Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Intamplare sau destin


de sureya la: 12/07/2005 22:53:00
modificat la: 24/07/2005 19:22:57
taguri: Eseuri 
voteaza:
Oare viata noastra este condusa de intamplare sau de destin?
Sau poate cate putin din fiecare. Ceea ce cred este ca fiecare din noi avem un destin, stiut dinainte.Poate daca am fi mai atenti la ceea ce se intampla in jurul nostru, poate ca am fi mai fericiti, mai repede si pentru mai mult timp. Dar suntem prea preocupati sa alergam dupa himere, sa fim orgoliosi, sa avem o imagine pozitiva in ochii celorlati.Dar oare cine hotaraste cum trebuie sa fim? cine decide ce este normal si ce nu? Oare nu ar fi mai corect ca fiecare sa traiasca in dreptul lui? sa aiba normalitatea lui? sa aleaga doar pentru el fara sa se gandeasca inainte cum va fi privit de societate?
Cand ne indragostim pierdem atat de mult pentru ca nu ne permitem luxul de a fi noi insine, de a ne purta nebuneste, de a trai fiecare clipa ca si cand am mai avea cateva ore din viata.
Suntem intr-un fel, simtim asta, dar nu putem fi noi de teama ca ii speriem pe parinti, de teama ca seful ne va concedia, de teama ca iubitul se va speria si va fugi mancand pamantul. Acceptam in viata ocupatii care nu ai nimic de-a face cu noi dar din care ies bani frumosi si ramanem acolo o vreme in speranta ca banii pot cumpara linistea sufleteasca, accepta relatii care nu ne reprezinta doar de teama de a nu ramane singuri, acceptam prietenii cu oameni care ne displac doar pentru ca trebuie sa te faci frate cu diavolul pana treci puntea; si ma intreb "de ce?"
Pentru ca intr-o buna zi realizezi ca nu esti fericit si nici macar nu sti de ce, nu sti de unde sa incepi, nu sti ce ar trebui sa schimbi, dar stii ca esti nefericit.
Uneori ne trezim la timp, alteori este tarziu dar mai avem dreptul la a doua sansa.
Si vin si intreb" ceea ce ni se intampla in viata sau ceea ce dorim sa ni se intample si nu se intampla, tine de destin? sau este o intamplare?"
Cred ca viata este un drum de tara, prafuit si neasfaltat pe care pornesti intr-o zi.Cand totul mare a fi bine apare o rascruce, aici intervine liberul arbitru, aici esti liber, poti sa alegi in ce parte sa te indrepti.Dar cred ca indiferent pe ce drum apuci tot acolo vei ajungem, pentru ca drumurile se unesc, undeva mai departe de linia orizontului.Poti ajunge la urmatoarea rascruce pe un drum mai lung sau pe unul mai scurt, mai bun sau mai rau, presarat cu flori sau secetos, depinde de feelingul tau din clipa in care faci alegerea. Daca am fi atenti la semnele care ni se trimit, daca am avea incredere in ceea ce dicteaza interiorul nostru, poate ca am alege drumul cel scurt, sau drumul cel mai bun.
Dar aici intervine societatea care dicteaza ce e bine si ce-i rau, ce trebuie si ce nu trebuie facut si mai ales intervine orgoliul..
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


extraordinar!!!!!!!!!!! - de Tauromahu nevricos la: 03/08/2005 18:09:13
vine o vreme cand samburele de ratiune se lasa condus de mister, cand talazurile serpuitoare se revarsa navalnic una dupa alta fleoscaind faptura asta care este omul, si faurind aburi plini de o incantatoare si narcisistica restriste .
schema e straveche ,desprinsa din foiletoane,sau direct din sandra Brown si merge cam in felul urmator : pauza,intrebare tulburatoare -de tip CE ESTE OMUL?allegro in rafale noi,destin,fericire,nefericire,normalitatea noastra,dreptul la fericire . In zonele de intercalare apare metodic cate un DAR , care contrapune cu o incapatanare de cerber dezlantuit orice rezolutie dintr-o fraza anterioara. Am inceput cu un sir de vaiete,continuam cu un sir de schelalaieli la auzul carora varsam netarmurite oceane de lacrimi caci ne rascolesc explicatiile gen : acceptam lucruri care nu ne plac,oameni care nu ne plac pt ca trebuie sa ne facem frate cu dracul,si mai apoi DE CE toateee astea? de ce u ne convine sa facem compromisuri,dar le facem pt ca trebuie facute? oare de ce?
Si apoi devenim mai intelepti ,moflaind din intelepciunea stramoseasca,aia care susoteste mereu despre cum sunt de fapt lucrurile ,si cum vor fi.Si mai apoi venim noi, care mai avem inca un debuseu de tip profesiune de credinta,cand intrevedem urmatoarea rascruce,pe un drum fireste,mai lung sau mai scurt. Oh,vaii ,fireste, fiindca am intrezarit rascrucea ne simtim atat de profunzi ,si ne topeste efuzia,si ne copleseste pana la innec sentimentul importantei noastre titanice,care ne-a insotit pana acum.
Un singur raspuns n-am primit pana acum, caci tot ce fost sa fie a fost sa punem intrebari !! dureroase!!, si din torentul carora n-am putut sa destelenim raspunsuri!!
Dar ce conteaza raspunsurile,cand am reusit sa sfarsim apoteotic,noi atotstiutorii!!,noi mereu trejii!! care pun intrebari!! si ne scarpinam apoi pe burta incantati de platitudini izvorate dintr-o infundata ipocrizie :caci am mai aprins un pai in soba, am mai pus un car la roata... aici intervine ORGOLIUL!!!!
paroxistic
#63136 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lol tauromahule - de zaraza la: 05/08/2005 17:37:00
bine zis, dar se putea mai concis :).


zaraza
#63438 (raspuns la: #63136) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tauromahului - de Cristall la: 06/08/2005 11:13:02
"aici intervine ORGOLIUL!!!!
paroxistic"

chiar asa!
...si textul tau serveste ca ilustrare excelenta a propriei concluzii :)
#63648 (raspuns la: #63136) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...