Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

EvZ: Marea Pazeala Nationala la Galati


de Daniel Racovitan la: 02/12/2003 02:59:00
modificat la: 02/12/2003 03:04:44
voteaza:
Legat de [Ziua nationala] Evenimentul Zilei scrie:

"Galatenii, despre 1 Decembrie: “Sintem foarte emotionati de Ziua [sarac|Saraciei]”

Ziua Nationala a Romaniei a debutat la [Galati] cu o burnita marunta si cu o [apatie] generala, dat fiind faptul ca in noaptea precedenta s-au desfasurat petreceri stradale, cu carnaval, [muzica], mititei, [vin] si [tuica] fiarta. Galatenii care locuiesc in centrul orasului au fost treziti de Imnul national si de spectacolul paradei [militar|militare], care a dat un [aer] de sarbatoare zilei de 1 Decembrie. Oamenii au declarat cu sinceritate dezarmanta ca simt “cumva” o [emotie] “pe undeva”, dar ca nici vorba de bucate pe masa si reuniune de familie pentru ca “facem rezerve pentru [Craciun]” si, “la urma urmei, e greu sa fii patriot cu burta goala si cu datorii la intretinere”. Cei mai multi au dovedit a sti despre “Marea Unire de la 1918” faptul ca “atunci Transilvania, Banatul, Crisana si Maramuresul s-au unit cu Romania”, dar unii inca mai cred ca “1 Decembrie simbolizeaza ziua libera” sau ca “acum mai mult timp generalul Cuza i-a facut pe romani sa isi dea mina peste [tara]”.
Marian Rinja pare optimist. Poate pentru ca este tinar, are doar 21 de ani: “E o zi mare, pe cuvint, chiar sint emotionat. Pe 1 Decembrie 1918 s-a infaptuit [Marea Unire], s-a semnat Rezolutiunea Adunarii Nationale de la [Alba Iulia]. Pacat ca nu se organizeaza mai amplu aceasta zi. A fost doar parada militara din centrul orasului. Eu lucrez la o firma de constructii. As vrea sa fie ziua aceasta mai speciala”.
Vasilica Mocanasu e convins ca “generalul [Cuza] i-a facut mai demult pe romani sa isi dea mina peste tara, asa ca trebuie sa ne bucuram, sa bem si sa facem hora unirii”. Omul are 46 de ani, e zidar si “sint mindru ca sint [roman], dar as fi mai mindru daca as putea sa [plec] in [Spania] sa muncesc”.
George Mirea face parte din acea categorie de romani care si-ar dori din tot sufletul sa simta cu adevarat o emotie, precum [american|americanii] de ziua lor: “Ar trebui sa sarbatorim asa cum fac americanii de 4 iulie, dar ei isi permit sa petreaca. Sintem prea saraci si amariti sa fim [patriot|patrioti], sa ne exprimam patriotismul. Sa petrec cu [famili|familia]? Hmm, poate asa ar trebui, dar nu, nu sint in stare sa fac rost de [bani] pentru un [televiz|televizor]. "


Articol comlpet: http://www.expres.ro/topstory/?news_id=139101

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


Galati - de (anonim) la: 02/12/2003 03:08:15
orasul in care saracia este la ea acasa

orasul in care am intalnit oameni minunati
de care ma leaga
o parte din suflet

orasul in care Faleza e loc de promenada

La multi ani Galati,
de ziua Romaniei.
Catalina
#5738 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Galati ca amintire.... - de Camelia la: 09/12/2003 15:18:25
Galati e un oras minunat, mangaiat de valurile Dunarii Albastre... Eu ii prevad un viitor frumos.

Cand mi-e dor de casa, mi-e dor de Galati de fapt...
#6311 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
galati, galati, galati - de Mariana Ignatov la: 25/11/2004 16:54:37
imi aduc aminte de sarbatorile din galati: paradele militare, vapoarele pe dunarea, centrul inchis traficului, lumea iesita in strada de curiozitate, artificii, muzica si langa toate astea imi aduc aminte si saracia. lumea iesea pe strada, dar putin cumparau, majoritatea se multumeau uitandu-se la vitrine.... dar asta e romania, nu numai galatiul.
orasul meu natal imi lipseste si de abia astept sa ma pot plimba iar pe faleza sa urmaresc indragostitii imbratisati, batranii cu bancute cu nepotii, adolescentii pe role, ecc,ecc.
cu stima, o galateanca. :)

"Errare è umano, perseverare è diabolico."
#29827 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...