-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Singuratate: de ce?


de silviudima la: 06/09/2005 01:03:00
modificat la: 06/09/2005 23:08:09
taguri: Diverse 
voteaza:
Nu te simti singur acum, nu-i asa?
Sau, chiar daca ai face-o nu ai recunoaste nici macar pt tine insuti. Ne este frica sa ramanem singuri. Multi dintre noi, anticipand tristele momente al siguratatii ce va sa vina, nu cufundam in marea adanca a prieteniilor nesabuite. Si le numesc nesabuite pentru ca sa le pot zice prietenii. Ca nu-s de fapt. Sunt niste asocieri temporal-economico-fructoase care functioneaza pt scurt timp. Celebrul termen "Singur in multime" se adapteaza atat de bine mediului nostru actual incat este greu sa il refutezi. Suntem singuri, si in momentele noastre de absoluta sinceritate fata de id (Freud: constiinta) acceptam. Nevoia avida a omului de a cunoaste , de a avea pe cineva aproape, de a impartasi cu cineva ganduri, trairi, sentimente l-a adus la punctul in care s-a decis organizarea orasului. Tocmai pt a fi multi. Probabil ca in multime se ascunde singuratatea. Cati dintre noi, elevi fiind, nu ne-am dorit sa nu fi fost vazuti in recreatie mancand singurei pe o banca sanvisul cu grija pregatit de mamaica. Suntem singuri, ne este frica sa fim singuri sau sa le adam de inteles celorlalti faptul ca suntem singuri. las subiectul neterminat (nu pt ca as fi putut sa-l terin ci pentru ca vreau ca fiecare sa finalizeze subiectul dupa propria-i judecata). Ma opresc aici si astept contributiile voastre. Nu am continuat pentru a nu va influenta in vreun fel.
dimasilviu@hotmail.com
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (7):


silviu - de Belle la: 07/09/2005 15:20:45
ce fel de contributii si la ce?
#70265 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
omul si singuratatea - de bloom la: 07/09/2005 16:15:39
bloom

Daca omul ar sta si ar calcula ce a facut in fiecare secunda, minut, ora din viata, ar descoperii ca cea mai mare parte a timpului e singur, doar el si gandurile lui si cu tacerea lui. O mare parte a timpului suntem singuri cu noi insine. O parte din viata se "iroseste" in singuratate, celelalte momente din viata le imparti cu familia, prietenii, colegii etc.
Lumea asteapta doar consimtamantul nostru sa ne primeasca in "mrejele " ei. Comunicam, socializam, dar in momente dificile revenim la singuratate cel putin pentru cateva momente, si putem sa ne regasim pe noi insine.
va urma
#70284 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu ai in totalitate dreptate. - de Honey in the Sunshine la: 07/09/2005 17:46:19
Nu ai in totalitate dreptate... In ceea ce ai spus legat de copii si adolescenti da, pentru ca atunci ne privim prietenii intr-un fel ca niste "bunuri", ca o dovada a faptului ca avem de ce si de cine sa fim apreciati.
Dar la o varsta matura sunt foarte multi cei care apreciaza singuratatea, cei care o cauta si chiar cei care au o anumita voluptate in a se izola complet si a declara sus si tare ca nu au nici o persoana apropiata.

Pentru mine singuratatea nu e o stare care imi provoaca spaima, au contraire, sunt momentele mele cu mine insami si ele se pot intinde uneori pe luni de zile.Asta nu inseamna ca ma urc in varf de munte pentru a evita orice contact. Interactiunea mea cu lumea, desi in aparenta ramane identica, se reduce la minim atunci cand imi doresc sa fiu singura.
Nu mi-e rusine si nu ma laud atunci cand ma izolez (de exemplu cand ma duc la tara si singura mea activitate e sa stau in pom si sa citesc).

Probabil depinde de la persoana la persoana dar cred ca cei mai multi sunt asemeni mie.Faptul ca simti singuratatea ca o povara se datoreaza desigur unor evenimente nefaste din viata ta.
_____________________________________________________
Communication is not just words, communication is architecture.
#70349 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Drept sa spun - de TeodoraPA la: 08/09/2005 08:32:52
Cateodata mi se face dor sa fiu singura. Am nevoie sa petrec timp cu mine, doar cu mine, sa-mi pun in ordine gandurile, sa-mi fac planuri, sa visez, sa scriu, sa citesc, sa-mi fac curat in lucruri, etc.... Nu toate momentele de singuratate sunt dureroase. Uneori ne regasim in asemenea momente. Chiar m-am gandit la un moment dat sa imi petrec concediul singura, sa ma duc intr-o plimbare de doua saptamani unde vad cu ochii, dar SINGURA!
#70542 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
omul si singuratatea - de bloom la: 08/09/2005 09:59:27
bloom

Sunt momente cand suntem singuri. Nu trebuie sa ne fie frica sa recunoastem. Sunt clipe in viata cand simti nevoia sa fii singur. Depinde mult de varsta la care esti. Unii simt tristete, altii cauta singuratatea. Cand esti tanar insa, e mai usor sa fii singur-in sensul sa nu ai pe cineva special in viata ta. Dar asta se poate schimba. Nevoia de a avea socializa-de a avea relatii sociale firesti-este prea puternica pentru a ramane indiferent.
#70548 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io, invers - de maan la: 08/09/2005 11:34:43
pe masura ce-naintez in varsta, cultiv singuratatea si o savurez, descoperindu-ma, nu-ntotdeauna cu placere.
de fiecare data e captivant si chiar profitabil.

de-aceea legaturile dintre oameni sunt superficiale - ei insisi se cunosc atat de putin.

#70564 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Singuratatea - de Tofan Ana Isabella la: 10/10/2005 18:03:54
Uneori ,de fapt adeseori imi vine sa las deoparte familia ,colegii de serviciu,persoanele din jur,sa ma cufund in singuratate si sa ma regasesc. De cand ma stiu m-am simtit mult mai bine singura decat cu alte persoane in jur...De fapt te poti simti singur si in multime,mai ales in multime....Aglomeratia ma agaseaza,ma eneveaza..si apoi, singur poti citi,poti scrie ,poti face o multime de lucruri...
#77819 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...