Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Femeia- barbatul; intre zeflemea shi adevar[1]...


de smadalea la: 20/07/2005 16:38:00
modificat la: 25/07/2005 22:16:52
voteaza:
PREAMBUL


Shi astazi ca shi ieri biologi ,psihologi,sociologi ,politologi etc. sustzin ca barbatul shi femeia sunt doi poli opushi ,sunt partzi distincte ale speciei umane. Tot ce se arata fecund ia nashtere ,fie trupeshte ,fie spiritualiceshte din dinamica rezultata prin impartzirea speciei umane intr-o jumatate feminina shi una masculina.
De aici femeia este egala cu barbatul ,numai pentru ca este femeie shi incomparabila cu el; barbatul este egal cu femeia shi incomparabil cu ea...,dar amandoi sunt partzi egale ale speciei umane shi numai prin intrarea lor in polaritate pot exista.
Incomparabilitatea shi particularizarea femeii consta in capacitatea mult mai mare de a dialoga cu lumea din jur,cu lumea subtila ,cu lumea spirituala, dar shi in puterea foarte mare de a se opune raului shi a se dezvolta uitand de sine ,de a-si limpezi sufletul shi a si-l deschide.
AMAZOANELE
Sunt documente vechi in care se mentzioneaza ca Tracia ar fi fost patria amazoanelor.In apropiere de localitatea Cetatzeni [Valea Dambovitzei ] s-au descoperit doua morminte funerare care au similitudini cu unele morminte de femei razboinice.[databile intre 220 i.H.-180 i. H.]
Cine au fost amazoanele ? Erau femei razboinice, neintrecute arcashe shi calaretze,care, spune legenda, ishi taiau unul din sani pentru a manui mai ushor arcul,ishi aparau tzara shi intreprindeau incursiuni la popoarele vecine.Acasa se ocupau cu exercitzii razboinice shi instruirea urmashelor[ baietii erau omoratzi ,schiloditzi sau trimishi tatzilor lor].
Prin sec.al v-lea i.H .in Atena,Sparta ,Milet,daca cineva pronuntza numele de amazoana a supravietzuit.
Fascinante ipoteze,e drept stiintzifico-fantastice, ofera -Experimentul- Terra-
: la inceput au fost numai femeile; ele veneau din stele...sa zicem ca erau nishte copii perfecte ale unor exratereshtri venitzi din imensitatea Universului,iar noi suntem o varianta obtzinuta experimental.
Poate ca frumusetzea femeii cu marea ei putere initziatica a cazut prada brutalitatii barbatzilor ,fara iubire shi femeia shi-a inchis sufletul ...shi asha adevenit amazoana:
CURTEZANA
ARISTOFAN[446-386I.h.],in comedia Pasarile ne spune ca, pe vremea lui, traiau, numai in Atena,135 de curtezane. Ele se bucurau de o mare faima shi erau considerate zeuitatzi ale noptzii,trupul lor fiind un templu de adoratie pagana.Frumusetze,istetzime,zeitatzi intre cultura shi buduar,ele patronau la un chef ,onomastica sau sarbatoare casele bogatzilor Atenei pentru ca shtiau sa cante,sa danseze,sa seduca,sa radieze ,sa imparta gratzie shi vorbe placute.
Istoria a pastrat numele uneia -Lamia- care s-a bucurat de celebritate. Mutata in Corint ,daruieshte primarului o parte din bogatziile ei , rugandu-l sa construiasca un cartier cu cladiri maretze care-i poarta numele shi astazi- Cartierul Lamia.
GHEISHE
Dar, asta in Japonia, in care Shinto este ca o religie ,dar nu este;este esentza Japoniei shi a japonezilor,este justificarea existentzei lor: este un cult naturist al miturilor shi legendelor , in care nimeni nu crede pe deplin shi totzi il venereaza cu daruire.,Pune fiecare lucru in lacashul lui deosebit shi pastreaza-tzi armonia vietzii.
Daca pui acolo sex-ul priveshte-l ca pe o arta in sine shi nu un act animalic,o simpla descarcare de hormoni.
Poate de aici vine cu normalitate cu cele doua categorii de femei:-gei-sha [femeia instruita,educata ,extrem de culta ,cu inclinatzii artistice ,care bucura mintea shi spiritul barbatului ,,fara alte obligatzii]
-curtezana [ femeia care satisface trupul cu gratzie shi arta erotica.]
Japonezii,spre deosebire de occidentali,socotesc ca oamenii care se respecta ,nu merg la prostituatele ce-shi vand trupul pe o suma de bani oriunde shi oricum.
AUTOSTRADA 2005
Aristofan satiriza defectele morale ale cetatzenilor Atenei,prima cetate democratica.Noi constatam, ne plangem,acceptam sau luam in zeflemea faptul ca traim intr-o societate stramba ,fara lege,fara morala,murdara shi corupta salbatic.
Osocietate care impinge omul la decadere morala ,fizica ,umana.Una este sa alegi shi alta este sa fii impins de foame shi sa acceptzi...
Am scos din istorie imagini extreme ale fiintzarii femeii,dar ceea ce ni se reveleaza astaszi este imaginea romancei ce se zbate intre mitul inaltzarii creatziei prin sacrificiu[asha ca Ana ,sotzia meshterului Manole,];mitul demonizarii femeii[asha ca rolul Elenei Ceaushescu in totalitarismul paranoic];
shi recuperam dramatic mitul maicutzei batrane ce-shi plange cu disperare copilul pirdut in lumea larga,uneori in decadere morala sau undeva intre rai shi iad,in lupta pentru supravietzuire...sau...
Cat este de grotesc peisajul cu autostrazi in noapte,strajuite de femei impinse sa-si vanda trupul.Cate dintre ele nu indura suferintzele lui Sisif?
N-am auzit sa se fi facut macar un sondaj,din care sa ne speriem ,sa ne simtzim shi noi vinovatzi ca:alegerea este sau nu;ca atatea au sifilis sau sida ,sau hepatita c.,sau cine mai shtie ce ?!?!
Paradoxala este atitudinea de condamnare shi generalizare sau comentariul este zeflemitor...dar adevarul este zguduitor!!!.
Imi amintesc cum un parlamentar shi -a permis sa trimita o ziarista:
Unde e vina?
Ma intorc la butada :Cine e mai valoros,cheia sau broasca ?Amandoua sunt inutile ,daca nu sunt impreuna>...shi pe autostrada.
smadalea

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Nu prea am inteles - de TeodoraPA la: 03/08/2005 09:14:54
Ce ai vrut sa spui prin textul asta?

Take heed when you think you stand, lest you fall.
#63098 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
text f neingrijit :( - de cico la: 03/08/2005 20:08:38
De aici femeia este egala cu barbatul ,numai pentru ca este femeie shi incomparabila cu el; barbatul este egal cu femeia shi incomparabil cu ea...,dar amandoi sunt partzi egale ale speciei umane shi numai prin intrarea lor in polaritate pot exista.

Frumoase-s figurile de stil, cind nu sfideaza logica simpla totusi. Egalitatea presupune posibilitatea comparatiei, deci e absurd sa spui ca A=B, daca A e mar iar B portocala ;)

In rest, foarte greoi textul si nu vad la ce se refera ...zeflemeaua. O redactare mai ingrijita i-ar fi dat poate oarece valoare, asa insa... :(
#63176 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: