Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Apropo de Libertatea presei


de Daniel Racovitan la: 07/12/2003 09:30:00
modificat la: 07/12/2003 09:32:57
voteaza:
Jurnalul National scrie:

"Trandafiri cu ghimpi la [Timisoara]
Ino Ardelean, unul dintre cei mai incisivi reporteri de politic si investigatii de la editia de vest a cotidianului „[Evenimentul Zilei]” din Timisoara, a fost desfigurat miercuri seara de persoane necunoscute. Ziaristul nu a fost victima unui jaf, ci, mai curând, a unei rãzbunãri.

În timp ce se îndrepta spre casã, Ino Ardelean a fost lovit în cap, fãrã de veste, într-un loc retras, aflat în plin centrul orasului, la mai putin de 50 de metri de Prefectura Timis. [jurnalist|Jurnalistul] este cunoscut pentru articolele sale incisive si, în acelasi timp, pline de umor si ironie, dedicate, aproape în exclusivitate, filialei judetene a partidului de guvernãmânt. Printre cele mai recente, materialele despre înscenarea fãcutã de politie primarului liberal din Teremia Mare sau cele despre un sef local al PSD, director de scoalã, care exploata [copii|copiii] în folos propriu.
„Pe cineva am deranjat...”
Ino este al cincilea [ziarist] agresat, în acest an, de indivizi necunoscuti...
Ora 18:15. Trecea prin Parcul Copiilor. Ora 19:00. S-a trezit la Spitalul Judetean Timisoara. Asta e tot ce-si poate aduce aminte, deocamdatã, Ino Ardelean. Trei sferturi de orã lipsesc cu desãvârsire din memoria ziaristului, care nu stie cum a ajuns la spital. „Stiu cã mergeam spre casã când, din senin, am simtit o loviturã puternicã în cap. Mai departe, nu stiu nimic. Parcã, la un moment dat, un bãtrânel m-a ridicat din tufe, dar poate mã-nsel. Nu stiu cine m-a lovit si nici nu sunt sigur dacã erau mai multi indivizi. Nu m-a strigat nimeni pe nume. Am fost pur si simplu pocnit pe la spate. Nu prea stiu cine ar fi putut sã-mi facã una ca asta în prag de [Craciun], dar am unele bãnuieli. E clar cã pe cineva am deranjat”. Ieri, starea lui Ino Ardelean s-a înrãutãtit. La amiazã a fost supus unei interventii chirurgicale. Diagnosticul: dublã fracturã de mandibulã.
[Politia] spune: „N-a fost jaf”
Imediat dupã incident, atât la locul agresiunii, cât si la sectia de urgente a Spitalului Judetean din Timisoara au sosit echipe de politisti. Ei sustin cã ancheta va fi anevoioasã, întrucât nu existã martori ai incidentului.
„Si prin absurd, dacã jurnalistul îl va recunoaste pe agresor, va trebui sã facã dovada cã a fost lovit de acea persoanã. Gânditi-vã cã e unu la unu si, în definitiv, în dosar se lucreazã cu probe. Dacã agresorul spune cã era la un chef, cu 20 de insi dupã el, lucrurile se pot schimba. În schimb, e foarte clar pentru toatã lumea cã a fost vorba de o rãzbunare si nu de o tâlhãrie, atâta timp cât jurnalistul nu a fost deposedat nici de lantul de aur si nici mãcar de banii pe care-i avea asupra lui”, a spus unul dintre ofiterii sositi la fata locului."

Articolul complet:
http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=27757
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: