-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

ganduri pentru tine


de silver la: 28/09/2005 11:03:00
modificat la: 01/10/2005 01:07:42
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
E trecut de miezul nopţii. Casa s-a liniştit. Şi strada. Numai eu nu. Şi încep aceste rânduri – gânduri pentru tine. Totul în viaţă ar trebui să fie mai simplu: se iau doi oameni, se pun alături şi totul merge şnur, fără evenimente majore. De fapt, e puţin mai complicat pentru că oamenii sunt fiinţe complicate.

S-a terminat week-end-ul. Te-am văzut de câteva ori, am încercat să te ating, dar te simt atât de distant şi străin încât am senzaţia că s-a terminat totul. Şi, deşi am încercat să te trag de limbă, nu ai dat nici un semn că aş mai avea vreo şansă. Puteam să-ţi greşesc mai rău, să te mint sau să te înşel, şi atunci cu siguranţă aş fi dispărut instantaneu. Dar aşa, eşti mirat, supărat, hotărât să mă pedepseşti, totuşi eşti în prejma mea, cumva.

Am încercat în acest week-end o simulare de viaţă fără tine. Ai observat cred că nu prea am sunat eu, mai mult tu. Am încercat să văd cum ar fi să mă trezesc într-o dimineaţă fără tine în viaţa mea şi adormeam spunându-mi în gând „gata, nu te mai sună, încearcă să te obişnuieşti cu ideea” şi nu reuşeam decât să-mi fac mai mult rău. S-au creat nişte obişnuinţe, ca de exemplu telefonul de la şapte seara. În fiecare seară, cu ochii pe telefon, aşteptam apelul tău. Care a venit de fiecare dată, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Se poate trăi fără asta? Probabil că da, dar nu ştiu şi nici nu vreau să aflu cum e. Ştiu de la începutul relaţiei noastre că nu sunt tocmai femeia visurilor oricărui bărbat, cu un copil şi cu nişte anişori, mulţi, în plus. Dar o oarecare potriveală la orizontală şi verticală şi o doză de magie în apropierea noastră veneau să contrazică aparenţele.

Până într-o zi. Sesizezi că vorbesc la trecut? De ce? Aşa simte sufletul meu povestea care durează de ceva vreme. O zi în care ai constatat că sunt altfel decât ai vrea sau că mi-ai tolerat prea multe. Şi în care am ajuns în punctul mort de la începuturi. În care am zărit negura din ochii tăi şi am plâns.

Am primit mult în lunile astea. Am avut ocazia să simt, mai mult ca vreodată în viaţă, cum e să ai lângă tine un om, fără declaraţii sforăitoare, doar prezent pentru ca atunci când întinzi mâna să-l găseşti acolo.

Şi am fost în lunile astea buricul unui univers mic, cât să încapă într-un apartament de două camere, în care mi-era de ajuns uneori să mă ţii în braţe în timp ce te uitai la televizor.

Şi am făcut atâtea clătite câte n-am făcut în anii de până acum ...

Şi am şi-acum în braţe un ursuleţ cu care dorm când nu eşti lângă mine, ai cărui ochi lucesc aproape la fel ca ai tăi.

Şi am multe amintiri frumoase, dar mai ales prezenţa ta, felul de a te purta şi de o vorbi, imprimate adânc în suflet, în gând, suficient pentru ca atunci când închid ochii să te văd aievea în faţa mea.

Nu îndrăznesc să sper că însemn pentru tine mai mult decât fostele tale iubiri pe care sunt geloasă pentru că te gândeşti la ele şi le porţi de grijă în continuare, dar îmi doresc nespus de mult ca povestea noastră să nu se oprească aici.

Uneori îmi doresc ca relaţia noastră să fi fost secretă, s-o ţin ascunsă de ochii lumii pentru ca nimic să n-o poată tulbura, deşi, în mod straniu, am dimineţi în care aş striga în patru zări „lume, lume, sunt îndrăgostită de bărbatul acesta minunat ...”.

Aş vrea să dăm timp relaţiei noastre să crească în soare, să încercăm să dăm curs viselor noastre sprijinindu-ne reciproc în continuare.

Nu ai nici o vină pentru handicapul meu afectiv, nici pentru lipsa de încredere moştenită de la fosta căsnicie.

Nu ştiu ce am să-ţi ofer, uneori mă simt aşa de seacă încât mi-e ruşine să stau lângă tine. Trăiesc lângă tine sperând să învăţ să supravieţuiesc întâmplărilor făcute anume să ne despartă. Şi nu mă pot opri să nu-mi doresc o dragoste ilogică, amară, plânsă, în care să ard toată mizeria ultimilor ani şi să renasc din cenuşă curată, iubită, femeie mai deplin ca niciodată.

Îţi spuneam că am încercat în acest week-end să văd cum ar fi fără tine în viaţa mea. Să nu încerci să faci asta niciodată legat de o persoană la care ţii foarte mult ... e coşmar.

Te simt mereu prezent în gîndurile mele şi trupul meu nu cunoaşte altă formă decât cea care se mulează perfect pe trupul tău. Şi fiecare fibră a fiinţei mele te strigă, te vrea. Şi sunt jumătate de viaţă fără tine ... şi nu mai vreau să trăiesc aşa nici o singură zi.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


Plin de simtire...m-am regasi - de gabryeladinca la: 01/10/2005 07:16:00
Plin de simtire...m-am regasit....
#76020 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...