-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Codul lui Dracula


de Pasagerul la: 25/08/2005 11:00:00
modificat la: 01/09/2005 14:43:52
taguri: Arta_si_literatura 
voteaza:
Asa este denumita "The Historian", cartea de debut a lui Elizabeth Kostova, ca o aluzie directa la Codul lui Da Vinci, desi se pare ca nu au niminc in comun.Abordind mitul lui Dracula,cartea s-a instalat imediat in fruntea topurilor de vinzari, reusind sa vinda in prima zi mai multe exemplare decit Codul Da Vinci.
Abordind o tema mai putin controversata decit Codul lui Da Vinci si care e de presupus ca nu va trezi prea multe polemici, e interesant daca va reusi sa intreaca vinzarile lui Da Vinci, chiar daca e mai bine scrisa.
Sony Pictures au cumparat deja drepturile de ecranizare, asa ca cine nu are rabdare sa citeasca cele peste 600 de pagini, poate sa astepte filmul.
Dupa spusele autoarei, majoritatea evenimentelor istorice sint reale, ea fiind mai mult interesata de personalitatea lui Vlad Tepes decit de mitul lui Dracula.
Conform spuselor autoarei, cartea a fost scrisa intr-un ritm inegal, au fost zile in care a scris 20 de minute, altele in care a scris 4 ore, ea fiind nevoita sa-si cistige existenta in paralel.Asa se explica ca a avut nevoie de 10 ani ca sa-si termine romanul.
Cu un avans de 2 milioane de dolari si cu multe alte milioane pe care le va primi ca royalties din vinzari, probabil ca de acum inainte Elizabeth Kostova va putea dedica mai mult timp scrisului.
A citit cineva? Ne-o recomanda si noua?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


pasagerul - de om la: 01/09/2005 18:03:04
am avut deja un pic comentari despre aceasta carte si in conf despre Da Vinci code!
Din punct de vedere al romanului mioritic multe din datele istorice despre Vlad Tepes sunt cunoscute pentru ca s-au invatat la scoala (vorbesc de orele de istorie de pana in '89 ;), dar din punct de vedere "strain" este mai interesanta pentru ca se axeaza si pe date istorice, "mai noi" pentru ei, nu numai pe carotida si dinti de lup!
Cartea impleteste la inceput bine (as spune eu) intriga cu faptele istorice si mentalitatea...are si mici parti in care nu se spune nimic...sfarsitul este cam abrupt si cam raut, dar deh trebuie si un pic de vampirism ca vorbim de DRACULA!
As recomanda-o in mod special pentru o analiza de stiluri in care istoria/miturile se regasc in prezent cand se impletesc cu initriga/febra cautarii!
#69014 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Spre rusinea mea - de Dominique la: 05/09/2005 22:29:15
Nu cunosc nici una, nici alta (vorbesc de carti)
#69850 (raspuns la: #69014) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: