-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Invidia


de Tofan Ana Isabella la: 11/07/2005 11:06:00
modificat la: 24/07/2005 15:00:31
voteaza:
Invidia este semnul unui cacter marsav,de persoana lasa,fara scrupule. De ce sanu te bucuri daca aproapele tau e mai bun, mai frumos sau mai destept decat tine si sa incepi sa carcotesti si sa comentezi. M-am confruntat adeseori cuaceasta problema : am avut chiar o prietena aporpiata care ma invidia.Voi ce credeti ?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (11):


? - de zaraza la: 24/07/2005 15:07:07
care sunt motivele pentru care te invidia prietena ta?

zaraza
#60954 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
subscriu - de anisia la: 24/07/2005 16:50:05
la intrebarea zarazei si mai adaug una: ai confruntat-o "face to face" ca sa lamuresti problema?
#60971 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ana - de munteanu rodica la: 24/07/2005 18:15:13
Eu te intreb: cum ti-ai da seama ca te invidia?
Vezi, ai parte tot de intrebari profunde
#60974 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
invidia - de Cassandra la: 24/07/2005 18:17:53
Invidia este un sentiment complex considerat chiar pacat in religie. Este sentimentul de “suferinta” in urma constatarii ca noi nu avem acele calitati sau bunuri pe care altii le au si apare datorita tendintei de a ne raporta constant la ceilalti. Dar mai ales a tendintei de a nu aprecia adevarata valoare a ceea ce avem si de a ne dori mereu mai mult. Nu este important sentimentul in sine ci felul in care incercam sa rezolvam conflictul personal pe care il genereaza. Unii sint capabili sa omoare din invidie dar exista asa numita invidie constructiva care ne face sa emulam pe cel invidiat si sa incercam sa obtinem prin propriile forte ceea ce au obtinut altii.

Ca sa ne bucuram de calitatile altuia, trebuie sa nu avem tendinta de a fi invidiosi si asta se obtine rationind si intelegind ca nu toti sintem la fel, ca unii sint mai frumosi, mai inteligenti, mai talentati etc. dar mai ales uitindu-ne mai mult in interiorul nostru decit in exterior si apreciind propriile calitati, intelegind ca invidia prosteasca e un sentiment negativ si daunator in primul rind pentru cel care il simte. Mai important ca orice este fericirea, si frumusetea, inteligenta, bunastarea economica nu o asigura in schimb invidia o scade cu siguranta.

De multe ori ceea ce trezeste “comentarii si carcoteli” nu sint calitatile in sine ci perceptia mai mult sau mai putin gresita a lumii a lipsei de modestie sau a lipsei de apreciere a calitatilor celor din jur. Oamenii pot avea multe trasaturi invidiabile dar cea a modestiei este o calitate greu de invidiat, din contra atenueaza invidia fata de restul calitatilor individului. E bine sa intelegem ce anume genereaza invidia in persoanele din jur.
#60975 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu judec atat de aspru invidi - de CarmenG la: 25/07/2005 16:32:34
Nu judec atat de aspru invidia... Nu o justific insa o inteleg atunci cand apare. Judec foarte aspru insa faptele pornite din acest sentiment pe care cred ca-l are fiecare din noi la un moment dat, dar pe care ar trebui sa si-l reprime. La inceput te bucuri ca ai langa tine o persoana de admirat, frumoasa, inteligenta, descurcareata, etc, dar ajungi la un punct cand iti dai seama ca tu nu esti asa, te straduiesti sa fii, dar nu reusesti. Nereusita te face nemultumit, uracios, acru... invidios. Daca nu poti sa te ridici, incerci sa-l cobori pe cel de langa tine. oricum se manifesta, trebuie luptat impotriva ei.
#61148 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
CarmenG - de anisia la: 25/07/2005 19:00:11
ai perfecta dreptate. stii vorba romanului... "vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acrii". asa si cu invidiosul !!
#61205 (raspuns la: #61148) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
~ - de Cri Cri la: 04/09/2006 12:01:14
Invidia la modul constructiv e buna.
Evident, de multe ori nu poti ajunge la calitatea sau situatia pe care o invidiezi.
Dar, in mod sigur, ai altele pe care le invidiaza cel invidiat. :)
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#143224 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de casandra_radu la: 04/09/2006 12:48:00
Pai fiindca omul prin natura sa se uita in curtea vecinului si nu are altceva mai bun de facut decat sa isi doreasca ceea ce altul are si el nu are. Asa ca apare invidia...
Nu te bucuri fiindca vrei si tu ceea ce nu ai. Mai mult, vrei sa fii cel mai bun, cel mai frumos..cel mai grozav din toate punctele de vedere. Este acea dorinta arzatoare de a fi special. Si asa decazi in absolut banal, ca sa nu zic mizer.
Am avut si eu o prietena...da. Nici prin cap nu imi trecea ce sentimente nutrea pentru mine pana cand intr-o buna zi mi-a zis verde in fata. Am ramas masca si nu am inteles nici pana acum, totusi cum a ajuns sa ma invidieze. Ba chiar a ajuns sa imi sugereze ca eu as fi invidioasa pe ea... Lucru foarte trist ceea s-a intamplat. Nu ma consider cu nimic superioara, pur si simplu vietile noastre au luat turnuri diferite, suntem persoane diferite si asta este. Daca ea chiar doreste sa fie ca mine sau sa aiba viata pe care o am eu, cred ca nimic nu o impiedica sa faca schimbarile de rigoare. Nu am incetat sa o socotesc prietena mea, mai ales ca stiu ca asemenea ganduri din partea ei vin si pleaca, ca nu este ceva serios. Pacat ca si-a irosit o parte din energie cu asta, in loc sa se preocupe de propria existenta.
#143239 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De ce sanu te bucuri daca apr - de onutza la: 04/09/2006 19:44:43
De ce sanu te bucuri daca aproapele tau e mai bun, mai frumos sau mai destept decat tine

poate pentru ca nu te ierti pe tine ca ai ramas in urma. ai vrea si tu sa ai ce are celalat si nu stii cum.oricum este un sentiment urat care te macina incet, dar sigur. prietenii care te invidiaza nu sunt prieteni, sunt simple cunostinte.---------------------------------------------------------------------
timpul nu le rezolva pe toate
#143265 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tofan Ana Isabella - de un cafegiu la: 27/03/2008 10:29:53
M-am confruntat adeseori cuaceasta problema : am avut chiar o prietena aporpiata care ma invidia.Voi ce credeti ?

Eu cred că nu te invidia. Poate ţi s-a părut.
#296444 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 27/03/2008 13:29:42
Nu am avut niciodata acest sentiment am auzit ca e rau sa te roada invidia.(buburuza)
#296475 (raspuns la: #296444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...