-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Zona crepusculara: Reincarnare, Carma, Destin.


de Simonanomis la: 21/07/2005 23:28:00
modificat la: 25/07/2005 22:18:18
voteaza:
" Sentimentul cel mai dominant al oamenilor ar trebui să fie iubirea. Ea generează viaţa, ea ne face creativi, ea ne face să parcurgem toate cerurile fericirii, să fim îngeri şi demoni în acelaşi timp.
Şi totuşi, teama este infinit mai puternică, este sentimentul care ne copleşeşte. Teama de necunoscutul din viaţă şi mai ales faţă de lumea aceea de dincolo de lume, unde nu ştim ce ne aşteaptă, iar pragul ei am dori să-l păşim cât mai târziu cu putinţă.
Astfel oamenii au încercat din cele mai vechi timpuri să “străpungă” negura viitorului, să dea la o parte cortina, ca să privească scena pe care se va juca pentru fiecare dintre ei piesa de teatru, mai mult sau mai puţin absurd, scrisă de un destin mai mult sau mai puţin îngăduitor.

Aşa s-a născut arta prezicerilor " scria in prefata cartii mele Tarotul umbrelor scriitoarea Iulia Maria Cristea , Viena. am citat-o pentru ca a pus puctul pe I pe intrebari dureroase ale mintii mele? Iubesc fara sa ma tem? Platesc pentru greseli din trecut, dintr-o viata anterioara sau sunt rasplatita pentru fapte bune? Daca fiecare avem o Carma atunci avem si un destin. Cat de liberi ne miscam pe tariectoria trasata de acesta?
Mai exista hazardul sau libera vointa? Eu inca susutin ca da, suntem fiinte telurice dar libere sa gandesca si sa-si schimbe destinul cum vor ele DAR... pe ce sa bazeaza atunci arta prezicerilo? Ar trebui sa existe o oarecare linie?
Cate bordee atatea obicee si atatea idei noi! Sunt curioasa ce va trece voua prin cap la tema reincarnare, Carma, Destin!...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (96):


Simonanomis - de reincarnat la: 26/07/2005 09:53:17
Reincarnarea?!... nu este usor de raspuns. Desi am citit un pic si am avut citeva experiente totusi nu sint sigur despre asta.
Mai multi clearvoianti mi-au spus ca in viata precedenta as fi fost un indian din America, si astea au fost pareri independente. Dar asta inseamna ca m-am reincarnat dupa citeva sute de ani...
In acelasi timp mi-au spus de spiritele care sint in jurul meu si care ma ajuta sau incearca sa-mi puna bete in roate... dar daca fiecare ne reincarnam?!... de cite ori?!... si la ce interval?... de ce spiritele din jurul meu (nu conteaza cine au fost...) nu s-au reincarnat inca???
Cind a murit bunica mea eram copil, aveam 11 ani. Atunci am vazut "LUMINA" si i-am vazut sufletul bunicii ridicindu-se la cer. Pe vremea aia nu stiam nimic despre asta si am crezut ca a fost un vis...

In privinta destinului, sint sigur ca urmam o anumita cale. Totusi hazardul si vointa exista, in anumite limite. Actiunile noastre pot schimba destinul mai ales daca se interfereaza cu pozitia astrelor si cu energiile din jurul nostru.

Am trecut prin multe experiente in care m-am convins ca destinul se poate schimba daca actionezi la momentul potrivit. Si am avut multe experiente in care mi-am dat seama ca nu se putea face nimic.
Inca mai incerc sa deslusesc anumite lucruri... mai am mult de citit:-)))
#61419 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
omul seamana un gind si culege ... - de hgrancea la: 26/07/2005 10:33:14
omul seamana un gind si culege o fapta...
seamana o fapta si culege un obicei...
seamana un obicei si culege un destin

cit despre arta prezicerilor eu cred ca orice prezicere porneste de la un DACA si nu de la ORICE AI FACE
ca sa fiu mai clar o sa dau un exemplu... doi oameni vorbesc la telefon mobil... unul e jos pe strada altul sus la un balcon, cel de sus care are alta perspectiva ii spune celui de jos DACA mergi asa cum mergi acum te va lovi o masina care vine de dupa colt...
daca vrei mai discutam pe tema asta ...


--------------------
Horia Grancea
hgrancea@yahoo.com
#61425 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
So Happy - de Simonanomis la: 27/07/2005 22:32:33
ma bucur de raspunsul tau desi imi raspunzi cu intrebare la intrebare. Imi oferi certitudinea ca mai sunt oameni framantati de aceleasi probleme si nelamuriri si oarecum se aseamana experientele tuturor. Ceva exista si dincolo de zona plina de neguri si oarecum ma bucur ca nu stiu ce!...
#61834 (raspuns la: #61419) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
simona - de cattallin2002 la: 28/07/2005 16:06:33
Dupa parerea mea si din cite am vazut a religiei crestine, nu exista reincarnare, doar in religiile orientale si unii vizionari. Cei ce ghicesc primesc informatii de la cineva care vede in ansamblu si care stie trecutul, o fiinta spirituala pe care orientalii il confunda si care la crestini se numeste diavol. Cineva ce zice ca primeste informatii de obicei de acolo le primeste. Mai exista si profetii de la Dumnezeu, dar acelea sint rare, de obicei la calugari. Se deosebesc de primele pt ca sint intotdeauna adevarate.
In Biblie scrie apostolul sa cercetam duhurile si sa nu ne incredem in ele, ca si diavolul poate lua infatisarea unui inger de lumina. Sau a lui Isus, sau a Maicii Domnului.
Cine iti zice de vieti anterioare tot de la diavol afla informatii, dar el nu-si da seama.
Cu drag, Cata
#61934 (raspuns la: #61425) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
diavolul - de donquijote la: 28/07/2005 16:40:53
daca diavolul e aproape tot atat de puternic ca D-zeu, si mai exista cativa ingerashi si sfinti protectori in diverse sectoare(comert, fulgere, recolta, ploi, samd) cu puteri mai reduse, dar mai mult decat omul de rand, nu ne intoarcem de fapt la politeism? care-i diferenta? ca aduci 'jertfe' numai unuia din ei cand toti ceilalti pot sa-ti faca rau??

pe vremea grecilor era zeus, dupa aia zei sectoriali, semizei, muze, eroi, etc. fiecare oras avea zeul lui protector, acum au un sfant, pe-atunci fulgerele erau controlate de hefaistos, acum de st. Ilie, :))
#61951 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cattallin2002 - de reincarnat la: 29/07/2005 09:08:00
***Dupa parerea mea si din cite am vazut a religiei crestine, nu exista reincarnare, doar in religiile orientale si unii vizionari.***

Nu stin prea cunoscator in ale religiei, dar din cite imi amintesc, undeva se spune despre "buciumul lui Adam".... se mentioneaza ca atunci cind se va intoarce Mesia, iar toti mortii din morminte se vor ridica...

Poti sa-mi spui ceva despre asta?

#62121 (raspuns la: #61934) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ortodoxismul nu recunoaste ac - de morocanel la: 29/07/2005 10:30:26
Ortodoxismul nu recunoaste acest "concept".Reânvierea odată cu venirea lui ISUS este mai degrabă acceptată la Judecata de ...Apoi
Religiile orientale cred ca tarie in reancarnare."Dovezi" ştiintifice nu există,presupuneri şi...folclor!
In general insă toate religiile acceptă ideea revenirii la viaţă.Natura reânvie în fiecare primăvară...
#62127 (raspuns la: #61419) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cata - de esperanza la: 29/07/2005 20:08:16
zici ca nu exista reincarnare. bine, atunci gandeste-te daca ai avut vreodata impresia ca cunosti pe cineva pe care il vezi prima data. sau ca ai mai fost prin unele locuri prin care treci prima data. cred ca fiecare din noi a avut macar odata asa o impresie. atunci cum explici asta?
#62260 (raspuns la: #61934) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zei - de cattallin2002 la: 31/07/2005 12:22:53
Normal ca diavolul nu e tot atit de puternic ca Dumnezeu. Nu poate face ceva decit daca ii ingaduie Dumezeu. E o confuzie. Dumnezeu e Dumnezeu, iar sfintii sint oameni care din timpul vietii au avut o viata sfinta.
Sf Ilie de fapt a dat seceta, dupa aceea s-a rugat pt a trimite Dumnezeu ploaie. Daca cercetezi atent, o sa vezi care e diferenta intre politeism si religia crestina. De fapt totul e diferenta.
Cu bine, Don
#62638 (raspuns la: #61951) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
simona - de gigi2005 la: 31/07/2005 20:23:44
"KÁRMA f. (în filozofia brahmanică) Noţiune care reuneşte renaşterile şi reîncarnările succesive ale sufletelor, migraţia lor după moarte şi forţa care le generează şi le conduce. /< engl., fr. karma "

Aceasta este definitzia din dex. Deci vorbind de Karma, vorbim de fapt de destin si reinacarnare, toate la un loc.
Daca noi credem in viatza de apoi, aica a vietzii dupa moarte, de ce nu credem mai departe ca spiritul poate evolua. De asemeni daca admitem existentza iadului, de ce nu asimilam asta cu faptul ca spiritul pacatosului involueaza, coboara, materializandu-se in fiintza inferioara care trebuie sa ispasheasca pacatele lumesti ale trupului material.

De ce nu avem amintiri ale vietzilor traite? Poate le avem dar nu stim sa le deosebim de altele asemenea, poate le consideram simple inchipuiri...
#62686 (raspuns la: #62638) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
calin - de donquijote la: 31/07/2005 20:32:54
daca crezi in existenta a 2 fiinte 'supranaturale', nu mai e monoteism. cel putin dupa logica mea: mono inseamna unul...e poate bi-teism, sau politeism (poli=mai multi, 2 e mai mult de unu, nu-i asa?).
#62688 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
karma destin - de om la: 02/08/2005 00:17:07
as incepe cu o intrebare: este adevarat ca la inceputurile crestinismului reincarnarea nu era exclusa?
As continua cu cateva idei din cartea lui Lazarev...karma pura (daca nu ma inseala memoria). In care se spunea ca FIECARE are o "misiune" DIFERITA...si din aceasta cauza suntem diferiti. Se pare ca daca misiunea nu este indeplinita...karma se revarsa asupra descendentilor (din aceasta cauza se nasc unii copii cu probleme, cand in mod normal copilul este pur deoarece nu a avut timp sa pacatuiasca).
Nu imi aduc aminte bine daca pomenea de cate ori ne putem reincarna...dar din discutii cu cativa hindusi...se pare ca numarul este 7; nu prea era clar nici pentru ei ce se intampla daca nu-ti indeplinesti misiunea si in ultima reincarnare...probabil este musai sa reusesti!
#62913 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de gigi2005 la: 02/08/2005 00:49:45
Gasesc si eu pe cineva care a citit Lazarev... Eu am acasa 5 volume (din 7 parca aparute la noi)...
Sunt multe probleme interesante, felul cum se trateaza cauza care produce efectul...

Recomand cu caldura Lazarev celor ce simt ca-l pot intzelege. Mi-ar fi placut sa am o intalnire cu el.
#62917 (raspuns la: #62913) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
reincarnare, carma, destin - de anisia la: 02/08/2005 14:27:02
am o colega de serviciu care pretinde ca stie un calcul prin care ne poate spune in functie de ora, data si locul nasterii, ce am fost intr-o viata anterioara. m-am incumetat si eu si m-am supus acestui calcul, impinsa doar de curiozitate. spun doar de ea, nu pentru ca nu as crede in reincarnare, ci pentru ca mi se pare putin straniu modul in care acest calcul poate determina o viata anterioara. anyway, dupa spusele ei, am trait undeva prin anii 700, prin india. detaliile nu sunt importante pentru voi. ce m-a frapat insa, este ca mi-a am gasit in cele spuse de ea raspuns la unele intrebari pe care nu le puteam elucida.

da, cred in reincarnare. si da, cred in destin. cred ca nimic nu se intampla intamplator si mai cred ca purtam cu noi o zestre si o povara dintr-un timp pe care nici macar mintea noastra nu-l poate atinge perceptibil simturilor noatre umane. teoretic, suntem fiinte libere sa gandeasca si sa-si schimbe destinul asa cum vor ele, Simona. Dar practic... de cate ori nu te-au purtat pasii pe carari pe care nu te-ai fi gandit niciodata ca ai sa ajungi? de cate ori nu ti-au fost zadarnicite planuri pe care tu le credeai benefice? de cate ori nu ti-ai zis "asa a fost sa fie", sau "doamne, cum de am scapat"? cred in ingeri pazitori, asa cum sunt de acord ca exista forte ale raului, dar nu cred in ele. sunt convinsa ca ignorate, aceste forte isi pierd din putere. nu ma pot atinge, pentru ca nu le bag in seama! poate ca unora o sa le para infantil. ce conteaza, cata vreme functioneaza si ma simt pazita de ele?!
hazardul il vad ca pe o sansa, pe care o luam sau nu. libera vointa? este atat de libera cat poate fi in ingradirea inteligentei, sentimentelor, prudentei, educatiei, mediului inconjurator. cine este cu adevarat liber?
Platesc pentru greseli din trecut, dintr-o viata anterioara sau sunt rasplatita pentru fapte bune? cineva mi-a spus odata ca un pacat nu se rasfrange asupra noastra insine, cei care l-am infaptuit, ci asupra copiilor nostri. nu stiu cat este de adevarat. poate ca da, poate ca nu. daca ar fi asa pacate dintr-o alta viata nu ar trebui sa ne urmeze si acum, nu? ele ar avea alta traiectorie. de ce neaparat sa fim rasplatiti pentru faptele noastre bune? nu de-asta le infaptuim, nu? ma duce gandul la acei donatori anonimi, care doneaza bisericilor ori cauzelor cu miez religios in speranta ca astfel si-au achitat conturile cu Dumnezeu si vor fi ispasiti de pacate. cat de gresit e sa creada asa...

concluzionand, sau incercand sa-mi pun frau multelor intrebari pe care le-a trezit conferinta ta, am sa-ti spun Simona ca personal ma las purtata de vant. ma incred in destinul ce mi-a fost rezervat si sper ca atunci cand timpul meu de acum pe pamant se va incheia, sa-mi fie oferita sansa unei noi vieti, reincarnata intr-o fiinta cu spirit liber...
#62970 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
reincarnare - de donquijote la: 02/08/2005 14:33:21
in site-ul acvaria.com se poate determina ce ai fost intr-o viata anterioara dupa data nasterii si nume. de curiozitate merita incercat, desi nu pun baza mare pe acest calcul. dealtfel un raspuns asemanator am primit de la o 'vrajitoare' care probail foloseste aceeasi formula dar alta traducere..:))
#62971 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tot din curiozitate - de anisia la: 02/08/2005 14:40:55
in site-ul acvaria.com se poate determina ce ai fost intr-o viata anterioara dupa data nasterii si nume. o sa incerc acel site sa vedem daca si ei ajung la aceeasi "concluzie" precum colega mea. cu toate ca mi se pare aiurea sa pleci de la atat de putine informatiile. femeile maritate ce fac? care nume il folosesc? cel pe care-l aveau la nastere sau cel pe care l-au luat de la sot? dar cei ce au fost adoptati?? ei ce nume dau?
#62974 (raspuns la: #62971) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
acvaria.com - de donquijote la: 02/08/2005 14:43:16
adresa completa e:
http://www.acvaria.com/divertisment.htm
se bazeaza numai pe data si anul nasterii. dupa parerea mea aiurea-ntramvai.
#62975 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mda, - de anisia la: 02/08/2005 14:46:41
uite ca am verificat! nu a trebuit sa introduc decat data nasterii. nici macar ora, nici macar parinti, nici macar nume. doar data nasterii. curios e, ca mi-au spus exact acelasi lucru ca si colega mea. chiar o fi asa???
#62976 (raspuns la: #62975) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
statistica - de donquijote la: 02/08/2005 15:10:18
un calcul sumar arata ca in ziua in care m-am nacut s-au nascut inca vreo 2 milioane de oameni. 2 milioane era un procent semnificativ din populatia tarii (franta) la vremea aia (1475) - avea probabil avea 8-10mil. locuitori.
nu se poate sa fi fost 2 miloane de artisti/profeti/ghicitori la o populatie de 8-10.
lol:)))
#62978 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
acvaria.com - de om la: 02/08/2005 15:32:57
haios site-ul...anisia si eu cica am fost indian prin 700...poate ne-am intalnit inainte...;-))
#62980 (raspuns la: #62975) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om :)) - de anisia la: 02/08/2005 15:37:02
te pomenesti ca om fi rude? bine te-am regasit :))
#62981 (raspuns la: #62980) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
he, he - de gigi2005 la: 02/08/2005 15:48:25
eu am trait in Quebec...cica am fost cioban...
#62985 (raspuns la: #62978) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigi - de om la: 02/08/2005 16:50:00
te-ai reincarnat cam repede...eu cu anisia ne-am plimbat prin astral cam multicel pana am ales sa fim ... ciobani mioritici ;-)) Ei ce zici anisia am involuat sau evoluat? pentru ca gigi este constanta in alegeri! ha, ha, ha = gluma fara suparare!
A propos de neamuri, anisia sa stii ca am sa citesc din nou Ion si Eva de Rebreanau daca o sa-mi spui ca erai femeie prin 700 la indieni pentru ca pe mine m-au dat tot barbat!
#63000 (raspuns la: #62985) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de gigi2005 la: 02/08/2005 17:40:16
nu pricepui gluma, e cald si trebuie sa-mi explici pe litere...
Eu cica am fost barbat prin 975 si da, eram cioban, ce, e rusine? Sa fi fost tata cioban pe vremea preatarziuimpuscatului acum aveam elicopter...
Si daca eram constanta...eram in Quebec acum...
#63004 (raspuns la: #63000) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hehe om:)) - de anisia la: 02/08/2005 17:46:28
eu zic ca evoluaram ceva, ca vorba aia prin anii 700 in india nu comunicam noi prin fibre optice si internet. sau mai stii? poate ca eram mai destepti atunci. te pomeni ca am involuat. tu nu-ti aduci aminte cum eram? ce mi-a ramas mie intiparit in minte, e ca mi-ai furat toiagul in vinerea mare :))

ai scapat, nu trebuie sa citesti din nou Ion si Eva de Rebreanu, ca si pe mine tot de barbat m-au dat. Te pomenesti ca am fost frati? Acuma, intrebarea e... tu esti mai mare sau eu?
#63007 (raspuns la: #63000) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dar oare - de gigi2005 la: 02/08/2005 17:49:09
exista Quebec pe vremea aia?
Ia auziti aici:
"In 1608, Samuel de Champlain anchored on the north shore of the St. Lawrence in a place the Indians called Kébec. He founded a trading post on the Place Royale, in what was to become Québec City. Soon after, French coureurs de bois arrived, eager to trade in precious furs."

Deci prin 975 ce era acolo?

#63010 (raspuns la: #63004) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigi - de donquijote la: 02/08/2005 17:52:50
probabil ca nu
se refera la pozitia geografica.
dar ma mir ce ducea la pascut. probabil bizoni.
#63011 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigi - de om la: 02/08/2005 17:57:09
hei...relax! ma amuza ideea trecerii de la brahman la cioban mioritic (doar Miorita ne este geneza) si nu are DELOC sens negativ! Scuze, dar nu am avut nici cea mai mica intentie rautacioasa!
Quebec...este doar ca sa localizezi zona ;-))! Uf, chiar ca stau prost cu umorul, scuze!

#63013 (raspuns la: #63004) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
uf! om, - de gigi2005 la: 02/08/2005 18:01:44
stai ca nu m-am aricit la tine. Nu intelesesem, onest! Dar ce am zis mai incolo ramane valabil. Te dadeai cu elicopterul meu, eh?
#63015 (raspuns la: #63013) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
frate frate anisia - de om la: 02/08/2005 18:03:27
gata imediat ai sarit la ierarhie sa vezi care este mai mare... tot asa ai ramas de la ultima reincarnare cand ti-am furat toiagul in vinerea mare ca sa te "croiesc" pe carca ca prea te dadeai MARE ;-D!
Acum serios...banuies ca esti scorpion ...si se pare ca acest program ii cam localizeaza pe scorpioni in india!
#63017 (raspuns la: #63007) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce spui tu om! - de gigi2005 la: 02/08/2005 18:07:50
eu sunt scorpion si ai vazut unde m-a trimis! Sa pasc bizonii!
#63019 (raspuns la: #63017) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigi - de om la: 02/08/2005 18:18:39
OK.
O sa-ti raspund la elicopter si cioban (in sens negativ) cu un citat al contelui de Bussy (daca nu ma insel): "intr-o epoca in care valetii se imbraca ca domnii, este o regula de bun simt ca domnii sa se imbrace ca valetii ca sa nu fie la fel" ...asa ca ma cam feresc de elicoptere!
Hai sa nu trollam forumul care este interesant!
Toate cele bune!
#63021 (raspuns la: #63015) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce spui tu om! gigi - de om la: 02/08/2005 18:20:34
m-ai desumflat...eu care imi imaginasem ca am deslusit un pic "calculul reincarnarii"! Chiar are cineva un fir?
#63022 (raspuns la: #63019) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
viata anterioara - de donquijote la: 02/08/2005 18:25:40
calculul e complet aiurea. pornind de la aceleasi date, o zi doua inainte/inapoi nu schimba nimic. tara se schimba cam la 4-5 zile, meseria practicata la vreo 10-15, perioada mentionata la cateva luni, etc....
un simplu program de soft pentru distractie.
#63027 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ps viata anterioara - de donquijote la: 02/08/2005 18:29:50
daca vreti sa stiti adevarul, numai de la vrajitoare...:))
e o procedura de calculat cate reincarnari ai trait cu semne legate de chiromantie (cred ca inele pe bratz, in apropierea palmei).
numarul indica nivelul de maturitate karmica:)))
#63029 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don - de om la: 02/08/2005 18:31:53
tu ai abordat mai pragmatic = matematician;
eu caut sa fac asociere cu semnele zodiacale, ziua de nastere si in general cu numerologia (multam pentru site-ul acvaria). De ex: scorpioni mai mistici = India;
Poate impreuna dam de cap "calculelor"!
#63030 (raspuns la: #63027) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don-chiromantie - de om la: 02/08/2005 18:34:23
eu credeam ca cele 3 bratari (cam asa este la majoritatea dintre noi) "aratau" cariera, sanatatea si banii (nu mai stiu ordinea bratarior de la palma incepand)!?!
#63031 (raspuns la: #63029) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ia uite cum m-am facut cu un frate :) - de anisia la: 02/08/2005 18:47:02
om, noroc cu programul de pe acvaria, ca nu te mai localizam mai fratiorule :))
acum serios ca banuiesti bine!! si tu, Brutus? hotarat lucru, programul asta e sistematizat dupa zodii?
#63037 (raspuns la: #63017) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
viata anterioara si vrajitoarele - de anisia la: 02/08/2005 18:50:47
daca vreti sa stiti adevarul, numai de la vrajitoare...:)) nu e chiar asa! se poate afla si prin hipnoza. am vazut la un moment dat, mai demult, un reportaj pe discovery despre asta. te lasai in mainile unui mediu care te "transporta" intr-o anume stare de hipnoza, transa sau dumnezeu stie ce, si tu insuti cu gurita ta incepeai sa povestesti din amintiri ce de altfel nu ti le amintesti. ei bine, individul inregistra toate bolboroselile subiectelor cu pricina si apoi mergeau la fata locului (in seara in care am vazut eu , subiectul traise intr-un satuc din franta, prin anii 1800) si cautau dovezi. interesant, ca se dovedea a fi adevarat!
ce ziceti de asta?
#63041 (raspuns la: #63029) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vrajitoare si telepatia - de donquijote la: 02/08/2005 19:02:02
folosesc denumirea generica de vrajitoare pentru tot ce se ocupa de ocult si paranormal.
prin hipnoza se poate transforma o persoana normala in mediu care capteaza informatii telepatice.
sunt curios de urmatoarea experienta: aceeasi persoana, 2 vrajitori (sau vrajitoare) diferiti, apartinand unor culturi/scoli diferite care folosesc tehnici diferite daca ajung la aceleasi povesti de reincarnare...
pana atunci am mari indoieli ca e altceva decat transmitere de informatie prin telepatie.
#63043 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
viata anterioara si vrajitoarele - de om la: 02/08/2005 19:10:33
cred ca am mai spus intr-un forum, scuze pentru repetitie, dar si acum se pare ca este locul si timpul; asadar se pare ca prin regresie hipnotica a fost tratat cineva de astma...pus in regresie si-a amintit ca a trait "n" ani in urma si ca a fost omorat cu un cutit in gat...cand s-a trezit din regresia hipnotica nu mai avea probleme cu astma!!! Morala legata de karma: daca iti contientizei greselile (trecute si prezente) se pare ca este benefic si poti trata "ceva" vechi si neinteles -pentru un moment!!
#63045 (raspuns la: #63041) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om si constientizarea - de anisia la: 02/08/2005 19:24:42
daca iti contientizei greselile (trecute si prezente) se pare ca este benefic si poti trata "ceva" vechi si neinteles -pentru un moment!! suna linistitor ce spui tu. dar cati pot constientiza aceste greseli dintr-o viata anterioara fara sa apeleze la regresie hipnotica? si cati dintre noi avem cea mai mica idee despre ce poveri caram dupa noi din acea viata anterioara? ma gandesc la blesteme, de exemplu. se lipesc ele asa de tare de om incat sa le tarasca dupa el intr-o noua existenta? reincarnarea si karma chiar nu ne protejeaza deloc? nu venim ca indivizi noi? sau suntem tot acelasi spirit doar ca ni s-a dat un invelis nou?
#63053 (raspuns la: #63045) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de om la: 02/08/2005 19:47:37
o sa-ti dau un exemplu pe placul lui Cattallin2002: CREDINTA!
Personal cred ca reincarnarea si mantuirea prin Dzeu coexista! Daca cu ADEVARAT crezi in Dzeu...te mantuiesti din prima :-)); daca o scalzi de pomana sau esti ateu iti trebuie sa acumulezi cunostinta ca sa intelegi. Din aceasta cauza A SIMTI (sufletul, religia) este superior lui A INTELEGE (creierul, stiinta)!
Pana la urma iese bine si depinde numai de tine...."frate" cand/cum o "faci"!

PS: Karma si reinicarnarea nu este mecanism de protectie...doar MEMORIE sa-ti aduci aminte ca daca te dai cu capul de pragul de sus te DOARE!
#63058 (raspuns la: #63053) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de donquijote la: 02/08/2005 20:00:40
aceeasi astma (sau poate alta ca de la Galen citire: 'nu exista boli, exista bolnavi') a fost tratata prin rugaciuni. :))

sti cati au murit tratati cu rugaciuni?
cat era speranta de viata pe vremea cand ateistii se numarau pe degetele de la o mana si cat e acum cand peste 90% din populatie incalca una sau mai multe din cele 10 porunci?

ps am mai amintit de efectul placebo care e foarte bine exprimat de credinta (sau de sugestie/hipnoza)
pps Buddha ajuta si celor care nu cred. e numai chestie de 'angajament' (comitment). si bineinteles dorinta sa fie 'pozitiva'. :))
#63060 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de anisia la: 02/08/2005 21:20:12
de acord cu tine ... credinta este calea spre mantuire! chestia cu memoria insa, nu prea ti-o aprob. pentru ca eu personal nu mi-am amintit nimic din viata de dinainte atunci cand am fost expusa durerii, in asa fel ca asta sa ma ajute sa trec mai usor peste ea. singura chestie care cred ca are legatura cu viata de dinainte sunt acele momente de "deja vu", momente in care ma trezesc ca "retraiesc" ceva. ca am mai fost acolo unde nu am fost, ca stiu ceea ce nu am citit, etc.

da, a simti este superior lui a intelege. dar a fi este superior lui a deveni?
#63069 (raspuns la: #63058) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de om la: 02/08/2005 22:19:24
ai luat-o cam mot-a-mot cu durerea...gandeste-te ca reminiscenta memoriei trecute (daca a fost cazul ;-D) se poate exprima prin deja vu (bine gasit), afinitati personale (doar asa ai inceput sa cauti in forum frati mai vechi ;-)), talent, etc. Stii ca tibetanii isi aleg Lama-ul dintre nou-nascutii care prezinta memorie comuna cu a fostului Lama!

da, a fi superior lui a deveni = ESTI ceea ce ai DEVENIT!
#63071 (raspuns la: #63069) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don si ?retorica - de om la: 02/08/2005 22:23:03
credeam ca corb la corb nu-si scoate ochii ;-))
Stii cati au fost salvati MIRACULOS atunci cand alopatii au dezarmat? ca eu nu stiu cati au murit tratati de rugaciuni ;-))!
#63072 (raspuns la: #63060) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cati? - de donquijote la: 02/08/2005 22:39:56
0.1-0.2%?
lol
#63073 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cati? - de om la: 02/08/2005 22:53:02
destui ca sa se mentina credinta si sa se construiasca capele in spitale une fiecare poate sa se roage!
#63074 (raspuns la: #63073) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
atunci - de donquijote la: 02/08/2005 22:57:49
cu cat a crescut media de viata sau numarul de recuperati la nivel national de cand s-au deschis capelele?
in afara de asta parca dicutam de rugaciune in loc de tratament.
#63076 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don - de om la: 02/08/2005 23:19:13
cred ca ar fi bine sa precizez:
-NICIODATA nu am intrat in discutia "rugaciune in loc de tratament";
-credeam ca discutam miracol cand medicina este neputincioasa;
-cifre exacte nu am si nu vreau sa intru in speculatii. Chiar daca lucrez intr-um mediu PRAGMATIC nu pot sa nu ma gandesc ca daca capelele nu au vindecat (poate)...cu siguranta au usurat momente (chiar si ultimele) din viata majoritatilor intrati acolo!
#63078 (raspuns la: #63076) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rolul capelelor - de donquijote la: 02/08/2005 23:37:13
de acord cu functia sau rolul capelelor - sprijin moral pentru bolnavi si familie. dealtfel asta e si rolul religiei in societatea moderna: sprijinul moral al individului confruntat cu o societatea si problemele vietii de zi cu zi. :)
#63082 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de anisia la: 03/08/2005 01:23:58
da, se pare ca am luat-o mot-a-mot cu durerea... :) si asta pentru ca am invatat sa privesc cuvantul mai intai din fata si apoi din profil.
nu, nu stiam ca tibetanii isi aleg Lama-ul astfel. defapt, stiu mai nimic despre tibetani. dezvolta ideea, te rog!

ESTI ceea ce AI DEVENIT prin CUNOASTERE sau prin CREDINTA? sau prin suma celor doua?
#63085 (raspuns la: #63071) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de om la: 03/08/2005 17:43:36
mot-a-mot = limba romana este plina de sensuri...
Din cate stiu eu tibetanii, dupa moartea liderului lor spiritual, cauta copii care recunosc anumite obiecte personale ale fostului Lama; cam cum se face pe la noi -copil fiind- cand iti pune pe tava un creion, bani, carte, etc si in functie de ce alegi ... ai predestinatie pentru viitor (ce zici, este un fel de resurcitare a memoriei anterioare-cum m-ai intrebat intr-un mesaj precedent? :-). de ex: iei cartea...iesi carturar; bani = om de afaceri, etc!

referitor la devenit/cunostere...as spune ca independent, dar si in acelasi timp (suma); credinta si cunoasterea au puteri mari = mergi pe apa cu credinta inainte, dar nici cu jet-skiul acvatic nu te scufunzi! Tu/voi ce credeti?
#63132 (raspuns la: #63085) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
testul pt copii - de donquijote la: 03/08/2005 18:05:36
1. daca alegerea e legata de ocupatia dintr-o viata anterioara (ca in cazul tibetanilor) ce legatura are cu viitoarea ocupatie a copilului?
2. din experienta: vor alege obiectul mai stralucitor, sau cel rosu, in orice caz ceva ce intra in mana, asa ca alegerea paote fi 'ajutata' alegand in mod inteligent obiectele in functie de aspectul exterior (depinde daca vrei sa enervezi soacra de exemplu...:) ).
#63135 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don - de om la: 03/08/2005 18:25:04
mai, mai, prea le gandesti negativ si te gandesti la trisat : "alegerea paote fi 'ajutata' alegand in mod inteligent obiectele in functie de aspectul exterior "
Ideea/ipoteza/speculatia/etc era ca reminiscenta unei eventuale memorii anterioare se poate manifesta in acel fel; daca Avarul de Moliere se reincarna...bineinteles ca o sa-i sticleasca ochii -copil fiind- la bani si o sa se indrepte spre meserii in bransa pentru care are AFINITATI (stiute sau nu)!
PS: acum serios ia-o si tu mai relax ca nimeni nu este expert si ne dam cu parerea (cat de onest putem) ca la usa...internetului ;-))
#63147 (raspuns la: #63135) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tocmai de aia ca nu e serios - de donquijote la: 03/08/2005 19:17:58
am dat idea cu trisatul si enervat soacra:)))
#63171 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de anisia la: 03/08/2005 22:29:15
referitor la devenit/cunostere...as spune ca independent, dar si in acelasi timp (suma); credinta si cunoasterea au puteri mari = mergi pe apa cu credinta inainte, dar nici cu jet-skiul acvatic nu te scufunzi! Tu/voi ce credeti? ... eu cred ca nu ai cum sa cunosti daca nu crezi si nu ai cum sa crezi tot ceea ce cunosti. iata de ce eu cred pentru ca vreau sa cunosc!
#63182 (raspuns la: #63132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de om la: 04/08/2005 16:19:33
de ce ai folosit A CUNOASTE si nu A STII?
De acord si cu "postulatul" tau despre a cunoaste si a crede, dar cred ca depinde de NIVELUL cunosterii, daca vorbesti la absolut = OK; daca o scalzi ca mine ;-D = cunosc un descantec, dar nu cred in el ;-D...nu mai este valabil!
#63242 (raspuns la: #63182) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de anisia la: 04/08/2005 18:12:42
de ce ai folosit A CUNOASTE si nu A STII? pentru ca nu poti stii ceea ce nu ai cunoscut!
normal ca la absolut, ca doar nu era sa disec firul in patru la perfectul simplu...?! :)) toate discutiile abstracte si in sensul de a ne da mari filozifi se refera la absolutul absolut, nu? unde totu-i tot si nimicul e nimic :) - exact opus realitatii!
#63265 (raspuns la: #63242) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: