc prea putin daca se cloneaza in nestire in corpul unei fete tinere sa calatoresc clandestin si apatic in coada unei comete. Sunt virusi in cozile cometelor? Inca nu s-a dus nimeni acolo sa vada. Cu toate astea cometele si-au bagat de multe ori coada prin admosfera pamantului, unde nu le fierbe oala...
Apropo: sunt cuacervatele alge, vre-un fel de castraveti-salata adaugati la supa primordiala, sau doar picaturi de ulei urat mirositor cu membrana osmotica si protectoare gata sa se rupa daca iau la bord prea mult lichid...
De ce nu mai apare viata pe pamant si acum? Pentru ca ori ce tentativa cat de cat ar sfarsi cat de repede in burta unei forme de viata vecine deja stabilita acolo de miloane de ani!
#55962 (raspuns la: #55958) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Au fost mai multe colective care ... - de horiatu la: 22/06/2005 02:29:05
Stiu si eu ca au fost mai multe colective care au sintetizat substante organice din substante anorganice, dar nici unul nu a facut avere sau nu s-a saturat din asta.
#55964 (raspuns la: #55943) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De unde pana unde idea ca mol - de horiatu la: 22/06/2005 02:40:19
De unde pana unde idea ca moleculele din supa primordiala complotand impreuna au scazut gradul de dezordine? Uita-te in jur! ce vezi: razboi, poluare, cancer, homosexuali si lezbiene in conferinta de vizavi, primari analfabeti, televiziunea romana, disperare, saracie, prostie, gropi pe strazi si prapastii intre saraci si bogati, "nu ne vindem tara", suflete care nu mor, si suflete care n-ar trebui sa moara, batranete dupa tinerete si moarte de dupa viata, cancer, penurie de elastec si chiloti prea mici, claxon la fereastra si puf - puf... Este asta ordine? ca sa nu mai zic: hop si eu cu comentariul meu!
#55966 (raspuns la: #55915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
toate sistemele lasate de capul lor,tind sa devina dezordonate - de horiatu la: 22/06/2005 02:59:30
Nu chiar toate: in special nu alea la care entropia, in loc sa sa creasca, ramane aceeasi! Esti sigur ca asa suna legea a ii a termodinamici? Un corolar - consecinta a legii termodinamicii cu doi de i de la a II-a - spunce ca nu se poate construi un perpetum-mobile de speta a II-a adica ciclic si care sa-si conserve entropia - asta inseamna perpetum-mobile! Desigur ca chimia nu are de a face cu aparitia vietii pentru ca nu era pe atunci nici un profesor de chimie ca tine care sa ne invete cat fac doi si cu doi. In realitate aparitia vietii are de a face cu intamplarea. Intamplarea facu ca inainte ca aminoacizii sa atinga o probabilitate atat de infima sa fie impreuna la locul potrivit si in momentul potrivit (sau neportivit cand a cazut trasnetul de pe casa pe ei) sau strans pur si simplu de disperare in oceane de supe primordiale cam de dimensiunea zacamintelor de petrol (sa ne explice cineva aparitia petrolului pe pamant) din care nu ne mai saturam sa consumam cu toata stradania guvernelor progresiste si capitaliste de a ne ridica cat mai sus pretul la benzina, de pana la urma vom ajunge sa lucram de acasa.

"Daca se rezolva misterul aparitiei vietii eu cred ca avem destule dovezi ca s-a intimplat o evolutie darwiniana." - Si daca negam faptul ca viata a aparut si e aici - Presto: nu mai e nevoie de nici o evolutie si nici o teorie. Oare despre ce vom mai discuta atunci? - despre nimic ca nu vom fi existat nici noi!

"Alungirea degetului mare la om de la aparitia ordinatorului. Nu glumesc !!!" - dar la femeie? Eu glumesc!!?
#55967 (raspuns la: #55915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Idea calculatorului simulator - de horiatu la: 22/06/2005 03:22:00
Idea calculatorului simulator sau al Marixului este mult mai veche decat filmul. (La fel si teoriile lui ZS.) E drept ca in trecut nu exisatu calculatoare cu care filozofii de atunci sa fi facut comparatii atat de clare. Dar oare ce este nirvana, vointa lui sophenhaur, visul lui shiva ca sa amintesc intr-o doara doar cateva filozofii vechi. Dar imensul repozitoriu Rai/Iad in care credem ca vor fi pastrate intr-o forma sau alta sufletele noastre?
Acum: imagineaza-ti ca stai in fata televizorului: de o data filmul ia o intorsatura amuzanta! Bax Bani brusc se uita la tine si zice "am sa vin la tine - a sa fiu ca tine" si incepe sa faca miscari disperate ca printr-un soc maiestru sa sparga ecranul si sa paseasca in camera ta. Desigur creatorul desenului animat a pus asta pe ecran, dar dupa o bere-doua si pentru ca situatia e amuzanta, iti pui problema: dar daca? - neh... daca sparge ecranul ce va deveni - va disparea pur si simplu, un poc va umple camera de fum, si ceea ce a fost pana acum Iepurele Isteric va deveni cel mult un praf fin de fosfor pe care-l vei matura cu scarba la closet. Ce este bax bani? o adunatura de electroni intr-un televizor de tip vechi cu o telecomanda puturoasa. Te mai gandesti putin, mai versi pop corn si pe carpeta (ptiu! - saptamana asta trebuie sa fac curat!) dar nu e nici o posibilitate ca bax bani sa sparga ecranul, chiar daca istericul creator de la WB ar fi vrut... Pur si simplu sticla televizorului care-i da sens si scop vietii lui bax bani este intr-o alta dimensiune atat pentru iepurasi cat si pentru animator. Ce ce intampla cand bax bani se termina (moare)? Scoti discul, il pui in cutie si cutia pe dulap, scaun sau sub canapea unde junior o va gasi maine si iti va cere sa o pui dinnou. Bax bani va invia atunci dinnou, dar nu-si va schimba performanta in nici un fel. Acum: gandeste-te ca tu esti in spatele sticlei televizorului...
#55968 (raspuns la: #55818) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gigi - de RSI la: 22/06/2005 06:40:29
"Cum poti sa creezi o materie vie dintr-o materie nevie, asta eu nu am inteles cu toate experimentele de care am citit."
Nu numai tu, este vorba de posibilitatea teoretica (filozofica). Cum s-a intamplat de fapt nu vom sti decat poate daca si cand vom fi capabili sa facem calatorii in timp....:))

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#55977 (raspuns la: #55958) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI, Teodora, - de cico la: 22/06/2005 07:20:53
multam pentru corectii. E-adevarat cu ebraica. Deci doar la romani s-ar fi propagat chestia cu "chip"-ul, din "deficiente" de traducere. Hmmm, chiar credeti ca aceste "mici" diferente nu conteaza?
#55978 (raspuns la: #55830) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cassandra - de cico la: 22/06/2005 07:29:10
In primul rind vreau sa reamintesc ca teoria evolutiei nu se refera la originea vietii pe pamint, deci nu reprezinta un atac pentru religie din acest punct de vedere

Se poate sa fi facut eu confuzie cu teoriile privind crearea vietii din materii anorganice. Stiu insa ca-s strins legate de evolutionism, daca nu chiar generate de acesta. Si-apoi, ajungem la contradictia prezentata parca (indirect) de zaraza : daca Geneza sustine ca Dzeu a creat animalele si omul (in "ziua" a nshpea), nu vine aceasta in conflict direct cu teoria lui Darwin asupra evolutiei? Anume ca primele specii\organisme au existat mai intii in stare incipienta (indiferent ca se porneste de la microorganisme, pesti sau reptile)?
#55979 (raspuns la: #55733) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Probabilitatea aparitiei spontane a vietii - de ampop la: 22/06/2005 07:40:29
Stanley Miller in anii '50 a sintetizat din atmosfera 'primara" a Terrei cativa aminoacizi. Orice chimist organician, biochimist, biolog sau microbiolog realizeaza complexitatea sintezei "stricto sensu" a unei molecule de ADN sau ce sa mai vorbim de "sinteza" celei mai simple celule, celula care sa aiba capacitate replicativa, sinteza realizata fara "foarfeci" enzimatice, doar din substante anorganice. Factorul de timp stiti cu totii bine nu influenteaza probabilitatea. In supa primordiala poti sa dai cu zarul o secunda, 1 milion de ani, 100 milioane de ani, 5 miliarde ca probabilitatea iesirii unei fete a zarului este tot 1/6. Daca o sonda spatiala ar gasi pe o planeta un chip, orice om de stiinta ar opina ca acesta a fost creat de o civilizatie extraterestra sau poate apartine altei expeditii terrane, dar in nici un caz nu ar emite teoria aparitiei spontane a lui (din siliciu si alte metale). Cam asa sta treaba si cu celula de baza de unde ar fi pornit evolutia. Mai mult decat atat, daca DNA ar fi favorizat energetic si/sau entropic incat sinteza lui "spontana", fara "impuls constient" al Creatorului sa aiba loc, am trai mult si bine pe pamant si nu ne-am descompune in apa, saruri, amoniac, bioxid de carbon, hidrogen sulfurat...stiti cum pute un cadavru.
Mario
#55981 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ampop - de cico la: 22/06/2005 07:56:06
Daca o sonda spatiala ar gasi pe o planeta un chip, orice om de stiinta ar opina ca acesta a fost creat de o civilizatie extraterestra sau poate apartine altei expeditii terrane, dar in nici un caz nu ar emite teoria aparitiei spontane a lui (din siliciu si alte metale).

Eu stiu c-atit pe Luna, cit si pe Marte sau alte planete, au fost intr-adevar identificate astfel de forme. S-a analizat si posibilitatea crearii lor intentionate, dar n-a fost niciodata exclusa si teoria aparitiei spontane (de la natura). De unde deci aceasta bizara concluzie privind ...oamenii de stiinta?
#55984 (raspuns la: #55981) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cico - de ampop la: 22/06/2005 09:27:31
Nu am cunostinta de microprocesoare gasite pe Luna sau Marte. Daca e adevarat, UFO si alliens exista! Ar fi cea mai mare descoperire a secolului...Poti sa-mi indici o sursa credibila cu privire la asemenea descoperiri, de gen NASA sau altceva. Multumesc.
Mario
#55993 (raspuns la: #55984) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ampop - de cico la: 22/06/2005 09:50:03
haha! buna confuzia, dar cred c-am participat amindoi la asta. Daca n-ai scris "chip" intre ghilimele, de unde sa stiu ca era pe engleza? :) Credeam ca-i vorba de chip=fatza (pe romana), asa cum scrisesem anterior, par example, despre chipul lui Dzeu. Ma gindeam deci la forme muntoase sau de relief cu forma de chip uman :))
#55996 (raspuns la: #55993) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatule - de RSI la: 22/06/2005 10:30:53
pazeste-te ca vad pe unul cu mana pe telecomanda si pare gata sa-ti incheie monologul !!! ;))

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#56000 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
termodinamica si evolutie - de Cassandra la: 22/06/2005 11:15:09
Creationistii aduc in mod frecvent argumentul ca evolutia violeaza legea a doua a termodinamicii. Dar sa nu uitam ca legea se refera la sisteme inchise (care nu schimba energie cu exteriorul). Care este sistemul termodinamic considerat de creationisti cind se refera la evolutia vietii pe pamint? Este vorba de Pamint, de Biosfera? Pentru ca evident din punct de vedere termodinamic acestea nu sint sisteme inchise. Si chiar daca am presupune prin absurd ca acestea ar fi sisteme inchise, este vorba de entropia totala a sistemului izolat care nu poate sa scada, dar entropia anumitor parti ale sistemului poate sa scada in mod spontan pe seama unei cresteri si mai mari a entropiei in alte parti ale acestuia. Deci cum determina creationistii entropia totala a sistemului in care se desfasoara evolutia? Evolutia a condus la aparitia omului si doar trebuie sa ne uitam in jur ca sa vedem consecintele vietii si activitatii umane pe pamint – dezastre ecologice, razboaie, etc. Cine sustine ca entropia totala nu creste?
Pe de alta parte legea a doua a termodinamicii se refera in primul rind la energie si este absurd sa fie folosita pentru a prezice gradul dezordinii.
Legea a doua se aplica foarte bine la mintea creationistilor – un sistem inchis care tinde in mod spontan si inevitabil spre totala dezordine. ;))
#56005 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Chimie moleculara si stiinte sociale - de ampop la: 22/06/2005 11:52:57
Draga Cassandra,
Profilul tau de stiinte sociale razbate imediat din texte. Cu respect iti amintesc ca nu exista o echivalare intre fenomenele despre care faci vorbire. De fapt ceea ce amintesti este conceptul filosofic de "entropie" pe care il definesti ca " consecintele vietii si activitatii umane pe pamint – dezastre ecologice, razboaie, etc. Cine sustine ca entropia totala nu creste? " si nu cel de entropie chimic-cuantica. Ar fi absurd a asimila entropia de dezordine sociala iscata din anarhie, razboaie etc. cu entropia moleculelor.
Mai putina patima te rog impotriva creationistilor, nu uita ca si evolutionismul este o OPINIE si nu un dat AXIOMATIC.

Mario
#56009 (raspuns la: #56005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu-mi fac probleme. Rulez si - de horiatu la: 22/06/2005 15:43:59
Nu-mi fac probleme. Rulez si pe alte ecrane, si eventual, cineva va gasi caseta sub pat si o va pune dinnou macar ca sa o incerce...
#56026 (raspuns la: #56000) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cico, ampop - de om la: 22/06/2005 16:38:19
"Nu am cunostinta de microprocesoare gasite pe Luna sau Marte." Nu uitati ca acum suntem in postura sa cautam "forme de viata" asemenatoare care cat de cat putem sa le intelegem; din aceasta cauza cautarile sunt axate pe H2O si/sau aminoacizi. Cine garanteaza ca in alte sisteme viata nu inseamna si ALTCEVA. Daca va refereati si la ipoteza chipului uman (care plange) de pe Marte...aparent este o imaginatie bogata pentru ca telescoapele actuale au descifrat "misterul" ... de a nu fi creatie umana. Pe Marte se pare a a fost apa (s-ar putea sa mai existe inca in subsol) si prezenta de CO2.

Inca o mica precizare: de ce suntem atat de ingamfati sa consideram "chipul si asemanarea cu Dumnezeu" ca fiind NOI? Poate este ceva in comun cu TOATE "taratoarele sau netaratoarele" de pe suprafata planetei albastre!?!?
#56032 (raspuns la: #55993) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatu - de gigi2005 la: 22/06/2005 16:47:54
sa nu uit, pentru inceput, despre formarea petrolului stie multa lume de specialitate. Daca te intereseaza gasesti la "www.clas.ufl.edu/users/jmartin/petroleum_geology/origin.html"
explicatii argumentate stiintific.
#56033 (raspuns la: #56009) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ref la #55919, de horiatu la Tue, 21/06/2005 - 21:46 - de gigi2005 la: 22/06/2005 17:43:49
Nu stiu de unde atata hotarare si inversunare sa-ti susti niste idei SF care nu au legatura decat cu imaginatia. Sincera sa fiu nu stiu cui te-ai adresat dar pentru ca argumentele tale mi se par "gogonate" am simtit nevoia sa-ti raspund.
Si pentru ca fiecare comentariu este un izvor de "cunostinte" am sa-ti raspund la fiecare.
Revenind la #55919 "De aici marea lor pasiune de a construi observatoare monolitice de piatra care sa dainuie, cum sunt cele de la stonhange, peru, titicaca sau sarmizegetuza!"
Istoria civilizatiilor incase si preincase din jurul orasului Tiahuanaco, a imperiilor Aztec, Maya, Olmec si Toltec, urmele de la Titicaca, Machu Pichu, Nazca si Tiahuanaco este atat de plina de simboluri incat ar trebui o conferinta numai pentru acestea. Dar sa suti ca "Numai putera marelui calculator central i-a moderat si i-a facut sa-si imparta terenul de joaca - planeta noastra pe epoci - zodiace, adica atat cat ii trebuie soarelui sa-si schimbe pozitia rasaritului intr-o anumita zi a anului (solstitiu) dintr-o constelatie zodiacala in alta" mi se pare de-a dreptul abracadabrant. Daca nu mai aberezi iti promit ca am sa-ti fac o sinteza a culturilor.
Sincer, daca te intreb cam pe unde isi aveau salasul aceste civilizatii mi-ai putea spune?
Si te mai rog sa-mi spui ce urme arheologice ai studiat tu care sa dovedeasca faptul ca "zeii s-au intors la fiecare 3600 de ani. Ultima data la anul 1 a.d. Asa ca vor reveni peste inca 1600 de ani"
Ma doare capu'!
#56036 (raspuns la: #55919) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Spune-le si celorlalti: siteu - de horiatu la: 22/06/2005 18:06:44
Spune-le si celorlalti: siteul la care faci referina itereaza numai cateva teori posibile si defineste intrebarile la care o teorie despre petrol trebuie sa raspunda. In final nu exista o teorie care sa satisfaca toate punctele propuse.
#56041 (raspuns la: #56033) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mario - de zaraza la: 22/06/2005 18:10:00
ciudata analogia intre "chip" si celula de baza. nu reusesc deloc sa sesizez punctele comune.

de asemenea nu sesizez care-i chestia cu descompunerea cadavrelor, si de ce n-ar mai fi ea, daca viata ar fi aparut spontan. fii bun si lumineaza-ma.

zaraza
#56042 (raspuns la: #55981) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ref la #55962, de horiatu la Wed, 22/06/2005 - 02:14 - de gigi2005 la: 22/06/2005 18:14:09
Cum adica "Ba chiar ce nu e viu, de exemplu virusii care nu sunt acceptati de catre noi cei vii ca fiinte vii - si ei au ADN. De fapt, saracii, au numai ADN si o coaja protectoare Cum domnule nu sunt vii? Sunt prea vii ca altfel n-ai mai face gripa. Se imbolnavesc si ei de obezitate pentru ca se hranesc (vai de capul meu, de ce ma pun la mintea ta!) si sunt formati din "fragmente de ARN ce au un invelis proteic comun, care le uneste formand nucleoproteidul. Invelisul exterior este constituit dintr-o membrana lipidica; lipidele sunt raspunzatoare pentru complicatiile grave care afecteaza omul in timpul bolii. Virusul contine un lant unic negativ ARN compus din 8 fragmente care codifica 10 proteine virale (materialul genetic al virusului)". (ultimul citat este din cartea lui fi-miu care are 15 ani). A nu se confunda ARN cu ADN!
"Sunt virusi in cozile cometelor? Inca nu s-a dus nimeni acolo sa vada" Ba s-a dus, au fost lansate sonde care au cercetat cometele ce au trecut cel putin in ultimii 30 de ani prin apropierea Pamantului. Compozitia cozii cometelor a fost studiata si au fost intalniti aminoacizi.
La restul nu mai merita sa-ti raspund.
#56043 (raspuns la: #55962) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
l-ati uitat pe - de donquijote la: 22/06/2005 18:15:59
velikovsky. macar el explica toate fenomenele legate de paleo astronomie (stonheadge, machu pichu, piramidele egiptului, etc.) pe baze stiintifice (evnimente/dezastre astronomice la nivel galactic/sistem solar) fara sa intre in speculatii cu zei, zeite si civilizatii nascute din nu stiu ce si intoarse in trecut sa faca inginerie genetica pe terra.
#56044 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
unde isi aveau salasul aceste civilizatii - de horiatu la: 22/06/2005 18:18:34
Problema este nu unde - ci cand!
Stim exact unde ca sunt urme cam peste tot (inclusiv in insula pastelui)
Problema e ca nu prea stim cand, pentru ca arheologii se incapataneaza sa dateze cu carbon 14 monoliti de piatra ce n-au nici o legatura cu excrementele din jur (care contin carbon.)
Retine ca a fost si un Potop de 90 de zile intre timp care a spalat toti rahatii originali contemporani cu acesti monoliti. (Zeii astia au facut totul sa-i ascunda localizarea in timp impotriva adversarilor din viitor. Poti sa-mi spui cum localizezi o entitate temporara pe un domeniu de cateva sute de mii de ani, daca te poti materializa numai in intervale scurte de timp, sau derulezi cu viteza filmul evolutiei?)
#56045 (raspuns la: #56036) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Cassandra - de Paianjenul la: 22/06/2005 18:25:31
"Am scris mai jos, dar daca esti intr-adevar interesat, poti gasi mai multe informatii la http://www.actionbioscience.org/evolution/benton.html"


- Da... fiind autentic interesat de subiect am citit cu atentie materialul prezentat de Michael Benton pe pagina indicata de tine. I-am provocat apoi pe "ilustrii" mei sa obiecteze, si m-au invitat sa citesc materialele prezentate de urmatoarele link-uri:

http://www.answersingenesis.org/home/area/faq/dating.asp

Fara a avea intentia de a te "converti" la creationism, ti le recomand si tie.

#56046 (raspuns la: #55543) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ref la #55968, de horiatu la Wed, 22/06/2005 - 03:22 - de gigi2005 la: 22/06/2005 18:33:30
Ai uitat sa spui ca o sa vina "Bax bani" sa faca mishto de tine! Pana una alta am vaga impresie ca tu faci mishto de noi sau esti prea ignorant, iar in ambele cazuri cred ca am sa te ignor.
Ma mir de ce ti-am dat apa la moara pana acum! Doamne! citesc si ma crucesc!
#56047 (raspuns la: #55968) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Cassandra, - de PROUDFRECKLED la: 22/06/2005 19:12:10
"Voi ce parere aveti?"

Dupa cum constati, parerile sunt impartite.Ba mai rau,unii dintre noi ne gasim intr-o zona gri, si ne uitam cum se inclina balanta cind la stinga cind la dreapta!Si stii de ce?Tocmai pentru ca am fost crescuti in spiritul materialismului-dialectic.Unii dintre noi chiar cu solide notiuni de logica.Avem obisnuinta spiritului deschis si putem asimila ipoteza creationista daca este sustinuta stiintific.Nimeni nu-ti spune tie ori mie,ori celor ca mine "crede si nu cerceta" !Dimpotriva!Acum avem la dispozitie descoperiri uluitoare,pe care Darwin,Marx si Freud nici nu le banuiau.Sa nu le consideram?Sa ne facem ca nu exista?Problema nu este rezolvata si n-o s-o rezolvam noi aici si acum.Este totusi important sa constati cita lume-si pune intrebari.Si nu ca sa mearga neaparat la biserica sa aprinda luminari.
Daca observi in a doua parte a mesajului meu,am adaugat o observatie despre legea a doua a termodinamicii.Este o aplicatie mai noua decit aplicarea legii pe sisteme inchise si deschise si inclina balanta spre evolutionism.
Complexitatea genomului uman este lovitura sub centura pentru cei ce cred ca viata a putut sa apara in mod spontan absolut intimplator.Matematic este demonstrat,coincidenta nu joaca nici un rol in elaborarea informatiei codata in ADN.
#56055 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mici precizari despre virusi- qiqi2005 - de om la: 22/06/2005 19:17:05
-virusii au RNA, dar si DNA (adenovirusi), nu are rost sa intram in toate clasificarile!
-coaja = capsida =in invelis proteic, asadar afirmatia ta "Invelisul exterior este constituit dintr-o membrana lipidica; lipidele sunt raspunzatoare pentru complicatiile grave care afecteaza omul in timpul bolii" este hazardata in acest caz. Glycoproteinele sunt de regula implicate in mecanismele de adeziune!
-teoria ca virusii nu sunt vii vine si de la faptul ca nu pot sa se multiplica singuri si au nevoie de "gazda" care ii multiplica (nu este cazul sa intram in detalii)!
#56056 (raspuns la: #56043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"V-am vizitat o data sfera - de horiatu la: 22/06/2005 20:05:10
"V-am vizitat o data sfera
Acum vre-o 10000 de ani,
Cand toti savantii de peTera
Erau abia urangutani."

(Toparceanu)

Adio si la gara.
#56063 (raspuns la: #56043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don si Velikovsky - de gigi2005 la: 22/06/2005 20:18:24
Mie mi se pare invers: foloseste miturile intr-un mod ciudat, le accepta numai pe cele care-i convin.
Intre noi fie vorba tipul este foarte controversat mai ales ca nu are nici cea mai vaga idee de astrologie, geologie, fizica si alte asemenea. Tipul era psiholog parca (sau psihiatru, ceva cu psiho).
Teoriile lui mi se par la fel de elucubrante ca si cele enuntate mai jos de horiatu.
Am citit doar cateva fragmente dar mi-a fost de-ajuns. De pilda:
- acum 3500 ani o cometa (pe care mai tarziu o identifica cu planeta Venus) a fost desprinsa din Jupiter, a trecut pe langa Pamant, a schimbat orbita si axa terestra cauzand nenumarate catastrofe.
- acum 2800 de ani Marte insusi (rupt din Venus) s-a apropiat de Pamant producand catastrofe
- nu exista nimic scris despre aceste evenimente pentru ca omenirea a suferit o amnezie colectiva (nu radetzi, asa a zis)
- Potopul lui Noe a fost cauzat de Saturn intrat in stadiul de nova, care a aruncat in spatiu o parte din materia din care era formata
- Planeta Mercur a fost implicata in prabusirea Turnului Babel
- Jupiter se face vinovat de distrugerea oraselor Sodoma si Gomora

Probabil cateva dintre teoriile lui au produs semne de intrebare in randul oamenilor de stiinta daca acestia s-au simtit obligati sa-l combata pe toate caile.
#56068 (raspuns la: #56044) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
A nu se confunda ARN cu ADN! - de horiatu la: 22/06/2005 20:21:43
Aha - iata de ce nu sunt vii.
Multam pt argument.
"Compozitia cozii cometelor a fost studiata si au fost intalniti aminoacizi."
Cam sti cat de rarefiata este coada cometelor si cam care e probabilitatea ca o sonda spatiala care trece ca un glont (de fapt mult mai rapid) prin ea sa intalneasca si sa capteze un aminoacid frara sa-l spulbere la impact.
Da - au fost descoperiti aminoacizi in coada cometelor - dar descifrand date spectroscopice. Si au fost si sonde spatiale in coada cometelor dar nu suficente ca sa infirme ca acolo n-ar fi virusi, ceea ce in textul meu pentru tine era doar o figura de stil, ca tu sa ma intelegi mai bine despre ce iti spun eu tie (macar de-ar fi posibil)...
Apropo de "lantul unic negativ ARN compus din 8 fragmente" - lasa-ma sa-ti dau un citat din "Sisoe in Rai" de Toparceanu: "Deodata pe aleie trecura doua pisici verzi, cu totul si cu totul acoperite in aur." Asa si cu lantul tau unic compus din fragmente.
Gigi draga, daca vrei - nu-mi mai raspunde ca n-o sa-ti duc lipsa, iar cand n-o sa ma mai amuze sa scriu aici o sa ma opresc singur si nu de dragul tau.
#56071 (raspuns la: #56043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatule :) - de cico la: 22/06/2005 20:26:17
Pui prea multe deodata si-abia apuc sa le citesc. Da-i amuzant pe cinste, nu te lasa! Urmaresc cu sufletul la gura noile tale aventuri cu bax bani :)))
#56073 (raspuns la: #55968) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
""Tipul era psiholog parca (s - de RSI la: 22/06/2005 20:26:34
"Tipul era psiholog parca (sau psihiatru, ceva cu psiho).."
Psihopat, psihotic ??? ;))
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#56074 (raspuns la: #56068) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asa este - viata pe pamant nu - de horiatu la: 22/06/2005 20:30:18
Asa este - viata pe pamant nu este un sistem inchis si simpla curgere a energiei solare prin admosfera pamantului care se invarteste este un sistem dinamic suficient care sa faco legea a II-a a termodinamici complet inoperanto atat la aparitia sau evolutia vieti pe pamant, cat si la dilema daca omul se trage din maimuto sau nu.
#56077 (raspuns la: #56005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Heloo - ma vezi in spatele ec - de horiatu la: 22/06/2005 20:32:31
Heloo - ma vezi in spatele ecranului?
Nu - nu sunt ignorant!
#56080 (raspuns la: #56047) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigi - de donquijote la: 22/06/2005 20:39:14
am sa ma uit pe google. ideile sunt interesante si unele au ceva miez de adevar. problema e ca a scris intr-un stil infect, foarte greu de citit. am citit numai una singura, dar am ajuns la el citind altceva - cred ca carl sagan sau asimov - in care este des pomenit.
#56083 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daca e adevarat, UFO si alliens exista! - de horiatu la: 22/06/2005 20:49:02
De ce atunci sa avansam idea ca UFO si alliens exista. De ce sa nu avansam teoria ca microprocesoarele pe Luna sau pe Marte nu au aparut spontan din supe sau prafuri primordiale care contineau silicati si n-au evoluat asa cum a evoluat viata pe pamant? Putem chiar lansa o conferinta paralela cum ca daca Mac-urile se trag sau nu din Felix PC.
#56089 (raspuns la: #55993) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
stil infect, foarte greu de citit - de horiatu la: 22/06/2005 20:50:47
Daca te plangi de stil infect, foarte greu de citit - incearca sa citesti biblia. E totusi o lectura interesanta...
#56090 (raspuns la: #56083) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don - de gigi2005 la: 22/06/2005 21:06:29
Am editat comentariul ca am dat din greseala "send".
#56099 (raspuns la: #56083) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de gigi2005 la: 22/06/2005 21:08:24
Pai daca apuci sa citesti de curiozitate cateva fragmente chiar crezi ca e ceva cu psiho...cum ai zis tu, si altele!
#56101 (raspuns la: #56074) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don - de gigi2005 la: 22/06/2005 21:09:59
Sagan a fost unul dintre cei care il combat cu inversunare, chiar daca la randul lui si el are cateva ipoteze controversate.
#56102 (raspuns la: #56083) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre evolutie.... - de cosmacpan la: 22/06/2005 21:12:46
intr-adevar omul nu se trage din maimuta dar este mai rau ca o maimuta. imi pare rau ca la un subiect atat de interesant nu pot sa-mi vad de treaba dar sunt mult prea excitat ca sa nu recunosc ca maimuta se trage din om si ca a reusit sa copieze foarte bine tot mai mult din comportamentul acestuia.
dar amintindu-ne verbele LUI nu pot spune si eu decat: Da-ti Cezarului ce-i al cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu" caci cosmarurile mele nu pleaca de faptul ca nu stiu caror teoreticieni sa le multumesc ci de la cata negare si negativism comportamental ma inconjoara.
#56104 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...