-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Mineriadele- reverberatii in suflete


de smadalea la: 06/07/2005 03:59:00
modificat la: 07/07/2005 23:56:00
voteaza:
,,Nu poate fi democratie intr-o tzara pana cand istoria acelei tzari nu este asezata pe temeiurile adevarului si obiectivitatii .-Nicolaie Iorga-
Era in vara anului 1991,cand un grup de elevi de gimnaziu de la doua scoli din Petrosani,plecau in tabara la Sinaia.Bucuria era foarte mare.Aveau un program care cuprindea zilnic expeditii;Cota1400,Babele, Sfinxul,Crucea ,Breaza cu urlatoarea ei,Pelesul ,Stana regala,Brashovul cu targul vechi al calfelor,cu Poiana Brashov si mai ales Biserica Neagra.
Erau vrajiti de urcusurile cu telecabina, telescaune,telegondole.
Paradoxurile vremurilor tulburi le-au cunoscut brutal shi ei ,copiii .La Simeria pe vagonul lor ,in timpul manevrelor ,aparuse scrisa cu creta o inscriptie mare:-COPOII-
Era stigmatul inceput in 1990.
De ce a trebuit sa-i invatam pe copii ca vin din Deva sau
Hunedoara?
Intr-una din zile am fost la Brasov.Am ajuns la Biserica Neagra spre orele 17.Copiii au intrat.Acolo era un grup de 20 -25 de oameni. A sosit preotul- ghid si, cand sa intram, cu violenta copiii au fost imbrinciti afara ,agresati verbal si fizic.
Si acolo ,in lacas sfant,unde de-a lungul veacurilor crestnii si-au gasit adapost in fata nenorocirilor, a navalitorilor,in lacasul unde omul isi gaseshte impacarea cu Dumnezeu s-a petrecut un lucru incredibil:cu scandal,cu violenta copiii au fost impinsi afara din Biserica pentru ca veneau din Valea mineriadelor.
Mai tarziu au sosit si alti preotzi, am fost lasati sa intram in biserica. Pentru a sterge cumva pacatul crud shi crunt infaptuit,mai marele bisericii a oferit copiilor un concert .Sunetele divine ale orgii stergeau incet ,incet stupefactia,frustrarea shi mai ales respingerea dusmanoasa,dura.
Si de atunci ma gandesc adeseori :minerii erau COPOI, copiii lor erau COPOI shi ma intreb :haitasii care asmut copoii asupra vanatului -cine erau? shi vanatorii beneficiari-cine erau?
Cat de adanca este rana din sufletele celor care si- au dorit libertate, descatusare de comunism, ca sa alunge niste copii
din lacas sfant!!!...shi ea rana persista...
Cred ca numai adevarul ,dreptatea ,justitia shi obiectivitatea ,nu consensul national in minciuna ,nici legea lustratiei nu poate face din Romania o tara democrata.
Un aforism celtic spune:-Ca sa afli adevarul trebuie sa fii pregatit shi sa crezi in el.Ce doza de adevar poate supora un om ?-,dar o tzara...dar o Vale?
Smadalea

din biserica

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...