-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Invenţii româneşti: bancomate cu şmecherii


de Simonanomis la: 23/06/2005 18:18:00
modificat la: 04/07/2005 21:35:22
voteaza:E adevărat că la noi şi despre noi, românii, o ştire e calda şi alte trei reci, dar trebuie sa privim si optimist! O fi paharul plin de necaz, dar măcar nu este gol, ci plin cu ceva. Şi dacă iar ni se duce vestea că suntem hoţi, măcar suntem deştepţi, că-i mare lucru să-ţi treacă prin cap aşa o treabă ingenioasă ca bacomatul care nu dă bani, ci ţi-i ia!Aici este problema, că ne furăm tot nouă căciula! Se fură la grămadă din buzunarul unuia şi se umple contul unei organizaţii de şmecheri, care au descoperit o cale să prostească poporul cu tehnica! În Bucureşti, acolo unde-s şmecheriile la ele acasă, au început să apară aceste bancomate fantomatice, dar şi în anumite oraşe din ţară au apărut bancomate false. Acestea nu eliberează numerar şi la prima vedere par a fi goale, restituie cardul şi urează drum bun şi o zi frumoasă.

Cum acţionează bancomatele fantomă?

În momentul în care posesorul cardului încearcă să scoată bani îi scanează doar cardul şi memorează pinul, apoi se face că nu are bani sau nu funcţionează!
De regulă, aceste bancomate sunt amplasate în locuri circulate, în interiorul unor clădiri, (nu pe langa bănci) cum ar fi de exemplu scările de bloc. Problema este că snt şi mutate mereu, dispar şi apar ca ciupercile după ploaie, uite bancomatul, nu mai este!…


Pentru că poartă siglele diferitelor bănci şi arată absolut de încredere sunt greu de depistat! Poliţiştii au fost alarmaţi de cei păgubiţi, care, încercînd să obţină bani gheaţă de la bancomatul următor, probabil unul adevărat, s-au trezit dintr-odată cu contul gol. Prin urmare, cei care stau în spatele şmecheriei acţionează foarte rapid. Cum au intart în posesia unor date, se şi grăbesc să ridice cât mai mulţi bani în numele posesorului de drept.

Autorităţile spun că este o plagă demnă de luat în serios şi încearcă să-i prindă pe cei care au pus la cale ingenioasa metodă de furt, dar pînă atunci se pot scurge câteva miliarde în mâna hoţilor, de aceea se recomandă folosirea exclusiv a bancomatelor din sediile băncilor, care sunt deocamdată sigure. Dacă un bancomat refuză plata în numerar din diverse motive, trebuie ca posesorul să blocheze imediat pentru propria siguranţă cardul şi să solicitate schimbarea pinului. Mai bine o amanare decât o pierdere!

Aviz cetăţenilor străini

Dacă localnicii tot mai cunosc cât de cât locurile unde sunt postate bancomate adevărate, cei care vin în vizită în ţară nu au cum să deosebească un bancomat adevărat de unul fals şi riscă sa piardă o sumă de bani considerabilă!

Hoţii nu mai sparg cu toporul bancomatele, că doar nu mai trăim în Evul Mediu, ci au inventat aceasta rafinata metod. Aşa pot ei să dovedească celor care cred că în România, unii tocmai “s-au dezvoltat puţin peste stadiul de maimuţă şi au coborât din copac”, că până şi furatul s eface la mod subtil cu “armele” Occidentului!

Străinii cad la fel de uşor în plasa şmecheraşilor, mai ales cu EC-cardul, care este cel mai răspândit card şi acceptat la orice bancă din ţara! Nu se poate goli imediat tot contul în străinătate, dar şi câteva sute de euro ustură buzunarul cetăţeanului străin, care dacă nu observă la timp scurgerile poate fi “supt” zilnic cu câteva sute de pe cont, chiar şi până la epuizarea resurselor. Mai in glumă mai in serios, şi aşa ne-au făcut americanii vampiri, băieţii le confirmă teoria. Numai că vampirii ingenioşi se protejează în vremurile de răspândire a virusului HIV şi sug valută pură, nu sânge!

Ce măsuri se iau împotrivă?

Politiştii de la crima organizată au deja bătaie de cap cu zeci de astfel de plângeri. Reprezentantii bancilor subliniază şi ei că bancomatele adevarate sunt instalate în interiorul bancilor, în pereţii exteriori ai acestora, în magazine, dar niciodată în scări de bloc.

Subcomisarul Simion Alexandru din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate a declarat la Radio Info Pro, că ofiţerii care lucrează la acest caz au deja un cerc de suspecţi. Reteaua care fura prin intermediul aşa-ziselor bancomate a reusit pana in prezent să puna mâna pe sume de ordinul sutelor de milioane.

Subcomisarul Alexandru a subliniat că acest caz are prioritate ridicată pentru angajaţii acestui departament, deoarece este considerat unul de importanţă naţională.

În ajutorul populaţiei nu se poate veni decât cu sfaturi şi indicaţii preţioase, aşa cum suntem obişnuiţi şi din vremuri comuniste şi cu speranţa că vampirii moderni fac o greşeală capitală în curând şi vor fi prinşi, ca nu mai bântuie prin bancomatele băncilor, sugând conturile oamenilor, până nu prinde occidentul de veste şi li se ia exemplu!

Nu de alta dar aici sunt conturi grăsuţe, nu glumă, şi ne priveşte oarecum şi pe noi, acei români de pretutindeni, care am ales să trăim acasă în afara României!


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...