Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

ultima calatorie...


de mikiduta la: 04/12/2005 21:17:00
modificat la: 11/12/2005 13:17:07
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Să pleci într-o excursie este întotdeauna un motiv de bucurie, mai ales dacă eşti adolescent. Îţi imaginezi cum va decurge sejurul şi-ţi faci fel de fel de planuri cum să glumeşti pe seama unor anumiţi prieteni, colegi sau chiar însoţitori.
Cu această idee au pornit la drum şi un grup de elevi dintr-un anumit high school din nu ştiu ce oraş al unei ţări îndepărtate. Aveau să viziteze unul din locurile istorice, cu scopul de a face un eseu despre acesta. Mă rog, nimeni nu prea era încântat de realizarea temei, dar s-au gândit că poate nu o să fie chiar aşa de rău şi au venit într-un număr cât mai mare.
Se aşteptau să fie un loc oarecum îngrijit că doar era istoric, dar arăta de parcă nu ar fi călcat pe acolo picior de om de cine ştie câţi ani: copaci mari şi negri care parcă abia aşteptau să te înşface şi să te arunce într-una din gropile acoperite acum cu bucăţi din maşini de epocă roase de vânt, ploaie având până şi urme ale colţiror unor fiare prea înfometate.
Drumul noroios şi accidentat accentua şi mai mult acel peisaj rupt dintr-un film horror. Dar tocmai acest lucru îi făcea pe tineri şi mai curioşi să vadă cum stă treaba cu acest loc.
Au ajuns într-un sfârşit la casa unde urmau să fie cazaţi, căci se înnopta şi nu era tocmai indicat să plece de acolo pe noapte, putându-se rătăci, ca mulţi alţii care se credeau mari cunoscători ai locului.
Casa nu era tocmai un hotel de cinci stele şi acest lucru arăta că vor avea parte de foarte multă distracţie singurul cuvânt scos de toţi fiind „Super!”.
-Aici au avut loc multe crime în timpul războiului şi se pare că scheletele victimelor pot fi descoperite cu uşurinţă de către arheologi. Avem mare noroc că ni s-a permis să studiem locul fără a fi întrerupţi de dânşii, aşa că profitaţi de ocazie şi întrebaţi pe cei care trăiesc prin împrejurimi cam cum stă treaba.
-Păi locuieşte cineva în locul ăsta? Că nu prea mi se pare tocmai potrivit pentru a-ţi face o căsuţă şi o grădină unde să ai nişte legume.
-Nu au case, dar vin din când în când tot aşa, pentru a le da informaţii arheologilor. Sunt oameni care mai au şi acum în minte crudele scene, fiind supravieţuitori.
-Să ştiţi că o să fie foarte drăguţ aici.Aşa mi se pare şi o să aveţi numai eseuri de nota zece.
-Asta vreau şi eu. Să fiţi cât mai interesaţi, că de mult nu v-am mai văzut aşa. Acum o să vă rog să faceţti grupuri de câte cinci şi să vă uitaţi prin împrejurimi. Eu am de completat câteva hârtii. La zece vă vreau pe toţi la intrare, aţi înţele? Fără surprize. Hai, acum plecaţi.
Bineînţeles că grupurile s-au făcut după prietenii, aşa că „şmecheraşii” clasei au hotărât să meargă în cele mai întunecate părţi ale locului.S-au înarmat cu lanterne şi o frânghie, că poate or „agăţa” ceva pe acolo şi au ieşit din casă.Vremea era oribilă, adică ploua şi fulgera într-un hal fără de hal...şi unde mai puneţi că erau în pustietate acompaniaţi de cântecul cucuvelelor ce stăteau ca nişte împărătese pe fiarele ruginite.
După ce mai aveau puţin şi-şi rupeau picioarele în gropile de pe potecile de acum în colo foarte puţin vizibile pt. că pe ele începeau să crească diferite buruieni cu mirosuri ciudate...de mumii...dacă ştiţi cum miros (nu că eu aş şti).
-Hai să vedem ce este în magazia aia din fund de acolo...era un fel de colibă părăsită de cine ştie cine când...este şi logic din moment ce locul este atestat istoric, dar parcă era cea mai înficoşătoare parte a acetuia...capete de oameni, acum schelete, înfipte în ţepuşe, resturi de păsări moarte care parcă ar fi vrut şi ele să scape din calea crudului război ce i-a nimicit pe atâţia...
-Auziţi...io nu cred că vreau să intru aici..cred că o să fac atac de cord..spuse una din cele două fete ce făceau parte din grup.
-Să nu-mi spui acuma că ţi-e frică...nu tocmai acum când am descoperit ceva interesant...şi oricum nimeni nu are ce să ne facă..că toţi sunt morţi...nu-i aşa?
-Aşa este...ia staţi..aţi auzit?
-Da...te-a apucat frica...du-te înapoi..
-Ce?? Nu acum...hai să intrăm...
Mda...nu avea cine să le facă rău..dar fata a avut ceva dreptate..s-a auzit ceva...cineva îi urmărea...
-Staţi aşa!
-Aoleo! Care-i ală de face glume proaste, a? Hai că aţi întrecut orice măsură..Acum chiar erau speriaţi..cu toţii...
După un copac ce abia se mai ţinea drept iese un bătrân deloc plăcut la vedere...cu hainele rupte, barba lungă şi murdară şi un zâmbet ce te făcea să îngheţi instantaneu...
-Hai că vă duc eu în cameră...v-am urmărit. Vă daţi prea curajoşi..să vă văd io acuma..haideţi. Am încredere în voi.Veţi afla un secret pe care nimeni nu-l cunoaşte...unul întunecat, care nu ar mai face locul aşa de căutat..dacă ştiţi câţi arheologi şi-au dat duhul aicea...ha ha ha...da’ nimeni nu zice nimic pt că nu se ştie cum au murit..voi veţi afla...haideţi!
Arăta ca un călău ce-şi duce osândiţii pe ultimul lor drum...cocoşat, cu bastonul mare şi putrezit ţinut în mâna stângă, scoate din buzunarul înnegrit de atâta murdărie o cheie uriaşă cu care deschide uşa întunecatului loc..
-Cred că ar trebui să ne întoarcem...
-Zici numai prostii..şi băiatul intră după misteriosul bătrân...ceilalţi îl urmează..aşa se cuvine.
Peisajul este îngrozitor...podeaua scârţâie de te dor creierii şi pe deasupra mai are şi nişte găuri prin care ies diferite orătănii...pereţii sunt de un roşu murdar...semn că aici a avut loc un adevărat măcel nu glumă, iar când o rază a lunii pătrundea prin tavanul ciuruit de forţele naturii aceştia păreau tablouri ce înfăţişau cele mai monstruoase creaturi posibile...
-Mai avem puţin..urmaţi-mă vă rog...
-E ciudat rău moşul astă...stai că poate aflu ceva de la el..Auziţi! Psss..moşule..care-i treaba cu tine pe aici? Cum de ştii aşa de bine locul astă?
-Asta e casa mea...
-Şi ne-o arăţi aşa ca şi cum...
-Voi sunteţi invitaţii mei de onoare...luaţi loc.Şi le arată cu degetul lui strâmb nişte lăzi de lemn ce mirosea a mucegai..Aţi auzit voi de misteriosul războinic care a codus armata ţării noastre?
-Nebunul ăla? Cine nu a auzit de el? Normal!
-De ce îi zici nebun?
-Păi...omora fiecare camarad care voia să renunţe căci nu mai putea..şi-l arunca în pivniţa casei sale...Ăla da obsedat!
-Poate voia armata proaspătă..fără piedici de genul ăla..nu?
-Mda..nu ştiu..da care-i misterul?
-Nu a fost găsit niciodată...
-S-a sinucis...
-V-au minţit..trăieşte...şi..iată că am ajuns.
Deschide o a doua uşă foarte mică dar rezistentă...nu le vedea să creadă..îl întâlniseră pe...pe obsedat, cum îi spuneau ei.Ce-au mai tremurat..ce-au mai încercat să scape de acolo, dar degeaba...casa devenise acum un fel de labirint din care nu m-ai poţi să scapi...
Anii au trecut..locul tot întunecat şi mizerabil a rămas, iar cei cinci elevi nu au fost găsiţi decât cu puţin timp în urmă de către un om care a descoperit cheia camerei agăţată de un ciob al ferestrei murdare...Au fost văzuţi acolo..peste miile de schelete..mă rog; asta erau şi ei acum...dar erau doar patru...
Da..patru pt că al cincilea a fost ales drept urmaşul nebunului moş..care îi va completa „colecţia” din cameră...moşul se credea încă în război, de aceea îi ucidea pe cei care vizitau coliba părăsită..credea că sunt camarazi ce vin să i se plângă că nu mai pot şi vor să renunţe...băiatul ales era cel mai curajos dintre cei cinci...dar cum l-a făcut să-i continue „opera”? simplu....trăind atâta timp în sălbăticie a început să ştie cum sunt ierburile pe acolo, acelea cu miros ciudat..un fel de droguri care-ţi spală creierul..de aici nimic mai simplu...
Aaa...şi cel care a deschis uşa, s-a alăturat mormanului de cadavre...era doar o momeală pt a-l prinde mai uşor..credea că el este cel care va dezlega misterul..s-a înşelat..săracul de el...va fi cineva oare care va scăpa din mâinile ucigaşului cu forţe proaspete sau....nu ştiu să vă spun...poate vă veţi duce să aflaţi singuri..ha ha ha
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...