-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Când îşi bagă „dracul coada şi omul ucide „în numele Domnului


de Simonanomis la: 29/06/2005 01:03:00
modificat la: 07/07/2005 20:18:41
voteaza:
Suntem vestiţi pentru Dracula, suntem cunoscuti pentru draconica Securitate. Unii dintre noi, românii, suntem al dracului de şmecheri şi ocupăm locuri fruntaşe la drăcii şi găinării, aşa că, pe cine să mire că în România se scoate şi „până şi dracul din oameni”. Holywoodul a avut grijă să ne hranească fantezia cu scene de exorcism. Usor ne putem imagina cum femeile. „păcătoasele din coasta de drac”, vorbesc cu limbă de împieliţat, se zbat şi răcnesc, apoi se eliberează de duhul necurat şi cad epuizate, dar fericite, în braţele magului exorcist.
Astfel de scene se petrec nu numai în filme, ci, de sute de ani, peste tot în lume, chiar şi în mânăstirile sau bisericile ortodoxe din Romania. Atât pe vremea „răposatului”, dar mai ales după Revoluţia din 89, libertatea credintei a fost ferm stipulata prin lege: „Cultele religioase sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii. La aliniatul 5 se precizeaza: Cultele religioase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia, inclusiv prin inlesnirea asistentei religioase in armata, in spitale, in penitenciare, in azile si in orfelinate"
Cazul măicuţei ucise la o şedinţă de exorcism, într-o mânăstire din Moldova, care a răscolit în ultimele doua săptămâni mass-media română şi a stârnit până şi în presa străină valuri de indignare, a adus în atenţia publică acest adevăr trecut cu vederea: exorcismul se practică încă în România la scară largă. De ce? Pentru că oamenii loviţi de pacostea unei boli psihice, în disperarea lor şi abandonaţi de un sprijin medical, pe care poate nici nu-l pot plăti, încearcă orice, apelează la biserică, la preoţi cărora li s-a dus vestea că au salvat mii de oameni. Bolnavii psihici, mai ales schizofrenicii, sunt consideraţi şi în zilele noastre “posedaţi” de o forţă necurată, pentru că simptomatologia bolii crează mari neînţelegeri.
Manifestările bolnavilor aflaţi în crize, stârnesc groaza celor care asistă la o asemenea dezlănţuire de urlete “neomeneşti”, gesturi oribile, cuvinte fără rost. Şi un om cu capul pe umeri îşi pierde încrederea în logica cea mai sănătoasă, când este nevoit să asite la asemenea crize, mai ales dacă este vorba de propriul copil, şi preferă să creadă în orice, să încerce orice, numai să stea cu mâinile în sân şi să privească cum i se chinuie odrasla.
Cei care nu mai au părinţi sau sprijin din nici o parte, mai apeleaza doar la “bunul Dumnezeu cu mila”, căci ajung să fie închişi definitiv în secţii de spital şi îndopati cu tranchilizante, până ajung la stadiul de legumă inofensivă.
O măicuţă “posedată”
Pe data de 10 iunie, preotul duhovnic Daniel Corogeanu, împreună cu patru măicuţe de la Mânăstirea Sfânta Treime din localitatea vasluiana Tanacu, au legat- o pe măicuţa Maricica Irina Cornici, in varsta de 23 de ani, cu lanţuri de o cruce de lemn ca să o pregătească pentru lunga şedinţă de exorcism, tânăra fiind în ochii lor un caz foarte grav de „posedare”. Cele patru măicuţe au sechestrat-o pe Irina anterior intr-o chilie, legand-o de mâini si de picioare cu sfori. Pentru că nu s-a liniştit şi „ diavolul” din ea s-a tot zbătut, au crucificat-o. Au legat-o fedeleş şi i-au pus în gura un caluş făcut dintr-un prosop. Au ţinut-o la răcoare fără un strop de apă sau mâncare, să nu cumva să adape şi dihania din ea. Preotul a declarat ulterior că a recurs la această metodă, ca fiind absolut necesară pentru a scoate duhul rău din trupul măicuţei. Irina a fost tinuta pe cruce trei zile într-un pridvor rece, ea murind in seara de 15 iunie în chinuri groaznice.
Măicuţele şi preotul susţin că Irina s-a comportant violent, a arătat semne clare de „posedare” diavolească. Medicii Spitalului Judeţean Vaslui susţin că Irina suferea de schizofrenie, dar angajatii Centrului de plasament din Bârlad, unde Irina a fost înregistrată până la 19 ani susţin contrariul. În urma cu patru ani, ea a fost supusă unor teste riguroase de personalul de specialitate al Ambasadei Germaniei, pentru că a urmat să plece în Germania, unde în baza unui contract de Au-pair a lucrat aproape doi ani la o familie de medici cu doi copii. Aceste teste au găsit că Irina era perfect sănătoasă, altfel nu ar fi primit dreptul de a lucra ca babysitter în străinătate.
Pe baza acestui detaliu picant şi-a lansat cotidianul de scandal german „ Bild” teoria uciderii cu premeditare, motivul fiind banii. Pe lângă relatarea de senzatie din două articole ample, cotidianul cel mai citit in Germania Bild, a prezentat, pe marginea acestui fapt, şi gradul de civilizaţie în care se află România, evocand Evul mediu. Apoi, şi-a ţesut o teorie plină de suspans pentru cititorii doritori de scandal: cică preotul ar fi ştiut că Irina mai are ceva bani puşi de o parte după cei doi ani de lucrat în Germania şi ar fi înscenat totul ca să pună mână pe aceşti bani.
Ne revoltăm citind asemenea rânduri dar adevărul este că s-a întâmplat la noi în ţară. Deşi milioanele de români nu pot fi acuzate de gestul nesăbuit al unui preot şi al adepţilor săi, care s-a soldat cu moartea unei tinere nevinovate, fie ea si ipotetic bolnavă de schizofrenie. Nimeni nu merită o asemenea moarte.
Un singur diavol si milioane de posedaţi
Exista peste 300.000 de mii de cazuri de schizofrenie înregistrate în ţară şi poate că cifra este mult mai mare. În lume sunt milioane de oameni care suferă de schizofrenie. Ce să facem cu ei? Doar n-o să scoatem un singur drac de milioane de ori din oameni! În România este stringentă necesitatea deschiderii unor clinici de specialitate, centre de reabilitare, terapie şi tratament adecvat, lămurirea populaţiei ca să nu-şi mai ducă lumea copiii sau neamurile „la dezdrăcit” !
Vremurile de tranziţie, moderne si factorii de stres facilitează apariţia bolilor psihice! Trăim astfel de vremuri nesigure şi uite că Scaraoschi nu stă cu mâinile în sân. Schizofrenia este într-adevăr o boală care are o evolutie insidioasă, îndelungată şi de multe ori trece neobservată până la un anumit punct. Este, de fapt, un complex de boli psihice care se ascund în spatele cuvântului schizofrenie. Există anumite simptome, cu tulburari de comportament, dar se manifestă de la caz la caz altfel. Unii aluneca în panta religioasă, patinează mental pe fond biblic, alţii dezovoltă manii şi psihoze, se identifică cu altă persoană, de obicei celebră, pe care o copiază în amănunţime, majoritatea au halucinaţii, tulburări pe care încearcă să le ascundă de ceialţi pentru că realizează încet dar sigur că „înnebunesc” şi se ruşinează. Au mereu momente de luciditate între perioadele de puseuri acute şi crize violente, de aceea par la prima vedere „normali”. Totuşi, crizele apar regulat şi al Irina ar fi trebuit descoperită într-o perioadă de timp aşa de îndelungată. Boala n-ar fi putut trece chiar neobservată, dacă într-aevăr tânăra măicuţa ar fi suferit de schizofrenie.
Ucigaşul oficiază slujba de înmormântare
Familia măicuţei a dorit ca fiica lor să fie înmormantată în localitatea natală, dar, din lipsă de bani, a cerut sprijin bisericii pentru a o transporta acasă si a o inhuma. Nici gând să se vorbească de mii de euro ascunşi, după conspiraţia „descoperită” de Bild! .
Corpul măicuţei a fost transportat în localitatea vasluiana Perieni, cu un autovehicul pus la dispozitie de mânăstire. Preotul Corogeanu a oficiat, cu acest prilej, o slujba religioasă, declarând ziariştilor că: "lupta cu diavolul este foarte grea". şi "diavolul nu se poate trata cu pastile", adaugand că şi la multe alte mânăstiri din ţară se practică exorcizari.


„Judecata de apoi” e confuză
Autorităţile îşi pasează cazul ca pe un cartof fierbinte, dintr-o parte în alta, de la Parchetul Vaslui la Tribunal. Parintele Daniel si cele patru maicute care-i tin partea au fost retinuti de procurori pentru cercetari dar se află din nou în libertate. Au stat o singură zi în arest după care avocatul apărării au reuşit printr-un argument strategic mutarea procesului sub jurisdictia Curţii de Apel din Iaşi.
Judecatorii de la Iasi au deliberat şi au pasat mai departe cartoful fierbinte înapoi la Vaslui, respingând cererea venită din partea avocatului celor cinci.

Zvonurile au început să clocească şi să facă pui…de draci, se înţelege. Unii spuneau că se cere capul preotului Daniel, ca odinioară capul lui Ion Botezătorul, alţii că o să-l linşeze mulţimea, ba că el n-are nici o vină şi a luptat sărmanul cu dracul să salveze o tânără, aşa ca pe multe altele, şi că a pierdut lupta…se mai întâmplă, ba că l-au demis din funcţie pe preot, ba că stă mult şi bine în funcţie şi aşa mai departe!
Cert este deocamdată că procurorii vasluieni au audiat in acest caz 24 de persoane, majoritatea măicuţe de la Manastirea Sfânta Treime şi asteaptă rezultatul unei expertize medico-legale privind cauza exactă a morţii tinerei măicuţe, timp în care cei cinci vor fi cercetaţi în stare de libertate. O altă decizie va fi cândva luată, în funcţie de întorsăturile pe care se preconizează că le va lua acest caz tragic şi ruşinos pentru noi românii, în care după două săptămâni de anchete încă nu s-a decis nici ce încadrare juridică are fapta.

Simona Anomis
www. rom2.de - situl românilor din Germania
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: