-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Regula bunului-simt? Nu da rezultate.


de admin la: 11/11/2003 06:12:00
modificat la: 17/11/2003 04:17:30
voteaza:
Ar fi simplu daca functionarea unui forum s-ar putea conduce numai dupa mult-invocata "regula a bunului simt".

Din pacate, in cei 7 ani in care am participat activ la zeci de forumuri internet, realitatea a demonstrat ca [nu hraniti troll-ii!|trolii] nu au acest bun-simt. Si chiar daca l-ar avea, n-au nici cea mai mica intentie sa il foloseasca.

Toate forumurile care au utilizat "regula a bunului simt" au devenit foarte repede adevarate haznale, cloace pline de injurii si de certuri stupide.
Ce se intampla in realitate in astfel de forumuri: "regula bunului simt" este la inceput salutata cu entuziasm: "iata un forum cu adevarat democratic, fara cenzura, sa ne conduca bunul-simt asadar!", dar este foarte repede uitat, forumul explodand in scurt timp in certuri si injuraturi birjaresti. Internetul este plin de forumuri de acest fel.

Ca administratori ai sitului nu dorim sa repetam esecurile acestor forumuri (haznalele sus-amintite). Realitatea a demonstrat cu prisosinta, asa cum am aratat, ca regula bunului simt nu e capabila sa conduca un forum, si nu ne vom baza niciodata pe ea. Ca si in viata reala, orice actiune care lasata la voia "bunului-simt" se transforma in haos.

Ne bucuram ca diversi troli incearca cu disperare sa ne atace forumul (utilizand diverse metode). Este cea mai sigura dovada ca suntem pe calea cea buna.

Stim ca exista un grup de persoane care isi doresc cu ardoare ca forumul sa devina o cloaca. Insasi existenta in sine a Lunetei le provoaca accese de ura furioasa, deoarece nu face decat sa le reaminteasca propriul esec. Acest grup este foarte motivat, si va face tot ce ii sta in putinta pentru a sabota Luneta.
Imi pare rau pentru ei, dar vor fi dezamagiti: Luneta nu numai ca va continua sa existe, dar va deveni din ce in ce mai apreciata.

Noi avem ceva ce trolii nu au: experienta si rabdare.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


Mesajul lui "natan", un mesaj - de Dan Logan la: 11/11/2003 08:43:12
Mesajul lui "natan", un mesaj tipic de troll: contestarea autoritatii administratorilor. Asta este una din armele preferate ale lor, pe langa ce cu "cenzura".

Forumisti, atentie, trolli bantuie printre noi...
#3959 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt Daniel - de ninel la: 11/11/2003 10:19:44
Reiau aici in mare postul meu de la nodul 516#3960:

Scenariile tale de troll-i inversunati ignora convenabil cazuri reale de "collateral damage" (asa cum si natan bine a zis). De exemplu, JCC, CB si probabil altii au banat si ascuns mesaje care nu le convin, dar care nu au fost intotdeauna troll-i. Ce remedii exista pe forum pt cazurile astea? Nimic acceptabil. Rezultatul il stim: cativa participanti au renuntat la discutii aici.

Eu am propus cu mult timp in urma (vezi nodul 131#538) ca fiecare sa decida ce e pleava si ce nu-i. Prefer sa ascund eu ceva decat sa o faca altul pentru mine.

Poate ca ceva gen slashdot.org ar fi un compromis acceptabil: mesajele pot fi ascunse temporar (de gazda), dar orisicine le poate vedea daca doreste printr-un singur click. In felul asta, impacam si capra si varza: noise-ul este ascuns in majoritatea cazurilor, dar nu permananent pt cei ca mine obsedati ca cenzura poate fi nemeritata.
#3968 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ar trebui eliminati de pe forum... - de Jimmy_Cecilia la: 12/11/2003 06:18:51
ar trebui eliminati de pe forum, ar trebui restrictionata posibilitatea de a pune mesaje la infinit, cu "cenzura" sau cu banarea, nu le convin regulele generale de functionare a Lunetei, sa mearga unde le convine mai mult fara sa ne intoxice si polueze..

#4017 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: