-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Oamenii nu se trag din maimuta


de Cassandra la: 13/06/2005 16:37:00
modificat la: 24/07/2006 22:46:09
taguri: Natura_si_stiinta 
voteaza:
Oamenii nu se trag din maimuta

Iar Darwin nu a afirmat niciodata asa ceva. In ziua de azi teoria evolutiei desi putin inteleasa este una dintre cele mai criticate teorii stiintifice. “Este doar o teorie”, se spune ignorind faptul ca relativitatea lui Einstein este tot o teorie, asa cum teorie este faptul ca Pamintul se roteste in jurul Soarelui si nu invers, existenta si structura atomilor etc. Stiinta opereaza cu teorii, dar teoria in acceptia stiintifica este o explicatie confirmata pe baza observatiei si a experimentarii, de multe ori in asa masura incit expertii o considera un fapt.
Teoria evolutiei este o explicatie minunata a vietii pe care insa multi o neaga in ciuda multitudinii de probe care o sustin. Pentru multi adepti ai religiilor iudeo-crestine ideea ca oamenii descind din primatele primitive este alarmanta pentru ca contrazice interpretarea textuala a Genezei. Un sondaj realizat in 2001 in SUA arata ca 45% dintre americanii adulti cred ca “Dzeu a creat omul cu acelasi aspect pe care il are in prezent, acum aproximativ 10000 ani.” Evolutia nu a avut nici un rol in aspectul si existenta omului in prezent. Aproape jumatate din populatia adulta americana considera ca Darwin nu a avut dreptate cind a elaborat teoria evolutiei. Numai 12% din americani cred ca omul a evoluat pornind de la alte forme de viata fara interventia divina!

Adeptii Creationismului incearca sa impiedice predarea biologiei evolutioniste in scoli. Sumind la aceasta ignoranta si confuzia milioanelor de persoane usor manipulabile, Creationismul care are pretientia de a fi o stiinta are astazi din ce in ce mai multi adepti in defavoarea teoriei evolutioniste. Chiar in Cafenea am putut sa citesc afirmatii ca de exemplu: “teoria evolutiei nu au crezut-o nici evolutionistii”, “prostiile acelea cu omul evoluat din maimuta”, “Evolutionistii cred, da, cred doar, ca omul a evoluat din maimuta, neavand nici o dovada”...

Evolutia este un concept deosebit de important pentru bunastarea omenirii, stiinta medicala si intelegerea lumii. Este o teorie plina de credibilitate, sustinuta de un numar crescator de probe si studii stiintifice acceptate de oamenii de stiinta. Nu trebuie si nu este nevoie ca teoria evolutiei sa fie acceptata ca pe o credinta, ea este o teorie stiintifica care se sustine prin forte proprii. Ar fi un aspect pozitiv ca din ce in ce mai multa lume sa o inteleaga si sa o accepte, pina si Vaticanul a acceptat-o. Voi ce parere aveti?
(comentariile sunt inchise) . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1940):


lollita - de jeniffer la: 15/07/2006 19:22:43
problema este ca scrierile religioase dau idei false despre aparitia vietii si om, facindu-l nemuritor, ceea ce pentru unii este absurd, deci prefera si se multumesc cu ceea ce se stie depre pamint din cartile stiintei.
#133404 (raspuns la: #133320) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de Cassandra la: 15/07/2006 21:02:43
Ma mir ca tu care ai fost prezent pe tot parcursul conferintei poti afirma asa ceva, poate ar fi bine sa te uiti un pic inapoi sa vezi ce s-a scris. Atitudinea mea a fost mereu aceeasi pe aceasta conferinta, aceeasi cu care iti scriam citeva pagini bune inainte:

"om#69401, de Cassandra la Sat, 03/09/2005 - 00:54

Ce trollare, chiar eu mi-am trollat subiectul ce mai conteaza dupa 25 de pagini de raspunsuri? Te rog sa scrii exact ce crezi, doar sti ca daca nu sint de acord iti raspund eu imediat, mai repezita sau nu (dupa vorba lui transy) dar in fond va simpatizez pe toti ca m-am obisnuit deja cu nickurile si cu "ticurile" voastre sinteti ca o "familie virtuala" (ma refer la cei care au colaborat constant la acest subiect chiar si gica contristii) :))
Scrie-mi cind vrei pe e-mail dar sper sa scrii tot ce gindesti si aici :)"


sau:

"om :)
#61377, de Cassandra la Tue, 26/07/2005 - 00:31

Am vazut tirziu mesajul tau, se pare ca nu esti inca confirmat, desi eu cred ca ar fi deja timpul, te stiu de mult timp pe aici si te-ai purtat mereu corect. Si vreau sa spun ca ma bucur ca l-am gasit, pentru ca este exact tipul de contributie care poate duce la un dialog placut pe marginea teoriei evolutiei. Polemica cum spui tu e pe de alta parte inevitabila dat fiind subiectul si felul atit de diferit in care este perceput de publicul larg, dar trebuie sa recunosti ca “discutia” se mentine in limite civilizate :)"


Trebuie sa recunosti ca nu au fost multi cei care au adus contributii interesante, mereu atacuri creationiste care cu timpul evident obosesc... Raspunsurile mele nu sint atacuri la persoana, cel mult contraargumente in fata unor afirmatii de a caror falsitate sint convinsa, ceea ce in plus incerc sa demonstrez. De asemenea cred ca am dreptul de a combate aroganta cu care unele contributii de remarcabila saracie de idei si resurse bibliografice credibile apar in forum
Nu stiu ce ai patit, dar e treaba ta asa cum este cea a acelor care confunda sinceritatea si o atitudine ferma cu atacurile personale. Cine nu suporta asa ceva, sa nu participe (am mai spus asta). Nu vreau sa continui aceasta discutie, doar daca ai ceva interesant de spus in tema.


#133422 (raspuns la: #133326) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#133403, de a399 - de om la: 16/07/2006 03:00:24
"Eu te respect si am o parere buna despre tine rezultata din discutii mai vechi, pe alte subiecte, cred ca iti amintesti. Totusi poate din dorinta de a nu jigni, nu indraznesti sa spui exact la ce te referi." =

= salut cyber-prietene, respectul si parerea buna este reciproca! Eu nu te stiam de abc111 (parca asa iti mai zici) si detectasem in mesajul abc111 un fel de dualism si o anumita inclinatie...pe care acum mi le explic cand ai pus nick-ul a399 (pt care am o mare consideratie). Departe de mine gandul de a te jigni, dar nici sa fiu gresit inteles nu vreau, de aceea imi pastrez tacerea.
Pozitia mea pe acest forum a fost de la inceput deschidere/schimb de idei, dar in momentul in care s-a ajuns la categorisiri de o parte si de cealalta am cautat sa ma distantez. Apartenenta la o categorie sau alta trebuie RESPECTATA TOT TIMPUL, in schimb vehicularea ideilor trebuie dezbatuta fara reticente!
Te rog sa ma consideri sincer si fara ganduri meschine!
:)))
#133480 (raspuns la: #133403) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#133422, de Cassandra - de om la: 16/07/2006 03:16:29
sincer iti spun ca ma asteptam (mai ales dupa inceputul frumos al acestei conferinte) sa pui TOT TIMPUL o ordine si logica taioasa in dialoguri...sa fi necrutatoare :)). Din aceasta cauza m-am implicat cu mult entuziasm si am aruncat in "arena" diferite idei, ti-am trimis articole pe e-mail, etc.
Apoi cand am vazut ca se incep competitiile care este mai bun si care este mai prost si incuiat, am cautat sa ma tin deoparte. Spre sfarsit am vazut un dialog al surzilor, fiecare nu face nici un efort in a CITI (macar) ce spune unul si altul. Faptul ca se foloseste extremismul/fanatismul unor persoane pt a lovi in marea majoritate fara discernamant m-a facut sa-ti trag un semnal de alarma.

Concluzia, desi nu am participat la polemici si la "efectul retro"-idei care au fost deja dezbatute-, am urmarit cu interes conferinta si am cautat sa intervin atunci cand mi s-a parut ca anumite aspecte stiintifice nu sunt bine intelese (a se vedea ultimele mele mesaje despre 14C, chiar de ce va axati numai pe el si nu studiati tehnici alternative?). De asemenea, am crezut ca un semnal de alarma impotriva extremismului (din ambele sensuri) trebuia tras mizand ca un credul pe coloana ta vertebrala care nu trebuie sa se incline de o parte sau alta:)). Asa cum am mai spus, noi propunem si TU (casandra) dispui -doar este conferinta ta ;))
#133481 (raspuns la: #133422) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de jeniffer la: 16/07/2006 03:35:09
competitiile care este mai bun si care este mai prost, dialog al surzilor, extremismul/fanatismul, daca tu vezi asa discutia, sa stii ca in realitate nu prea se poate discuta. incearca sa-ti exprimi parerile la subiect si vei intelege pozitiile diferite despre origini. nu se poate vorbi de cine lasa primul, nu se poate lasa ceea ce invatam de mici si simtim adevarat, in ceea ce priveste ateii. pentru ce? spirite zburatoare care detin puterea si ne dau paradis?
#133482 (raspuns la: #133481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#133482, de jeniffer - de om la: 16/07/2006 06:00:26
sincer nu am inteles NIMIC din ce ai scris! Mea culpa! :(((
Fara sa vreau fac asociere dintre "...nu se poate lasa ceea ce invatam de mici si simtim adevarat..." si GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE :)))))))))))))))))

Hai pa si ignora in iluminarea (salut Andre :)) ta un biet limitat ca mine!
#133488 (raspuns la: #133482) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de jeniffer la: 16/07/2006 15:53:10
mai simplu, incearca sa scrii despre subiect (sapiens), daca poti, vei intelege de ce se discuta asa. daca pentru tine stiinta este un pacat, nu vei intelege nimic despre ea, logica si respectul pe care il datorezi numai omului, nu inchipuirilor tale.

alta idee ar fi sa deschizi un subiect despre zeu, unde il vei putea discuta linistit, pe mine nu ma intereseaza. daca nu intelegi ce scriu eu, ma intreb ce intelegi.
#133536 (raspuns la: #133488) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aspect evolutiv al autismului - de Cassandra la: 16/07/2006 15:54:27
In ultimul numar din revista Journal of Evolutionary Biology, se publica o noua teorie care ofera un cadru conceptual pentru etiologia autismului bazat pe teoria evolutiei - Imbalanced genomic imprinting in brain development: an evolutionary basis for the aetiology of autism C. BADCOCK, B. CRESPI
O asemenea abordare ar putea accelera progresul in privinta intelegerii altor boli ca cea bipolara si a schizofreniei.

http://www.blackwell-synergy.com/toc/jeb/19/4

#133538 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#133536, de jeniffer - de om la: 16/07/2006 16:09:31
"daca pentru tine stiinta este un pacat, nu vei intelege nimic despre ea, logica si respectul pe care il datorezi numai omului, nu inchipuirilor tale." = aici m-ai prins, daca ai stii tu ce visuri am ....

"daca nu intelegi ce scriu eu, ma intreb ce intelegi." = orice altceva Narcis ;))
#133544 (raspuns la: #133536) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de jeniffer la: 16/07/2006 16:30:33
daca ai stii tu ce visuri am ...., ce sa inteleg din ce spui?
#133550 (raspuns la: #133544) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om #133481 - de Cassandra la: 16/07/2006 16:33:11
Observatiile tale au fost inscrise toate in cartea de sugestii si reclamatii a conferintei.
Cu toata sinceritatea, a fost placut sa observam entuziasmul tau dar privind in urma constat ca a fost mult mai placut cind "te-ai tinut deoparte".

#133551 (raspuns la: #133481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mesaj catre admin. forumului - de Cassandra la: 16/07/2006 16:39:39
Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

#133552 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
forum - de cattallin2002 la: 17/07/2006 08:06:13
Ar mai fi loc de o maimuta, doua?

cattallin2002@yahoo.com
#133649 (raspuns la: #133552) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om :))))))) - de Cri Cri la: 17/07/2006 22:32:44
Auzz.. stii ce zic eu? Sa te interesezi mai indeaproape de stiinta; se vede treaba ca n-ai nici idee ce-i aia! :)))))))))
Si, pe viitor, sa nu mai vorbesti despre ce nu cunosti, da? :)))))))
Scuze, ti-as mai da niste sfaturi, dar nu ma pot opri din ras:))))))))
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#133817 (raspuns la: #133544) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mesaj catre admin. forumului - de Cassandra la: 17/07/2006 22:37:48
Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

#133818 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mesaj catre admin. forumului - de Cassandra la: 17/07/2006 22:39:52
Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

#133820 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mesaj catre admin. forumului - de Cassandra la: 17/07/2006 22:42:30
Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.


Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.

Considerind ca subiectul a fost in mod suficient exploatat, si constatind ca interventiile au devenit repetitive fara a aduce o lumina noua in privinta temei propuse, declar conferinta incheiata si rog sa nu mai fie permise noi comentarii pe acest subiect.
Multumesc.Mesaj catre admin. forumulu

#133821 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Om - Maimuta ? - de rachita horia la: 23/07/2006 12:32:15
Nici nu aveau cum sa se traga din ..Maimuta;Eu cred ca primul a fost ...OMUL! Dar conditiile de trai ,clima,si spiritul de aventura l-au transformat in ..Maimuta ! No' !
#134911 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Omul si maimuta au stramos co - de jeniffer la: 23/07/2006 13:58:33
Omul si maimuta au stramos comun, orice s-ar crede.
#134964 (raspuns la: #134911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mesaj catre Cassandra - de admin la: 24/07/2006 22:43:41
1. Fiindca esti initiatoarea subiectului, iti indeplinesc cererea.

2. Modul in care ai cerut-o este o manifestare de vandalism. Puteai sa trimiti un mesaj privat. Ia-o ca pe un avertisment.
#135251 (raspuns la: #133821) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...