-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Propuneri privind consulatele romane din Canada


de stelian la: 20/09/2005 22:10:00
modificat la: 23/09/2005 18:33:57
voteaza:
Introducere
Reprezentanta oficiala romana in Canada se reduce la Ambasada Romaniei in Ottawa si consulatele active din Toronto, si Montreal, si un consul onorific in Moncton.
Populatia de origine romana din Canada a atins cca 180.000 persoane. Ei sunt raspanditi in toata Canada si majoritatea serviciilor consulare necesare acestei populatii necesita sa te prezinti in persoana la unul din cele patru sedii. Consulatul din Toronto acopera o zona mai larga decat intreaga Europa, si anume Ontario, Manitoba, Saskachwan, Alberta si British Columbia, pentru o populatie de cca 100,000 persoane.
Este extrem de dificil sa ajungi din Manitoba in Toronto ca sa-ti rezolvi problema. In plus, programul de lucru cu publicul e foarte redus - in Ottawa intre 10:00 - 12:00, cinci zile pe saptamana, iar in Toronto putin mai mult, dar totusi insufficient.

Propuneri

1. Numirea unor Consuli Onorifici din randul romanilor stabiliti in Canada care sa ofere majoritatea serviciilor consulare in fiecare capitala de Provincie Canadiana, sau in oricare oras daca numarul romanilor depaseste o anumita limita. De exemplu, Austria are 8 consuli onorifici in 7 orase in Canada.
O cercetare a tarilor cu consulate in Canada arata Romania la egalitate cu Gabon si Malawi cu numai doua consulate active (Montreal si Toronto) dispuse geographic foarte incomod pentru romanii stability in vestul Canadei. Alte tari cu un numar mic de nationali stabiliti in Canada au mai multe consulate in Canada, cum ar fi : Bangladesh(3), Barbados(6), Bulgaria(3), Cote d’Ivoire(4), Hungary (5) sau Senegal(3).
http://w01.international.gc.ca/protocol/Main-en.asp?sScreen=Consular

Programul de lucru cu publicul al consulatelor sa fie mai mult dupa amiaza sau sambata/duminica, cand oamenii nu trebuie sa-si ia liber de la serviciu.

2. Acceptarea sigiliilor notariale canadiene fara apostila sau supralegalizare. Canada nu e semnatara acordului 1967 de la Haga pentru recunoasterea legalizarii documentelor. Asta inseamna ca numai consulii romani pot legaliza documente. Acte notarizate de un notar Canadian sunt recunoscute fara supralegalizarea Ministerului de Externe Canadian in toate tarile din Commonwealth, Romania nu le recunoaste decat supralegalizate si apoi legalizate din nou (!) de consulii romani.

3. Modificarea tarifelor pentru servicii consulare la nivelul local din tara respectiva. Daca ambasada Etiopiei poate sa asigure vize, pasapoarte si alte servicii consulare pentru C$29, Romania poate sa faca la fel.

4. Modificarea diplomelor de invatamant superior, cazierului si a altor adeverinte conform formatului Bologna in trei limbi: romana, engleza si franceza. Formatul e folosit deja in Romania pentru certificatul de nastere si de casatorie, care nu mai trebuie traduse sau echivalate in Canada.

5. Existenta in Canada a unui singur website official (user-friendly) al ambasadei cu informatie in detaliu, la zi si cross-referenced cu al celor de la consulate, in special pentru serviciile consulare. Actualmente textul pe website-urile ambasadei si ale consulatelor sunt diferite si nu intodeauna complete.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: