Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ocolul Lumii in ...zadar


de papadie67 la: 14/12/2003 04:34:55
modificat la: 14/12/2003 04:34:55
taguri:
voteaza:
Sau: (Ay, ay, aye...!).

Futu-I! Da' sunt sperante!

...'vorbe' trecute prin oglinzi refringe(re)nte ori 'benocluri' catre lumi-apuse dar moderat-fainutz-reanviate. Taclale dinspre Lunete, din cioburi vorbe renascand, si toate indreptandu-se spre Ce?

In Ianuarie am gasit un "loc" in care puteam vorbi romaneste si-mpartasi mici dume de 'exilat'. Exilati Din si din afara Romaniei geografice, ne vorbeam, ne luam peste picior, da' una-peste-alta, ne-adunam...

Din Aprilie pana' n Septembrie, pe cand am fost plecat, intamplari s-au intamplat, au erupt vulcani, fortze s-au descatusat...OK!

Azi, adecatelea de 'fo sase luni, avem de-a ne-mparti intre Taclale si Lunete.

Ce-i rau in asta? Chiar nimic n-ar fi, dac'ar fi astea nu mai mult decat doua locuri de-a ne vorbi / de-a ne-Ntelege/ de-a actiona-mpreuna; competitive, insa doar in sensul mentionat, nu si-n substantza de-a ne-mpotrivi-ntre noi.

Ce-i rau in asta? Totul; atunci cand competivitatea dintre site-uri sau dintre-a lor creatori Ego-uri bombardeaza/ ori Ego-uri promoveaza ne-ntelept, din perspectiva unei cauze cu mult mai stramte decat intentia care-a fost (speram) la inceput si-anume-aceea de-a ne solidifica apartenenta la un Ideal, mai largi decat Padurea ce-ati omis-o atuncea cand v-ati alipit la/ ori transformat in / Crengi...

...daca n-ati inteles paragraful de mai sus nu va faceti griji, nici mie nu mi-a fost usor...vorba e...de ce naiba nu-si trimit, in vazul Lumii, adic' al nostru, comandantii celor doua locuri in care unii dintre noi vorbesc simultan, caci nevoit, un mesaj in care sa recunoasca starea de fapt si anume:

a. dat fiind faptul ca eu sunt Tare, imi permit sa-ti recunosc taria
b. la fel ca si Tine, am construit acest site pt a promova intzelegerea intre vorbitorii de limba romana si nu din alte obscure motive
c. site-ul tau ii fain; al meu e un picutz mai mishty...da' nu-i bai, eu te apreciez pt ca vezi, ca si mine, padurea dincolo de copaci...numai bine!

...traiasca romania, autobuzul 105 barat, eugenia, 16-22 decembrie, covrigul cu mac si noi cu totii, impreuna. Pentru ce-am fost si ce-am sperat atunci de-a deveni...pentru ce-avem si pentru ce am vrea sa dam din ce-am primit pe cand jucam shotron si pana sa-nvatam de a ne sbate, cu Orice pretz..
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


papadie, tocmai am terminat - de SB_one la: 14/12/2003 06:22:00
papadie,
tocmai am terminat de dat socoteala nevestii( finante...normal!) si s-a mai linistit putzin; l-am mintzit pe fiu-meu( la un mic chat-el e in RO- ca dau cu aspiratorul, ca sa- mai indemn si pe el la treaba( ca are o nevasta cumsecade iar el ...nu seamana cu mine asa gospodar)

...si am dat de zadarniciile scrise de tine aici! Ai perfecta dreptate desi nu am intzeles nimic. Cred ca tre sa mai iau o gura de palinca de satu-mare

PS

doi ardeleni, unul pe-un deal ..celalalt pe altul
-Ioaneee, cica vor ungurii sa le dam Ardealul..
-ce maaa?
- cica sa le dam Ardealu' ungurilor
-...apai, Ardealul l-om da...da prunii ba!
#6551 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Papadieeee, maaaa ....!? - de Alice la: 14/12/2003 14:28:06
Si eu am terminat de dat socotela cuiva ...:(!...si cum am dat apoi de cele scrise-aici de tine, si (m-)am inteles perfect, desi n-am beut decat zeama asta acra de-acu’ trei minute...vin si zic impleticit (ca-s balbaita din nascare) ...traiasc-ulcica din care am baut si care facutu-m-a sa vaz, mai mult ca altii.
Face bine, bine rau ...da’ tzuica asta da pruna cic-aduce FERICIRE.

Noroc si tie!
Si sa te priceapa si-altii macar cat am inteles io.
Ali.ce
#6562 (raspuns la: #6551) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
OK! - de Alice la: 16/12/2003 01:07:49
As fi putut,in mod egal, sa-ti strecor un mp si sa-mi cer scuze pentru lipsa de seriozitate de-acu’ un mesaj.:(
Mon ami, eu stiu ca (si cum!) tu nu esti atata de naiv in fata "fortelor descatusate".
Asa cum stiu ca ce-am cetit mai sus inseamna superioritatea de dincolo de Frica si de Om.
Eu Frica n-o discut aicea, si cred, nu-i bine sa discut nici Omul.
Si totusi!
Demult (si tare mult)...credeam cu inima-n vocatie, in conceptul de "erou civilizator" ...acuma nu mai cred decat (cu forta!)in Sfantul Graal - "une quête", dar personala!!!
Am ajuns aici din neputinta de-a convinge, din chinul de-a vedea ca tot ce spun imi e rastalmacit cu-ncrancenare catre Rau. Ca tot ce fac pare a fi cumva, interes personal...in exclusivitate .
Si ca, in doua vorbe, "a face bine" e doar un reflexiv.

Te-aud vorbind si mi se face ciuda (vezi un zambet?)...ca nu mai pot sa fiu (hélas!, din ce in ce mai des!) aidoma copchilei ce juca sotron.
Desi-n adanc de suflet eu inca sper ca Omu-i bun si, de te lupti s-aduci iubirea la suprafata, ai sanse sa castigi o batalie.
Te-ntreb ce-ai intrebat pe cineva, odata: esti pregatit sa pierzi razboiul?

Fiindca eu nu-s multumita daca inving si-apoi ma numeri printre morti si ma-nfasori in steag.

Iar pentru cei ce nu-nteleg, am sa adaug doua fraze: nu-i vorba, prieteni, de cine, cum si ce-a facut. E vorba de a te cunoaste, de-a REcunoaste ca suntem toti de-un fel si ca Dusmanul e in noi (in cei de-un neam si-n cei de-o limba!) nu-n aia ce-si doresc sa ne dezbine si care-n veci n-or reusi, de nu le dam si noi o mana buna de-ajutor.
E vorba, dragilor, ca, dac-am fi o mie situri sa ne strangem mainile deasupra, sa nu vorbim la colt de strada cu ura despre noi, sa fim uniti si buni si liberi (nu pe sit, ci-n suflet!).

Si-acuma TIE, iara: sa nu te schimbi, ca dac-o faci, insemneaza ca voi castiga ceva ce nu voiesc a obtine!
Ca stiu ca daca ma prefac ca nu vad (de teama ca ma va ucide!), ce E acolo nu-nceteaza sa existe fiindca eu ma tem. :(

Ci pace dumitale, semeatza papadie, de la o tzepusa boanta!
#6629 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...