-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

despre asigurari de sanatate


de doctors la: 04/09/2005 21:51:00
modificat la: 06/09/2005 23:02:34
voteaza:
Sunteti de acord ca toti sa platim la CAS o suma mai mica,sau sa ramana sistemul actual(putini contribuabili cu sume mari pentru fiecare)?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (13):


Si-asa-i rau,si-asa nu-i bine - de doctors la: 07/09/2005 06:16:41
Si-asa-i rau,si-asa nu-i bine...
#70192 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nietzche casa...nice masa - de klaus la: 07/09/2005 12:53:06
cel mai bine ar fi sa existe un sistem de asigurari private.iar alea de stat sa funct. doar pt. cei care au cu adevarat nevoie de sprijin social
#70236 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai bine toti, macar o suma m - de irma la: 07/09/2005 13:11:43
mai bine toti, macar o suma mica.
stiu ca mai era in plan ca salariatii sa plateasca la CAS in plus pentru copii :(... nu stiu cum e prin alte tari...
pai cum sa mai vrea romanul sa faca copii in cazul asta? alocatie mica, mai platesti si taxe in plus pentru ei...

e adevarat ca nici sistemul sanitar nu poate functiona doar cu 4 milioane de contribuabili, in vreme ce, de asistenta medicala beneficiaza 20 milioane
#70244 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
depinde ce ti se ofera in pac - de RSI la: 07/09/2005 13:12:50
depinde ce ti se ofera in pachetul de asigurare. Nu poti spune [latesc mai mult sau mai putin cata vreme nu stii ce produse si servicii include asigurarea si ce nu. Deasemeni, depinde daca esti tanar, sanatos si bogat sau batran, bolnav si sarac plus tot ce exista intre cele doua extreme.
=================
"- Dubito ergo cogito"
"- Cogito ergo sum"

Descartes
#70245 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de irma la: 07/09/2005 13:39:42
in Ro nu e asa (decat la asigurarea privata, care a intrat de putin timp)
aici toata lumea asigurata beneficiaza de aceleasi servicii si suma care se plateste este un anumit procent din salariu. pensionarii nu platesc nimic. guvernul vrea sa-i puna si pe ei sa plateasca. la asta se refera doctors...
#70252 (raspuns la: #70245) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma, inteleg. Este deci un f - de RSI la: 07/09/2005 14:10:19
irma, inteleg. Este deci un fel de asigurare nationala de sanatate, controlata de guvern. Exista in multe tari, si in Israel, unde este obligatorie. Toti cetatenii sunt obligati sa plateasca, exceptand pensionarii si somerii, care oricum nu au venituri. Inteleg ca in RO nici taranii nu platesc asigurarea de sanatate. Mi se pare absurd ca sa pui oameni care au platit o viata intreaga impozite si taxe la stat, sa plateasca inca o data pentru niste servicii care le revin de drept. Taranii insa cred ca ar putea sa plateasca pentru a fi asigurati.
=================
"- Dubito ergo cogito"
"- Cogito ergo sum"

Descartes
#70253 (raspuns la: #70252) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
filozofia de viaţă a românului - de gaga la: 12/09/2005 11:10:53
când este vorba de asigurări, românul fript strigă NUUUU!
dar preferă să dea sume mari la Caritas, FNI şi alte asfel de instituţii.
pentru că aşa-i românul.
Eu plătesc peste 100 Ron la CASS şi beneficiez de .... mai nimic.
Când mă duc să mă programez, ba nu fac prin asigurări decât peste 2 luni, ba nu este doctorul etc.
Deci mă duc la un laborator serios şi plătesc. Aş prefera un sistem de asigurări privat, în care eu să dau banii şi să primesc serviciile pe măsura banilor daţi.
Deci pe an eu dau 120 Ron, dacă fac o dată pe an analize complete (cu eco, cu colesterol bun/rău, cu calciu ionic, etc) mă costă în jur de 20 ron.
O altă problemă este că doctorii nu-şi mai fac meseria, pentru că nu mai au timp din cauza hârtiilor pe care trebuie să le completeze.
Dar asta este la noi şi cu părere de rău constat că situaţia a împânzit chiar şi sectoarele care funcţionau bine. PROASTĂ ORGANIZARE!
efort = maxim, eficienţă = 0.
#71464 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asigurari de sanatate - de ampop la: 12/09/2005 13:36:39
Platesc o cota relativ mare a asigurarilor de sanatate obligatorii la stat (6.5% , iar salariul este acceptabil) si cu toate acestea cand am avut nevoie de o asistenta medicala minimala acum cativa ani, nu am putut beneficia de acel medicament in spital, trebuind sa-l cumpar din banii proprii. Noroc cu sotia care lucreaza in sistemul medical, asa ca la resursele financiare minime alocate sanatatii beneficiez macar de atentie si sprijin "moral" si profesional al cadrelor medicale. Teoretic nu ar mai trebui sa platesc alte asigurari de sanatate la cota mare pe care o platesc lunar, dar in principiu sunt de acord cu un sistem paralel privat. Cu mici remarci. Daca si aceste societati de asigurare lucreaza ca celelalte societati (din domeniul asigurarilor de viata, vezi AIGLife Romania sau de bunuri, vezi Omniasig) ma indoiesc ca sa se schimbe ceva in Romania. Micile tzepe de doi lei, furtishagul marunt, mentalitatea comunista cum ca NOI "iti dam", lipsa de respect catre clienti, ar putea compromite si astfel de sociatati private de asigurari de sanatate. Vom trai si vom vedea, vorba orbilor!
Mario
#71487 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cu asigurarile astea - de gigi2005 la: 17/09/2005 00:01:19
e mare problema. Deci asigurarea de sanatate este platita odata de angajat 6.5% si odata de angajator 7% la fondul de salarii. In total mai mult de 13% se duce la stat.
Teoretic sperantza de viatza a crescut crescand calitatea medicamentelor. Dar a scazut numarul de utilizatori ai acestor medicamente. Tot teoretic, oamenii saraci (cu venituri mai mici de 5-6 mil in familie, media salariului) fara a mai aminti somerii sau pensionarii, nu-si permit medicamentele ca sunt scumpe. De aceea statul compenseaza aceste medicamente din asigurari pe care nu le plateste nimeni sau, a doua varianta, cota acestora este mica, salariile fiind mici. Si nu acopera
valoarea compensata de stat...
Spitalele la randul lor in loc sa ia medicamente mai ieftine, traditzionale, apeleaza la furnizori scumpi (de fapt aici intervin medicii care au contracte cu furnizorii, dar asta e alta problema).
De pilda infectiile care se tratau inainte cu penicilina se trateaza cu antibiotic mai scump ce costa 400 mii flaconul (nu stiu cum ii zice, am folosit eu in spital acum un an. acu o fi si mai scump) pe baza de cefalosporine... Intr-adevar se face un flacon pe zi, o singura injectie si pacientul scapa de "injectii' dar pun pariu ca daca ar scoate bani din buzunar ar prefera sa dea 50 mii pe toata penicilina de pe o zi decat 400 mii pe un flacon de "nu stiu ce"...

Ma rog, problema este grava si, din pacate, nu vad o rezolvare in viitorul apropiat. Asigurarile private vin din urma dar si tarifele sunt... cum sunt. Spitalizarea in conditii de categoria '*' adica o stea costa 1,5 mil pe zi, mai al dracu' ca la hotel de 3***. Eu platesc cca. 2 mil lunar la asigurari de sanatate...Va dati seama ca nu ajung decat pentru o zi?
#72794 (raspuns la: #71487) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sa ramana suma aia sau nu, nu - de GRANDMOTHER la: 18/09/2005 14:12:37
Sa ramana suma aia sau nu, nu conteaza. Conteaza ca Dom'Director sa verse banii la asigurari de sanatate nu sa-i bage-n uzina.Muncitorilor li se iau banii la salariu si nu se varsa la Sanatate ci cu ei se mai peticesc pierderile uzinei! Si daca totusi banii ajung la Sanatate, primii care-i fura se numesc "Case Nationale De Sanatate". Nu-i intreaba nimeni de ceb isi fac sedii atat de opulente si din ce isi dau prime atat de mari.
#73006 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sanatatea - de Bruce la: 19/09/2005 21:17:30
Te inseli. Este vorba doar de o gestionare defectuasa a bugetelor pentru ca, este dovedit faptul ca poti utiliza medicamente scumpe, dar care reduc perioada de tratament, astfel reducandu-se costurile in final. Nu-ti spune nimic faptul ca anul trecut a fost anuntata disparitia a zeci de mii de miliarde din fondurile de sanatate?...
#73236 (raspuns la: #72794) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bruce - de gigi2005 la: 21/09/2005 23:47:36
sunt de acord cu tine privind utilizarea medicamentelor scumpe. Sunt de asemenea de acord ca miliardele au disparut.

Dar mai sunt de acord cu o treaba: un prieten de-al meu, medic bun, zicea ca atata timp cat pentru o boala apar mai multe medicamente inseamna ca nici unul nu este bun. Vorbeam despre prostata si osteoporoza... Si or mai fi si altele...

#73823 (raspuns la: #73236) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Medicamente - de doctors la: 06/01/2006 13:13:12
De multe ori,tratamentul unei boli este individualizat in functie de pacient,de raspunsul lui la tratament,de afectiunile asociate,de o multitudine de factori.
#98756 (raspuns la: #73823) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: