Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Zboara,tata!


de anca_serban la: 01/07/2005 21:19:00
modificat la: 07/07/2005 23:27:41
taguri: Eseuri 
voteaza:
Zboara ,tata!
“As face din aceasta lume un vis, o eternitate”(Jean-Jacque Goldman)


Ploua.Intr-o liniste lugubra ,singure, picaturile reci bat in geam.E sfarsit de noiembrie.
Privesc pe fereastra si-mi amintesc.Imi amintesc de o cina in patru:toamna trecuta ,aceeasi zi,aceleasi picaturi de ploaie care incercau ostentativ sa ne taie orice pofta de viata.
Simt o raceala in jur.E normal:sufletul e in concordanta cu vremea.Dar acum un an eram cu totii fericiti in jurul mesei,sfidand parca ostilitatea exterioara.Mancam, vorbeam,radeam si la un moment dat ,tata o invita pe mama la dans.Era ziua ei. Este si astazi ,dar nimic din farmecul de atunci. Si parca acea stare impietrita a naturii anunta un dezechilibru. Totul era perfect,divin si trebuia sa intervina ceva care sa schimbe acea lume mirifica ,de basm.
Mi se pare ca ploua mai tare…Si totusi,inevitabilul s-a produs. Suntem acum trei persoane:mama ,sora mea si eu.A ramas numai amintirea ,amintirea unui suflet calduros, a unui tata iubitor; un sprijin, un sfat, un zambet glumet:toate s-au dus. Visurile s-au naruit.
Ne intalneam cu totii la masa foarte rar si cand eram impreuna aveam sentimentul protectiei si al sigurantei parintesti.Intotdeauna , subiectul principal erau afacerile,dar in acea seara,familia a fost pe primul loc.
Tata nu a avut prea mult timp sa ne acorde mie si sorei mele dar a stiut intotdeuna sa ne faca sa ne simtim prioritari si sa intelegem ca suntem esentialul pentru el. Nu m-am gandit vreodata cu adevarat ca tata va muri. Pentru mine el e vesnic. Acum, cel mai important lucru este amintirea lui.
Adesea ma gandesc la tata si acest lucru ma face fericit: pastrez in suflet numeroase amintiri ,numeroase clipe pe care le-am petrecut impreuna si ma gandesc la trecut ,caci altfel nu as fi ceea ce sunt astazi , dar in acelasi timp privesc spre viitor.
A da o mana de ajutor cuiva si a trai in buna intelegere cu semenii nostri, a educa si a culturaliza ,toate aceste lucruri sunt foarte importante pentru evolutia umanitatii.
Astept Craciunul sa ascult colinde,momentul cand ingerii coboara pe Pamant si canta la ferestre si stiu ca glasul lor divin ne face mai buni si mai intelepti.
Si daca Craciunul ne duce inspre visare,ma las si eu purtat de vis,visul adolescentin ,in care apare schitata timid,o silueta…
Aproape s-a-nserat si in sfarsit se zaresc luminile…luminile sperantei.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: