-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

PAX AMERICANA... MACHT FREI


de oldgeorge la: 28/10/2005 00:00:00
modificat la: 15/12/2005 21:10:57
voteaza:
Moşu meu,Dumnezeu să-l odihnească,a murit cu dorul americanilor care "ne-or scăpa de râia comunistă,nepoate!"...
Şi uite aşa am crezut şi eu, a mai democrată naţie, ţara celor viteji şi liberi şi toate ălelalte de le ştiţi şi voi, până când am început a înţelege că... vorba aia... "afară-i vopsit gardu' şi-năuntru-i leopardu"...
Ia să ne amintim ce făcură în Sârbia când vrură să-i facă democraţi cu sila...le turnară în cap la bombe de ălea de ultimă generaţie fără să mai aleagă între civili şi armată.. deh! ..."de la ăl cu ţâţa-n gură pân' la ăl cu barba sură"...
La ceva timp după aia începu a cădea frunza din pomi în plină vară, de ziceai că-i pârlită,pe aici pe lângă graniţa cu sârbii, şi cade şi acu'...
Că mă şi miram :cum dracu de nu trimit ăştia trupe terestre?...da mă lămurii când le-a scăpat "porumbelu" :bombele alea drăguţe conţineau uraniu sărăcit şi le testau pe spinarea băştinaşilor! Wellcome yankee dudle!
Venii după aia 11septembrie, jale mare pentru democraţie... guvernu american hotărât să dea riposta...limitarea libertăţilor cetăţeneşti...
Iar mă mirai cum de reuşiră arăboii ăia amărâţi să treacă cu o flotilă întreagă de avioane, cu toată hipertehnologia şi superserviciile secrete americane...parcă ceva suna fals ...a "casus belli"...
Gurile rele zic că arabii ăia nu fură decât nişte marionete proaste şi că CIA nu ar fii străină de toata tărăşenia...
Cert este că guvernu' american a primit la marele fix un motiv "beton" să ia în cizmele bravei U.S.Army Iraqul mustind de petrol..."în numele democraţiei"...la aşa un obiectiv măreţ ce mai contează câteva mii de vieţi...
Al naibii Orwell ăsta cu "Ferma animalelor",americanii îs ăi mai egali din lumea toată, şi fac tot ce doreşte "muşchiul" lor democrat !
I-auziţi ce declara Condoleezza Rice săptămâna trecută într-o cuvântare ţinută la Universitatea Princeton din statul New Jersey: “Într-o lume în care răul este încă foarte vizibil, principiile democratice trebuie să fie sprijinite cu forţa în toate formele sale: politică şi economică, culturală şi morală şi, da, câteodată chiar militară”
Deci atenţie voi băştinaşi nedemocraţi, dacă refuzaţi cumva "pax americana" riscaţi s-o luaţi în freză...
C-a mai mai fost unu în istoria omenirii care a început cu un alt principiu înalt : "Arbeit macht frei"...
(comentariile sunt inchise) . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (20):


A mai fost unul - de Pasagerul la: 31/10/2005 13:20:36
care a zis,: "Mare e gradina Domnului..."

--------------------------------------------------
All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
Mark Twain
#83196 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
toate ca toate... - de irma la: 31/10/2005 13:49:03
dar ai abuzat de perfectul simplu...obositor de citit
#83204 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
My old friend :) - de ampop la: 01/11/2005 07:30:42
Poate crezi ca adagiul "arbeit macht frei" acolo unde a fost pus initial ar fi fost mai bun? Ma gandesc, oare e o emanatie liberala (americana) textul tau (nu s-ar zice, caci aperi vartos cauza criminalului Slobodan) ori e iarasi o alta gaselnita national-comunista sau islamo-fascista :)?
Texte de acest gen cu "lupta impotriva imperialismului anglo-american" si "cauza dreapta a poporului sarb" (sa ucida niscaiva nationalitati conlocuitoare a Serbiei Mari Pravoslavnice)...le-am mai intanit p-acilea. Este doar "reloaded"? Poate o sa te faca obersturmfuhrer in Noua Ordine Araba sau kappo de lagar tovarasii islamisti. Cine stie? Nu te lasa, lupta, da-le in gura americanilor cu cizma lor democratica cu tot :)))!Allah Akbar!

Mario
#83459 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vorbesti prostii,domnule ! - de oldgeorge la: 01/11/2005 18:22:41
"...caci aperi vartos cauza criminalului Slobodan" ....
De unde ai tras concluzia asta,mai citeste din nou si o sa vezi ca tot textul nu este decat meditatia amara a unui roman de rand (de unde si limbajul argotic) care a asteptat decenii la rand o iluzorie dezrobire de comunism cu ajutor american (iti aduci aminte de Europa libera si Vocea Americii ?) si ce primeste acum, intr-un tarziu : radiatii de la bombele americane aruncate la vecini, feciorii ii sunt dusi (uneori chiar ucisi!) in razboaie ciudate pornite de aceiasi americani iar lumea este intoarsa cu fundul in sus (mai aproape dacat oricand de un razboi global !) in numele acelorasi interese americane!
Daca dumneata esti un om normal iar creierul nu ti-a fost complet spalat de propaganda cu supereroul american,salvator de facto al omenirii,vei medita mai profund si vei vedea adevarul.
Cat despre Hitler si acela a inceput cu promisiuni in numele unor principii inalte si s-a vazut la ce crime a ajuns !
Foloseste-ti mintea domnule si nu inghiti totul pe nemestecate!
#83623 (raspuns la: #83459) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...obositor de citit - de oldgeorge la: 01/11/2005 18:22:41
Draga mea, asculta o manea sau priveste o telenovela, asa iti vei pastra in continuare mintea odihnita!
#83624 (raspuns la: #83204) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dincolo de mesaj, atitudinea dumitale - de Cristall la: 01/11/2005 18:43:24
Stimate domn, suntem aici sa schimbam prieteneste o vorba, nu sa dam cu biciul. Atitudinea dumitale revoltata nu scuza insolenta cu care ai raspuns celor care au indraznit sa-si spuna parerea.
Nu ar fi mai lucrativ daca am exercita cateva grade de toleranta in plus?
#83632 (raspuns la: #83623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Chiar ca mare e gradina, oau! - de mya la: 01/11/2005 19:06:27
Chiar ca mare e gradina, oau!
#83641 (raspuns la: #83632) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Insolenta? Unde? Care parere? - de oldgeorge la: 01/11/2005 20:12:26
Stimate domn(sau doamna,nu precizati!)comentariile gen:" Poate o sa te faca obersturmfuhrer in Noua Ordine Araba sau kappo de lagar tovarasii islamisti. Cine stie? Nu te lasa, lupta, da-le in gura americanilor cu cizma lor democratica cu tot :)))!Allah Akbar!" sau "Mare e gradina Domnului..."
sau "Chiar ca mare e gradina, oau!" ti se par dumitale pareri pertinente, ce merita "cateva grade de toleranta in plus" ?
Cu durere in suflet trebuie sa marturisesc ca sunt inspaimantat de superficialitatea "mandrei" noastre tinere generatii,care adopta tot ce este "cool" la altii (de la rap,hip-hop ,hallowen si pana la satanism) cu o credulitate absoluta,catalogand orice mostenire locala autentica ca "aiurea","mioritica"...
Sa ne mai miram atunci ca judecatile lor de valoare se reduc la "cool","marfa","naspa" iar mirarile "intelectuale" la interjectii gen "oau","ups" !

#83659 (raspuns la: #83632) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oldgeorge - de donquijote la: 01/11/2005 22:35:02
daca citeai putin comentariile cafegiilor pe diverse subiecte, si ai fi vazut ce poate face un subiect ca asta care l-ai publicat, inainte de a scrie si a apsa pe 'enter', ai fi avut mai putine surprize. fiecare cu stilul lui:).
#83753 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pan' la urma oldgeorge nu fab - de zaraza la: 02/11/2005 00:35:44
pan' la urma oldgeorge nu fabuleaza chiar asa. yugoslavia devenise o putere in balcani, iata ca nu mai e. irakul avea arme arme atomice, oare unde sunt? noroc ca s-a gasit petrolul. care va e dilema? america e cea mai mare putere actualmente si se comporta ca atare. la ce va asteptati? mila, compasiune si drepturile omului? haida-de. poate pentru aia de vizioneaza cnm-ul.

zaraza
#83792 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Domnule OldGeorge! - de ampop la: 02/11/2005 07:18:47
Nu vorbesc prostii si m-am saturat sa inghit aberatiile unor formatori de opinie national-comunisti sau comunisti ca Dumneata de la Ceasca incoace. Voi ne-ati "educat" si "reeducat" cum a vrut muschiul vostru "intelectual" (eu as zice mai degraba sfertodoct, ca asemenea educatie se facea la Stefan Gheorghiu). Pana la urma Domnule OldGeorge (de ce nick-ul anglosaxon? poate Vulturul sau Sasha ar fi mai adecvat) Slobodan este INCULPAT de un Tribunal International, pentru crime de razboi. cand am folosit sintagma "criminalul Slobodan" am facut-o pe deplina cunostinta de cauza. Exista un proces penal pe rol, se administraza probe si idolul dumitale Slobodan este judecat. Cred, sper, ca ai si cunostinte minmime de drept (poate de la Baneasa)...mai ales de drept penal si stii ce inseamna cand este finalizat rechizitoriul si TRIMIS in judecata un inculpat. Traim intr-o lume unde totusi este RULE OF LAW si nu rule of Slobodan sau a popilor national comunisti pravoslavnici care "binecuvantau" sleahta de criminali ai lui Ratko Mladici sau Radovan Karadjici, asasini degenetati care isi faceau cruce mare de "la dreapta la stanga" si spuneau mai apoi "pichku materinu" dupa descarcarea sectoarelor de AK 47 in barbati, batrani, femei sau copii. STIU mai multe despre razboiul "drept" din Serbia decat stii Dumneata din presa cadrilaterului rosu din acea perioada sau de la agentia de presa VV Press a lui Mircea Vaida Voievod, epigon nedemn al mareului Vaida Voievod. Gulgute "educative" de gen: "Foloseste-ti mintea domnule si nu inghiti totul pe nemestecate" le-am mai auzit. Shalom!
Mario
#83803 (raspuns la: #83623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oldgeorge - de irma la: 02/11/2005 12:03:50
Ideea era ca ar trebui sa citesti mai des Academia Catavencu. Te intrebi de ce? Hai sa-ti spun: ca sa inveti sa scrii un pamflet!

irma (stiti voi care, aia care nu-i draga lui george, chiar daca el e batran si bonhomme! :)))
#83835 (raspuns la: #83624) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Esti un ticalos! - de oldgeorge la: 02/11/2005 12:53:39
Indraznesti sa-mi spui mie national-comunist ! Pai daca nu era Timisoara ii mai cantai si acum ode lui ceasca asa cum faci azi cu americanii!
Ai o marota cu acel Slobodan,NICIUNDE in text nu ii iau apararea,daca nu ai avea ochelari de cal si creierul lustruit de propaganda americana ti-ai da seama ca sunt impotriva ORICUI incalca libertatea si dreptul firesc la demnitate al fiintei umane!
In acel text ma iau de aroganta America,care isi permite ca odinioara Imperiul Roman sau mai recentul Al treilea Reich sa calce in picioare cele enuntate mai sus, in numele unor principii asa zis "superioare",in fapt interesul propriu ! De aceea au creat cultul supereroului american (a se vedea toate filmele lor) celelalte popoare fiind compuse din "untermenschen", bune doar sa-l serveasca pe american.(vezi tratamentul "uman" aplicat prizonierilor de la Guantanamo si alte puscarii ale "eliberatorului")
Am remarcat un lucru cel putin ciudat, de cate ori cineva ridica o obiectie la adresa "Big braderului" american se ridica un val (tzunami !) de ura iar respectivul este infierat "cu adanca manie democrata" ,facut extremist,KGB-ist s.a.m.d.,intr-un profund spirit de dialog civilizat!(pana si moderatorii site'ului au ezitat vreo trei zile sa publice materialul)
Eu zic totusi : foloseste mai eficient creierul din dotare si vei avea de castigat!
In inceiere iti citez o strofa din Eminescu, un alt mare "national-comunist":
Cine ţine cu străinii
Mânca-i-ar inima cânii
Mânca-i-ar casa pustia
Şi neamul nemernicia
#83840 (raspuns la: #83803) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bade Ghio, vad ca scrisesi ca - de RSI la: 02/11/2005 19:55:21
bade Ghio, vad ca scrisesi ca "sezi si cujetzi" ! Ca in bancul cu ciobanul am impresia ca "numa' sezi" ! ;)
=================
"- Dubito ergo cogito"
"- Cogito ergo sum"

Descartes
#83976 (raspuns la: #83840) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
georgica trollica, fa gura ma - de RSI la: 02/11/2005 20:03:27
georgica trollica, fa gura mai mica ! crezi ca nu te-am recunoscut ? esti vechiul troll geroge valch, avramescu sandra mae etc. iar daca te compari cu eminescu, ai o mare problema...
=================
"- Dubito ergo cogito"
"- Cogito ergo sum"

Descartes
#83979 (raspuns la: #83840) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Stimate Domule OldGeorge, - de ampop la: 03/11/2005 07:23:27
Raspund acum, dupa o noapte care este un sfetnic bun, la rece, fara patima. Este prima data pe acest forum cand cineva mi se adreseaza in felul acesta "Esti un ticalos". Da Domnul meu, sunt un ticalos si tradator de "Tara" cum a fost si Pacepa (apropo, sunt si eu inginer chimist la origine) si multi altii, care au dat lovituri mortale sistemului ceausist. A "tradat" "sistemul" si nu tara pe care o vizualizezi dumneata ca adunatura de delatori, securisti, hoti, pungsai privatizati de "sistem". Versurile eminesciene citate le-am mai vazut utilizate de aceiasi national-comunisti, despre care Dumneata zici ca nu esti din echipa lor. Remarca Domnule OldGeorge ca nu mi-am permis sa ne tutuim, lucru singular in cazul meu in cafenea (unde ma simt prieten cu 99,99% dintre cafegii).Nu suntem prieteni, nici macar tovarasi de conversatie. Nu doresc sa socializez cu Dumneata, nu doresc sa ne mai intalnim. Din punct de vedere crestin va iert Domnule OldGeorge, pentru ca realizez ca din pacate asa a fost bruma de educatie pe care ati dobandit-o prin liceul si scolile militare pe care le-ati frecventat. Nu voi folosi saultul militar "sa traiti" sau "am onoarea sa va salut" atat de drag Dumneavoastra, pentru ca nu ma simt subordonat sau dator unor asemenea fantome venite din strafundurile ceausismului si comunismului. In viitor, Va rog sa va pastrati decenta exprimarii si sa nu mai utilizati invective cazone. La buna vedere, tovarase.
Mario
#84162 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu-mi place Pacepa pentru ca - de Intruder la: 03/11/2005 08:24:13
nu-mi place Pacepa pentru ca a scuipat unde a lins odata...imi pute si mie America pe alocuri...dar nici Romania nu-i inmiresmata, sa fim seriosi!
compari sula cu prefectura si coada vacii cu usa primariei...

Deci atenţie voi băştinaşi nedemocraţi, dacă refuzaţi cumva "pax americana" riscaţi s-o luaţi în freză...

sa moara coana Joitzica?...care ''voi bastinasi nedemocrati''???...mi s-a asezat o musca mare pe cipilica, oldgeorge!...ce-mi plac mie astia, care vor sa spele creierele in detergent cu aroma de trandafir!!!
...si eu, care voiam sa fac o vizita in Ellis Island!...biiiiiine ca te-am citit pe talica!!!
o say, can you see by the dawn's early light...
huh, nu asta am vrut sa zic!!!...:D#84170 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frate Intruder :) - de ampop la: 03/11/2005 09:07:22
Baietii gen OldGeorge fac spume la gura cand aud de Pacepa, fac convulsii precum ariciul la ultrasunete :)))! Pana la urma si Richard Sorge a jucat rol dublu/triplu si a fost unul dintre eroii WWII, chiar daca a spionat Japonia pentru URSS. Asa-i frate in serviciile secrete. Aliantele se fac si se desfac, dar important este bottom line :). Ar fi fost absolut aberant ca Sorge, de traia, sa fi fost condamnat dupa WWII inca mai mult de 10 ani, cum a fost situatia lui Pacepa. La noi ca la nimenea. S-auzim de bine brother!
Mario
#84182 (raspuns la: #84170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ampop, la noi ca pe ici si co - de Intruder la: 03/11/2005 09:56:20
ampop, la noi ca pe ici si colo...
a-l compara pe Richard Sorge cu Pacepa este ca si cum ai compara pensionarii din incinta oficiului postal cu reteaua ''Ramzai''...:)#84194 (raspuns la: #84182) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Punct cu punct - de Vlad Marius la: 01/12/2005 10:38:26
Hai sa o luam punct cu punct:

le turnară în cap la bombe de ălea de ultimă generaţie fără să mai aleagă între civili şi armată.. deh! ..."de la ăl cu ţâţa-n gură pân' la ăl cu barba sură"...

De unde le scoti? Daca te-ai fi documentat din alte surse decât "România Mare" ai fi avut surpriza sa constati ca bombardamentele din Serbia sunt considerate printre cele mai precise efectuate vreodata, numarul victimelor colaterale fiind de 4-5 ori mai redus decât în primul razboi din Golf.

La ceva timp după aia începu a cădea frunza din pomi în plină vară, de ziceai că-i pârlită,pe aici pe lângă graniţa cu sârbii, şi cade şi acu'...

Asta-i prea de tot! de unde ai asemenea informatii? De la un vecin zvonac, cu state la Secu, sau din aceeasi foaie imunda? Eu am rude în Banat, chiar la granita cu sârbii, dar de asa ceva nu au auzit.

bombele alea drăguţe conţineau uraniu sărăcit şi le testau pe spinarea băştinaşilor!

Nu stiu daca stii ce e aia "uraniu saracit", dar afla ca nici macar uraniul natural nesaracit în U235 nu emite radiatii peste valoarea celor admise de normele internationale. Saracirea uraniului înseamna extragerea din acesta a izotopului radioactiv, tocmai pentru a nu mai produce radiatii. Se foloseste uraniul pentru ca e un metal foarte greu, care mareste capacitatea de penetrare a munitiei respective în blindaje. Daca munitia cu uraniu saracit ar produce radiatii, primii care s-ar iradia ar fi tocmai militarii care o folosesc.

"Gurile rele zic că arabii ăia nu fură decât nişte marionete proaste şi că CIA nu ar fii străină de toata tărăşenia...

Oare cine sa fie gurile rele? Nu cumva anti-americanii de tip neo-comunist, pe care vad ca îi creditezi fara discutie, chiar daca nu au nici un fel de dovezi...

"Cert este că guvernu' american a primit la marele fix un motiv "beton" să ia în cizmele bravei U.S.Army Iraqul mustind de petrol..."în numele democraţiei"...la aşa un obiectiv măreţ ce mai contează câteva mii de vieţi..."

Cert este ca multi ca tine îl regreta pe Saddam, marele fost prieten al lui Ceausescu, pentru ca era un dictator "pe cinste", asa cum probabil ca consideri ca ne-ar trebui si noua acum ca sa eradicam odata "democratia asta corupta" si sa revenim la linistea din Iepoca de Aur.

"I-auziţi ce declara Condoleezza Rice săptămâna trecută într-o cuvântare ţinută la Universitatea Princeton din statul New Jersey: “Într-o lume în care răul este încă foarte vizibil, principiile democratice trebuie să fie sprijinite cu forţa în toate formele sale: politică şi economică, culturală şi morală şi, da, câteodată chiar militară”

Pai chair tu regreti ca americanii nu au facut uz de forta militara împotriva rusilor în sprijinul principiilor democratice, când acestia au cucerit tarile din estul Europei! Deci nu are Condo dreptate?

"C-a mai mai fost unu în istoria omenirii care a început cu un alt principiu înalt : "Arbeit macht frei"...

Pai nu a fost numai unul... De ce te faci ca îi uiti pe ceilalti? Sa ti-i amintesc eu: Stalin (lagare de munca fortata pe tot teritoriul URSS), Pol Pot (lagare de munca în Cambodgia numite lagarele mortii) Gh. Gheorghiu-Dej (lagare de munca fortata la Canal si în multe alte locuri din România), Ceausescu Nicolae (Santiere de munca ale tineretului), etc. Lozinca pomenita de tine putea fi afisata în toate aceste locuri. Interesant: Nici unul nu a fost american... Si mai interesant: toti au fost comunisti. Ce-ai zice de sintagma: Pax Comunista! Nu de alta, dar pe asta am cunoscut-o direct.

Cu stima,
Marius Vlad
#91933 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...