-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cititi, va rog, numai cititi


de gabriel.serbescu la: 16/07/2005 14:13:00
modificat la: 25/07/2005 21:33:31
taguri: Eseuri 
voteaza:
Copii cand sint mici, odata ce incep sa capete constiinta de sine si de diferentele dintre ei, isi arata unii altora putzele si jucariile, intr-o ordine care nu are importanta. In inca copilaria lor, oamenii isi arata unii altora religiile, ideologiile, sau daca sunt mai neatenti iar subiectele de interes au fost deviate, isi pot arata ultimele achizitii materiale, patronate de o anume casa, marca sau firma.

In anumite circumstante, cu cat o ai mai mare cu atat mai bine, fie ea jucarie, putza, rezerva strategica sau tehnologie noua; fie ea armata, stiinta sau economie. In ambele cazuri totusi, nu e vorba decat de niste exhibitii si nimic altceva. Lumea doar etaleaza de o maniera opulenta sau schivnica, de la mari defilarii nationale, pana la mari manifestatii urbane, de la mari targuri internationale pana la mari adunari extraordinare, ¨de parca ar fi o lume de poeti, insa nu, nu domnule general, sint conservatorii la putere¨

Copii cand sint mici povestesc tot felul de lucruri fabuloase, iar daca nu se maturizeaza, ulterior vor continua sa creada, ca adulti, in tot felul de lucruri magice. Problema apare cand vor incerca sa demonstreze matematic ca suma lucrurilor miraculoase acumulate istoric de ei, le da dreptul la o alta pozitie decat cea ocupata, si mai apare cand din prea multa excitatie incearca sa-si impuna convingerile prin mijloace ce altereaza integritatea fizica sau mentala a celor din jur.

E momentul opresiunilor, cand o entitate superioara va lua decizii in locul si numele lor personal, momentul primelor rebeliuni corijate, a primelor confuzii, e momentul adolescentei. Cu un apetit autodestructiv aparut din potentialul imaginatiei eronat investita, vor gasi insa intodeauna metode perfide si eficiente de a-si face rau, ca mai apoi, la o oarecare maturitate sa inceapa sa se fereasca de abuzuri, de excese, sa se lase de fumat, sa inceapa sa se gandeasca progresiv si progresist la viitor, la unul comun, comis impreuna.

Cand in sfarsit se educa si inceteaza sa-si mai acopere goliciunile sufletesti cu tot felul de tertipuri biblice, oamenii ajung sa se daruiasca unii altora ¨asemenea mirtului din vale, care isi raspandeste parfumul in spatiu, dand fara a simti nici durere, nici bucurie, necunoscandu-si virtutile,doar pentru ca a pastra inseamna a muri¨. Ajung la existente gradinaresti si linistite, respectuoase si cuvincioase. Isus la randul sau se da jos de pe cruce si isi intemeiaza natural o familie, practicand pasnic dulgheria in atelierul propriu.

(Ca o paranteza, ¨scrieti baieti, numai scrieti¨ este un indemn adresat unei Romanii sarace de carturari. Acum, ca informatia este la indemana oricarui, si cineva se poate initia in tainele demiurgiei fara inutile schingiuri , indemnul ar trebui rescris in ¨cititi baieti, numai cititi¨. Sa ne asezam calmi asadar, intr-un cotlon tihnit si sa studiem.

Daca omul nu si-a uitat limba vorbita odata ce a inventat-o pe cea scrisa, nu va pierde absolut nimic reinvantand cititul, caci nu exista Cuvantarea Cuvantarilor, nici Scrisorile Scrisorilor si nici Cartea Cartilor.
Cu atat mai putin Desteptul Desteptilor sau Putza Putzelor.)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


? - de Sadik boy la: 23/06/2006 19:37:43
da,si??
#129559 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. beatle - de irma la: 09/11/2007 08:50:20
tu si comentariile tale mi-ati amintit de textul asta.

#253845 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de motanelul la: 09/11/2007 09:37:28
bun textul, ma intreb oare cine/i sadik boy?
#253860 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: