Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Viata profesionala si intimitatea la lucru


de Jimmy_Cecilia la: 12/11/2003 06:08:00
modificat la: 12/11/2003 06:13:51
voteaza:
Serviciul, o alta familie ?

Serviciul, locul de munca, unde petrecem 8 ore sau mai mult pe zi, este o adevarata uzina de emotii, unde se preiau scene familiare.

Exista o mare dificultate pentru a concilia cererile profesionale cu relatiile afective.
Calitatea relationala la serviciu este pusa de multe ori inaintea interesului pentru munca ce trebuie indeplinita

Sa gasesti mijlocul just, sa stabilesti o frontiera vizibila intre afectiv si profesional devine cate o data o problema ce se repercuteaza defavorabil pe lucrul profesional.
De la simpartie in complicitate apoi in confidente, se creiaza legaturi care, de simplu profesionale, devin mult mai intime.

O prea mare intimitate fragilizeaza individul, deoarece deschizandu-se prea mult unui coleg, el avanseaza cu inima deschisa, divulgand viata lui privata si personala.

Nu trebuie uitat nici o data ca "lumea" lucrului este o lume dura, plina de concurenta, de lovituri « sub centura », de tradari si mini-razboaie declarate sau ascunse pentru obtinerea unui post mai privilegiat, a unor avantajii.

Sa inveti sa echilibrezi « capul » cu « inima » este o lupta zilnica in viata profesionala, la fel ca si in viata de fiecare zi.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


ar fi grozav dar nu este asa - de daniela_sorina_albeanu la: 02/12/2005 10:54:44
Povestea cu serviciul = o alta familie, am incetat sa o mai cred inca de acum cativa ani!Cred ca a fost valabila o data, dar acum fiecare este pentru el si lumea este o "mare jungla". De multe ori intimitatea in care unii dintre noi am crezut descoperi ca este folosita in detrimentul tau. Sau esti invidiat chiar si pentru un simplu concediu in care pleci, un examen pe care ti-l dai tu sau copilul tau. Sau o problema pe care o ai descoperi ca o stie si o comenteza un institut intreg etc.
Un fost coleg mi-a spus odata "la servici sunt opt ore sau mai mult in care vii esti bun profesional, dar familia este acasa si acolo este familia ta!" Atunci eram mai tanara si nu m-au marcat vorbele lui, credeam inca in posibilitatea unei familii la servici. Acum crede-ma ca mi-am repetat aceste vorbe si nu le mai uit!
#92217 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: