Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Scrisoare de sprijin pentri o dorinta a miscari romilor europeni


de Emirul Caton la: 03/12/2005 18:01:00
modificat la: 11/12/2005 13:12:54
taguri: Diverse 
voteaza:
Onorat minister al educatiei spatiului limbii romane,
Distinsi si relaxati guvernanti ai spatiului unit al civilizatiei,
Iubiti cetateni europenii de sub cerul lui ACASA AL NOSTRU

Va rugam urmariti prezentele randuri ca un preludiu necesar al unui dialog dintre un european si un sinistrat al istoriei non-europenilor aflat
in imediata miscare a gestului oricarei fiinte constiente de SINE si de SENSUL miscarilor ei.

Nadajduiesc ca cel putin pe partea reprezentantilor,
CEI care-si asuma ROSTUL educatiei intr-un spatiu continental, cititorul europei civilizate cunoaste bine importanta reprezentarilor si amintirilor colective.
Nadajduiesc ca intelectualii limbii romane , altii decat cosmeticienii istoriei romanilor, daca nu ni se alatura, atunci cel putin sa arbitreze viitoarele intalniri dintre civilizatie si umbra ei.
Nadajduiesc ca cel putin in spatiul acestor propozitii sa ni se acorde noua “ non-europenilor” din spatiul limbi romane prezumtia de buna credinta a insotirii actelor decidentilor care furnizeaza resurse umane capabile de a administra si intretine acest VIITOR ACASA EUROPEAN care, iata, a inceput daramarea tuturor zidurilor dintre natiuni si isi propune cel putin la nivel declarativ dorinta de a constuii increderea intre etnii si comunitati de interese, intre grupuri bine definite, gata de a se simtii egale in sansa de a intra la sufletul protectorului copiilor sai legitimi.
Dragi europeni civilizati,
Recunosc ca si EU, copil fiind, m-am speriat de umbra mea. ( JUR )
Recunosc ca, cu cat fugeam mai tare cu atat imi batea inima mai tare si ca, pana m-am imprietenit cu umbra mea a trebuit sa parcurg un nesfarsit drum intre CELALAT si mine insa-mi.
Recunosc ca nici astazi nu-mi iubesc umbra pentru una din cele mai groaznice AMINTIRI REPER ale copilariei mele.
Cu toate acestea, omul civilizat care se mira ca mie mi-a fost frica de umbra mea nu stiu daca ma poate intelege in acest specific negru al necunoasterii in care m-am format. “Ariciul e de vina” spunem noi romii.
Cu toate acestea , dragi europeni civilizati, va rog sa-mi acordati dreptul de a nu mi se exciza acesta amintire reper pentru SINELE MEU.

Respecatandu-mi amintirile mele REPER va ofer la schimb sinceritatea
si curajul de a va vorbi si de amintirile mele colective.
Dragi europeni civilizati, cunoasteti mai bine decat mine ROLUL CELUILALT in constructia identitatii fie individuale fie el colective.
Dragi europeni, in constructul acestui VIITOR ACASA acordati vre-un rol celor 50 de milioane noneuropeni din care 10 milioane etnici romi ?
In conditiile in care stabilitatea constructului acestui viitor se dovedeste
in tinuturi cu de 5 pana la 7 ori mai mici ca numar de oameni ( ca sa nu nominalizam insulele de instabilitate europeana ) numarul nostru vi se pare relevant pentru acest dialog ?
In conditiile in care sfaramarea zidurilor natiunilor europene face ca fiecare dintre noi sa fim minoritari e atat de greu sa ne mai apropiem
inca o minoritate intre mebrii familiilor acestui ACASA AL NOSTRU ?
In conditiile in care pentru nimeni dintre noi “ sangele apa nu se face “
e atat de greu sa oferiti umbrei civilizatiei europene o sansa de a ramane neagra ?
In conditiile in care se dovedeste ca un construct vectorial al energiilor captate sensului existentei noastre poate fi si consumator al energiilor celorlati
( daca e rau directionat ) va permiteti sa pierdeti dublul energiilor numarului noneuropenilor doar pentru a inainta 100 % european ?
In conditiile in care doar din spatiul noneuropenilor e vizibil al 5-lea punct cardinal va permiteti sa va miscati pe valul prefacerilor fara busola ?
In conditiile in care, fiu nelegitim al acestui continent fiind EU, si, in conditiile in care avem gena reproducerii sociale la purtator , va permiteti sa riscati in continuare a investii in protectia animalelor mai mult decat in educatia romilor ? In conditiile in care Romania a fost sub ape in acesta vara cand 3 ursuleti dadeau buzna pe la habele pe unde de obicei umblau romi, va permiteti sa alocati 1, 5 milioane euro protejarii ursuletilor cand Mos Niculae duce darurile romanilor loviti de DESTIN sub ceolofanul care le aminteste de ACASA AL LOR ?Ati notat totul gata de sarbatori ?
Dragi intelectuali ai spatiului limbi romane, dragi decidenti ai viitorului construct european, raspundeti-ne la o intrebare simpla : daca in statistici ocupam doar 2,5 % iar pe teren suntem cam 14 % incluzandu-i si pe cei loviti de criza de identitate din spatiul lui ACASA AL NOSTRU ne puteti primi si pe noi in manualele de istorie a acestor tinuturi cu o medie a paginilor din cartile de istorie egala cu media acestor procente ?
Ne putem pune oare de acord cu ceea ce trebuie scris despre “ umbra celuilalt ” astfel incat sa nu existe riscul de a se speria si copii nostri de umbra lor ? Daca intrebarile noastre nu merita atentia si raspunsurile bunului simt comun va promitem ca din acest moment o vom lua la fuga foarte tare. Din ce in ce mai tare. Pregatiti-ne cel putin cu gesturile dumneavoastra culoarele reper pe unde sa ne retragem.
Un singur lucru va garantam : NOI DE AICEA NU PLECAM cum nu a plecat nici umbra copilariei mele din constructul identitatii mele.

Semnatura sangelui european Semnaturia umbrelor din istoria EUROPEI


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


emire - de zaraza la: 12/12/2005 00:11:07
eu admit ca dupa ce am citit textul tau n-am inteles ce vrei de fapt sa obtina romii de la UE. posibil sa fiu eu grea de cap, dar ia in considerare ca domnii de la UE s-ar putea sa fie si mai si.

se poate putina coerenta?

zaraza
#94515 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De unde coerenta la un needucat ? - de Emirul Caton la: 14/12/2005 15:26:40
As vrea sa vorbesc pe limba ta dar nu uita ca eugandesc in limba mea.
Poate ca invatam olimba noua impreuna.

Multumesc, Emirul Caton

#95013 (raspuns la: #94515) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...