-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

asteptandu-L pe Hristos


de cristianas la: 21/06/2005 20:55:00
modificat la: 04/07/2005 20:41:55
voteaza:
Dar voi nu asa L-ati invatat pe Hristos—( Efeseni 4.20)

Dumnezeu este ALTFEL si Biblia spune ALTCEVA decat ceea ce prezinta doctrinele.
Doresc sa atrag atentia organizatiilor religioase actuale, cunoscute sub numele de biserici, indiferent de confesiune, de denominatiune- ca se bazeaza pe o interpretare gresita a Bibliei, si prezinta o imagine falsa a lui Dumnezeu.
Cred si marturisesc tot ce declara Simbolul de credinta de la Niceea.
Dar doctrinele eschatologice- care nu au fost stabilite prin acest Crez- sunt false, gresite, anticristice.

Mantuirea (eliberarea din lumea rupta de pacat) -este universala- este darul fara plata al Celui care s-a rastignit pentru fiecare om. Nu atarna de nimeni sa-l castige sau sa-l piarda- odata ce a fost oferita de Dumnezeu.
In afara acestei lumi, exista doar Imparatia cerurilor- doar Creatia perfecta a lui Dumnezeu;
- sfarsitul acestei lumi inseamna intoarcerea fiecarui om în rai, dupa ce va fi curatat de tot ce nu este suflare de viata dumnezeiasca, dupa ce va fi facut desavarsit- va fi transgenerat- de Judecata lui Dumnezeu.

Biblia spune cu totul altceva decat am inteles noi -Biblia spune ca- in afara acestei lumi iadul nu exista.
Ba chiar daca ar exista, Iisus ne-a dat posibilitatea sa-l desfiintam noi- iertand, dezlegand.

Hristos S-a rastignit pentru fiecare om- a fost semanat în fiecare suflet- va lua chip in fiecare dintre noi.
Hristos se va intoarce în Rai întreg- cu toate celulele care-I poartã codul genetic cu trupul Sau- cu ecclesia- în întregime.
Doar nu crezi ca ecclesia este vreuna din org.religioase actuale. Ecclesia- cei chemati sa iasa afara- sunt esenta divina din interiorul fiecarui suflet.
Cel care S-a dezbracat de Sine, a luat chip de rob- si a rabdat moarte- si înca moarte de cruce-din dragoste pentru om-
-poate crede cineva- ca ar trimite omul în chinuri vesnice în iad, sau la distrugere eterna?

Daca ar exista iadul- ca despartire eterna de Dumnezeu, sau daca oamenii „rai” ar fi distrusi, ar însemna ca Dumnezeu s-ar arunca singur pe Sine-FIINTA, in nefiinta s-ar micsora pe Sine, ar fi o stirbire a Intregului.
El se pogoara în acest iad – se proiecteaza pe Sine în lumea în care traim noi, ca sã aducã nefiinta la fiinta,
ca sa umple lipsa cu deplinatate; este un iad, o nefiinta, o locuinta a mortilor, un veac rau - temporar, vremelnic.

Separarea celor „buni” de cei „rai” nu este o separare între indivizi umani
ESTE O SEPARARE IN INTERIORUL UNUI SINGUR SUFLET
Nu oamenii sunt fie oi, fie capre
Sufletul omului este o turma amestecata de oi si capre.
În fiecare om,
- va fi eliminatã aparenta -acea parte care se afla în stare de pacat, acea parte de ruptura, stratul superficial, care contine matrita pacatului si determina concupiscenta
- si va ramane esenta divina din interiorul fiecarui om, Imparatia cerurilor din launtrul nostru, Sfanta sfintelor, stratul profund care contine matrita dumnezeirii si determina induhovnicirea-

Asta spune Biblia- dacã o întelegem duhovniceste(spititual)
- ca lumea noastra este rai în devenire,
- ca omul este un dumnezeu în devenire.
- Satana este inger de lumina in devenire.

Ce fel de Hristos asteptam noi? Daca asteptam pe unul care sa arunce pe cei mai multi oameni in iad- nu-L asteptam pe Cel care a murit pe cruce.
Iadul- transliterarea lui hades din greaca, traducerea lui sheol din ebraica- locuinta mortilor - este aici pe pamint. Noi acum ne aflam in iad. Dar este un iad vremelnic, temporar.
A venit Hristos si a deschis portile. A initiat procesul de vindecare a intregii lumi. Acum lumea noastra este rai in devenire- pt ca, fara sa stim noi cum, Duhul lui Dumnezeu lucreaza mantuirea.

Pacatul si moartea sunt efecte ale caderii noastre in timp.
Timpul va inceta- vor inceta si efectele timpului.
Moartea va fi desfiintata, pacatul-boldul mortii- va dispare
Conceptul de iad etern- locuinta eterna a mortilor spiritual, a pacatosilor irecuperabili induce ideea ca nici moartea, nici pacatul nu vor fi desfiintate- ideea de iad etern-contrazice Scriptura.
Asa cum n-avem nici o vina ca ne-am nascut in starea de pacat, de cadere- n-avem nici un merit ca vom fi mantuiti.

- Sunteti crestini? Sunteti credinciosi? Apartineti unei org, religioase?
Daca da- atunci il asteptati pe Hristos ca sa-i aruncie pe cei mai multi oameni in iad.
De ce vi se pare abominabil ca un calugar, orbit de pacat, analfabet, speriat -a torturat-o pe Irina? A lasat-o fara hrana, fara apa, a asistat la chinurile ei fara pic de mila, fara pic de iubire.pt o scurta perioada de 72 ore, 4320 de minute, 259200 de secunde- fiecare secunda fiind un chin - desi ar fi putut opri in orice clipa tortura, daca ar fi simtit mila fata de ea.

Doctrina iadului spune ca DUMNEZEU insusi-Atotputernicul- Atoatetiitorul (Pantocrator)- Adonai- Elohim- Savaot- YHVH -Cel care este DRAGOSTE-
- va face acelasi lucru, celor mai multi dintre oameni-
ii va abandona in disperare, ii va infomete, ii va inseta- ii va tortura-spiritual vorbind- nu va avea nici o mila, ii va lasa fara iubire- si asta nu pt 72 de ore- pt eternitate!
Se va desfata in Raiul Sau, cu citiva alesi- ascuzand sub pres cea mai mare monstruozitate imaginabila- iadul.
Asta desi ar fi cel mai simplu sa-i vindece, sa-i dezlege.

Fratele Petru Daniel i-a aplicat o infima mostra de iad sfintei Irina.
Cum de suntem atit de sensibili la pacatul lui-
daca mintea noastra este atat de orbita incat sa credem ca Dumnezeu va arunca oameni in iad sau in varianta miloasa a martorilor lui Iehova, ii va distruge pt eternitate- ?
Condamnam un om bolnav si el de pacat- dar acceptam ca Cel care este Neprihanire, Singurul care este bun -sa faca asemenea nelegiuiri/
- doctrina iadului il bajocoreste pe Dumnezeu, desfiinteaza jertfa lui Hristos si este pacat impotriva Duhului Sfant.
Doctrina iadului, care n-a oprit nici un om de la pacat- a ucis-o pe Irina.
Daca Petru Daniel ar fi stiut ca in sufletul acelei fete ca si in sufletul fiecarui om se sfinteste Numele lui Dumnezeu, (chipul lui Hristos si lucrarea Duhului Sfant)- ar fi putut s-o iubeasca atat cat sa o dezlege, sa aiba mila de ea.
Dar lui nu invata asta.
Precizez ca sunt ortodoxa- dar am de gand sa ascult mai mult de Dumnezeu decat de oameni.
Toate denominatiunile s-au format strecurand tantarul- neputand accepta diferente mai mult sau mai putin formale/
- dar toate inghit cu usurinta camila- monstruozitatea ideii de iad, sau de distrugere vesnica.

Cu dragoste si cu certitudinea ca fiecare om va fi vindecat, eliberat, transfigurat si adus in Imparatie-

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (16):


Iadul nu exista? - de yrch la: 16/07/2005 00:42:13
N-am avut rabdare sa citesc mai departe, dar asta mi-a ajuns...
Nu stiu ce "Biblie" ai citit dumneata, dar in Biblia noastra ortodoxa Iisus vorbeste clar de iad: in primul rand in parabola despre saracul Lazar si bogatul nemilostiv, in care se spune ca Lazar a ajuns in "sanul lui Avraam", iar bogatul in iad, la chinuri(Luca 16,19-31). Pe urma, cand vorbeste despre sfarsitul lumii si despre Judecata de Apoi, Domnul li se adreseaza celor de-a stanga cu cuvintele: "Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic pregatit diavolului si ingerilor lui"(Matei 25, 41). Sfantul Pavel, la fel, vorbeste de pedeapsa rezervata celor care nu se arata vrednici de mantuirea adusa de Hristos: "...Dumnezeu, Care va rasplati fiecaruia dupa faptele lui: Viata vesnica celor ce prin staruinta in fapa buna... iar iubitorilor de cearta... manie si furie"(Romani 2,5-10); "Calcand cineva Legea lui Moise, e ucis fara mila, pe cuvantul a doi sau trei martori; ganditi-va cu cat mai aspra va fi pedeapsa cuvenita celui ce a calcat in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, si a nesocotit sangele testamentului cu care s-a sfintit, si a batjocorit duhul harului... Infricosator lucru este sa cadem in mainile Dumnezeului celui viu"(Evrei 10,25-31) si multe altele. Iar Apocalipsa Sfantului Ioan e plina de referiri la pedeapsa vesnica: "Cine se inchina fiarei si chipului ei... se va chinui in foc si pucioasa inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor..."(Apoc. 14,9-12); "Iar cine n-a fost aflat scris in cartea vietii, a fost aruncat in iezerul de foc"(Apoc. 20, 4-15).

Invatatura Bisericii despre mantuire spune asa: Hristos a mantuit intr-adevar neamul omenesc, l-a scos din stricaciune si i-a daruit viata vesnica, dar asta se refera la neamul omenesc in totalitate, ca fire, nu la persoanele individuale. Fiecare om trebuie sa-si insuseasca prin efort propriu mantuirea adusa de Hristos. Pentru ca Dumnezeu nu forteaza pe nimeni. Atat de mult respect are Dumnezeu pentru creatura Sa, incat daca aceasta nu vrea sa fie cu El, El nu o sileste. De aceea, sa stii, iadul nu este plin cu oameni pe care ii respinge Dumnezeu, ci cu oameni care Il resping pe El!

In concluzie, ca nu crezi in iad si pedeapsa este treaba dumitale, dar sa spui ca doctrinele acestea sunt nascociri omenesti... Inseamna ca nu pui mare pret pe Cuvantul lui Dumnezeu care este in Sfanta Scriptura (pe care iti recomand sa o citesti inainte sa faci afirmatii despre cele continute intr-insa).

#59839 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. cristianas - de Paianjenul la: 16/07/2005 04:52:35
"- sfarsitul acestei lumi inseamna intoarcerea fiecarui om în rai, dupa ce va fi curatat de tot ce nu este suflare de viata dumnezeiasca, dupa ce va fi facut desavarsit- va fi transgenerat- de Judecata lui Dumnezeu."


- Exista si oameni care nu doresc sa ajunga in rai; ii va lua Dumnezeu acolo cu fortza?!...


"- Satana este inger de lumina in devenire."


- UNDE si CIND a inceput procesul lui de "devenire" la inger de lumina?!?...#59857 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Un comentariu minunat. Cu sig - de sattwa la: 17/01/2006 10:23:49
Un comentariu minunat. Cu siguranta am sa-l recitesc, Imi pare rau ca nu am timp acum sa comentez cateva lucruri.
(am si idei contra si idei pro insa per total mi-a placut f mult)
E o viziune plina de sensibilitae, o cautare autentica facuta din inima...
Daca ai timp,te rog scrie-mi pe contul de yahoo doua vorbe.
sattwa_2000@yahoo.com
#100699 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
faci cumva parte din "Martori - de Calypso la: 17/01/2006 11:21:30
faci cumva parte din "Martorii lui Iehova" sau alta secta?
#100754 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
calypso - de M a o la: 17/01/2006 21:52:18
Si daca ar apartine vreunei secte? Eu inclin spre budism, desi sunt nascut ortodox (o alta aberatie a popilor crestini, botezul la nastere,desigur pentru a nu ne putea pronunta, dar asta e o alta poveste) Am putut compara, in diferite ocazii, nivelul credintei la ortodocsi fata de celelalte culte, mai mult sau mai putin raspandite. Desi se bat cel mai tare cu pumnul in piept, primii sunt cel mai putin credinciosi daca luam in considerare nivelul respectului pentru dogmele proprii. Cei care cunosc mai multe despre secte stiu ca membrii acestora respecta cu strictete dogmele impuse de ei insisi, sau, cum se intimpla din pacate la aproape toate cultele, impuse de liderii lor spirituali. Daca cineva poate spune care este adevarata credinta, atunci acel cineva poate acuza o dogma, o secta, un cult. Parerea mea.
#100784 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Draga cristianas revin cu un - de sattwa la: 18/01/2006 20:09:30
Draga cristianas revin cu un comentariu:

Cand spui ca "Satana este un inger de lumina in devenire" tu spui de fapt ca el nu este inca un inger de lumina, si recunosti de fapt ca pentru noi care traim in aceasta lume el este inca un simbol al intunericului. Insa a-i da satanei o conotatie luminoasa in acest spatiu si timp este numai o amagire.

Cand spui ca lumea noastra este "rai in devenire" spui de fapt ca ea nu este inca rai si cand spui ca nu este rai inseamna ca este iad. Spui de fapt ca traim in iad dar ca putem sta linistiti pt ca iadul asta va deveni rai.(te amagesti traind intr-un viitor probabil)

Traim incojurati suferinta, iluzie, prostie si ignoranta...si acesta nu este rai; insa spui ca "Duhul lui Dumnezeu lucreaza mantuirea", pai Dumnezeu da ,da nu baga si in traista. Adica daca noi vom sta linistiti ca el e undeva departe si lucreaza, atunci mantuirea va trece pe langa noi. Noi suntem cei care avem liber arbitru si putem actiona, putem face alegeri si ne putem deschide pentru mantuire ca ea sa poata veni; Degeaba lucreza Dumnezeu la mantuire daca noi suntem ignoranti si ne dorim sa ramanem in continuare niste prosti si niste pacatosi. Spui ca Iisus "A initiat procesul de vindecare" ca si cand procesul asta este autonom de ceea ce face fiecare din noi. Iisus este insa "o cale" si un exemplu viu demn de urmat prin care noi sa intelegem ce trebuie sa facem pt a ajunge la Dumnezeu.

Spui ca "Pacatul si moartea sunt efecte ale caderii noastre in timp"
Pai e tocmai invers caderea noastra in timp este efectul pacatului originar, al separarii de Dumnezeu al caderii in dualitate.

Spui ca "Asa cum n-avem nici o vina ca ne-am nascut in starea de pacat, de cadere- n-avem nici un merit ca vom fi mantuiti"
Acesta e un fel de al face pe Dumnezeu raspunzator ca te-ai nascut handicapata(cu pacat).Si de aceea ii spui ca pentru a putea fi un parinte perfect trebuie sa isi repare greseala.
Nu Dumnezeu este cel care a gresit,ci tu esti cea care a cazut, si tot tu esti cea care se poate ridica, tu esti cea care se crede imperfecta si tot tu esti cea care poate reajunge la Dumnezeu caci Dumnezeu ne-a creat completi si perfecti(dupa chipul si asemanarea sa) insa noi nu mai suntem constienti de asta.
#100924 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eliberare... - de rast la: 22/01/2006 11:45:47
Salut!

> Cu dragoste si cu certitudinea ca fiecare om va fi vindecat,
> eliberat, transfigurat si adus in Imparatie-

Apropo de diferenta dintre ceea ce este scris "prin biblie" si ceea ce se practica "in crestinism" in ziua de azi (interpretari "probabil" gresite).

In biblie, sau mai exact spus in evanghelii, Iisus a zis: "Adevarul va va elibera". Dar in ziua de azi, crestinismul promoveaza nu cunoasterea adevarului, ci iubirea aproapelui ca pe tine insuti. Dar aceasta iubire nu duce la eliberare si/sau imparatia cerurilor. Altfel, in evanghelii s-ar fi spus acest lucru.

Un adept infocat al dictonului "Cunoaste-te pe tine insuti",
rast
#101601 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Adevarul va va elibera"-raspuns pt rast - de sattwa la: 23/01/2006 15:18:52
Draga rast,

Iisus supune "adevarul va va elibera" insa adevarul despre care vorbeste este ca de fapt totul este iubire, si cine va deveni constient de acest lucru se va mantui.
Ce metota de a intelege acest adevar poate fi mai buna decat a invata sa iubesti;(si primul pas ar fi sa invatam sa iubim nu numai pe cei care ne sunt rude si pe cei care la randul lor ne ofera iubire, ci pe toata lumea, neconditionat);adica sa nu oferi iubirea ca pe un troc ci sa o oferi neconditionat asa cum si Dumnezeu isi iubeste toti copiii indiferent de sarea lor de ignoranta si de pacat;
Fara iubire nu vei ajunge la adevar.
Si mai mult, iubirea te va conduce la adevar, si astfel te va elibera.

#101824 (raspuns la: #101601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Si totusi se invarte" - de rast la: 24/01/2006 14:35:17
> insa adevarul despre care vorbeste este ca de fapt totul este iubire

Bate-ma :-), injura-ma :-), tranteste-ma cu capu' de toate colturile web-ului :-), spune-i adminului cafenelei sa ma stearga din scriptele cafenelei :-), arde-ma pe rug :-)....... niciodata nu voi putea crede ca adevarul se reduce la ideea de iubire.
Adevarul este muuuuuult mai complex si include muuuuuuulte aspecte ale vietii cotidiene. Iar cunoasterea lui sa poate face printr-o gandire logica, pragmatica, stiintifica, bazata totusi pe o "inteligenta emotionala". Ma refer la cartea psihologului amecican Daniel Goleman: "Inteligenta emotionala".... un fel de intuitie dezvoltata.
#101903 (raspuns la: #101824) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Totul este iubire, totul este lumina - de sattwa la: 24/01/2006 20:01:17
mesajpt rast

Gandirea logica este doar un instrument. Cu cat esti mai inteligent cu atat acest instrument iti este mai util, dar nu iti va fi niciodata suficient.
(chiar tu recunosti acest lucru in momentul in care accepti ideea ca doar prin gandire nu se poate ajunge la adevar ci mai este nevoie si de intuitie)

Insa intuitia este la randul ei doar un instrument. Cu cat va fi mai clara cu atat mai usor iti vei lumina cararea cresterii tale spirituale. Insa nici ea nu iti va fi suficienta.

Insa adevarul este Dumnezeu, unic, in si dincolo de dualitate, imanent si transcendent in acelasi timp.

A-l re-gasi pe Dumnezeu doar cu o gandire logica si pragmantica este ca si cand ai dori sa aduni intreg oceanul intr-un pahar.
In plus viata cotidiana la care tu ai acces este ca o picatura de apa dincolo de care se afla oceanul despre care inca nici nu banuiesti ca exista.

Oamenii reduc toate lucrurile la atomi si la cateva legi simple.
De ce crezi ca intr-o zi nu vom putea reduce acesti atomi la ceea ce numim iubire, sau la ceea ce numim lumina.
Se zice ca Dumnezeu este lumina si constiinta, iar eu cred ca aceasta lumina este de fapt iubire, iubire care sta astfel la baza tuturor lucrurilor, asa cum atomii si moleculele stau la baza obiectelor.
#102015 (raspuns la: #101903) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cristianas - de Horia D la: 24/01/2006 16:29:10
tot asteptandu-l pe Hristos, ai grija sa nu treaca viata pe langa tine:))
#102017 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Presupun ca inteligenta emoti - de rayro la: 03/03/2006 00:30:39
Presupun ca inteligenta emotionala are doar explicatie stiintifica, asa cum sustii. Gandire logica. Tu, cel cerebral, oare de ce ti-ai opri privirea asupra celui de langa tine atunci cand vezi ca il doare?
Ce motive ai avea sa il ajuti pe cel cazut sau sa te doara nefericirea lui?
Poti sa ii spui oricum. Poti sa o ambalezi cum vrei. E tot iubire.
Vrei sa spui ca cineva se plictiseste atat de tare incat de hobby isi alege sa fie atent in jurul lui. N-o poti face fara sa simti.
Cele mai bune intentii devin actiuni eficiente atunci cand o faci pentru ca simti. De cand gandesti pana cand faci... cale lunga drum batut. Uneori se iroseste oportunitatea si nu exista a doua sansa.
Iar Daniel Goleman nu exclude iubirea. Probabil ca din spirit comercial o "omite" intentionat. Una e sa vinzi o carte stiintifica si alta ceva spiritual. Te-ai gandit?
Din aduceri aminte stiu ca atinge tangential si subiectul spiritual. Mai mult ca o completare. Deci, cu atat mai mult tind sa cred ca omite intentionat anumite aspecte.
#109152 (raspuns la: #101903) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cristina - de dragosmp la: 03/03/2006 00:32:49
"O pipa da unui om timp de gandire, iar unui prost ceva de tinut in gura"

Nu o sa stau sa iti discut argumentele, in schimb o iti spun o vorba despre cum vad eu treaba asta cu credinta.

Cand Hrisos a fost pe pamant in carne si oase a murit pentru noi toti si a inviat deschizand portile iadului si aducand credinta in inviere. Iadul nu este o doctrina, asa cum nici raiul nu este. Nu "doctrina" iadului a omorat-o pe Irina, ci un om. Nu frica de iad ar trebui sa ne faca sa fim oameni mai buni, vad ca unii se gandesc despre rai ca nici nu ar vrea sa ajunga pe acolo. Ce este scris prin Biblie ne indreapta spre iubirea de oameni, de apropape. Chiar si pe dusmani se spune ca ar trebui sa ii iubim, cat de greu ar parea. Daca fratele asta nu a inteles atata lucru o sa trebuiasca sa se chinuie sa inteleaga cate zile o sa mai aiba.

Lumea noastra nu e o carciuma, e un castel. O sa vezi si tu asta cat de curand.
#109189 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
apocatastaza - de Homo Stultus la: 02/03/2006 18:00:46
nu este o doctrina noua. Uiti un lucru: Dumnezeu nu este doar iubire el este si dreptate. Dreptatea fara iubire e tiranie, iubirea fara dreptate e preacurvie. Trebuie sa stii ca o existenta chiar si in iad este mai buna decat o nonexistenta. Te afirmi ortodoxa dar se pare ca nu eshti familiarizata cu doctrina ortodoxa despre iad. Am observat anumite inexactitati si tocmai de aceea imi permit sa`ti recomand volumul trei din Dogmatica parintelui Dumitru Staniloae. Vezi tu si iadul este tot o pedeapsa a iubirii. Dupa cum spune si Biblia pe care consideri ca biserica nu o intelege cum trebuie Dumnezeu este omniprezent adica atotprezent. Asta inseamna ca si iadul este plin de prezenta Sa. Dumnezeu te iubeste si in iad. Problema este ca tu nu poti sa`L iubesti. Pentru ca iubirea este legata de libertate. Dumnezeu nu te obliga sa`l iubesti. Prin faptele tale alegi apropierea sau departarea de El. Starea omului din iad este trista pentru ca isi da seama ca Dumnezeu il iubeste, isi da seama ca Dumnezeu este sursa existentei sale si totusi nu`l poate iubi. Fiecare suntem inzestrati cu putere iubitoare. Iubirea este insa exclusivista ori Il iubesti pe Dumnezeu ori iubesti altceva (femei, bani et caetera). Chiar Hristos spune ca nu poti sluji doi stapani. Deci daca tu in viata nu l`ai putut iubi pe Dumnezeu nici "dincolo" nu o sa`L poti iubi. Daca aici ai fost departe si acolo te vei indeparta. Hristos pe care Il asteptam ne`a aratat nu numai existenta iadului ci si starea de acolo (citeste pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar) Se spune textual ca unul a fost dus in iad si celalalt in rai . De asemenea Iisus arata clar ca bogatul se chinuia. Ar fi multe de spus dar eu nu sunt destul de vrednic sa le spun . Totusi te rog daca ai timp sa citesti Dogmatica lui Staniloae. O sa`ti fie multe mult mai clare.
#109200 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cristianas - de Tyanu la: 03/03/2006 00:34:54
E foarte usor a spune ca oricine va dobandii vita vesnica in rai.Dar ce ne facem cu aceia care nu cred in rai, care nu cred in Dumnezeu, care toata viata lor si-au dedicat-o raului (nu ma refer aici la aceia care pacatuiesc fara sa stie ce fac sau la cei care considera ca nu e pacat sa-si insele sotul/sotia).Ci ma refer la aceia care datorita faptului ca nu concep o viata viitoare cu bune si rele ci cred ca viata e facuta pentru interese proprii, cei care cred in conceptul "scopul scuza mijloacele' etc.Cum sa convingi o persoana ca il supara pe Cel Divin ca nu e bine ceea ce face si ca Cel de Sus o va pedepsii daca tu crezi ca toata lumea va fi iertata de toate relele,cruzimile si nenorocilile facute in aceasta viata ?Ar fi bine sa fie un Dumnezeu atat de ingaduitor dar eu nu m-as inchina lui.De fept gresesc.Toata lumea i s-ar inchina si toata lumea ar devenii groaznica .
#109220 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tyanu - de rayro la: 12/03/2006 10:27:02
Imaginea zugravita de tine ma duce cu gandul la un Dumnezeu incruntat si care uneori, ingrozit de ce vede pe Pamant mai scoate cate o interjectie dezaprobatoare: ntz... ntz... ntz....
Spui ca oamenii n-ar trebui sa faca rele de frica pedepsei. Recompensa.
Te-ai gandit ca aceeasi lume, din iubire pentru El, ar ALEGE sa fie buna?
Dumnezeu este mai mult decat ingaduitor. Dumnezeu ti-a pus la dispozitie toate "jucariile" dar depinde de tine daca le alegi pe cele care iti fac rau sau bine. Nimeni dintre cei exemplificati de tine mai sus nu-si dau seama de costurile actiunilor lor. Poti spune despre fiecare in parte ca "nu-si da seama ce face". Un copil cand greseste o face pentru ca nu stie, nu are constiinta bine si rau. Pentru el toate sunt bune. Pentru el toate sunt mijloace de a invata. De a creste.
De ce nu poti privi toti oamenii la fel? Ca pe niste copii mai mari care inca nu si-au gasit drumul?
Si spui ca nu te-ai inchina unui astfel de Dumnezeu. Adica pana si Dumnezeu trebuie sa fie intr-un fel care trebuie sa-ti placa tie ca sa il poti iubi? Si pe el il conditionezi? Glumesti.
#111002 (raspuns la: #109220) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: