Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Coreea de Nord. Pentru ei


de Mihnea Cristescu la: 10/11/2005 20:51:00
modificat la: 11/11/2005 15:13:31
voteaza:
Empatia este, probabil, cea mai importantă premisă pentru o viaţă adevărată. Nu sunt cuvinte mari. Trebuie să-ţi pese de cel care suferă. Dar, mai ales, trebuie să-ţi pese de cel care suferă şi e departe de tine din vreun punct de vedere (etnic, generaţie, păreri, naţionalitate, rasă). Pentru că a-ţi păsa de cei ca tine, de ai tăi, este doar normalitate, nu şi calitate.
Unele lucruri despre Coreea de Nord:

Lipsa libertăţii de orice gen (definitoriu: este practic interzisă părăsirea ţării); săptămânal, fiecare cetăţean este obligat să ia parte la cursuri de îndoctrinare şi la şedinţe de autocritică; aparatele TV şi radio sunt în aşa fel confecţionate încât doar posturile oficiale, de stat, pot fi recepţionate; deplasările în interiorul ţării se fac numai cu acordul autorităţilor; cel puţin 40 de jurnalişti au fost “ re-educaţi” începând cu mijlocul anilor ’90 pentru erori de genul scrierii greşite a numelui unui oficial comunist.
Sistem concentraţionar atroce: închisori, lagăre de muncă forţată; pedeapsa cu moartea se poate da pentru 47 de capete de acuzare; aproximativ 200.000 de deţinuţi politici; raporturi dese de abuzuri şi torturi (de exemplu, strivirea cefei cu ciocanul, apă turnată peste corpul deţinuţilor în plină iarnă, bătăi sistematice); răspundere familială pentru delict.
Execuţii publice - pe lângă cele prin împuşcare şi spânzurare, se mai folosesc uciderea cu pietre şi linşajul (pentru a schiţa intensitatea terorii, trebuie menţionate nişte relatări conform cărora cei care au încercat să emigreze ilegal – legea e în aşa fel făcută, încat legal nu se poate – dacă sunt prinşi, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, suferă o tortură confirmată în mai multe mărturii: li se trece o sârmă prin obraz sau prin nas, pentru a servi drept exemplu, ulterior fiind executaţi).
Foamete larg răspândită - sute de mii de oameni au murit din cauza politicii partidului.
Propagandă generalizată – presa este total aservită, temele clasice marxist-leniniste fiind completate de o viziune mistică, divinizantă asupra conducătorilor comunişti.
Trebuie mentionata atitudinea Chinei, care sprijina guvernul nord-corean prin faptul ca repatriaza sistematic nord-coreenii care sunt prinsi incercand sa treaca granita sa, stiuta fiind soarta care ii asteapta.
Pentru ei, pentru oamenii care suferă chiar acum, în momentul în care citiţi, trebuie să ştiţi ce se petrece. Sigur, nu prin asta veţi schimba practic ceva în viaţa acestor oameni, dar, pe de altă parte, numai cei fără inimă cred că doar ceea ce e practic contează. Gândiţi-vă la ei şi la voi. Amintiţi-vă de mizeria care a fost. Numai un joc al hazardului a facut ca acum noi să avem internet, telefoane mobile şi să ne putem critica guvernanţii iar ei să nu aibă ce mânca şi să fie obligaţi să meargă la manifestaţii colosale ale partidului. Dar, cu siguranţă, până la urmă, călăii vor cădea.

Dacă nu îţi pasă de altul, degeaba îţi pasă de tine
Informaţiile de mai sus sunt preluate din următoarele surse:

Cartea neagră a comunismului (Stephane Courtois, Nicolas Werth, Jean-Loius Panne, Andrzej Paczkowski, Karel Bartosek, Jean-Louis Margolin), site-ul Amnesty International si al BBC

Pentru mai multe informatii intra pe http://www.substele.ro/pentruei/coreea.html
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


Induiosator text. - de sory la: 11/11/2005 18:01:05
Induiosator text.
#86768 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce parere ai - de Pasagerul la: 13/11/2005 10:23:26
Avind in vedere si experienta Romaniei, este justificat amestec extern pentru schimbarea situatiei, sau nord coreenii trebuie lasati sa sufere pina isi vor rezolva singuri problemele?
--------------------------------------------------
All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
Mark Twain
#87183 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in ce sens? - de Mihnea Cristescu la: 13/11/2005 18:38:52
In ce sens induiosator?
#87261 (raspuns la: #86768) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
singuri nu rezolva nimic - de Mihnea Cristescu la: 13/11/2005 18:38:52


Singuri nu rezolva nimic. Era bine inainte cand ascultai "Europa Libera", nu?
Daca toti ar fi gandit ca e bine sa ii lasam pe romani sa isi rezolve singuri problemele, ne-am fi simtit mai singuri in suferinta. E mare lucru sa stii ca nu esti singur, mai ales atunci cand suferi.
Oamenii trebuie sa stie ce se intampla. Atitudine de "fiecare cu treba lui" este de cele mai multe ori doar un pretext cu veleitati ideatice pentru lasitate, indiferenta de doi bani si micime morala.
Problemele lor, asa cum le numesti, sunt si ale noastre in sensul ca daca nu iti pasa de suferinta lor atat de mare, cu ce tupeu sa mai vorbesti despre micile tale suferinte? Cand unii nu au decat un post la TV, cu ce drept sa mai vorbim noi despre dificultatile tranzitiei?


#87263 (raspuns la: #87183) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mihnea - de Pasagerul la: 13/11/2005 19:30:16
Eu ma refeream la o actiune mai drastica.
--------------------------------------------------
All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
Mark Twain
#87276 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pasgerule - de popix la: 11/12/2005 13:15:07
adica o invazie americana? ca pe aia din sud nu-i vad capabili sa-i cafteasca pe vecinii din nord...
#94362 (raspuns la: #87276) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
popix - de Pasagerul la: 11/12/2005 18:54:27
cred ca te plictisesti rau daca dupa o luna de la ultima postare ai ajuns pe tema asta :))
Nu ma intereseaza cine, ci ideea in sine-daca suferinta unui popor intr-un regim dictatorial(vezi si Romania, Irak, Afganistan, etc..) justifica interventie din afara sau nu, fara legatura daca cineva are interesul sa o faca sau nu(petrol, resurse, etc..).
--------------------------------------------------
All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
Mark Twain
#94410 (raspuns la: #94362) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
exista asemanari - de elena.cornelia la: 12/01/2009 21:50:18
da..exista asemanari insa si difernte fata de coreeni. poate k ar interveni SUA in eliberarea lor..insa EI NU VOR ASTA.unui medic prin anii 90 i s-a ingadiut sa intre in Coreea de Nord k sa opereze de cataracta si pacientii vindecati plangeau de bucurie k pot in sfarsit sa vada tabloul conductorului lor...E modelul indobitocirii umane...jalnic!
#389670 (raspuns la: #86768) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru ajutorarea Coreei de Nord - de myx22 la: 09/02/2009 15:37:12
China este vinovata pentru sprijinirea guvernului nord-coreean.
Ai nostri guvernanti ar trebui sa procedeze in felul urmator: actiune de protest oficial impotriva Guvernului Chinei.....
Coreea se Sud si Japonia, SUA trebuie sa se implice neaparat cu armata pentru invadarea Coreei de Nord si daramarea regimului comunist.
altfel nor coreeni singuri nu stiu daca au sanse.....
infiltrarea agentilor secreti coreeni si japonezi in Coreea de Nord pentru a impidica actiunea de folosire de catre armata nord- coreeana a armelor nucleare...

deci daca se unesc aceste trei tari: SUA, Japonia, Coreea de Sud + NAATO eu sunt de parere ca guvernul nord coreean impreuna cu liderul sau vor fi invinsi......Coreea de Nord nu este o putere militara.....daca sunt impidicate rachetele nucleare, Coreea de Nord va cadea.
#404023 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si orcii - de modigliani la: 09/02/2009 15:50:08
ca fara ei nu se poate face nika
#404026 (raspuns la: #404023) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: