Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cuvinte


de Ice Queen la: 27/06/2005 14:17:00
modificat la: 07/07/2005 14:44:42
taguri: Eseuri 
voteaza:
A fi,a avea,a vrea...insiruire de verbe egoiste,marsave;undeva,departe de ele,putin mai incolo de linia orizontului,noi.
Te vreau,vreau,imi doresc-cuvinte lipsite de sens,de esenta;caramizi din zidul formei,ramasite ale unui cuprins atat de demult ramas fara forma sau fond incat si urmele amintirii sale s-au pierdut in praful etenitatii;regat nimicit,ca o corabie ce se indreapta spre inevitabil fara directie sau cunoastere,iar in peisajul puritatii cadaverice a unor concepte lamentabile,iata-ne vazandu-ne detinatorii dreptului si libertatii de a ne asuma putetrea acestor verbe,de a incerca sa detinem controlul asupra lor.
Te am,am,detin-limite de mult depasite ale fiintei umane.
Cu fiecare zi,un nou concept,in fiecare zi conceptul celei precedente e uitat,strat peste strat cladim tot mai inalta cetate a nestiineti,a necunoasterii,iar din cenusa celor ingropate ieri cream un azi din ce in ce mai subred,mai nesigur,mai batran.
Un azi greoi,supraincarcat,neputincios-un azi ce poarta stigmatul celor ce l-au precedat.Si pe acest azi continuu il numim maine,conform obisnuintei de a contura cat mai clar exact ceea ce nu exista.
Unde incepem si unde ne oprim?Care e locul nostru,care e momentul nostru?Ne bucuram noi oamneii de un loc,de un moment?Sau suntem rezultatul pur al lipsei de cunoastere a locului,a momentului?
Am putea noi oare pune punct?
Realizez ca pana si punctul are o semnificatie denaturata,tot meritul nostru.In mod normal,sau uzual sa zicem,punctul desemneaza sfasitul,fie el al unei propozitii simple si anoste,fie al unei fraze interminabile,pline de subordonate ale subordonatelor,pe parcursul careia am si uitat cu ce incepusem,fie al unei insiruiri de fraze si propozitii,alternand sau nu,existand pe aceeasi pagina greoaie...Si iata ca,din punct nu mai deducem sfarsitul evident,ci prin el anticipam un nou inceput.As putea spune ca punem punct nu pentru a sfarsi,ci pentru a incepe altceva,iar pe masura ce inca un cuvant este inchis in forma continutului,in insiruirea epuizanta,nevoia de a mai adauga inca unul devine covarsitoare.
Teroarea din fiece nou cuvant capturat de continut,incomensurabila.
Aproprierea de punct,cea mai mare teroare a momentului,dar singurul motiv temeinic,obiectiv,de a mai adauga un alt cuvintel,cat de neinsemnat,interminabilei povesti...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...