-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Vorbe vechi...


de celdesubdush la: 07/12/2005 00:07:00
modificat la: 11/12/2005 14:26:16
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Încep cu vorbe vechi pe o cale nouă spre tine, a câta oară? Dincolo de rănile ce, poate, ni le-am făcut reciproc, dincolo de tandreţea ta ostenită, dincolo de ironia mea stângace, pâlpâie, misterioasă flacără, tinereţea … doar în suflet.

Vin de departe şi de demult şi n-am putut spune nicicând că m-am bucurat de graţia zeilor. Am trecut prin ani aşa cum mi-a fost dat să trec, cu tristeţi şi bucurii, am fost, pe scurt, un om obişnuit. Dar într-o zi m-am temut pentru viaţă, nu numai pentru o singură zi şi zilele celelalte au pornit în galop nebun, sufocându-mă, nelăsându-mi putinţă de odihnă.

Admir oamenii care pot să iubească şi să ierte, fără să plătească durerii cu durere, dar n-am putut să fiu ca ei. Au fost nişte zile în care am avut timp mai mult să mă gândesc la mine.

Chiar dacă zâmbesc sau privesc uneori în tăcere, nici stupiditatea şi nici timiditatea nu sunt în spatele aparenţei, ci nişte ani trăiţi prea repede. Uneori mă trezesc străin şi bătrân printre voi, dragii mei, şi mă întreb ce caut aici cu tristeţea mea prost ascunsă.

Dacă într-o zi aş fi scris o carte, aş fi lăsat câte o filă albă pentru fiecare dezamăgire, pentru fiecare zi cu nori pe cer, pentru fiecare palmă primită şi misiunea mi-ar fi cu mult uşurată. Mi-ar rămâne probabil câteva pagini, puţine la număr, pentru Oamenii pe care i-am întâlnit şi pentru Prietenie, poate, zece rânduri, iar pentru Dragoste mai puţin.

Fiecare zi când am iubit soarele pentru că răsărea, marea pentru că era albastră şi merii înfloriţi pentru că vor fi cândva fructe a fost o zi plină. Dar aceste zile nu le-aş fi trecut în carte; egoist, le-aş fi purtat cu mine prin viaţă, ascunse într-un colţ de suflet şi le-aş fi ferit de ochii străinilor ca de hoţi.

Ar fi multe de spus despre multe, dar „ziua” ce-a trecut a fost lungă şi pleoapele coboară ostenite, iar eu nu mă pot opune…
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


extraordinar.... - de Aquadig la: 12/03/2006 20:16:19
extraordinar....
#111018 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intoarcerea acasa... - de rayro la: 12/03/2006 20:18:52
Mi-e dor de tine,
Mi-e tine de tine,
Mi-e inlauntrul meu de tine,
Mi-e nu stiu cum,
Mi-e nu stiu ce,
Mi-e dor de tine ca de casa...

*nu-s versurile mele. Mi-au placut, doar.
Si stiu ca atunci cand n-am avut incotro sa mai merg, m-am intors acasa. Restul au venit de la sine.
#111106 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...