-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

legalitate in italia


de aliss la: 19/09/2005 21:45:00
modificat la: 23/09/2005 16:59:39
voteaza:
Sal si bine v-am gasit. Am o intrebare si o rugaminte in acelasi timp...Vad ca sunteti multi dintre voi plecati din tara. Am un prieten care locuieste in Roma si de foarte mult timp incearca sa intre in legalitate acolo...Imi tot spune ca s-ar da o sanatoria (sau ceva de genul asta)...Stiti ceva despre asta...As vrea tare mult sa il pot ajuta cu cateva informatii macar. Sau daca aveti vreo sugestie despre cum ar putea sa isi faca actele mai repede. Multumam...tuturor
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Ca s-ar da o "sanatoria" cum - de Honey in the Sunshine la: 23/09/2005 21:40:14
Ca s-ar da o "sanatoria" cum zici tu umbla zvonul de vreo 2 ani si inca nu se stie nimic sigur.
Sfatul meu e ca prietenul tau sa:

1)gaseasca un dator de munca doritor sa-i faca un contract pentru a lucra la el (asta inseamna ca va trebui sa plece in Romania si sa astepte ca persoana cu care a facut intelegerea sa ii trimita contractul la Ambasada)
2)in fiecare primavara intra in functiune asa zisele "cote de munca", adica un anumit numar de posturi pentru diverse meserii si sa se inscrie la una din ele (si de data asta trebuie sa gaseasca o persoana care sa il asume si sa garanteze pentru el si, din nou, trebuie sa se intoarca in Romania si sa astepte contractul acolo).
3)sa se inscrie la o scoala, facultate, curs de limba, care ii va da posibilitatea sa-si faca un permis de sedere pentru studii, insa in acest caz nu va avea dreptul sa munceasca decat un numar foarte mic de ore saptamanal sau chiar deloc.

P.S.in toate cazurile de mai sus e nevoie de o "garantie" in bani (nu stiu exact despre ce suma e vorba, dar oricum nu e neglijabila) si de un loc sigur in care sa locuiasca (contractul de inchiriere al unei case sau declaratia persoanei in casa careia locuieste).

Explica-mi pe indelete situatia prietenului tau, de cat timp este in Italia, ce meserie are s.a.m.d. si o sa incerc sa-ti mai dau informatii.

P.S.: Daca prietenul tau locuieste la Roma "de foarte mult timp" de ce nu s-a pus in legalitate cu "sanatoria" de acum 3 ani ?
_____________________________________________________
Communication is not just words, communication is architecture.
#74328 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspuns clar de la un Roman care sta la Roma - de byron la: 30/09/2005 02:19:11
intra aici si vb cu prietenul tau sa arunce un ochi pa forumul asta..eu activez aici de foarte mult timp,daca e in italia aici gaseste mai toate informatzile de care are nevoie.http://www.romania-italia.net/topic.asp?TOPIC_ID=6497&FORUM_ID=16&CAT_ID=6&Topic_Title=Sanatoria+%3F%3F%3F+doar+ZVONURI&Forum_Title=La+taifas

Despre sanatorie sunt doar zvonuri...in nici un caz nu cred ca va iesi o sanatorie prea curand..datorita faptului ca acum in primavara lui 2006 sunt alegeri in Italia....Exista doar o sansa si aia e odata pe an cand iese legea cu flussi...aidca cotele de intrare in Italia ptr emigrantzi..orikum sunt multe de zis si mie si lene sa scriu...daca il intereseaza poate intra pe forum acolo si gaseste toate informatzile cu privire la flussi...expulzari...vise despre sanatorie...ETc...
#75700 (raspuns la: #74328) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...