-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Frica


de Tofan Ana Isabella la: 17/10/2005 14:58:00
modificat la: 19/10/2005 22:38:15
voteaza:
Uneori, nu va e atat de frica ca un eveniment ,o intamplare sa aiba loc,incat nu mai stiti ce sa mai faceti? Se zice ca de ceea ce ti-e firca n-ai sa scapi niciodata. Asa o fi? Voi ce ziceti?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (15):


ce zic io! - de maan la: 21/10/2005 22:14:09
nimic, ca mi-i teama ca iti voi raspunde la alta intrebare, si-anume la aia cand ne cereai parerea daca sa te lasi de scris sau nu.
si, dac-o fac, imi sar astia-n cap, strigand "NUuuuu!"
#80664 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce zic si io! - de Intruder la: 21/10/2005 22:36:11
mie mi-e frica!...mi-e frica de sfarsitul lumii, de cutremure, de apa din cada, de Omul Negru, de dulaul ascuns sub patul meu, de ala care vine noaptea cu cutitu' si-mi spinteca burta (daca nu nemereste burta????!), de varcolacul ascuns in dulap, de uciga-l crucea, de stafii, de vrajitoare, de balaurul cu trei capete (hehe, daca eram Greuceanul!!!), de tot ce misca, dar mai ales de ce nu misca, de morti, de cimitir, de Katrina, de ratzushte gripate...
mi-e frica sa traversez pe rosu, sa merg cu liftul, sa rulez cu viteza pe autostrada, sa dorm singur noaptea...mi-e frica sa nu-mi cada drobul de sare-n cap si sa ramaneti fara intruder, mi-e frica sa nu ma calce tramvaiul, mi-e frica sa nu lesin de emotie, mi-e frica de virusi, tigani si prosti...mi-e frica sa nu faca ''pac'', mi-e frica, ce sa fac?
#80675 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si mie mi-a fost frica ca mor de... - de Sunday la: 22/10/2005 15:04:58
ris cind am citit cometariul Intruderului....zau, m-a luat cu dureri prin burta, nu am mai avut aer pentru citeva secunde...oricum insa, sa-ti dea cine ti-o da Intrudere sanatate,ca ma facu-si sa rid cum nu am ris de mult, tare de mult. Multumesc.
#80692 (raspuns la: #80675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prietene - de rac la: 21/10/2005 23:04:25
Ţie, cel mai mult ţi-e frică sa fii tu însuţi, să fii natural, să trăieşti, să respiri, să râzi. Să comunici, să deschizi ochii.
Să te bucuri, să fii natural, să fii cald, să zâmbeşti, să fii om.
Ce mai greu e să fii toate astea.
Şi, atâta vreme cât vei privi lucrurile aşa, vei primi suspiciune.

(Vorbeam cu mine însumi, cum aş vorbi c-un frate..., ce credeai?)
#80694 (raspuns la: #80675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rac...ultima strigare! - de Intruder la: 21/10/2005 23:12:53
(Vorbeam cu mine însumi, cum aş vorbi c-un frate..., ce credeai?)

sigur, vad ca esti curajos!...noroc cu pharanteza, credeam ca trebe sa trimit un mp la Racovitan...nu semana vant, sa nu culegi
furtuna...''vanare de vant''...

deci revin: mi-e frica sa ma intalnesc cu rac la Mc Donald's!...mi-e frica, ce sa fac?
#80696 (raspuns la: #80694) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai, voi va jucati cu fricile - de zaraza la: 21/10/2005 23:22:33
mai, voi va jucati cu fricile.
mie mi-e frica de masini. serios, nu traversez decat pe trecere si pe verde. si numai dupa ce vad ca s-au oprit masinile.

cat despre evenimente si intamplari, da, uneori mi-e frica. sa nu-mi moara cineva drag, sa nu ma trezesc la 45 de ani grasa, urata si parasita de barbat si fara copii (si fara bani, asta ar fi culmea!), sa nu fac vreo boala nasoala, sa nu-mi cada dintii, parul, etc.. o gramada. da' asta-i viata, daca se vor intampla evenimentele de care ma tem, vad eu cum fac fata. stii cum e, cica alah alunga musca de pe spinarea vacii fara coada. asa ca, daca alah ajuta vaca, ma va ajuta si pe mine. chiar daca nu sunt mahomedana. nici vaca nu e, la o adica.

si daca e vreo frica concreta, cu care tre; sa ma confrunt imediat, atunci chiar ca-mi trece. mor de frica inainte, dar odata aflata in situatie, totul e mult mai simplu. tocmai pentru ca nu-mi mai e frica.

hai succes.

zaraza
#80698 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza, tu esti o dragutza... - de Intruder la: 21/10/2005 23:29:55
zaraza, tu esti o dragutza...ai tact...:)
#80699 (raspuns la: #80698) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder :) - de zaraza la: 21/10/2005 23:35:42
nu sunt sigura ca nu faci misto. deci raman in expectativa...

zaraza
#80702 (raspuns la: #80699) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Intruder la: 21/10/2005 23:40:04
nu, nu fac misto...adica, de tine nu...dar eu stau in defensiva, c-asa-mi sta bine...:)
noapte buna.
#80704 (raspuns la: #80702) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ana - de popix la: 21/10/2005 23:59:45
mi-e frica de tine! mai bine zis...mi-ar fi frica de tine!
#80708 (raspuns la: #80704) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mi-e frica de ... frica. Dar - de mya la: 22/10/2005 00:09:05
Mi-e frica de ... frica. Dar are Dumnezeu grija sa nu-mi dea mai multe frici decat pot sa razbesc.
#80711 (raspuns la: #80708) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rac-ule - de anisia la: 22/10/2005 11:40:18
am uitat...cum le zice la oamenii aia care vorbesc cu ei insisi, cu voce tare? am un mare lapsus, imi amintesti? te rog...
ahh...si uite, ca acuma citii si eu mai atent Şi, atâta vreme cât vei privi lucrurile aşa, vei primi suspiciune. ... curat murdar! si te mai miri de ce nu poti face posibila intalnirea cafegiilor!!sau intalniri cu anumiti cafegii!! le e frica oamenilor, ca deh... suspiciunile ce le-ai trezit in frica fura transformate...


___________________________________________________
"daca n-ai sa mai fii tu, am sa fiu si eu un om obisnuit..."
#80735 (raspuns la: #80694) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"cum le zice la oamenii aia c - de RSI la: 22/10/2005 11:51:39
"cum le zice la oamenii aia care vorbesc cu ei insisi, cu voce tare?"
Pisalogi ??? ;P

=================
"- Dubito ergo cogito"
"- Cogito ergo sum"

Descartes
#80737 (raspuns la: #80735) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
frica, buruiana rea..... - de cosmacpan la: 22/10/2005 14:28:38
de te-as stii nu te-as lasa
sa te culci pe pleoapa mea.....
Indiferent ce credeti despre acest subiect eu trebuie să va spun din ceea ce am citit şi ce am simtit: frica exista. Numai cei fără de minte pot spune ca ea nu exista. Ea exista şi de fapt ne coordoneaza intreaga existenta. Dar una este să fi constient de existenta ei şi cu totul altceva să o ignori. Pentru ca daca sti ca un lucru exista incerci să afli totul despre acel lucru, cauti să vezi cum functioneaza, şi când ai disecat totul poti lua şi masurile necesare. Când ignori un lucru aceasta atitudine înseamnă ori inconstienta, ori nesabuinta. Şi daca am spus ca frica exista acest lucru trebuie să ne faca să cautam motivele şi cauzele pentru care ea exista.
Copilului mic îi este frică să meargă dar sprijinit şi ajutat va invata să meargă. Şi va fi mandru de reusita lui. Atunci când unui copil de cinci ani I se arata marea are de cele mei multe ori o retinere, o teama. Poate ca îl inspaimanta imesitatea şi vastitatea acelei cantitati de apa, dar odata intrat în valuri, se va simti foarte bine dupa o ora. Va inota la fel de bine ca şi în cada lui sau în bazinul de lângă casa. Omul este controlat de teama, temeri şi frică. Orice actiune este trecuta prin filtrul logicii şi mai intai actioneaza spiritul de conservare, dupa care acea actiune poate fi desfasurata. Deci creierul functioneaza ca un inalt demnitar care coordoneaza lucrarile şi deciziile unui guvern. Îşi asuma responsabilitati.
Ca să vorbim despre frică trebuie să amintesc aici textul unei reclame: Pe drumul vietii exista doua feluri de oameni: soferi şi pasageri. Mi se pare un exemplu concludent pentru tema noastra. De ce? Pentru ca fiecarui om îi este teama. Dar daca nu suporti să-ţi cunosti cauzele acestor temeri vei ramane un simplu pasager. Daca insa ai curajul să privesti teama în faţa vei reusi să o depasesti, vei reusi să iei taurul de coarne, vei sti ca totul se poate supune vointei tale şi atunci vei avea puterea de a-ti conduce viata dupa cum doresti.
Actiunea vindeca frică!
#80758 (raspuns la: #80675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
yonten:„FRICA RINICHILOR” - de yonten la: 18/12/2005 19:34:15
yonten:„FRICA RINICHILOR”, POTRIVIT TRADIŢIEI CHINEZEŞTI

Tradiţia chineză a studiat cu atenţie cele şapte sentimente şi mai ales cele „cinci senzaţii”, legate de ciclul dinamic ale celor cinci mişcări (wu shing). Interacţiunea dintre organe, senzaţii şi patologii a fost clar stabilită, ajungându-se la confirmarea sau infirmarea unor diagnostice potrivit comportamentului pacienţilor.

Nu de mult, cândva după miezul nopţii, o prietenă mi-a telefonat cu o voce stinsă, în legătură cu invazia unei senzaţii de frică de care se simţea urmărită de câteva zile şi căruia nu-i găsea cauzele. După o lejeră observaţie privind ora tardivă la care m-a deranjat, ne-am apucat împreună să analizăm elemente ce-ar fi putut genera aceste temeri, aparent, neîntemeiate. În afara câtorva probleme, comune multora dintre noi, nimic nu justifica temerile prietenei. Am întrebat-o dacă nu cumva are probleme renale cunoscute sau numai bănuite ?
-„Probleme renale? Da, dar nu văd legătura...”
În afara unor dureri cronici de şale şi a câtorva crize de cistită, nimic nu permitea stabilirea unei relaţii directe între frica ei nocturnă şi micile neajunsuri provocate, cert, de o dereglare a funcţiunilor renale. Bineînţeles că pentru medicina occidentală, o frica excesivă şi fără temei, ţine de domeniul psihiatric, atribuindu-se cu uşurinţă termenul de „fobie”, unde se intervine cu anxioliticele de rigoare şi cu cele la modă.
Teama este generată de instinctul de conservare, dând naştere la prudenţă şi la reflecţie asupra condiţiunilor existenţei. În schimb frica extremă, cu sau fără motive aparente, poate surveni – potrivit medicinii tradiţionale chinezeşti – dintr-un dezechilibru a unor organe interne a căror corelaţie este ignorată, voit sau nu, de medicina occidentală.

#95827 (raspuns la: #80692) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...