-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Neputinta


de pentafro la: 05/09/2005 00:07:00
modificat la: 06/09/2005 23:02:41
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Neputinta


Ma intreba odata un copil daca stiu cum se plange si nu i-am raspuns, mi-a fost frica sa nu invete si el suferinta. Credeam ca-l ajut sa evite delirul noptilor mele ude si sarate l-am invatat sa se bucure in schimb , nu m-a intrebat cum se rade dar eu i-am aratat ,printr-un suras naiv, in schimbul unei grimase de neuitat. Consternat de prostia gestului meu incerca sa gaseasca in ochii mei intelesul vesnic al spiritului deslusit de un zambet. Ma privea de parka m-as fi dezbracat in fata lui sin u-I intelegeam atitudinea. Ar fi vrrut sa ma mai intrebe ceva dar rasul meu devenea isteric, nu ma mai puteam stapani …insa am simtit cum imi picura in suflet lacrimi…erau lacrimile lui …erau lacrimile ochilor lui…erau lacrimile ochilor lui orbi … am incetat brusc, dar fara rost,,, ma inunda sentimentul greu…din ce in ce mai greu al tristetii ochilor lui. A vrut sa plece, dar s-a mai intors odata cu fata spre cer, apoi spre mine, simtind ca-mi face un serviciu si mi-a pus o sg intrebare: “De ce-ti ierti neputinta ? “ privirea lui mi-a intalnit mirarea, iar ochii mei au inceput sa caute pamantul , priveam in jur de parca as fi fost un munte; simteam k sunt tot mai aproape de inalt, dar nu-mi doream sa-l mai privesc odata ci doar sa-l simt cum imi mangaie parul si ochii.
Presimteam ca i-am acordat prea multa libertate si sigur va profita de ea ca sa-mi intre in suflet. Vroia sa ma cunoasca pe dinauntru sa-mi vada suferinta si sa-mi ofere consolare la suprapret. Credea k nu-mi voi da seama …nu va reusi ….nu o sa-I permit dar nu stiu cum sa-l opresc..nu stiu prin ce mijoace ajunge dincolo de sange prin ce lumina trece dincolo de ochi

Poate e prea tarziu dar mi-am dat seama acum…k sunt….rob al orbirii ochilor sai…ma obsedeaza privirea aceea goala fixa, o simt in spatele meu, in fata mea, in patul meu, in capul meu, in viata mea iar cateodata… in ochii mei. Era doar un copil . acum sunt eu doar un copil si intreb :”Cum se plange?”…mi-am iertat neputinta din nou, dar o fac pentru izbavirea sufletului de forta distrugatoare a valorlor omenesti, atat de puerile si atat de false incat incerci cateodata sa le plangi de mila, sperand ca propria-ti providenta te va slabi de viata pe care ti-a insuflat-o eliberandu-te in haosul initial pt a-ti cunoaste originile.
Incep sa plang si ma opresc din scris, nu vreau sa-mi sufere cuvintele…
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: