Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cum mintzim ?


de hub la: 18/09/2005 22:26:00
modificat la: 23/09/2005 16:25:34
taguri: Eseuri 
voteaza:
A scrie, pare-mi-se ca-i un privilegiu de care beneficiaza numai cei foarte sinceri. sau cei foarte entuziasti. Te pierzi insa - cel putin eu o fac- in balariile frazarilor pretioase, nu rezist sa nu strecor o metafora, un artificiu, o basina, uite-asa, incet, deviez, deviez, deviez...maniera, stilul, confortul retetelor deja bine exersate ma trage din nou, incet si sigur, catre somn...

Adevarul e, ca sunt un fals. Pana si impresia asta, spoiala asta de sinceritate de care ar parea ca dau dovada, e o minciuna sfruntata, pentru ca adevarul din gura mea, sau ,ma rog, din degetele mele, suna complet altfel...

Eu stiu ca sun puternic. Sun ca un tais de sabie incrucisand o alta, scrasnit, dur, metalic, scurt.

Duse sunt vremurile alea.

Eyes wide shut. Gandesc in imagini metaforice, in povesti hollywoodiene, ma las programat, manipulat de fiecare vecina mai buna de gura, de mangaierile mamei, de dispretul tatalui, de miorlaiturile prietenei mele...

Nici sa ma mai lamentez nu pot. Nu pentru ca as avea eleganta de a nu o face ,o nu, ci pentru ca am facut-o, deja, si a ajuns sa mi se para redundant. Uite, o calitate a mea. Am masura.

Ne-am adunat aici, eu si cu voi ,sau cu tine, sau macar eu cu mine insumi, ca sa-mi mai dam o sansa. Mai speram ca undeva, inuntru, mai exist eu, adica farama aceea de viatza pe care mi-o mai aduc, din ce in ce mai vag, aminte. Pentru ca in rest, e "liniste si pace", e linistea aceea a peisajului cu ocean si stanca, surprins de pictorul de gang intr-un moment de reflexie cu vodca si parizer.

IN dialogul asta dintre mine si lume, la un moment dat, am pierdut sirul cuvintelor ,ori n-am fost atent, nu stiu cert ce s-a intamplat, insa m-am trezit vorbind singur, in timp ce din spusele ei,ale lumii, nu mai intelegeam nimic. Nah ,ca iar m-am procopsit cu o metafora.

Revenind, si revenind la tonul serios, mama si bunica rasfoiesc albumul de poze, in bucatarie, as we speak...Am 28 de ani, si mama inca imi arata in poze pulovarasele crosetate si incepe propozitii cu "..iti amintesti ,cand erai mic...si...." Enorm de multe propozitii ale ei incep cu "..iti amintesti..."

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


adevar graiesti! - de vipulet la: 29/11/2005 11:44:07
o preoblema similara avea si kazantzakis ! (ca sa nu pomenim pe multi altii); alte texte publicate ai?
#91443 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. hub - de Paianjenul la: 11/12/2005 10:40:19
"Cum mintzim?"


- Pt. cei care nu se descurca in viata fara a recurge la minciuna, ideal ar fi sa-si exerseze abilitatea de a minti pina la faza in care reusesc sa debiteze minciuni credibile.
#94344 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: