-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Portret


de Chrysilla la: 27/10/2005 12:51:00
modificat la: 27/10/2005 22:08:51
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Portret
N-as fi crezut ca voi începe sa-ti simt lipsa.Ma obisnuisem fara tine, cealalta jumatate, si credeam ca voi putea trai asa. Visam singura pe malul marii un vis care mi se parea atît de cunoscut, în care ma simteam împlinita. In lumina amurgului,cînd parul meu devenea flacara si pielea parea de aur, paraseam valurile, lasîndu-le sa viseze ele mai departe, iar în spatele meu auzeam, tot mai stins, cîntecul sirenelor. Dar am început sa te visez, noapte de noapte, venind spre mine, iar cînd voiam sa te cuprind, te destramai usor. Ma trezeam cu un mare gol în brate...

Asa ca am trimis pasarile sa te caute în lumina pufoasa a norilor, deasupra marii unde sirenele canta, seara, învelite în lumina apusului. Am trimis fluturii sa te caute, scuturînd visele florilor. Am rugat stelele sa te aduca din întunecimile noptii, cand luna nu se mai aprinde.

Din puful aripilor, am tesut pînza pe care am înalbit-o apoi cu rasuflarea mea. Din fulgi de nori si de lumina mi-am mesterit pensula, din visele florilor mi-am faurit culorile. Am respirat adînc, cautîndu-te în mine - si am început sa pictez.

Din vis am scos la iveala chipul tau, si mi-am muiat pensula în noapte pentru parul tau. Ca sa-ti pictez ochii, am cautat în ape, acolo unde lumina nu mai poate patrunde, unde adîncul devine întuneric brun. Din inima de arbore, din umbra de padure, din suflare de crivat, din putere de val, cu unduiri de felina pîndind, ispititor ca un sarpe - ti-am pictat trupul asa cum te-am visat.

Apoi am luat în palma praf de fildes si am lasat briza sa-l sufle peste contururi, dînd corpului umbre si mladieri. Pentru a încheia, am aruncat culorile si pensula deoparte. M-am apropiat de pînza din care îmi surîdeai. Soarele îmi
poleia trupul gol si alb cu aur. Inima îmi batea nebuna - atat de bizar pentru o statuie. Mi-am lipit sînii tresaltînd de pieptul tau, de inima ta nemiscata, fildesul pielii tale m-a mîngîiat. Din amurgul parului meu ti-am facut haina care sa te încalzeasca. Ochii mei albastri ti-au aratat lumina cerului, buzele mele pîrguite ti-au dat caldura dragostei.Te-am chemat în soapta, caci glasul nu îndraznea sa sparga linistea.

Si am asteptat sa te trezesti, Pygmalion, eu, Galateea ta.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: