-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Saddam, un om sfarimat, cu nervii la pamant


de Daniel Racovitan la: 17/12/2003 03:08:00
modificat la: 17/12/2003 03:11:57
voteaza:
Evenimentul Zilei scrie:

"Cu nervii la pamint, fostul [dictator] “varsa tot” la interogatorii

In cadrul interogatoriului la care a fost supus dupa capturare, [Saddam] Hussein parea un om [distrus] si a furnizat informatii care au contribuit la capturarea altor fosti oficiali [iraki|irakieni], au declarat luni citiva oficiali de la [Bagdad]. “Am gasit un om complet sfarimat”, a spus Muwaffaq al-Rubaiye, un membru al CG care s-a intilnit duminica cu guvernatorul [american] Paul Bremer, la o zi dupa capturarea lui Saddam de catre trupele [SUA]. “Era, cred, darimat psihic si foarte demoralizat”, a adaugat Rubaiye. “Se simtea mai in siguranta cu americanii”, a spus el.
Un purtator de cuvint militar american, capitanul Jason Beck, a spus ca informatiile furnizate de Saddam, inclusiv cele obtinute din servieta cu documente a acestuia, “au dus la capturarea a doi oameni importanti”, dintre care unul asociat cu fostul presedinte irakian. "


sursa: http://www.expres.ro/externe/?news_id=140580
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


SI CE CREDE FIICA FOSTULUI DICTATOR. - de anita47 la: 17/12/2003 03:49:12
Raghad, fiica cea mare a fostului dictator irakian Saddam Hussein, este convinsă că tatăl său a fost drogat în momentul capturării de către forţele americane. “Cum se poate crede că (militarii americani) l-ar fi putut captura, dacă nu ar fi fost drogat?”, a întrebat ea, convinsă că nu exista altă modalitate care să îl determine pe Saddam Hussein să se predea. “Saddam Hussein rămâne tatăl meu şi oricare persoană onorabilă care i-a cunoscut puterea şi fermitatea ştie că cel care a apărut pe ecranele televizoarelor era un Saddam Hussein drogat”, a subliniat Raghad, care locuieşte la Amman. “Unde este democraţia? Unde este imunitatea de care beneficiază oricare şef de stat?”, s-a întrebat indignată Raghad, care crede c㠓leul rămâne leu, chiar şi înlănţuit”. Raghad, care a vorbit şi în numele celorlalte două surori ale sale, Rana şi Hala, a cerut ca Saddam să fie judecat de un tribunal internaţional, în cadrul unui proces echitabil. Aceeaşi cerere a fost formulată şi de sora lui Saddam, Nawal Ibrahim al-Hassan, care a precizat că doreşte ca fratele său să fie judecat de Tribunalul internaţional de la Haga, nu de către irakieni. După cum
s-a anunţat la Bagdad, membrii Consiliului de guvernare de tranziţie din Irak asigură că Saddam poate beneficia de un proces corect în Irak şi că vor putea dispune în primăvara anului viitor de un tribunal pregătit să îl judece pe fostul dictator. (C. B.)
-----
(din "independentul")
#6749 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eh, fiica ca fiica, refuza sa - de Daniel Racovitan la: 17/12/2003 03:54:16
eh, fiica ca fiica, refuza sa creada ca tac'su a fost prins ca un sobolan, si ca arata ca un boschetar jigarit...
#6750 (raspuns la: #6749) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dar ce- ati zice daca o fiica - de (anonim) la: 17/12/2003 06:08:34
Dar ce- ati zice daca o fiica ar spune "Foarte bine ii faceti! Asa merita! A fost un dictator si isi merite soarta!" ???
#6764 (raspuns la: #6750) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Am putea zice - de RSI la: 17/12/2003 07:50:46
ca are mai multa minte decat inima ((-:
Pe de alta parte Saddam are doua fete pe care le-a facut vaduve, asa ca ...
#6771 (raspuns la: #6764) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ha ha ha! - de anagramaticalitati la: 17/12/2003 08:32:16
ce stim noi este numai din ce ni s-a dat de inteles...! restul sunt presupuneri fara valoare. sa spunem ca orice e posibil... daca vrei sa distrugi definitiv un inamic, nu-i tai numai capul ci il si legi strans in lanturile infamiei ca sa nu aiba trupul sau posibilitatea sa se zbata dupa decapitare!... e un fel de parabola daca vreti. pt. a taia elanul eventualilor rasculati era nevoie sa se dea acele imagini media, nu?
#6775 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu nu cred ca este distrus - de (anonim) la: 17/12/2003 11:03:12
cred pur si simplu ca este dezorientat

fara sustinere din partea oamenilor lui
care daca l-ar fi sustinut in continuare
ar mai fi trait mult si bine ascuns,

America este o varianta de salvare
dar cu ce risc pentru americani...

Irak inseamna esafod

iar tribunal international inseamna esafod sau inchisoare pe viata.

asa ca iata-l putin cam singur,
fata in fata cu imaginea lui din oglinda
si nu cred ca-i place ce vede.

de-aia i s-a zbarlit parul.

Catalina Bader
#6789 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Din Jurnalul National - de anita47 la: 17/12/2003 23:30:15
Prizonier de razboi?
----------------------

Întrebarea este legitimã, pentru cã din rãspunsul ei decurg anumite consecinte pentru fostul lider de la Bagdad. Saddam Hussein este tratat, potrivit Washingtonului, conform Conventiei de la Geneva, care se aplicã prizonierilor de rãzboi, chiar dacã nu este considerat astfel în mod legal.
Secretarul american al Apãrãrii, Donald Rumsfeld, a afirmat cã imaginile televizate ale fostului dictator, în momentul capturãrii sale de cãtre americani, mult criticate în lume, inclusiv la Vatican, nu încalcã Conventia de la Geneva.
DIFERENTE. Statul Major american a interzis ca detinutii din cadrul actualei campanii din Afganistan, aflati la Guantanamo, sã fie filmati sau fotografiati, dar cu Saddam situatia e un pic altfel. Irakienii trebuiau sã fie convinsi de veridicitatea capturãrii sale, de aceea imaginea sa a inundat posturile de televiziune din toatã lumea.
Conventia de la Geneva nu permite prezentarea prizonierilor în situatii umilitoare. În plus, statutul de prizonier de rãzboi i-ar permite dreptul la vorbitor, ceea ce una dintre fiicele fostului presedinte, Raghad, a si solicitat încã de ieri.
Nervii tãndãri CIA, care-l investigheazã pe Saddam, îi aratã acestuia casete video cu torturarea si executarea unor detinuti, gropi comune si proteste, pentru a-l slãbi psihic. Casetele au fost înregistrate în perioada în care el s-a aflat la conducerea tãrii si erau folosite de serviciile de securitate pentru a instaura teroarea în populatie. Scopul: sã-l determine sã vorbeascã.

#6809 (raspuns la: #6789) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 30/12/2006 21:30:36
Adrian Fuchs :

Drum hartopat catre iad, Saddam-ule !
#165845 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: