Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Traim vremuri apocaliptice?


de Daniel Racovitan la: 12/11/2003 07:04:00
modificat la: 12/11/2003 08:48:53
voteaza:
Incepand cu anul 1900 societatea umana a explodat literalmente, atat demografic, cat si ca progrese stiintifice ori moravuri.
In secolul XX au trait mai multi oameni cati au trait in ultimii 2000 de ani. Peste 95% din descoperirile stiintifice s-au facut in aceasta perioada. Moravurile s-au schimbat radical, cum nu s-a mai vazut vrodata in istorie, si nu intotdeauna inspre bine. Omenirea are deja capacitatea de a se auto-distruge intr-o singura zi. Evolutia politica a lumii indica o tendinta spre inmultirea conflictelor si cresterea instabilitatii.

Credeti ca traim vremuri apocaliptice, asa cum sunt descrise in Apocalipsa lui Ioan?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (59):


ne urmam drumul - de sanjuro la: 12/11/2003 08:18:18
...pe care ni l-am ales. In acest moment societatea este alienata, cuprinsa de angosa, debusolata, in recesiune si asta se simte peste tot....Dar cred ca va gasi resurse sa-si revina. Nu cred in apocalipsa, ca cea descrisa de Ioan in Biblie. Nu sunt pesimist din fire, si cred ca peste ceva vreme, mai multa sau mai putina, lumea va iesi "la liman" fiind condusa de lideri intelepti. Pacea universala nu va exista, dar se vor stinge cu timpul conflictele majore. Omenirea se va confrunta acut cu lipsa de energie, suprapopulare, boli noi si fara leac, foamete, "dusmani comuni", si va trebui sa stranga randurile, canalizandu-si eforturile pentru depasirea acestor probleme. Apoi va urma drumul spre stele...
sanjuro
#4025 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
schimbarile intervenite.. - de Jimmy_Cecilia la: 12/11/2003 09:45:03
Progresul a catalizat multe schimbari, dar a si adancit prapastia intre acei care au de toate, fac risipa si polueaza planeta si ceilalti, care n-au acces la instruire, mor de foame si surpopuleaza..

nu cred intr-un apocalips, dar daca nu vom prinde constiinta de faptul ca trebuie sa purtam grija planetei noastre, o s-o distrugem sau o sa creiam conditii de vietuire insuportabila

poate ca descoperirea unei planete pe care ar fi posibila viata, ar fi o solutie.. dar o putem imagina?
#4033 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
apocalipsa personala... - de sorin1975 la: 12/11/2003 12:52:22
Apocalipsa nu a fost descrisa doar de Ioan ci si de Daniel dar si de Hristos... cu toate aceste nu stiu in ce masura ar trebui sa ne temem de aceasta Apocalipsa... eu m-as teme mai degraba de Judecata personala... daca Apocalipsa va fi maine iar eu voi muri astazi de ce mi-as face griji pentru venirea ei? cred ca pentru ca aceasta Apocalipsa sa fie cat mai mult amanata trebuie sa incepem cu schimbarea personala apoi sa ne gandim la problemele societatii... noi suntem parte componenta a acestei societati! daca noi suntem bolnavi cum vrem ca aceasta societate sa fie sanatoasa?
#4060 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Existentialism - de ninel la: 12/11/2003 13:31:31
Parerea mea este ca moravurile nu s-au schimbat de loc, ci doar au fost dezlantuite din incatusarea religiilor, in mare parte datorita avansarii cunoasterii (in special in vest). Mediatizarea dezlantuirii moravurilor are efect multiplicativ asupra imaginii pe care o avem despre fenomen. Cauza acestei schimbari este natura umana, ce constituie baza moravurilor, natura care este aceeasi de zeci de mii de ani. Doar stavilele au erodat, dar efectul a fost previzibil.

Oamenii inca se omoara intre ei si de cele mai multe ori are mai mult de a face cu trasaturi umane preistorice decat cu moravurile usoare ale unora. Avaritia, lipsa de toleranta, rigiditatea religioasa, diferentele etnice sunt cauzele majore ale conflictelor majore de pe pamant, si nu moravurile usoare.

Pe alta tema, dupa mine, progresul stiintific cel mai de seama este maparea genomului. Incet incetisor descoperim acum relatia dintre mutatiile genetice si bolile noastre cele mai temute. Mecanismul vietii pe Pamant este studiat si inteles in profunzime tot mai adanca. Importanta cuceririi universului este neglijabila in comparatie cu importanta cuceriri si intelegerii vietii de pe Pamant. Daca nu ne autodistrugem, omul va ajunge eventual la tinerete fara batranete.

Putem sa ne autodistrugem? Da. Care este probabilitatea? Mica dupa parerea mea. Ce putem noi sa facem sa reducem aceasta posibilitate? Nu mare lucru. Cutia Pandorei a fost deschisa si nimic nu o poate inchide la loc. Toate dansurile kabuki cu referire la reducerea arsenalurilor nucleare nu vor elimina niciodata TOATE armele nucleare, si, cel mai important, nu vor elimina faptul ca atomul poate fi manipulat de orisicare cu ceva finantze si materie cenusie.

Viziunea mea este ca eventual omul, un amestec de hardware (corp) si software (memoria si procesele de gandire), va elimina dependenta de partile de prisos (hardware) si va evolua inspre o forma ce foloseste commodity hardware (usor schimbabila si ieftina) pt sustinerea esentei omului (software). Atunci putem vorbi cu adevarat de tinerete fara batranete. Forma asta finala este asemenea formei omului din Matrix, dar si mai avansata, fara dependenta de un corp biologic. Un om nou va putea fi creat complet in software fara dependente de procese biologice. Pt unii, forma asta finala este apocalipsul sau mult timp dupa apocalips. Pt mine, asta ar fi apogeul evolutiei omului-maimuta.

La fel sau chiar mai important decat discutia despre moravuri si progrese stiintifice, sau capacitatea omenirii de autodistrugere, cred ca ar fi o discutie despre menirea noastra in univers. Care este telul nostru, al omenirii? Sa cucerim universul? Sa ne aflam originea? Sa supravietuim? Sa traim o viata cumpatata si morala cu speranta ca exista "afterlife"? Avem un tel ori conteaza daca avem unul? Ne determinam soarta singuri, ori soarta ne este determinata in mare parte sau chiar complet de gene si imprejurarile in care traim, ori poate chiar de forte extraterestre (fie Dumnezeu, Diavolul, un Matrix diabolesc, sau un laborant extraterestru ultrapotent, pubertin si dezinteresat)?
#4071 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De ce nu crezi ? - de (anonim) la: 12/11/2003 18:31:26
Buna Sanjuro !
De ce nu crezi in apocalipsa ca cea descrisa de Ioan in Biblie ? In primul rand ca este foarte greu de descifrat, in al doilea rand nu trebuie sa ne preocupe momentul ei ci cum spune sorin1975 trebuie sa ne preocupe mai mult indreptarea personala. Deci se poate pune problema ca nu crezi fiindca nu stii exact in ceea ce sa crezi, nereusind s-o descifrezi, sau nu crezi fiindca desfide un pic logica cu care esti obisnuit ? Sunt doar curios, mi-au placut multe din comentariile tale si eram curios sa stiu de ce nu crezi. Eu cred, poate si fiindca sunt mai pe "da" dar asta nu e bine intotdeauna. Eu cred in Biblie si In Sfanta Traditie si in scrierile Sfintilor Parinti si stii de ce ? In primul rand din bun simt, apoi fiindca nu am chef sa imi iau riscul de a nu crede si a nu urma poruncile si apoi am un argument: Biserica veritabila, cea crestin ortodoxa nu a reusit sa fie distrusa,indiferent prin cate incercari a trecut, deci cred ca Cineva acolo sus are grija ca adevarul sa fie protejat.
Stii, tehnologia asta ne-a obisnuit sa gandim intr-un anumit fel.
Din ce in ce ma afund mai mult in ea, am senzatia pe care o are Neo din Matrix, ca traim intr-o lume ireala. Si daca ma uit la ce creaza omul, este atit de diferit de ceea ce a creat Dumnezeu, chiar daca omul incearca sa copieze modele din natura. In plus Ioan cand a pus pe hartie viziunea sa s-a folosit de cuvintele epocii respective. Cum o sa fie, trebuie sa avem doar rabdare, ca o sa aflam cu totii, sper doar sa ne prinda pregatiti din punct de vedere sufleteste macar.

Best regards,

Sorin - Dallas
#4100 (raspuns la: #4025) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
traim vremuri apocaliptice - de (anonim) la: 13/11/2003 07:37:55
ai dreptate si acesta nu-i decît începutul draga prietene, de aceea trebuie sa ne îndreptam privirea spre D-zeu.
Emma din Paris
#4134 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
www=666 - de gabid la: 14/11/2003 01:14:32
"Viziunea mea este ca eventual omul, un amestec de hardware (corp) si software (memoria si procesele de gandire), va elimina dependenta de partile de prisos (hardware) si va evolua inspre o forma ce foloseste commodity hardware (usor schimbabila si ieftina) pt sustinerea esentei omului (software). Atunci putem vorbi cu adevarat de tinerete fara batranete."

Sau poate tocmai asta va fi sfarsitul OMULUI avand in vedere traducerea lui www ca fiind cifra fiarei.
#4189 (raspuns la: #4071) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si eu sunt optimista din fire, Sagetatorule, - de Alice la: 14/11/2003 01:32:00
dar adesea ma apuca un ras isteric, cand vad cum oamenii se-ntrec in a descrie apocalipse: personale, mondiale, cosmice! Care esti, neamule, mai dibaci sau diabolic din condei?
Boala incurabila a omenirii e omenirea insasi - cand o disparea (vorba papadiei: ceea ce nu va dorim nici dumneavoastra!)sa vezi atuncea pace mondiala!

Hai, deci, sa ne grabim sa traim incet, la flacaruie vie, de nu cumva om fi murit de-alaltaieri! ...niste gaz de valvataie tz-oi da, desi, bag sama, n-ai nevoie, ca te stiu!

"Drumul spre altele..." as zice, mai degraba, cu frica-n suflet cand gandesc la stele!

Bine-ai revenit de p’unde-ai fost, drumetzule!
#4194 (raspuns la: #4025) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sorin din dallas... - de sanjuro la: 14/11/2003 04:32:15
Cred in Dumnezeu, dar nu in varianta prezentata in Biblie, adica un fel de batran albit de ani ce ne vegheaza din inaltul cerului, (pt. ca "a creat omul dupa chipul si asemanarea SA", nu?).
Imbratisez teoria panspermiei, si cred ca acea entitate numaita Dumnezeu a descatusat germenele vietii, lasandu-l sa umble slobod prin univers. Noi ne-am ridicat din tzarana, si de atunci ne urmam drumul. Acest drum se va incheia cand ne vom intoarce din nou in mana Creatorului, strabatand universul...Asta este varianta optimista.
Varianta pesimista ar fi ca omenirea se va stinge incetul cu incetul, cand isi va termina resursele fiindca si-a canalizat eforturile in directii gresite, asta daca nu cumva un nebun va apasa pe un buton pe undeva, in numele unei religii, al unei cauze...sau al lui, personal!sanjuro
#4211 (raspuns la: #4100) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zici: "Cred in Dumnezeu, dar - de Daniel Racovitan la: 14/11/2003 04:50:28
Zici: "Cred in Dumnezeu, dar nu in varianta prezentata in Biblie, adica un fel de batran albit de ani ce ne vegheaza din inaltul cerului, (pt. ca "a creat omul dupa chipul si asemanarea SA", nu?). "

Daca ar fi sa judecam dupa ce spui tu, toti ar trebui sa fim niste batrani albiti de ani, si inca de la nastere... :)

Dupa cunostintele mele, in Biblie nu scrie nicaieri ca Dumnezeu e "un batran albit de ani".
#4215 (raspuns la: #4211) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in iconocrafia - de sanjuro la: 14/11/2003 04:56:50
crestin-ortodoxa ce reprezinta Sfanta Treime, Dumnezeu este prezentat ca un batran cu barba alba, cu aura de forma triunghiulara, ce-l are alaturi pe Isus cu aura rotunda, iar intre ei, deasupra, se afla un porumbel alb. Gresesc cumva?
Apoi mai este si Capela Sixtina...acelasi batran. Deci?
N-am afirmat ca scrie in Biblie ca ar fi un batran albit de ani, ci doar ca a creat omul dupa chipul si asemanarea Lui.

sanjuro
#4216 (raspuns la: #4215) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asa este, uneori apare ca nu - de Daniel Racovitan la: 14/11/2003 05:00:52
Asa este, uneori apare ca nu batran cu barba alba si triunghi pe cap, dar este o imagine eronata, o inventie a pictorilor de icoane sau a unor preoti prost informati, care n-are nici o baza in invataturile biblice. Singura reprezentare umana ce i se opate da lui Dumenzeu este Isus.

Eu am ma opresc aici, ca deviem de la subiect.
#4218 (raspuns la: #4216) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Oamenii si bacteriile - de Madalina la: 14/11/2003 19:53:18
Dintre toate vietuitoarele de pe pamint (de la bacterii le om, doar omul si bacteriile se inmultesc in progresie exponentiala. Totusi, pina acum bacteriile nu au disparut, ba din contra...
#4274 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu cred - de athos la: 15/11/2003 03:57:49
nu cred ca traim vremuri apocaliptice
omenirea se schimba,intr-adevar,si de multe ori in directii
sa le zicem gresite,sau pe care nu putem sa le intelegem,asta
insa nu presupune sfarsitul omenirii!
#4288 (raspuns la: #4274) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gabid - de athos la: 15/11/2003 10:47:26
ia zi-mi si mie cum ai ajums la ecuatia www=666
#4308 (raspuns la: #4189) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Apocalipsa dupa Ioan 17/ ... - de SB_one la: 15/11/2003 13:17:59
1. Apoi unul din cei sapte ingeri, cari tineau cele sapte potire, a venit de a vorbit cu mine, si mi-a zis:"Vino sa-ti arat judecata curvei celei mari, care sade pe ape mari.

4. Femeia aceasta era imbracata cu purpura si stacojiu; era impodobita cu aur, cu piertre scumpe si cu margaritare. Tinea in mina un potir de aur, plin de spurcaciuni si de necuratiile curviei
ei.

15. Apoi mi-a zis: apele, pe cari le-ai vazut, pe cari sade curva, sint noroade, gloate , neamuri si limbi.

18. si femeia care ai vazut-o , este cetatea cea mare, care are stapinire peste imparatii pamintului.

PS
...sint mai degraba ateist; consider ca fiecare are dreptul sa creada in ceva , daca vrea. Dar, ieri am ajuns la concluzia( fara sa ne sperie) ca in Bilie stau lucruri deosebit " de ciudate". Cred ca o sa citesc Biblia!

...merita de citit toata apocalipsa lui Ioan( Apocalipsa= viziune...este totusi ciudat !!!)

...povestea cu "666" cred ca trebuie s-o lasam pe seama altora.
#4319 (raspuns la: #4308) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Da - de ofemeie la: 15/11/2003 18:03:38
Cred ca traim vremuri apocaliptice si totul a inceput cu razboiul Americii pentru "pace".Cred ca vom asista la o terminare de lume in stil modern.Totul a inceput si se va sfarsi din cauza oamenilor.Ne dorim Apocalipsa cred pentru ca nu facem nimic pt. a o impiedica.Intrebam intr-un subiect unde este dragostea?cred ca nu mai exista sentimentul adevarat.Chiar si mamele au ajuns sa-si ucida copiii.Da!Traim Apocalipsa!Alexandra
#4334 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da sunt vremurile"de pe urma" - de iasite la: 15/11/2003 18:27:14
Si asta ,dincolo de mania colectiva,o afirma parintii Athoniti,si toti marii duhovnici ort.
#4338 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AI GRIJA CE SI "CUM CITESTI"... - de iasite la: 15/11/2003 18:34:49
si mai cere "sfatul"sfintilor parinti si duhovnici,pentru a nu te "inneca"in tot felul de interpretari...ca sa "pricepi"cat de cat ,tb. sa citesti mult.Iar pt."66..",vezi...www.sfaturiortodoxe.ro.....S.C.L.......
#4339 (raspuns la: #4319) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
First who are you? - de iasite la: 15/11/2003 18:36:20
Next...gasisi pe net...
#4340 (raspuns la: #4308) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si la ce - de athos la: 16/11/2003 01:27:15
anume te-ai referit?
#4366 (raspuns la: #4340) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Deviere... - de sorin1975 la: 16/11/2003 03:05:24
Cred ca s-a deviat f mult de la subiect... oricum nu stiu daca conteaza ca www sau codul de bara este "numele fiarei"... poti trai in padure si sa nu vezi in viata ta www sau codul de bare... daca atunci cand intalnesti un om il ucizi esti insemnat cu semnul fiarei... crezi ca daca fugi in munti si nu te "insemnezi " cu eu stiu ce semn esti ales? pai daca stai acolo retras si te gandesti la sex esti sfant? sfintenia vine prin scimbarea personala chiar si in societate! Apocalipsa va fi, dar nimeni nu va sti cand... Iar cuvintele despre cum arata Dumnezeu nu stiu daca sunt de nasul nostru... Moise nu a putut sa-L priveasca ,cei trei apostoli pe Muntele Taborului de asemeni nu au putut sa priveasca Dumnezeirea Sa, si credeti voi ca noi o minte limitata putem descrie Nelimitatul? si pictorii cum ai fi vrut sa-l descrie? Il reprezentau ca pe un Batran pentru a arata atotstiinta Sa, atotintelepciunea Sa, nelimitarea Sa in timp...
#4370 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu cred - de (anonim) la: 08/12/2003 03:26:18
ca traim vremuri Apocaliptice

traim ziua cand nu mai credem in Biserica
traim ziua cand desi vorbim aceeasi limba
nu ne mai intelegem
traim ziua
in care prietenii sunt raritate
traim ziua in care nu mai intelegem cine e ISUS
traim ziua
cand frate pe frate omoara
in numele credintei.
Cata
#6133 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
nu cred - de athos la: 12/01/2004 08:08:36
ca e cazul sa generalizam...
sunt fel si fel de oameni,nici degetele
de la maini nu se aseamana,daramite noi!
#7946 (raspuns la: #6133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dar asta se intampla de ceva timp - de Catalina Bader la: 12/01/2004 10:52:32
cred ca de la Adam si Eva traim vremuri apocaliptice
sau mai bine zis de cand Adam a gustat marul.
#7952 (raspuns la: #6133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si daca? - de Coralie la: 12/01/2004 11:13:56
si daca am discuta despre ce traim zilnic, despre ce am trait acum cativa ani si despre ce o sa traim noi, copiii si nepotii nostrii in 50 de ani?

un lucru e sigur : din cauza incalzirii pamantului si a efectului de sera, in 50 de ani jumatate (50%) dintre speciile florei si faunei existente astazi o sa dispara...
#7954 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
te intreb - de Catalina Bader la: 13/01/2004 02:28:06
ti se pare ca am ajuns intr-un punct ireversibil
sau se pot gasi inca solutii?!
#7988 (raspuns la: #7954) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dar omul - de (anonim) la: 20/01/2004 02:08:53
nu are capacitate de adaptare atat de mare ca bacteriile
#8177 (raspuns la: #4274) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
genetica - traim vremuri apocaliptice - de (anonim) la: 20/01/2004 02:15:16
Barbatii se transforma intr-o specie pe cale de disparitie, ceea ce inseamna ca insasi specia umana ar putea disparea in 125.000 de ani, este de parere un profesor de genetica de la Universitatea din Oxford (Marea Britanie). In cartea sa “Blestemul lui Adam”, profesorul Bryan Sykes afirma ca cromozomul Y, care decide sexul masculin al unui copil, este o ruina genetica, care se dregradeaza cu o viteza alarmanta. “Nu mai este un secret pentru nimeni ca barbatii sint, de fapt, femei modificate genetic. Din acest punct de vedere, evolutia noastra poate fi considerata drept un experiment gigantic de modificare genetica. Degetul acuzator se indreapta spre unicul fragment de ADN pe care barbatii il au, si femeile nu: cromozomul Y”, scrie Sykes.
“In mod ironic, desi cromozomul Y a ajuns sa fie sinonim cu agresivitatea masculina, el este intrinsec instabil. Departe de a fi viguros, acest simbol genetic al machoismului barbatilor se degradeaza cu o viteza atit de alarmanta incit, cel putin pentru oameni, experimentul modificarilor genetice se va incheia in curind”, sustine profesorul britanic. “Spre deosebire de cromozomii X, care se asociaza si schimba gene pentru a minimaliza mutatiile nedorite, cromozomul Y, care nu are pereche, nu poate repara pagubele provocate de mutatii. Este un cromozom muribund si va disparea”, avertizeaza Sykes.
Profesorul britanic spune ca a ajuns la aceste concluzii prin simpla studiere a statisticilor. “Infertilitatea masculina este in crestere. In mod surprinzator, 7a din barbati sint sterili sau putin fertili. Exista o multitudine de cauze, insa o importanta proportie din rindul barbatilor, intre 1 si 2 la suta din total, sint sterili din cauza mutatiilor survenite in cromozomii Y. Este o cifra uimitor de mare. Cromozomul uman Y se distruge. Nu exista motive sa credem ca situatia se va imbunatati; mai degraba dimpotriva. Unul cite unul, cromozomii Y vor disparea pina cind, in cele din urma, va mai ramine unul singur. Cind acest unic cromozom va muri, barbatii vor disparea”, insista Sykes.

Planeta femeilor
Potrivit declaratiilor profesorului de genetica, fertilitatea va scadea la numai 1 la suta in 5.000 de generatii, ceea ce inseamna ca vom inceta sa mai existam in 125.000 de ani. Pentru ca, fara barbati, nu vor mai fi nici femei, doar daca nu cumva se va reusi performanta de a se fecunda ovule cu ovule. Procesul s-ar produce astfel fara ajutorul spermatozoizilor, fara cromozomi Y, adica fara barbati. Singura problema: copiii nascuti astfel vor fi doar de sex feminin, sustine Sykes. Aceasta adevarata apocalipsa poate fi totusi evitata, spune profesorul de genetica. Solutia ar fi ca insasi natura sa recurga la genele altor cromozomi pentru ca acestia sa “produca” barbati. Pentru aceasta, ar fi suficienta o mutatie care sa transforme o gena de asa maniera incit sa fie capabila sa faca treaba cromozomului Y. Totusi, ar fi un adevarat miracol sa se intimple acest lucru, spune Sykes. Mai este o varianta: ingineria genetica sa salveze cromozomul Y sau sa-l fabrice in laborator cu ajutorul ADN-ului.
#8178 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
si dintre toate bacteriile - de Catalina Bader la: 20/01/2004 03:19:32
virusii sunt singuri capabili sa-si modifice structura genetica in functie de conditiile de mediu.
#8187 (raspuns la: #8177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sa va dau si un exemplu - de Catalina Bader la: 20/01/2004 04:18:04
in aceasta iarna epidemia de gripa a asaltat Romania

la un moment dat (prin decembrie cred) au fost descoperite 135 de variante genetice noi ale virusilor producatori de gripa.
fac fata institutele de cercetari, transformarilor uluitoare in timp atat de scurt?
sunt ele capabile sa creeze antibiotice in acelasi ritm?
eu cred ca lupta aceasta este grea.
mai ales in conditiile in care sistemul nostru imunitar este din ce in ce mai zdruncinat.
#8200 (raspuns la: #8187) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Da suntem in introapocaliptic - de (anonim) la: 20/01/2004 09:57:57
Generatiile precedente sec.xx sau sf.sec.IX nu au avut in primul rand o dezvoltare mai rapida sau spectaculoasa cum l-au avut aceste doua secole,din punct de vedere economic,educatoinal,profesional,stiintific si altele.Dar vorbind despre ceea ce se intampla in lumea noastra peste toate acestea nu este de mirare cat de incapatanati suntem sa nu credem ca realitatea se intampla in jurul nostru iar noi suntem neputinciosi s-o pricepem.Sper ca aceasta lume sa cunoasca ca exista un Dumnezeu care a creat-o desi ma indoiesc ca va crede.Sunt atat de multi care refuza Biblia ca fiind o carte de valoare descoperind astfel stiinta ca un refugiu.Stiinta va duce lumea la un adevarat HAOS!!!!!!!!!!!
Traim cu adevarat dar nu recunoastem lucrul acesta! Vasy-Marian
#8234 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
spitale scapate de sub control - de Catalina Bader la: 21/01/2004 03:37:55
sau cum sa ajutam bacteriile sa ne ucida.

Personalul medical de la Maternitatea Ploiesti era infectat cu un germen periculos pentru copii, informeaza Radio Romania Actualitati. Incarcatura microbiana era cunoscuta, dar nu s-a luat nici o masura.EUGENIA MIHALCEA

In jur de 20 de medici, infirmiere si asistente de la Maternitatea din Ploiesti au fost depistati ca fiind purtatori sanatosi ai germenului care a produs moartea nou-nascutilor. “In urma autocontrolului efectuat la jumatatea lunii decembrie de comisia de prevent ie a infectiilor nozocomiale, s-a constatat o circulat ie interna a unor germeni in spital. Faptul ca nu s-a luat nici o masura este un lucru deplorabil. Nu cred ca cei 21 de angajati sanatosi la care au fost descoperiti anumiti germeni (clepsiella pneumoniae si stafilococul auriu) au infectat copiii sau mediul”, a declarat ieri Alexandru Rafila, director general in Ministerul Sanatatii.
Potrivit directorului general, prima etapa in astfel de situatii ar fi fost eliberarea zonei, dezinfectarea acesteia si efectuarea controlului epidemiologic al angajatilor.
Analizele medicale facute angajatilor au aratat ca acestia erau purtatori sanatosi ai unor germeni patogeni, dar nu se poate spune cu certitudine ca ei i-au infectat pe nou-nascuti


Ministerul elucideaza cazul
Inspectoratul General al Poli- tiei Romane informa sapta- mana trecuta ca, in perioada 5 decembrie 2003 - 9 ianuarie 2004, la Spitalul de Obstretica si Ginecologie din Ploiesti au fost inregistrate 21 de decese ale unor copii nou-nascuti, majoritatea prematur, ?n primele zile de la nastere. Ministerului Sanata- tii va organiza azi o intalnire pentru a stabili daca actul normativ care vizeaza inregistrarea nou-nascutilor este clar sau trebuie modificat.
#8276 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt anonim #8234 - de athos la: 21/01/2004 04:23:04
explica te rog ce vrei sa zici
cu afirmatia ta;crezi ca in perioada neanderthala se traia
mai bine?!
#8285 (raspuns la: #8234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Foisorul de Foc - de Catalina Bader la: 21/01/2004 06:19:05
Sobolanii cuceresc planeta

Expertii in boli infectioase au avertizat ca maladiile ale caror purtatori sint sobolanii inregistreaza o panta ascendenta in orasele si metropolele tarilor in curs de dezvoltare. Cercetatori din 39 de tari au atras atentia ca aceste rozatoare greu de exterminat sint purtatoare a aproximativ 70 de boli diferite, insa exista temerea ca numarul maladiilor ar putea fi in crestere. Zilnic, pe pamint se nasc 3,6 milioane de sobolani, adica de zece ori mai multi decit oameni. Pe linga febra tifoida si ciuma bubonica, sobolanii mai sint purtatori de leptospiroza, o boala bacteriologica transmisa prin urina cu care acestia contamineaza apa si alimentele. (L.C.)

#8300 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Foisorul de Foc - de Catalina Bader la: 21/01/2004 06:21:59
HUNEDOARA. Autoritatile sanitare au confirmat la inceputul saptaminii curente ca in judet se inregistreaza o epidemie de gripa. In ultimele sapte zile, la cabinetele medicilor de familie s-au prezentat 42 de persoane care sufera de aceasta boala. Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Hunedoara, Otilia Sfetcu, spune ca declararea epidemiei a fost facuta ca urmare a rezultatelor de laborator: „Din cele 15 probe recoltate de Serviciul de Ambulanta, in trei cazuri s-a confirmat ca este vorba de gripa. Virusul gripal este cel de tip A – Fujian, virus care circula in aceasta iarna in intreaga Europa”. Aceasta constatare a determinat Directia de Sanatate Hunedoara sa atentioneze in scris toate unitatile spitalicesti din judet sa respecte cu strictete regimul de carantina instituit in decembrie anul trecut, pentru a se evita situatiile in care pacientii, pe linga boala pentru care au fost internati, sa mai sufere si din cauza gripei, maladie care, mai ales in cazul persoanelor in virsta poate fi fatala.
#8301 (raspuns la: #8187) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vremuri apocaliptice - de thelinuxguy la: 14/03/2004 17:36:08
Nimeni nu stie, decat Dumnezeu, (Isus a spus'o in Biblie) cand sfarsitul lumii va veni; nici chiar Isus nu avea aceasta informatie. Deci, daca ar fi sa ne luam dupa Biblie intrebarea lui Daniel Racovitan nu are un raspuns.

Nick
#12039 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zici: "Nimeni nu stie, decat - de Daniel Racovitan la: 15/03/2004 03:16:37
zici: "Nimeni nu stie, decat Dumnezeu, (Isus a spus'o in Biblie) cand sfarsitul lumii va veni"

Din cate stiu a spus ca nimeni nu stie cand va veni ziua sfarsitului. In schimb Isus ne-a dat semenele dupa care putem recunoaste apropierea ei.

..................................................................................
"-- Hei, uitati-va! regele e gol!"
#12056 (raspuns la: #12039) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
traim vremuri apocaliptice? - de (anonim) la: 02/04/2004 13:46:52

Consider ca este o mare greseala sa zicem ca "Stiinta va duce lumea la un adevarat haos!!!!!!!!!!!".Sa ne gandim ca daca stiinta nu ar fi evoluat,noi am fi trait ca acum 100 de ani,500 de ani sau si mai mult in urma.In general orice explozie in dezvoltarea stiintei ne sperie pe noi oamenii,dar cand intelegem rostul si eventualele avantaje,gandim deja altfel.Ca stiinta este exploatata si in sens negativ,asta este adevarat,dar sa nu uitam cine face acest lucru.Deci ar trebui sa fim revoltati pe aceia care manuie stiinta in scopuri nu tocmai bune,iar daca s-ar lua atitudine si nu am sta numai sa constatam,poate ca nu am mai spune ca suntem aproape de vremurile apocaliptice.
Aceasta nu este decat o simpla parere,iar daca va supara pe cineva rog cu insistenta sa-mi arate unde am gresit.Raspund la ZOZO.
#13204 (raspuns la: #8234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
vremuri apocaliptice Adriana Negruti(nu pot schimba numele"un a - de (anonim) la: 09/04/2004 10:10:08
Cred ca UNIVERSUL are si el perioadele lui de oscilatie rapida alternand cu perioade de oscilatie lenta, asa cum un organism stimulat de anumite conditii functioneaza excelent , alternand cu perioade de depresie, cand randamentul si inspiratia scad...

Fiind foarte posibil ca acest concept sa fie extrapolat la univers, oamenii seamana cu celulele dintr-un organism(si multe din ele au o mobilitate extraordinara, cum ar fi hematiile) a carui buna functionare se traduce prin schimburi ritmice de substante intre celule, schimburi de stimuli, mecanisme complicate pe care nu le stapanim inca...

Deci aceasta efervescenta nemaintalnita este datorata unor conditii speciale care stimuleaza organismul din care facem parte si care vibreaza la aceasta etapa cu o mai mare intensitate.

Desigur, este posibil ca aceasta suprastimulare sa insemne ca urmeaza o implozie sau o destindere brusca, ceva care brusc va schimba ritmul de dezvoltare sau "respiratie" a acelui hiperorganism din care facem parte...

Facand analogia cu complexitatea propriului nostru organism, o greseala de alimentatie, o miscare gresita, o sperietura puternica pot distruge brusc si cel mai infloritor organism...Efervescenta societatii omenesti actuale poate fi rezultatul unui eveniment nedorit in organismul acela maret, care poate avea, deocamdata primele simptome ale colapsului, cand apar disfunctionalitati la nivel periferic dar care evolueaza rapid(ganditiva la o alergie periculoasa la un medicament, cand un organism uman incepe sa se dezechilibreze) si poate duce la catastrofa...ca din nimic...

Sigur, putem modela in fel si chip mediul in care traim si rolul nostru in acest mediu, dar ce este straniu pe acest pamant este ca se accentueaza lipsa de interes a factorilor de decizie din diverse puncte de pe glob de a crea armonia aceea care ne-ar putea transforma intr-o forta deschizatoare de drumuri noi in cunoasterea universala...se accentueaza balastul uman, in loc sa fie utilizati indivizii odata nascuti cat mai bine cu putiinta pe toate planurile evolutiei spirituale...Omenirea a devenit ca un cancer care inseamna multiplicare haotica de celule, in detrimentul echilibrului organismului primordial...
#13604 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
ZOZO: traim vremuri apocaliptice? - de thelinuxguy la: 09/04/2004 16:48:39
De acord cu tine. Cred ca stiinta va duce (in final) la descoperirea lui Dumnezeu. Adica, cunoasterea omeneasca va deveni atat de larga incat vom ajunge sa cunoastem TOTUL (inclusiv Dumnezeu).
#13632 (raspuns la: #13204) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daca am invatat ceva din isto - de relu la: 09/04/2004 21:57:45
Daca am invatat ceva din istorie, stim ca daca asta e o viziune la moda in fiecare vreo 500 de ani. Fiecare conflict mondial a fost perceput -- in special de cei care au luat bataie -- ca vremuri apocaliptice. Daca comparam situatia de azi cu razboiul al II-lea mondial, sau cu perioada epidemiei de ciuma (si ar fi si alte exemple), ne dam seama ca nu e chiar asa de rau acum. Da, intr-un fel e atragator sa ne imaginam ca sfirsitul lumii se apropie si deci ar trebui sa ne trezim si sa ne imbunatatim ca s-a apropiat cutitul de os, dar adevarul e ca frica nu e motivatia cea mai buna pentru omenire sa se puna la punct.

Sa zic drept, nu stiu de ce se pune accentul pe stiinta in aceasta discutie. Cu sau fara developarea stiintifica, oamenii tot oameni au ramas, unii buni, altii rai si pacatosi. De fapt, tehnologia ultimilor ani ne-a dat multora acces usor la informatie. Acum stim ce se intimpla pe partea cealalta a lumii in decursul a citorva minute. Putem tine contact cu oameni de peste tot cu usurinta. E opinia mea ca astfel putem sa luam decizii bazate pe mai multa informatie decit inainte. Ii putem ajuta pe cei mai oroptisi ai planetei mai usor, daca alegem sa o facem. Acum nu mai avem scuzele umanitatii din secolul trecut, ca e prea greu sa-i ajuti pe altii, pentru ca acum e chiar usor sa o facem. Dar uite, ca tot nu prea-i ajutam pe cei sarmani.

Un raspuns opiniei ca omenirea e pe duca din cauza cromozomului Y. Uitati ca pina atunci o sa putem sa ne dublam fara probleme (cloning). Si zicala "iarba rea nu piere" ne spune ca barbatii n-o sa dispara oricum.

Raspuns celui care crede ca stiinta o sa descopere pe Dumnezeu. Pai o sa rida de tine cei religiosi: ei l-au descoperit pe Dumnezeu de mult. Cu cit stim mai mult se pare ca ne dam seama cit de putin stim. Si pina ceea ce stim nu sintem prea siguri ca o stim bine. Cine poate sti unde o sa ajunga stiinta?

Daca exista Dumnezeu, numai el stie.
- relu
#13636 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vremuri apocaliptice - de maria de las maravillas la: 22/04/2004 17:42:21
ascult zilnic un program catolic ce se cheama RADIO MARIA, dimineata o ora el padre Julio Sanz explica catehismul catolic, deci daca m-am luminat un pic la minte nu se datoreaza mie
Asa am inteles ca niciodata Dumnezeu nu a zis "crede si nu cerceta", dimpotriva, pentru asta i-a lasat libertatea de-a alege, adica nu se vrea un programator de roboti care sa faca neaparat ce vrea el, desi il bucura daca fiinta umana intelege ca voia lui este buna.
Ce s-a intamplat la caderea in pacat nimeni nu stie, poate a mancat un mar sau a acceptat in mintea sa o idee, fructul imaginatiei - e tentant sa fii Dumnezeu - dar ce a urmat se cunoaste, raportul s-a inversat si apocalipsa a inceput pentru om . "Trupul este o buna sluga dar un rau stapin" spunea parintele Galeriu
Lenea, a manca si bea peste masura, a strange averi, in zilele noastre foamea dupa consum - societatea occidentala este de tip consumista, pofta de putere acestea nu sunt caracteristice duhovnicesti.
S-apoi, Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu.
#14368 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vremuri apocaliptice? - de kradu la: 19/10/2004 06:21:15
Lumea a fost si ramane asa cum a fost intotdeauna!
De la tragedia greaca aceasi "comedie"! Azi cu efecte speciale,
drama sau comedia e aceeasi! 100 de ani in urma oamenii comentau
in jurul unei carti! Azi, telnuvele sau shourile fac comentariul zilei!
Aceleasi lupte, aceleasi ambitii, gelozii si crime! Razboaiele la fel de crude si fara sens! .... si pot fi vizionate pe CNN!
Interesant si de remarcat e viteza stirilor cu precadere a celor proaste!
Viteza deplasarii, automobil si avion! Alergam dupa o clipa de liniste
greu de gasit in viltoarea zilei, alunecam in melancolie si ne amintim
lucrurii simple din copilarie! Lucrurile acolo in lumea viselor par altfel decit erau ele de fapt, dar asta ne ajuta sa trecem peste momente critice!
Gasim clima schimbatoare si verile fierbinti, dar asa erau si pe vremea bunicilor, stirile ne tulbura si vedem apocalipsa, dar asa era si pe timpul navalei tatarilor, atunci zvonul sosea in viteza calului.
Toata tehnologia care ne ajuta azi de la spalatul vaselor la computer
e similara cu folosirea a unei energii generata sa zicem in jur de 30 de scalvi! Fiecare e intr-un fel imparatul dar si propiul sau scalv!
Unde e apocalipsa?
Angaasa sau linistea vin de cele mai multe ori din noi insine!
Sunt acolo trebuie insa sa le gasim si sa stim sa le balansam!

#25496 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Evolutia lumii - de LUCIUS la: 08/12/2004 11:05:57
Cred ca viitorul ne rezerva o separare intre conceptul de "Dumnezeu, Alah, Buda" si sustinatorii dezvoltarii tehnologice. Avem numeroase exemple, pe planeta, ca mozaicul de religii genereaza o anumita stare de neintelegere intre civilizatii, care nu duce decat la o franare a dezvoltarii lor si o crestere a instabilitatii. Atunci ar fi valabil conceptul de "jandarm al planetei" pentru ca numai o putere superioara poate sustine un echilibru la o asemenea scara. Implicarea unei asemenea puteri, pe linga un anumit interes pentru resurse strategice, ar fi si temperarea puterilor mai mici, cu potential agresiv, pentru ca acestea sa nu declanseze un eveniment apocaliptic care, scapat de sub control, sa se transforme intr-o amenintare nu numai la adresa acelei mari puteri ci si impotriva omenirii in general, care, dupa anumite concepte religioase, n-ar mai merita sa existe.
Populatia va creste, resursele terrei fiind limitate si va fi nevoie, in viitorul apropiat, ori de niste razboaie pentru spatiul vital, ori de limitarea natalitatii ( cazul cel mai fericit). Cred insa ca planetele apropiate vor deveni o tinta potentiala de "terraformare". O formula ar fi ca in viitoarele echipaje spatiale sa nu se regaseasca religiosi sau practicanti radicali, pentru ca diferenta intre religii va putea naste neintelegeri care se vor putea dovedi, pana la urma, fatale misiunii. Cred ca aceasta idee a fost pusa in evidenta de toate filmele SF mai importante, unde echipajele au altceva, mai bun de facut, decat sa se roage la o biserica de la bord.
LUCIUS
#31088 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
individualitatea - de Ciurea I.L. la: 08/12/2004 16:41:41
observ ca atunci cand discutam despre viitor suntem prea de multe ori tentati sa aducem in discutie scenarii apocaliptice. Cred ca ar fi cazul sa uitam un pic de filme si de cartile S.f. (includ aici si cartile religioase) si sa privim in jurul nostru. Daca am reusii asta poate ca unii dintre noi ar observa ca mai exista si alte probleme mondiale poate mai grave macar prin prisma faptului ca sunt reale si palpabile.
Am sa incerc sa renunt la patetismul care marturisesc ca ma caracterizeaza si sa descriu una dintre aceste problemele.
Pe scurt e vorba de transferul de responsabilitate si de decizie de la nivelul individual la nivel de grup social, aceasta miscare fiind mai mult sau mai putin voluntara.
Vorbim de puteri mondiale (state, religii, natuni, e.t.c.) fara sa realizam ca aceste structuri nu au o identitate proprie, ele sunt conduse de oameni si sunt conduse spre un singur tel: satisfacerea nevoilor acestor conducatori, nevoi materiale sau spirituale, conteaza mai putin.
Atata vreme cat resurse imense sunt gestionate de putin oameni, posibilitatile ca lucrurile sa mearga rau sunt nelimitate.
Cu speranta ca am reusit macar sa ma fac inteles, vreau sa mentionez si ca democratia sau comunismul nu pot rezolva aceasta problema, cum de altfel nici o alta solutie macro-sociala nu o poate face.

C.I.L.

#31114 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Apocalipsa? De ce nu? - de Lucian C. la: 08/12/2004 17:45:53
Pentru orice observator preocupat de soarta omenirii este clar că ne îndreptăm spre ceva, o situaţie de criză care să rezolve tensiunile care se acumulează văzînd cu ochii, de la globalizare şi polarizarea socială, la marile probleme ecologice - poluare, stratul de ozon, efectul de seră - şi conflictele rasiale, etnice şi religioase care mocnesc peste tot, ca să amintim doar o parte din potenţialele feţe ale apocalipsei ce (poate) va să vină...
Ar trebui să ne punem problema apocalipsei?
În secolul care a trecut a devenit evident un fapt: omenirea a ajuns la stadiul în care acţiunile ei au efecte la nivel planetar. Avem exemplul războaielor mondiale, al modificărilor climatice datorate industrializării şi folosirii combustibililor fosili şi nu în ultimul rând al creşterii (inimaginabile doar cu decade în urmă) a vitezei şi cantităţii informaţiei. Asta înseamnă că avem instrumentele necesare pentru a fabrica o apocalipsă respectabilă. Ignorînd, evident, alte cauze posibile care nu fac obiectul discuţiei, gen asteroizi care ne pică în cap, etc.
Care este reacţia noastră la aceste posibile ameninţări?
Există discuţii - mai mult sterile - privitoare la dezarmare (pare stupid şi poate aşa şi este, avem la nivel global mai multe arme decât ne trebuie pentru extincţie totală...), destrămarea URSS nu se ştie dacă a rezolvat o parte a ecuaţiei prin dispariţia unei superputeri sau a complicat-o, în privinţa poluării toate calculele şi simulările făcute ne arată că măsurile luate sunt cu două viteze în urma efectelor negative. Iar pe fondul globalizării accelerate care şi aşa deranjează tot mai mult apar grupuri care militează "fiecare pentru el" într-o reţea complicată de acţiuni şi reacţiuni din ce în ce mai imprevizibile, deja urechea devine insensibilă prin saturaţie la ştiri gen proteste, atentate, terorişti, convorbiri de pace, forţe multinaţionale... Efectul bulgărelui de zăpadă pare iminent iar propagarea unui conflict local la scară internaţională nu ar mai dura ani sau luni ci eventual zile...
Avem şi premisele declanşării unei apocalipse? Le cam avem... Poate că Nostradamus avea dreptate.
Şi ce putem face? Cred că îmi iau o bere şi deschid televizorul să mă uit la ştiri. Apropo, eu cu cine votez? ( ;) )
#31123 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nostradamus avea imaginatie - de kradu la: 19/01/2005 18:24:25
Nostradamus si Manipularea se pare ca vor cistiga pina la urma!
Opinia gazetarilor, a omuletilor VERZI, si a ideilor aiurite poate crea apocalipse in fiecare clipa! Si acel TUNAMI e parte a apocalipsei chiar si dupa ALAH!
Sa fie toate astea cit de cit rationale?

Cind vulcanul Krakatoa si-a aruncat in aer conul, cenusa vulcanica a inconjurat de mai multe ori pamintul! Bioxidul de sulf a scazut pH ocenului Pacific la 5 iar paraziti de pe spatele balenelor au inceput sa se imputineza!
ASTA APOCALIPSA!
S-auzim numai de bine!
"K".
#33805 (raspuns la: #31123) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
se vorbeste - de athos la: 29/01/2005 09:16:19
de apocalipsa de-atata amar de vreme
personal nu cred ca va veni
vor mai fi razboaie,au sa mai moara oameni nevinovati si viata isi va continua cursul
asa a fost de cand lumea
#34870 (raspuns la: #33805) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Evident - de VIM la: 16/03/2005 14:54:36
Se invarte din ce in ce mai repede.
#39572 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
apocalipsa va veni - de (anonim) la: 22/03/2005 14:48:21
nu se stie cand dar apocalipsa va veni si asta s-ar putea intampla chiar in secunda urmatoare.nu va speriati caci daca aveti sufletul curat va asteapta viata vesnica in RAI iar daca nu VETI ARDE IN FLACARILE IADULUI PENTRU ETERNITATE SI NICI NU VA DATI SEAMA CAT DE LUNGA ESTE ETERNITATEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RAILOR

#40285 (raspuns la: #34870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
APOCALIPSA ANONIMILOR si eternitatea! - de kradu la: 30/03/2005 23:02:38
Anonimii vor fierbe in zeama proprie ca legumele devenind hrana pentru verzii europei,
vreau sa zic "verzi" de orice culoare! Cei cu sufletul curat vor fii pedepsiti pentru ca au mincat mai mult decit flamanzii africii, si-au potolit setea mai des decit camilele turchistanului, si au cazut in dragoste mai des decit calugarii tibetului! Iar pamantul se va invirtii in jurul soarelui pina va pocnii o data din cauza unui apocalips neprevazut,
prevazut cu atita precizie de colaboratorii acestui sate!
S-a nauzim de appoccallipsse!
"K"

#41316 (raspuns la: #40285) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sfarsitul lumii este ceva nec - de yrch la: 15/04/2005 13:16:40
Sfarsitul lumii este ceva necesar. Daca lumea asta ar exista vesnic (includ in aceasta si teoriile potrivit carora Pamantul va mai exista "doar" 15 miliarde de ani), ar fi groaznic. Ar fi raul perpetuat la nesfarsit. Ceea ce nu se poate. Daca Dumnezeu a hotarat ca omul sa moara, pentru ca raul sa nu fie vesnic, cum ar putea El sa lase lumea asta putreda sa traiasca vesnic?
#43758 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cred ca apocalipsa a existat - de doctors la: 04/09/2005 18:02:25
Cred ca apocalipsa a existat dintotdeauna si va fi atata timp cat vor fi oameni pe pamant.Buna intelegere intre oameni,luata la nivel global,este o utopie.
#69606 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
traim vremuri apocaliptice? - de Tofan Ana Isabella la: 04/10/2005 08:44:12
Pai ,efectul de sera,razboaiele, cataclismele,bolile toate aceste s-a zice ca ne duc la sfaristul lumii..La fiecare inceput de secol exista o isterie cu privire la sfasitul lumii... Ne indreptam catre asa ceva ,dar putem spune cu certitudine cand se va intampla acest lucru...
#76572 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
apocalipsa - de M a o la: 24/01/2006 14:54:31
Desigur ca apocalipsa, asa cum o vedem noi, nu se va intimpla niciodata. "Iarba rea nu piere". Omul, acest cancer al Terrei, va invada alte planete dupa ce planeta lui va fi distrus-o. Procesul este de-acum ireversibil, oricat s-ar stradui ecologistii si noi, sa zicem oamenii de buna credinta, interesele momentului si a celor ce conduc lumea sunt mult deasupra vointei noastre.
Asa cum au spus si alti cafegii, fiecare generatie este convinsa, si are motive sa fie asa, ca sfarsitul lumii este aproape, cu atat mai mult cu cat se afla in apropierea (in timp) unui nod sau eveniment important (razboi, sfarsit de secol, eveniment astronomic, etc. Amintesc aici doar de valul de sinucideri, nemaiintalnit pana atunci, din pragul anului 1000, respectiv 1666.
Tendinta omului spre fatalitate este bine cunoscuta.
Nu, sfarsitul lumii nu exista. Pariu?

___________________________
Ei sunt crestini pentru orez!
Mao Tze-Dung
#101992 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
apocalipsul cred a sosit deja!! - de Horia D la: 24/01/2006 15:41:55
ca de vreo doua zile tare-s constipat!
#102005 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. kradu - de Paianjenul la: 28/05/2006 12:08:23
"Anonimii vor fierbe in zeama proprie ca legumele devenind hrana pentru verzii europei, vreau sa zic "verzi" de orice culoare! Cei cu sufletul curat vor fii pedepsiti pentru ca au mincat mai mult decit flamanzii africii, si-au potolit setea mai des decit camilele turchistanului, si au cazut in dragoste mai des decit calugarii tibetului! Iar pamantul se va invirtii in jurul soarelui pina va pocnii o data din cauza unui apocalips neprevazut, prevazut cu atita precizie de colaboratorii acestui sate!
S-a nauzim de appoccallipsse!"- Ai fi amabil sa ne traduci si noua comentariul de mai sus?...
#124904 (raspuns la: #41316) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel - de jeniffer la: 30/05/2006 02:23:58
Omenirea evolueaza, se imbunatateste si se spera la o epoca de intelegere intre tari si eradicare a violentei.
#125168 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: