-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Traiesc - decid - gresesc...


de Aeda la: 01/09/2005 18:33:00
modificat la: 06/09/2005 22:50:17
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Exista momente in viata, momente hotaratoare, in care pasul facut te marcheaza pe veci. Bun sau rau, nu conteaza! Tot ce conteaza este ca trebuie sa il faci; si cat de repede te hotarasti sa-l faci. Pentru ca viata nu trece mai depatre ci intra intr-un fel de letargie pana te decizi. Pentru ca NU poti trece mai depatre pana nu alegi. Si stii ce este bine pentru sufletul tau si ce nu. Depinde ce e mai puternic in tine pana la urma.
Cel mai bine e sa alegi imediat - astfel viata trece normal, fara intreruperi.
Ce faci cand eziti? Intrii intr-un fel de sala de asteptare prin geamurile careia vezi cum viata ta curge in reluare, iar a celor din jurul tau - la viteza normala. Si te lasi furat de peisaj sau poate te complaci in starea de amorteala din acest loc. Dar la un moment dat te hotarasti(din ce in ce mai greu) si iesi inapoi in lume - o lume care te primeste fericita ca randurile celor care sufera a mai crescut cu unul si astfel durerea da impresia ca e mai mica pentru fiecare - doar sunt mai multi umeri disponibili, nu?
Iar cand iesi trebuie sa recuperezi timpul pierdut cu nehotararea, iar emotiile se succed atat de repede!!
te simti depasit de situatie, e prea mult pentru inima ta franta deja... simti doar suferinta - mereu, sub o alta forma, dar la fel de constanta...
si nu mai stii daca vrei iubire sau sfarsit...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


_______ - de Andre29 la: 20/12/2005 11:26:50
"Iar cand iesi trebuie sa recuperezi timpul pierdut cu nehotararea, iar emotiile se succed atat de repede!!" .... ai dreptate... eu numesc starea asta prin care trec dupa o lunga perioada de stat in sala de asteptare 'centrifuga cu sentimente' in care totul se invalmaseste, se amesteca, simt atatea si exprim atat de putine... e ametitor si naucitor....sunt momente in care stiu ce vreau si altele in care nici nu stiu daca sa vreau sa traiesc... stiu insa ca va trece si ca am invatat un sentiment nou, ca am pus o noua culoare pe panza sufletului.


"Iesim noi cumva la lumina"
#96104 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"centrifuga cu sentimente"!! - de Aeda la: 15/01/2006 18:15:04
ai gasit o denumire foarte potrivita pentru ce am descris si pentru ce am simtit!! si ai dreptate... totul trece...
iti multumesc pentru ca ai citit si pentru comentariu. imi cer scuze ca a durat atat de mult pana sa raspund
#100316 (raspuns la: #96104) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Traiesc - decid - gresesc - de goanga la: 27/01/2006 18:29:43
Uneori, viata te incearca, de nici tu singur nu mai esti in stare sa alegi ce e bun si ce e rau. Sunt astfel de momente in care parca iti dai seama ca tot ce ai stiut pana atunci despre un anume lucru, se duce de rapa, momente in care trebuie sa stai singur cu tine si sa analizezi situatiile si pe tine, sa revezi faptele si sa hotarasti poate dupa totul alte criterii, dupa o cu totul alta scara de valori esenta vietii, convingerile tale, sentimentele, si toata gama de ganduri ce-ti trece prin minte. De buna seama ca fiecare a avut parte de schimbari radicale in viata, de fapte sau oameni care ne-au influentat viata si modul de gandire, schimbandu-ne aproape total, facandu-ne sa vedem schimbarea conceptiei ca pe o necesitate. Vine o vreme cand parca trebuie sa analizezi daca chiar merita sa suferi pentru anume lucruri si nu sa te bucuri de ele, daca poate ceea ce pare rau la prima vedere nu e un lucru bun, o schimbare pozitiva in esenta, o cotitura necesara si utila pentru dezvoltarea noastra viitoare.
Ori de cate ori Dumnezeu te incearca, ori de cate ori ti se intampla un lucru care te face sa suferi, trebuie sa incerci sa vezi ce mesaj vrea sa-ti transmita, tot ceea ce se petrece are un anume sens, nimic nu se petrece intamplator.
Ca nu mai stii daca vrei iubire sau sfarsit, asta deja depaseste puterea noastra de decizie, nu poti hotara intr-o clipa sa-ti schimbi sentimentele din iubire in ura sau din iubire in nimic, in indiferenta. Daca acest lucru se intampla, inseamna ca a fost doar o amagire. Se spune ca in viata te poti indragosti de mai multe ori, insa de iubit iubesti doar o singura data. Din orice esec iesi mai puternic si mai intelept, nu se poate sa simti fericirea pana nu ai simtit nefericirea. Indiferent cum te judeca lumea, incearca sa ai incredere in tine si in hotararile tale, pana la urma fiecare traieste viata asa cum crede el, daca tu te simti impacata cu tine, simti ca nu ai facut nimic de care sa-ti fie rusine, vezi-ti de tine, de fericirea ta si lasa-i pe altii sa se ocupe de ei.
Daca vei intelege ca pana la urma Dumnezeu ii incearca cel mai mult pe oamenii alesi, si ca niciodata El nu da nimanui mai mult decat poate duce, atunci vei intelege cu adevarat ce e important pentru tine.
#102472 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
goanga - de Aeda la: 29/01/2006 22:10:54
"Ori de cate ori Dumnezeu te incearca, ori de cate ori ti se intampla un lucru care te face sa suferi, trebuie sa incerci sa vezi ce mesaj vrea sa-ti transmita, tot ceea ce se petrece are un anume sens, nimic nu se petrece intamplator. " - stiu ca ai dreptate, si in general simt la fel. mai sunt doar unele momente in care totul devine mult prea greu(sau pare mult prea greu) de dus si te pierzi in detalii si in o multime de probleme fara importanta, uitand de fapt ce trebuie intr-adevar sa faci.
imi multumesc pentru cuvinte - sunt atat de adevarate!
#102813 (raspuns la: #102472) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...