Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ia colinde, neamule! (Evenimentul Zilei)


de Daniel Racovitan la: 10/12/2003 04:43:00
modificat la: 10/12/2003 04:53:58
taguri: Muzica 
voteaza:
Evenimentul zilei scrie:

"Avalansa de colinde
Si cintece de calitate, si urari-[kitsch], si [Zamfir] si Tiger 1 .

Luna decembrie este luna [colinde|colindelor] si a cintecelor de iarna. Asa se face ca toate casele de discuri se intrec in a lansa pe [piata] cit mai multe albume de gen. Sau macar sa reediteze titlurile de [succes] din anii trecuti. Un [album] de colinde se vinde repede in aceasta perioada si nu merita ratata ocazia. Se organizeaza chiar concerte de [Craciun] la care participa artisti care au in repertoriu colinde, dar si interpreti care devin colindatori doar pentru o cintare-doua. [Artisti] care au lansat in trecut albume de colinde care s-au bucurat de vinzari [record], precum Stefan [Hrusca] ori Ducu [Bertzi], nu vin anul acesta cu noutati de [Sarbatori]. Unele colinde sint [kitsch], altele de calitate. Ramine ca dumneavoastra sa alegeti.

• Irina Loghin va aparea pe piata, pe 11 decembrie, cu un album de colinde, produs de Roton. Sint 16 colinde [traditionale] [romanesti], pe caseta audio si CD, printre care: “La Vifleem colo-n jos”, “Ingerii cintau in ceruri”, “Trei crai de la Rasarit” ori “Hristos se naste”.
• Compilatia “Cadou de Craciun” va aparea tot pe 11 decembrie, cu colinde precum: “Steaua sus rasare”, “Sus, boieri, nu mai dormiti”, “Sfinta-i seara de Craciun”, “Cerul si pamintul”, “Deschide usa, [crestine]”, interpretate de artistii RBA: Autentic, Etnic, Fuego, Marius Mitrofan, Mircea Rusu Band, Radu Ille, Rustic.
• [Grupul Voua] lanseaza albumul “Balada pentru Daniela”, produs de RBA, care contine si trei colinde. “Ninge iar”, “Noapte de decembrie” si “Sintem iar copii”, interpretate de Ovidiu Mihailescu, Radu Cretu, Dan Caramihai si Mihai Cotirca, vor putea fi ascultate si live pe 18 si 19 decembrie, la Casa Eliad din Capitala.
• “Zamfir - Colinde”, aparut deja la A&A Records, este prima inregistrare din Romania care cuprinde colinde cintate la nai de maestrul Zamfir, acompaniat de cor si orga. “Praznic luminos”, “La tulpina marului”, “O, brad frumos”, “Sfintul Domn Iisus”, “Somnul lui [Iisus]”, “Leru-i ler”, “Sus in poarta Raiului”, “Ziurel de ziua”, “Adaeste Fidelis”, “Noaptea de Craciun” sint citeva dintre cele 14 colinde inregistrate de [Zamfir] cu concursul maestrului Nicolae Licaret, al unui grup de tenori, baritoni si basi din Corul Filarmonicii “George [Enescu]” si al percutionistului Eugen Gheorghe.
• Un alt interpret pe post de colindator este Fuego. El le-a luat-o inainte celorlalti, scotind inca din noiembrie pe piata albumul “Colinde”.
• Electrecord reediteaza, ca in fiecare an in preajma Sarbatorilor, citeva albume de colinde. Numele alese de pentru finele lui 2003 sint Stefan Hrusca, [Madrigal] si Nicolae Furdui-Iancu. Noutatile de Craciun ale casei sint doua titluri: “Seara Craciunului nost’”, cu colinde traditionale culese si interpretate de Florin Sasarman, si “Colinde” al corului barbatesc [ortodox] Harisma. “Hoida-ler, [boier] batrin”, “Colind din Porumbeni”, “Noi in sara de Craciun” cinta, printre altele, folkistul Florin Sasarman pe albumul pe care l-a lansat saptamina trecuta, la Bistrita, in cadrul Festivalului “Bistrita-folk”.
• Stefan [Banica] jr. a inclus pe cel mai recent album al sau, “Zori de zi”, produs de Media Services, cintecul “Doar odata-i Craciunul”. Banica jr. va sustine si doua concerte de Craciun, pe 13 si 14 decembrie, la Sala Palatului.
• Narcisa Suciu apare si ea cu albumul “Ce bucurie... de Craciun”, care contine colinde traditionale din diferite colturi ale tarii, dar si compozitii semnate de Daniel Craciun. Cu ocazia lansarii, Narcisa va sustine doua spectacole la Teatrul Bulandra, Sala “Toma [Caragiu]”, pe 15 si 16 decembrie a.c.
• De Sarbatori, Casa de discuri Roton propune albumul “The Most Beautiful Christmas Songs”, o compilatie cu cintece vechi de Craciun, printre care “Jingle Bells”, “Santa Claus is coming to town”, “Silent Night”, “Ole Santa”, interpretate de Frank [Sinatra], Mahalia Jackson, Bing Crosby ori Dinah Washington.
• Tot Roton propune o compilatie house-chill-out ce include hituri adaptate sezonului. Ingrid, Underdog Project ori Zigo apar aici cu cintece precum “Winter Jam”, “Shock (Xmas Chill)” ori “God rest ye Merry Gentlmen”. De asemenea, noul numar al [revista|revistei] “Fan Hits&Posters” va contine o compilatie speciala de Craciun, “Cadoul visat”, propusa de Media Services, cu Benone Sinulescu, Ro-Mania, Sanda Ladosi, Ducu Bertzi, Mioara Velicu, Nicolae Furdui-Iancu, K 1 si Tiger 1.
• Intercont propune o reeditare Stefan Hrusca, o compilatie de lux in editie limitata, “Stefan Hrusca - Colinde”. Albumul cuprinde doua CD-uri, cu cele mai indragite colinde ale artistului, printre care “Linu-i lin”, “Deschide, nana, usile”, “Ziurel de ziua”, “O, ce veste minunata!”, “Florile dalbe” ori “Deschide usa, crestine”.
• Si corul de copii Bim-Bam lanseaza “... Cintati cu noi...”, un album ce cuprinde, pe linga alte cintece destinate [copii|copiilor], si doua melodii de [iarna], “[Mos Craciun] a-ntirziat” si “[Rugaciune] de Craciun”. "


Articol complet: http://www.expres.ro/divertisment/?news_id=139884

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: