-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

O povestioara cu drag pentru tine Madalina!


de berisor la: 24/10/2005 01:07:00
modificat la: 25/10/2005 23:09:20
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
...era in Bucuresti. Sosise dupa un drum lung si obositor.Era o vreme cam trista afara, ceea ce il facea nostalgic si ganditor. Avea o tristete imensa in suflet.
Mergea in capitala pentru a ajuta o comunitate de oameni care isi iubesc mult tara! Asa era si el! Isi iubea tara si ii iubea pe acei oameni! Totutsi in sufletul lui mocnea cea mai grea suferinta din viata lui. Era retras putin si nu prea lua initiativa sa comunice cu cei din jurul lui. Ajuns pe dealul acela cu atatea cruci si turle, unde grupul se rastranse sa se roage si sa aprinda candele si lumanari, el se aseza in genunchi... Nu se ruga... Privea in jurul lui cu un suflet gol si cu mare tristete. Vedea oameni noi, le vedea in suflet aceeasi tristete,... si o oarecare speranta.
El statea in continuare jos, in genunchi. Isi aprinsese cu mainile tremurande candela si incepu sa ceara fierbinte Lui Dumnezeu sa aiba grija de acesti oameni. Isi ridica privirea si ii privea pe cei din jurul sau. Le citea privirile si cauta ceva in sufletul lor. Intr-un tarziu privirea lui cazu asupra unei anume persoane. Era o fata cam de aceeasi varsta cu a lui. O privi la inceput stingher si isi pleca capul. Isi infranse totusi retinerea si se uita din nou la ea. Era draguta, era frumoasa si avea doi ochi sclipitori, la fel de frumosi. Avea parul lung, negru. Era imbracata intr-o hainuta rosie de toamna. Avea in cap o caciula mare, alba care ii ascundea parul negru. Privirea ei era calma, blanda, insa putin trista. Pe semne ca era in asentimentul celor din jurul ei. Era slabuta si avea trasaturile chipului de o finete rara. In ochii ei se citea o bunatate mare, un suflet deschis, o tristete numai de ea cunoscuta! Avea ceva special in zambetul pe care il schita din cand in cand.
El o privi o vreme si apoi intelesese ca in sufletul lui descoperise o comunicare oarecare. Ea nu il privea si nici nu stia ca cineva o fixeaza cu privirea.
A privit-o de multe ori. De cateva ori privirile lor se intersectara. La un moment dat cand el tinea strans o candela aprinsa in mana, de parca ar fi vrut sa ii simta caldura, o zari aproape de el. Se plimba prin multime. Cauta parca pe cineva, pe cineva cu care sa stea, cu care sa schimbe o vorba. Se simtea putin singura intr-o multime de oameni necunoscuti. El ar fi vrut sa se apropie de ea. Nu avea nici un pretext. Uitandu-se la candela din mana ii parea rau ca nu mai are o a doua sa ii fi dat si ei. O privi prin multime si o pierduse din ochi cand cineva il batu pe umar spunandui ca trebuie sa plece.
Plecase cu toate ca ar fi vrut sa mai stea, sa o mai priveasca macar o data. O mai cauta cu privirea prin multime dar nu o gasise.
Inapiondu-se in acel loc putin mai tarziu constata ca lumea se retrasese. Mai ramesese lume, dar ea nu mai era. Avea in suflet o ciudata regretare. Oare are sa o mai vada?
Trecuse o noapte destul de racoroasa, timp in care el statu cu lumanarea langa el. Se gandi mult si cugeta la ce i se intampla in viata, in prezent. Se gandi si la ea, la persoana pe care o vazuse in multime.
Zorile il gasise in fata bisericii. Afara era destul de frig. Avea obrazul usor rece. Intra in biserica de pe dealul cu cruci. Ii fu mare surpriza cand o vazuse acolo pe fata in geaca rosie din ajun. O ciudata stare de impacare ii puse stapanire pe suflet! Era usor fericit. Avea ocazia sa o vada din nou. Avu destul timp sa ii contemple trasaturile acelui chip dragut. O privi indelung si cauta sa stea in cea mai imediata apropiere.
Dupa slujba statea din nou langa ea. Schimbase chiar cateva cuvinte cu ea, cuvinte referitoare la aceeasi tristete pe care cei doi o simteau in ajun. Aflase ca era din capitala. Aflase ca avea doi ochi negri usor migdalati. Avea genele la fel de lungi ca ale lui. Se simtea bine in prezenta ei. Ea nu observa mare lucru din ceea ce se petrecea in sufletul tanarului.
Intr-un tarziu lumea se retragea. Ea porni, la fel de singura, pe aleea ce cobora de pe dealul cu cruci si turle. In spatele ei alerga cineva. Era el. Se apropie de ea si isi ceru scuze ca o deranjeaza. Indruga ceva si ajunsese sa ii ceara adresa de e-mail. Stia ca nu are sa o mai vada. Vroia sa se asigure ca va avea o legatura prin care urma sa comunice cu ea. Era trist ca avea sa nu o mai vada dar era si fericit ca aceasta accepta sa pastreze legatura cu el. Ii spusese ca ii pare rau ca e din Bucuresti. Se despartira intr-un cadru atat de trist de duminica.
Afara era o zi de toamna tarzie. Un tablou ruginiu, si plin de goliciune. Pe ea aflase ca o cheama... Madalina. Pe el il chema...

Beri, cu mult drag.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


Intr-un tarziu lumea se retra - de Intruder la: 27/10/2005 09:52:37
Intr-un tarziu lumea se retragea. Ea porni, la fel de singura, pe aleea ce cobora de pe dealul cu cruci si turle. In spatele ei alerga cineva. Era el. Se apropie de ea si isi ceru scuze ca o deranjeaza. Indruga ceva si ajunsese sa ii ceara adresa de e-mail.

e-mailul asta...nu prea sta el bine, in text...un nick, un ID Messenger, nimic???
#81840 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: