Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

In cautarea barbatului galant


de orhideea albastra la: 28/10/2005 08:55:00
modificat la: 31/10/2005 10:48:04
taguri: Eseuri 
voteaza:
Probabil vi se pare că acest adjectiv este tot mai rar auzit şi tot mai puţin înţeles, aşa încît am să-l scot niţel la suprafaţă şi am să îl scutur de praf şi ca să dau o definiţie cît mai exactă am căutat în dicţionarul explicativ al limbii române. Aşadar conform acestuia bărbatul galant este o persoană politicoasă, atentă şi tandră cu femeile, este cel care îţi oferă locul în autobus şi cel care te salută cu gentileţe, el este reprezentantul unei conduite sociale pe care nu o mai întîlnim azi, aşa încît bărbatul galant, doamnelor, este în pericol de dispariţie.

Dacă din fericire pentru dumnevoastră îl cunoaşteţi sau vă este consort, aveţi mare grijă de el. Este o persoană rară...o pasăre rară (cum ar spune anticii noştri), căci bunele maniere sunt ele însele pe cale de dispariţie.
Nu-i asa că vă este dor de el?
Azi acesti barbaţi nu mai sunt la modă, din nefericire pentru noi, multi consideră ca amabilitatea şi bunul simt sunt perimate moral. Azi, este cool (interesant) să faci pe durul, e macho (bărbătesc) să arunci cîte un scuipat pe stradă în faţa amicilor şi a prietenei.
Bărbaţii, dar mai ales tinerii din ziua de azi, au doar modelele masculine cu un comportament violent si fără prea multe precepte morale. Cumva, şi asta ca o ironie a sortii, ei copiaza un comportament de gaşcă, sînt mai puternici si mai bărbaţi în turmă. Aşa era probabil şi în Neanderthal.
În societatea de azi, dispare romantismul, respectul şi pînă la urmă sensibilitatea. Încet, încet pierdem valori care ne făceau viaţa mai frumoasă, care ne făceau pe noi femeile (surori, mame, fice), să ne simţim iubite şi ocrotite.
Ne trezim în fiecare zi într-o lume dură, unde lupta pentru existenţă ne face să uităm că suntem femei, că viaţa înseamnă mai mult decît a merge la servici, a face mîncare şi a creşte copii, uităm că ar trebui să fim iubite şi răsfăţate măcar din cînd în cînd. Poate pare desuet da uneori o floare poate face primăvară în inima unei femei.
Politeţea are cel mai mult de suferit în viaţa de zi cu zi şi cred că am neglijat cu toţii în mare parte acest „articol principal al culturii”(Ch.P.Duclos), azi nu mai este atît de important să fi politicos, aşa cum nu mai este la modă să săruţi mîna unei doamne şi unora li se pare chiar ciudat să o facă. Aşa că, doamnelor, nu ne rămîne altceva de făcut decât să ne adaptăm din mers, să strîngem mâna bărbăteşte şi să o scuturăm pline de entuziasm.
Dar, când întîlnim un bărbat atent cu femeile, să îl privim cu atenţie, acest bărbat, este o persoană care nu renunţă la valori, care ştie că rolul femeii este şi acela de a-i înfrumuseţa viaţa, de a face viaţa cuplului mai frumoasă.
Anatole France în Le Jardin d’Epicur (grădina lui Epicur) spunea despre femeie că este” marea educatoare a bărbatului; ea îl învaţă să practice cîteva virtuţi încântătoare ca: politeţea, discreţia şi mândria aceea care se fereşte să fie inoportună .Câtorva ea le arată cum pot să placă şi tuturora, arta folositoare să nu displacă. De la ea învăţăm că societatea este mult mai complexă şi de o alcătuire mai delicată decât se crede de obicei în cafenelele politice. În sfârşit lăngă ea ne pătrundem bine de gândul că visurile sentimentului şi fantomele credinţei sunt invincibile, şi că îndeobşte nu raţiunea este aceea care guvernează pe oameni.”

Viaţa citadină este un amalgam de relaţii sociale destul de sofisticate dar care urmează totuşi nişte reguli în general nescrise, mai apare din cînd în când (după părerea mea destul de rar) cîte o carte despre bunele maniere. Cărţile acestea sunt din nefericire singurele care ne aduc aminte cum ar trebui să ne manifestăm intr-o societate care se vrea civilizată, sunt singurele care ne aduc aminte că există nişte reguli de comportament care ar trebui urmate, macar cele elementare, măcar acelea care vin din bun simţ.
Relaţia noastră cu cei de lîngă noi, ar trebui să se bazeze în primul rînd pe respect şi să nu uităm că nu putem trăi unii fără ceilalţi. Întrega noastră societate şi existenţă se bazează pe această relaţie. Dumnezeu ne-a făcut, nu fără rost, complementari.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (44):


si cine e de vina? - de donquijote la: 31/10/2005 15:07:09
...aşa încît bărbatul galant, doamnelor, este în pericol de dispariţie.

principiul cererii si oferte...daca piata nu cere, nu se mai produce:)
#83228 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Poate nu se mai produce, tocm - de irma la: 31/10/2005 15:42:36
Poate nu se mai produce, tocmai de-asta, cei care exista sunt la mare cautare :D...adica au valoare!
#83246 (raspuns la: #83228) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"principiul cererii si oferte - de Daniel Racovitan la: 31/10/2005 21:58:36
"principiul cererii si oferte...daca piata nu cere, nu se mai produce:)"

N-ai auzit de piata de nisha? Iar unii consumatori poate nici nu cunosc produsul, asa ca le trebuie mica o mostra... :)

___________________________________________________________________
"aceste cuvinte ne doare" (sic).
#83388 (raspuns la: #83228) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pai da - de maan la: 31/10/2005 23:14:27
vina-i a tampitei care tipa sa fie lasata sa-si puna singura paltonul, ca doar nu-i handicapata si care crede ca-n felul asta a demonstrat ca de-aceea are fimeea drept la vot.

vina-i a noastra, doamnelor, ca noi umblam cu cioara vopsita.
#83428 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu suntem la tirg - de orhideea albastra la: 02/11/2005 12:53:07
Imi pare rau, stimate domn, dar nu suntem la tirg, sau la piata. Lucrurile astea tin de civilizatie, de cei sapte ani de acasa. Iar daca dumneata nu cunosti produsul nu este vina mea.
Multumesc pentru comentariu
#83808 (raspuns la: #83388) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspuns - de orhideea albastra la: 02/11/2005 12:53:07
Nu stiu ce este cu obsesia asta pentru piata, daca ajungi sa pui problema asha atunci chiar ca nu ma mai mira nimic stimate domn. Iti multumesc pentru comentariu.
#83810 (raspuns la: #83228) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
orhideea :) - de zaraza la: 02/11/2005 22:56:57
cred ca domnii pe care tocmai i-ai luat la rost erau de partea ta :)

in legatura cu barbatul galant, da, cui nu-i place? exista insa anumite forme de barbat galant pe care eu nu prea le agreez:

spre exemplu barbatul lipicios de galant, din principiu cu toate femeile si extra motivat cu cele necunoscute (tinere si frumoase :). daca mai are si ochi alunecosi imi displace total.

ar mai fi barbatul anacronic de galant in situatii moderne. genul care da sa pupe mana sefei, par exemplu.

cred ca galanteria se justifica din ce in ce mai putin in lumea de azi. in trecut, cand lumea era a barbatilor si femeile erau trofeul, inteleg. erau in lumi diferite barbatii si femeile, nu se bateau pe aceleasi locuri. barbatul se lupta in societate iar doamna sa il privea din balcon. dar azi, cand lucreaza cot la cot, fac jogging cot la cot, dau examenel cot la cot, se injura in tafic cot la cot, si sunt mustruluiti de sefi/sefe in mod egal, mi se pare inutil sa pretinzi galanterie din partea barbatilor. si nu's deloc feminista, zau.

zaraza
#84076 (raspuns la: #83808) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
blue - de donquijote la: 02/11/2005 23:41:56
cand am spus 'piata' m-am referit la atitudinea majoritatii. dupa ce te frigi de cateva ori (vorbesc de trecutul indepartat) mai renunti, si cu timpul inveti sa te adaptezi. :)
#84101 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce ati prefera un barbat gala - de bombonik la: 03/11/2005 08:57:02
ce ati prefera un barbat galant, care stie sa va vrajeasca, ce sa va spuna ca sa ajunga unde vrea el sau unul serios, care e mai nepriceput dar macar e sincer. Sub un ambalaj aratos cine stie ce se afla. Desigur sunt si exceptii.
#84132 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de orhideea albastra la: 03/11/2005 08:57:02
Imi pare rau, am fost cam dura. Pot sa te asigur ca marea majoritate a femeilor apreciaza un barbat cu bun simt, spun asta din experienta proprie, iar daca nu o fac inseamna ca ai de a face cu o anume categorie de femei pentru care nu merita sa te obosesti. Din pacate, este o realitate ca si educatia femeilor are de suferit, femeile devin atit de independente, incit incep sa copieze comportamentul masculin.
Oare cer prea mult daca imi doresc ca barbatii sa nu mai scuipe pe strada, sa nu mai fac dimineta cind vin la servici slalom printre scuipaturi?. Iti multumesc Don, te mai astept.
#84168 (raspuns la: #84101) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donq... - de Intruder la: 03/11/2005 08:45:49
cand am spus 'piata' m-am referit la atitudinea majoritatii. dupa ce te frigi de cateva ori (vorbesc de trecutul indepartat) mai renunti, si cu timpul inveti sa te adaptezi. :)

bine zis!...te adaptezi din mers sa nu mai tii paltonul, sa platesti doar partea ta din consumatie, sa nu-i mai deschizi portiera masinii...mai avem putin si iesim noi primii pe usa, de ce nu?...unii chiar o fac!
ce atata galanterie, cand pot si ele sa care plase cu cartofi, sa bea bere direct din sticla si sa mute mobila???...:)

#84177 (raspuns la: #84101) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bombonik - de orhideea albastra la: 03/11/2005 10:19:48
Cred ca le incurci, draga mea. Tu vorbesti despre fatarnicie si nu despre buna crestere si bunul simt, mai reflecteza. Cu simpatie
#84195 (raspuns la: #84132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adevarat - de orhideea albastra la: 03/11/2005 10:19:48
un comentariu foarte....foarte amuzant si bine tintit
#84198 (raspuns la: #84177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce ati prefera un barbat ga - de Intruder la: 03/11/2005 10:28:46

ce ati prefera un barbat galant, care stie sa va vrajeasca, ce sa va spuna ca sa ajunga unde vrea el sau unul serios, care e mai nepriceput dar macar e sincer. Sub un ambalaj aratos cine stie ce se afla. Desigur sunt si exceptii.

ce-ntelegi prin ''serios'' si ''nepriceput''?

#84203 (raspuns la: #84132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder - de donquijote la: 03/11/2005 11:02:54
revizuire
am citit ca deschisul usii la masina nu mai e 'in' pentru simplul motiv ca masinile moderne au in general 4 usi care se deschid cu usurinta. sunt si exceptii, cand e cazul, bininteles, da. mai sunt si alte aspecte: doamnele conduc cam in aceeasi proportie cu domnii. si ce faci, iesi de pe locul din dreapta (sau stanga pentru cei care conduc invers) si te duci sa deschizi usa shoferului (adica a shoferitzei)?
chestia cu platitul 'nemtzeste' s-a mai discutat pe cafenea- depinde de mai multi factori.:)
plase de cartofi nu le las sa care si cat despre bere, sunt situatii (de exemplu la picnic) ca daca nu bea din sticla o sa moara de sete. :)

ma refeream la cu totul altceva: la faptul ca tot mai putine fete/femei apreciaza galnteria clasica: deschisul usii, paltonul, scaunul. experientele 'negative' se refereau la eticheta de 'nerd' (nu stiu care-i echivalentul romanesc) care o primeai daca te purtai asa, desi erau si exceptii, dar statistic erau putine si neatragatoare :( (amintiri din liceu/facultate).
#84210 (raspuns la: #84177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donq - de Intruder la: 03/11/2005 11:55:33
bineinteles ca deschisul portierei este perimat, ele sunt primele care ies din masina ca din pusca, mai ales, daca este un magazin aproape...:)
plase de cartofi...eu le-as lasa (cateodata, pe unele)!
cat despre bautul direct din sticla...as zice ''nu''...acum sunt pahare de unica folosinta. nu stiu de ce, dar o femeie care bea direct din sticla, seamana cu o muiere de la colhoz...ma rog, sper sa nu-mi aprind paie-n cap pe cafenea, am si eu ciudateniile mele!...:))))


#84225 (raspuns la: #84210) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
;) - de orhideea albastra la: 03/11/2005 12:44:06
Nu spune nimeni ca trebuie sa raminem la aceleasi standarde de acum o suta de ani, societatea merge inainte, ne adaptam din mers cu totii dar exista totusi niste limite intre decent si vulgaritate intre bun simt si badaran. Faptul ca totul inclusiv noi ne schimbam nu inseamna ca trebuie sa ne transformam in Nenderthalieni. Mi se pare si asa destul de grav ca devenim tot mai egoisti si insensibili. Si ca sa fiu in asentimentul tau eu nu suport femeile care fumeaza pe strada. Cred ca sunt cam intransigenta cu asta.
#84237 (raspuns la: #84225) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Galanteria - de TeodoraPA la: 03/11/2005 12:49:42
Acum am citit si eu textul scris de orhideea albastra si cele scrise de cafengii mai jos...
Deci... Galanteria exagerata te face sa ai impresia ca esti tratata cu superioritate, adica ca barbatul te considera fragila si ultra sensibila, de parca ai fi neajutorata sau ceva de genul asta.
Pot spune ca nu ma dau in vant dupa barbati galanti. insa exista un anumit tip de respect din partea barbatului care imi pica bine, care ma face sa ma simt "doamna", dar nu are de-a face cu pupatul mainii, nici cu deschisul portierei la masina, nici cu tinerea paltonului.
Si mai e ceva. Foarte multi barbati practica galanteria doar pana cand reusesc sa te cucereasca, apoi incet incet uita de maniere. Probabil obosesc prea tare in perioada dinainte si isi trag sufletul, sau nu stiu...
He he he. Prietenul meu obisnuia sa ma astepte langa taxi, afara din masina, cand venea dupa mine seara cu taxiul. Ma amuzam foarte tare pe chestia asta, nu mai intalnisem asa ceva. Dar a trecut, a fost doar o chstie de doua-trei luni, acum nu mai face asa ... :(
#84245 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
curiozitate... - de godlik3 la: 03/11/2005 13:49:31
Cateva intrebari adresate cafengitelor(dar pot interveni si cafengii :)) ):de cate ori ati intalnit un asa-numit "barbat galant"? ce impresie v-a lasat? (spre deosebire de un barbat normal...)

In privinta textului...iti dau perfecta dreptate draga orhidee albastra.


****************************************
To be or not to be...is that really the question??
#84261 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
galant sau doar cu bun simt? - de ender la: 03/11/2005 14:01:40
noptiunea de "galant" suna cam desuet in vremurile noastre. nu stiu exact care sunt asteptarile femeilor de-acum. cred ca totusi este mai de preferat un barbat sincer si cu bun simt.

sa va dau un exemplu devenit clasic, pe care poate ca il cunoasteti. fostul mare fotbalis german Uwe Zeeler, (sper ca am scris corect) stiind ca gestul de a-ti sufla nasul cu mana pe care o stergi apoi de tricou contravine educatiei pe care a primit-o, si nevrand sa-si supere sotia care-i urmarea la tv toate meciurile, si-a comandat sort cu un mic buzunar in care isi tinea o batista.

Happiness is like TV
ON or OFF it's up to me
#84271 (raspuns la: #84245) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
multumesc - de orhideea albastra la: 03/11/2005 14:01:40
draga godlik3 multumesc:P
#84272 (raspuns la: #84261) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
barbatu` galant e un cartoon network pentru adulte - de maria de la medgidia la: 03/11/2005 16:31:13
draga mea,

barbatu` asta galant al dumitale e o idiotenie corcita cu romantism... ce numesti tu "barbati galanti" sunt niste omuletzi dependenti de sex-roluri ca papadia de vant...
confunzi niste chestii esentiale: normele sociale cu normele interioare... io-s plicitisita de prefacatorii de-astea gen gesturi de atentie gratuita "galanta"... fata draga, atentia si galanteria si romantismul e aia cand scoate el copii in parc, sau duce rufele la curatatorie, ca sa te duci tu linistita la spa, sau sa dormi acasa... sau te ia de la servici intr-o zi cand stie ca nu te-ai odihnit bine... si exemple is o droaie...
atentie e cand lasa relatia sa respire, spatiul tau, spatiul lui, ca sa nu va incaierati in cativa ani... si politetea aia e cand retine ca ceva te deranjeaza si evita sa faca lucru` ala on a regular basis...

aberatie de barbat galant din fericire n-am intalnit, pentru mine ala ce definesti matale acolo e un mixaj androgin... io prefer sa cunosc oameni reali, deopotriva barbati si femei, nu sex-roluri idioate ambulante...

daca barbatul pe care-l iubesc ar apela la gesturi de-astea penibile, standard, comune, ca sa-mi arate ca ma iubeste, cre`ca si-ar lua vro` doo pamatufuri de buchete peste kokoasha, de ar reveni imediat cu picioarele pe pamant...
io-s o femeie reala, traiesc intr-o lume reala, si m-am plictisit de costume de-astea de carnaval... am trait un mariaj intreg cu un barbat "galant" si mi-am invatat lectia... numa` forma fara fond...

----------------------------------
Counseling pentru cretini: bungee-jumping de la 30 m cu coarda elastica de 60 m.
#84294 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Se poarta frumos, pare ca te - de bombonik la: 03/11/2005 16:31:13
Se poarta frumos, pare ca te respecta, te cucereste cu vorbe si gesturi romantice, e dispus sa te asculte pana la capat, este...un Don Juan veritabil. Acestor barbati e greu sa le rezisti pt ca pana ajungi sa ii cunosti cu adevarat esti deja cucerita. Acesti barbati stiu sa se comporte, sa vorbeasca, sa asculte si sa te faca sa te simti cu adevarat iubita sunt greu de gasit. Acesti barbati sunt cei care parca ne citesc gandurile si stiu cum sa ne surprinda intr-un mod original. Asta presupune o oarecare experienta, imaginatie.
#84307 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
@TeodoraPA Ma amuzam foarte - de latu la: 03/11/2005 18:17:58
@TeodoraPA
Ma amuzam foarte tare pe chestia asta, nu mai intalnisem asa ceva. Dar a trecut, a fost doar o chstie de doua-trei luni, acum nu mai face asa ...
Rau cu rau, dar mai rau fara rau?...:-))

Cu privire la galanterie, tind sa-i dau dreptate lui donquijote cand spune ceva despre cerere si oferta.
Um barbat, cat de galant ar fi, reuseste indeobste sa se abtina a doua oara de la gesturi galante, daca prima oara starneste proteste dorind sa ajute unei doamne cu palton.
De aceea mi se pare tot atat de adevarat ce a scris maan in legatura cu dorinta de nestavilit a unor femei, de a parea emancipate.

Cred insa, ca unii barbati s-au adaptat noilor conditii, "taxand" acum doamnele cu care intra in contact si purtandu-se corespunzator asteptarilor acestora.
Cred de asemenea ca cele mai multe femei apreciaza gesturi de galanterie pana la o anumita granita, care desparte galanteria dictata de buna crestere de galanteria slinoasa, interesata, penetranta, de care pomenea zaraza.
Problema este pentru barbatul galant, sa descopere si sa respecte aceasta granita pentru a nu rani sau jigni si pentru a nu ajunge el insusi subiectul de distractie la sueta de dimineata a doamnelor.
Tinand cont de diferente de fire, experiente si grad de "emancipare", nu este intotdeauna usor pentru un barbat sa aplice aceasta galanterie "modernizata", ceea ce pe multi ii face sa renunte inainte de a incepe.
Si, cinstit: Carui barbat galant - in sensul adevarat al cuvantului - ii face placere sa incaseze apostrofari sau rasete comportandu-se conform bunei cresteri ?

#84397 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspuns - de orhideea albastra la: 04/11/2005 09:52:58
Draga mea daca vorbesti asa cum scrii atunci no comment.
#84612 (raspuns la: #84294) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de zaraza la: 05/11/2005 12:28:08
mie mi-a placut mesajul mariei de la medgidia. in mare parte ii dau dreptate, caci nici eu nu ma dau in vant dupa forme fara fond. totusi o forma frumoasa nu implica neaparat absenta fondului. or mai fi si exceptii, desi eu una n-am intalnit inca barbatul ala care iti sta alaturi mereu si pe langa asta iti mai deschide si portiera si-ti pupa mana, dupa 5 ani de mariaj. (tie, nevestii, nu toturor fufelor necunoscute).

chiar, cati dintre domnii de pe aici, care se considera galanti, fac asta?

zaraza
#85027 (raspuns la: #84294) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
@zaraza - de latu la: 05/11/2005 14:41:12
chiar, cati dintre domnii de pe aici, care se considera galanti, fac asta?

toti!
Si cate femei cu soti galanti ar recunoaste-o ?

P.S. :-)))
#85070 (raspuns la: #85027) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sa ma rad si io ... - de maan la: 05/11/2005 21:20:27
barbatul:
- care stie CUM si CAND sa faca un compliment
- care poate privi o femeie-n ochi atunci cand ii spune ca e frumoasa, fara s-o faca sa roseasca de furie sau timiditate.
- care stie sa nu faca dintr-o floare sau o mana-n intinsa un moment stanjenitor
- care se pricepe sa te fereasca pe strada de vijelia unui trecator ce ameninta sa te rastoarne, fara sa-si ia aere de print salvator
- care poate sa nu-ti priveasca ‘deloc’ firul dus al ciorapului, atunci cand l-ai remarcat si tu, ingrozita
- care-ti intinde-o mana sa treci parleazul ori sa cobori din taxi, daca-n inca n-ai iesit din masina
- care trage el insusi de-o usa de sticla pe care tu ai deschide-o cu mult mai greu
- care nu te-ambandoneaza pe ringul de dans, dupa ce acesta se va fi terminat
- etc …
e doar un barbat galant, nu un anacronic, nu un fustangiu, nu un misogin, nu un fatarnic, desi evident ca nu excludem niciodata aceste posibile defecte, pe care le poate avea si golanul din colt.

Iar daca o femeie-i cucerita exclusiv de eleganta gesturilor unui barbat, da dovada de superficialitate (ca sa folosesc un eufemism) si vina-i apartine daca ia un compliment drept promisiune.
nu-i vina lui ca ea crede ca cel care-i deschide usa zambind vrea degraba sa i-o traga.
si, daca asta vrea, nu-i lucru rau, pana la urma, nici s-accepti (presupunem, eronat, ca ele nu vor niciodata din prima!) si nici sa refuzi, cu eleganta.

‘taria’ unei femei nu va sta niciodata-n pumnul cu care stie sa dea-n masa.
#85150 (raspuns la: #84271) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maria de la medgidia… - de maan la: 05/11/2005 21:22:27
Ce zici mata acolo (#84294) se-ntampla mai pe urma, cand conteaza ce dai la schimb.
Aici e vorba de eleganta-n societate, cand nu trebuie decat sa stii zambi.
#85151 (raspuns la: #84294) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si cate femei cu soti galanti - de maan la: 05/11/2005 21:23:18
Si cate femei cu soti galanti ar recunoaste-o ?
cu bucurie, eu!
in plus, toti prietenii mei sunt de-o eleganta desavarsita.
nu-s multi, i-adevarat.
#85152 (raspuns la: #85070) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
@maan - de latu la: 05/11/2005 22:27:19
Te felicit din inima pentru un privilegiu, care pare infricosator de neraspandit, la citirea mesajelor antescriitorilor...

Pentru ca nu mi-a venit sa cred, am pus intrebarea la care multumesc ca ai raspuns...:-)))
#85159 (raspuns la: #85152) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dubla - de maan la: 06/11/2005 12:57:29
scuze.(:
#85211 (raspuns la: #85159) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de maan la: 06/11/2005 12:57:36
mai pe scurt si romaneste, am fost iara victima unei elegante manipulari!
asa-mi trebuie!:)))

daca vrei sa explici de ce-i asa de infricosator de neraspandit, te rog sa scrii.
#85212 (raspuns la: #85159) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
@maan - de latu la: 06/11/2005 14:43:55
mai pe scurt si romaneste, am fost iara victima unei elegante manipulari!
asa-mi trebuie!:)))

Multumesc pentru atributul "elegant", chiar daca substantivele "victima" si "manipulare" nu corespund intentiilor mele, atributul pierzandu-si astfel efectul tranchilizant pe care altfel l-ar fi avut asupra constiintei mele incarcate...:-))))

Iar in ce priveste infricosator de neraspandit, probabil ca m-am inselat, dar am avut senzatia ca multe din descrieri suna mai mult a "asa unul mi-as dori", sau "mi l-as dori dar oricum nu exista" sau ceva de genul acesta.
Cum zic, a fost o senzatie de moment, a carei veridicitate nu este intarita de faptul ca doar tu ai raspuns, ci care ma duce la gandul - probabil mai realist - ca efectul scontat nu a tinut in suficienta masura cont de actualitatea contemporana a transformarilor sociale impuse- si provocate de globalizare...
(Mai pe scurt si mai pe romaneste, am dat cu bata-n balta...:-))
#85221 (raspuns la: #85212) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ba ... - de maan la: 06/11/2005 20:49:06
... n-ai dat deloc cu bata-n balta!
Unele comentarii au ajuns la mine sub forma unei jigniri la adresa unor domni de pe acest sit, care si-ar fi dezmintit calitatea de gentleman daca ar fi intervenit in mod direct in discutie.
n-am inteles de ce se extinde notiunea de ‘galant’ la dusul copiilor la gradinita si nici dihotomia galant /vs/ fatarnic.

De dragul acestor domni care-s la fel de reali ca si cei despre care nu vrem sa vorbim, m-am simtit datoare sa particularizez un pic, raspunzand la intrebare.
#85310 (raspuns la: #85221) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
exista un anumit curent print - de Intruder la: 07/11/2005 07:21:48
exista un anumit curent printre unele femei cum ca un barbat galant ar fi un fel de papa-lapte, un libidinos, un obsedat sexual chiar, sau un om perimat...eu n-am sa zic neaparat "galant", ci mai degraba politicos...parca suna mai bine, nu?
sunt multe femei care nu vor sau nu stiu sa-si dea seama ca un barbat are-n sange acea tendinta de-a ocroti femeia...ele, habar n-au cata feminitate le confera acele marunte gesturi de acceptare a politetii unui barbat, si-si aduc doar aminte cum stiu ele sa care sacose si geamantane, cum pot foarte bine sa-si imbrace singure parpalacul din cuier, cum rezista ele cand nasc in dureri sau cum pot bine merci sa iasa pe-o usa si-n urma barbatului, ca nu cade cerul...habar n-au ca feminitatea lor, poate fi un atu...bineinteles ca exagerarile sunt neplacute dar daca un barbat nu stie sa se poarte firesc in situatii din astea, m-ar bine s-ar lasa de un asa sport...suntem in secolul 21 si nu ne-apucam sa dansam menuet in fata semaforului...

Se poarta frumos, pare ca te respecta, te cucereste cu vorbe si gesturi romantice, e dispus sa te asculte pana la capat, este...un Don Juan veritabil.

pai hai sa nu mai ascultam ce vrea doamna sa spuna, nu vrem sa fim luati drept fraieri, nici obsedati sexuali, nici sa fim acuzati de hartuire, mai bine-i retezam cuvantul, eventual ii dam o palma amicala peste umeri, oricum dumneaei a suferit mult mai mult pe masa de travaliu, nu?...cum scrie domnisoara bombonik, un om galant (politicos, zic eu) este un Don Juan veritabil...pai, e normal d-ra bombonik ca eu, sau X sau Y sa te lasam in banii dumitale nevrand sa fim luati drept vanatori sentimentali...vedeti?...asta-i conceptia, am redat-o mai sus, negru pe alb!
donq a spus foarte bine ca e vorba de principiul cererii si ofertei, nu-nteleg de ce s-a ofuscat cineva, era o figura de stil...ne repliem si noi, dupa situatie...

TeodoraPA spune:
Foarte multi barbati practica galanteria doar pana cand reusesc sa te cucereasca, apoi incet incet uita de maniere. Probabil obosesc prea tare in perioada dinainte si isi trag sufletul, sau nu stiu...
He he he. Prietenul meu obisnuia sa ma astepte langa taxi, afara din masina, cand venea dupa mine seara cu taxiul. Ma amuzam foarte tare pe chestia asta, nu mai intalnisem asa ceva. Dar a trecut, a fost doar o chstie de doua-trei luni, acum nu mai face asa ..


da, foarte multi barbati fac asta, asa cum foarte multi n-o fac numai atunci...Teodora, te-ai gandit ca poate de aceea nu se mai poarta ca inainte, pentru ca te AMUZA gestul lui?...chiar daca n-ai mai intalnit asa ceva, poate era cazul sa te fi comportat ca si cum toata viata te-ai invartit printre oameni ca el...mama mea avea o vorba pe care o tot repeta lui sora-mea: un barbat, cum il inveti asa-l ai...punct.

Maria spune:
daca barbatul pe care-l iubesc ar apela la gesturi de-astea penibile, standard, comune, ca sa-mi arate ca ma iubeste, cre`ca si-ar lua vro` doo pamatufuri de buchete peste kokoasha, de ar reveni imediat cu picioarele pe pamant...
io-s o femeie reala, traiesc intr-o lume reala, si m-am plictisit de costume de-astea de carnaval... am trait un mariaj intreg cu un barbat "galant" si mi-am invatat lectia... numa` forma fara fond...


cum spunea donq: principiul cererii si ofertei...pana la urma, aici se rezuma totul...Maria, gesturile standard sunt una si cele penibile, alta...e normal (poate), sa nu-ti placa de ala care se-apuca sa-ngenuncheze cand te cere de nevasta, sau sa-ti cante serenade la balcon, sau sa-ti recite din Eminescu sau din poeziile proprii cand e luna plina...cum am spus, suntem in secolul 21...dar, nici sa te transformi intr-o "Leanca vaduva", pe bune...:)

pana la urma, politete ar trebui sa existe chiar si-n cele mai intime imprejurari...invatati, doamnelor sa nu mai interpretati orice gest, invatati sa primiti flori nu numai de 8 martie sau de ziua onomastica sau, daca nu se poate, atunci nu mai spuneti ca strugurii sunt acri...eh, dar cine-s eu sa dau sfaturi?
#85382 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
avem de invatat - de orhideea albastra la: 07/11/2005 08:22:16
Intruder, din păcate este adevarat tot ce spui. Am încercat sa gasesc o explicatie la acest fenomen, una ar fi lipsa de educatie iar o alta goana dupa independenta, dorinta de a fi pe "picioarele tale" de fi femeia puternica din reviste sau din filme. Femeia în pantalon care rar mai îmbracă o fusta nu trebuie totusi sa uite de feminitate, de ceea ce o face pe ea sa fie diferita de barbat. Vezi foarte bine cit de gresit gindesc si ce confuzie gravă fac aceste doamne între un barbat politicos care te respecta si fatarnicie. Fatarnicie care vine la urma urmei din lipsa de respect si mojicie. Sunt de acord cu tine, cu totul de acord, dar mai sunt si femei care isi doresc si apreciaza un barbat politicos. Una din ele sunt eu.
#85391 (raspuns la: #85382) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bine zice Intruder - de Mi7haela la: 07/11/2005 08:48:22
Si cred ca poate cuvintul "galant" in sine, cu nota lui de vremuri trecute de mult, a creat reactiile de mai jos. Eu vreau domnilor sa fiti galanti cu mine, ca si asa sint cam tacuta de felul meu si atunci poate ma mai "deschid" si eu putin. (N-aveti decit sa ma si tachinati acuma, ca nu ma supar).
Dar, lasind gluma la o parte, ieri a fost un musafir la noi la masa, care a spus doua replici si anume "E buna supa" si "Ce bine arata" (se referea la friptura). Zau ca m-am simtit tare bine, desi in launtrul meu stiam ca e simpla politete. Dar personajul a luat o bila alba de la mine si toti ne-am simtit bine si relaxati.
Si tot adevarat e ca ce dai aia primesti...
#85395 (raspuns la: #85382) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alpha male - de daydreamdalia la: 07/11/2005 14:51:57
Orice relatie interumana are doua nivele, un nivel constient in care cuvantul cel mai greu il are civilizatia si un nivel emotional, instinctula.
Civilizatia nu are decat 30000 de ani, specia umana are mult mai mult, deci pe undeva pare logic ascendentul nivelului emotional/instinctual. Homo Neanderthalus nu avea nevoie de galanterie pentru a cuceri femela, conceptul de masculinitate avea drept coodonate forta, si dominarea.
realitatea "alpha male" nu a ocolit nici specia umana. In revers femelele au dezvoltat o serie de tertipuri de deviere, evaziune disimulare (asa se explica superioritatea in comunicare/domeniu emotional al femilor). In momentul de fata balanta este dezechilibrata.
Barbatii au fost nevoiti sa renunte la forta fizica dar femeile au pastrat toate armele. Barbatul galant ? ...o inventie feminina. Aparitia unui "alpaha male" in grup reinvie vechile instincte de supunere.
#85470 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de TeodoraPA la: 07/11/2005 17:40:43
Sigur mama ta are dreptate. Si tu ai dreptate, ai spus adevarul in comentariul tau. Hmmm.... trist, trist, trist. Suntem niste pretentioase!
#85543 (raspuns la: #85382) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
te miros, is a ta! (#8547) - de maan la: 08/11/2005 09:16:40
adica el intra-n camera si-o umple cu feromoni.
n-am nimic de facut, caci doar dorinta de-a-i apartine e mai mare decat nevoia de-a-mi freca fruntea de gambele lui.

dar cica dalila ar fi rezolvat problema asta foarte simplu, cu o foarfeca.
#85718 (raspuns la: #85470) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de daydreamdalia la: 09/11/2005 11:37:10

Am facut crampe razand, tre' sa fac un mea culpa, n-am avut deloc intentia ca postul sa sune sententios, sa fie o dihotomie, un reper....evident nimic nu e chiar atat de simplu si chiar daca ar fi...unde naiba mai e farmecu' ? ma simt dator cu o completare:
...40% din criteriile de evaluare feminina o reprezinta atractia bruta, 10% nimicurile care de fapt pretindeti ca ar avea maxima importanta (simtul umorului, inteligenta....), esti prea civilizata pentru a freca fruntea de gambe dar departe de imunitate. Te-ai intrebat de ce persoanelor mai inalte beneficiaza de mai multa incredere, ce crezi ca se intampla daca izbucneste un incendiu intr-o sala arhiplina?...oare noi homo sapiens sapiens ..o sa profitam de inzestrarea cu ratiune si o sa iesim ordonati ?...,singura concluzie care trebuie trasa ar fi necesitatea ca proximele alegeri sa reprezinte un echilibru intre emotional si rational.
#86043 (raspuns la: #85718) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu tre sa faci nici un mea culpa - de maan la: 09/11/2005 12:26:12
"unde naiba mai e farmecu' ?"
cam asta era si rostul mesajului meu!
cand reduci relatiile interumane la matematici si chimie, oricat de surprinzatoare ar fi ele, tot iti da cu rest.
ceva 'scapa' mereu inregimentarii.

"esti prea civilizata pentru a freca fruntea de gambe "
doar raspunzandu-ti si-am avut clar impresia ca tocmai asta am facut.(:

"Te-ai intrebat de ce persoanelor mai inalte beneficiaza de mai multa incredere"

nu, m-am intrebat insa de ce nu exista mascul care sa ma invite la dans daca sunt vizibil mai inalta decat el.
aia de-si zic 'alfa male' fac totusi invitatia, ca sa-si demonstreze lipsa de complexe ...ar fi fain, daca n-ar face prea mult caz ca nu le pasa.

"singura concluzie care trebuie trasa ar fi necesitatea ca proximele alegeri sa reprezinte un echilibru intre emotional si rational."

echilibrul dintre emotional si rational exista si la nivelul gloatei, dar nu-i uniform reprezentat, iar necesitatea despre care vorbesti e idealism curat.
#86063 (raspuns la: #86043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Domnule Latu, - de Nanina la: 06/09/2006 19:43:48
ce mult mi-as dori sa am ce recunoaste.


_____________________________________________________________________
Este imposibil sa cunosti oamenii daca nu cunosti forta cuvintelor.
Confucius
#143654 (raspuns la: #85070) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...