-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

nedumerire


de tomazian la: 18/09/2005 23:52:00
modificat la: 23/09/2005 16:26:07
taguri: Diverse 
voteaza:
în principiul as avea multe de spus, la un pahar de vin ("cana" e aici nepotrivita ), fiind un subiect de care ma ocup intens de cca 25 de ani. Nu doar ducând paharul la gura ci fiind participant activ la multe etape din viata vinului, iubitor de vin, cumparator, cutreietor de crame si podgorii, producator, vanzator (ordinea e destul de bine respectata). Din pacate vad ca e cam greu de luat parte la discutii deoarece nefiind confirmat nu prea mi se publica contributiile, iar ca sa pot fi confirmat e musai sa am cât mai multe contributii....
Autoarea(orul ?) anisia acestei discutii are întrebari interesante,ce parere aveti de Faustino....Ei bine Bodega Faustino are mai multe vinuri. Este o podgorie mare, cam 650 h, situata în Alavesa, un subdomeniu din Rioja care produce mai multe vinuri. Bineînteles, ca peste tot în Rioja principala vita e Tempranillo dar foloseste si ceva din sorturile Graciano si Mazzuello. Linia principala e Faustino V, un vin fermentat 10 zile la 29°C si tinut 16 luni in butoaie de stejar american. Capul de afis este însa Faustino I, fermentat la 30° si tinut la doaga 28 de luni, de aia poate sa-si spuna "gran reserva". Un produs mai nou este Faustino de autor, care e lasat 29 de zile pe drojdie si tinut dupa aia doi ani in butoaie de stejar de Limousin. Parerea mea : un Rioja excelent, cu toate ca nu e din Logrono, cu usoare arome de vanile si prune uscate.
Faustino V cu 10-12 € si Faustino I cu 17-18 € sunt în banii lor.
santé !
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


tomazian :) - de anisia la: 23/10/2005 16:17:03
timpul imi este limitat, cafeneaua este o "carte virtuala" cu nenumerate file, si iata ca abea acuma, dintr-o pura intamplare am dat peste conferinta ta. nici acum nu am o gramada de timp la dispozitie (asa sunt eu, in continua miscare), dar ma opresc sa iti raspund:
- m-ar fi bucurat sa postezi toate aceste informatii utile la conferinta despre vinuri pe care am deschis-o la un moment dat. daca ai facut asta si nu te-am vazut, imi cer mii de scuze. sunt intr-o perioada in care atentia mea este indreptata in alte directii.
- comentarile celor neconfirmati apar de regula dupa o perioada de timp, intrucat sunt moderate inainte de postare. rabdare, bun simt si o activitate constanta sunt ingredientele confirmarii mai rapide. asta, la modul general.

eu iti urez bine ai venit in cafenea si sper sa te bucuri de cele citite :)

___________________________________________________
"daca n-ai sa mai fii tu, am sa fiu si eu un om obisnuit..."
#80908 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...