-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Diana...


de celdesubdush la: 11/12/2005 22:39:00
modificat la: 19/12/2005 14:48:02
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
De când mă ştiu am fost fascinat de FEMEIE, nu neapărat în sensul carnal al fascinaţiei, ci în dorinţa de a pricepe mecanismul care le mână în viaţă, care le face să iubească, să ne accepte apropierea, să ne ierte sau să ne trădeze încrederea. Nu sunt nici pe departe la capătul întrebărilor mele în jurul misterului – femeie, cred că nici măcar la jumătate. Şi dintre toate întâmplările feminine ale vieţii mele sunt trei acelea care, prin prezenţa lor, au jalonat existenţa şi evoluţia mea ca bărbat.

Iată motivul pentru care, voi încerca să expun ochilor ce mă citesc pe muzele mele.

Voi începe cu cea mai recentă relaţie a mea (care s-a terminat de cca. 1 an de zile, an în care nu am reuşit să mă regăsesc) pentru că stăruie în mine un sentiment de vinovăţie că nu am ştiut să o fac să înţeleagă, la final, că nu suntem potriviţi şi continuarea relaţiei ar fi un chin pentru amândoi.

Din câte am reuşit să o cunosc cred că mai simte ceva pentru mine şi doreşte să fiu din nou lângă ea.

Am să-i spun Diana…

Diana m-a atras din prima clipă prin felul ei „curat” de a fi. O aparentă răceală ascundea un suflet de copil foarte uşor de rănit. O amprentă adâncă a educaţiei severe primite în familie imprimase caracterului ei o duritate ce am avut surpriza să constat că era doar de suprafaţă.

Relaţia noastră a început în joacă, după multe refuzuri din partea ei, motivate mai târziu de faptul că mă crezuse însurat.

Am încercat să mă apropii încet de ea, deoarece aveam impresia că o abordare bruscă mi-ar fi alungat orice şansă de a-i fi aproape. Şi am trăit luni întregi cu iluzia că fiind tandru voi reuşi să descătuşez copilul ascuns în ea. Şi a fost la început un act de curaj din partea mea, să încerc să schimb un om care trăise multă vreme aşa şi nici nu ştia ce ar trebui să facă pentru a-şi lăsa sufletul să respire. Şi nici vârsta ei nu-mi era de ajutor în încercarea de a o învăţa să se bucure de viaţă din tot sufletul – e mai mare decât mine cu câţiva anişori.

Ce m-a atras la ea? Ochii căprui ca două mărgele ghiduşe, umbriţi cochet de un breton tuns parcă şcolăreşte, corpul bine clădit de femeia matură, felul de a zâmbi pe jumătate, de parcă nu voia să deranjeze pe nimeni cu zâmbetul ei, seninătatea cu care aborda fiecare dintre problemele ce-i apăreau în cale, ca o gospodină hărnicuţă care-şi suflecă mânecile şi purcede la aşezat lucrurile la locul lor, delicioasele prăjituri pe care le făcea pentru că ştia că-mi plac, grija aproape maternă cu care reacţiona la fiecare strănut de-al meu de parcă acesta anunţa o boală incurabilă ... şi lista ar putea continua.

Îmi plăceau discuţiile noastre, dacă ar fi să-i aleg un nume de cod acesta ar fi „Intelectuala” – găsise de-a lungul vieţii refugiu în lectură şi cunoscuţii îmi spuneau că e o enciclopedie ambulantă.

Păreau nesfârşite minutele, orele când povestea fascinată despre ceva interesant din lecturile ei, iar dorinţa de comunicare părea să-şi găsească făgaşul în discuţiile cu mine.

Avea puţini prieteni şi uneori aveam impresia că nici pe mine nu ştie unde să mă aşeze în viaţa ei. Trăiam frumos zi după zi în care încercam să o cunosc mai bine şi să mă apropii de ea. Discuţiile noastre erau uneori furtunoase, alteori liniştite şi viaţa se aşeza încet pe un tipar ce se repeta zilnic, cu mici variaţiuni.

Totul s-a desfăşurat normal până când a descoperit „pasiunea” mea pentru femei – în momentul acela mi-a dezvăluit o altă faţă a ei, născută din nesiguranţa faţă de sine, presupun, cât şi faţă de sentimentele mele. Deşi i-am fost fidel pe parcursul întregii relaţii, mă acuza permanent de infidelitate, orice discuţie banală cu o colegă de serviciu sau o amică întâlnită pe stradă se sfârşea în certuri nesfârşite. Nu mai ştiam ce să fac să o determin să înţeleagă că aşa cum unii colecţionează cutii de chibrituri sau cărţi poştale, eu adun impresii despre femei, că îmi place să comunic cu ele ... Cam atunci s-a produs ruptura şi a început calvarul ... zile întregi de tăcere ... apoi ore întregi de certuri ... şi momentul pe care nu am să mi-l iert niciodată ... acela în care, exasperat de monologul ei care dura de ore bune şi în care mă acuza de toate relele lumii,după încercări repetate de a opri verbal am ridicat mâna asupra ei pentru a o determina să tacă.

Apoi a venit sfârşitul, de neînţeles pentru ea – eu i-am spus că ne facem rău unul altuia şi nu mai putem fi împreună, ea mi-a cerut un timp de gândire pe care nu i l-am acordat. Luni de zile după despărţire mă suna şi mă acuza că o înşel, denigrându-mi colegele de serviciu.

Iată de ce nu ştiu când o poveste care începuse promiţător s-a transformat într-un crud coşmar pentru mine ...

Şi cred că şi pentru ea era de neînţeles cum de simţeam nevoia să vorbesc cu alte femei când era ea prin preajmă – se aştepta probabil să renunţ la această „ocupaţie” şi să ne retragem în pustnicie împreună.

Din păcate pentru ea, nu a înţeles că nici profesia şi nici firea nu-mi permit astfel de exclusivităţi. Şi ştiu că nu s-ar fi schimbat niciodată.

Şi mai ştiu că niciodată nu aş fi acceptat să fiu „proprietatea” unei femei, o marionetă care se mişcă pe sfori după voinţa celui ce o mânuieşte.

Şi mi-am dorit, absurd, ca viaţa să-mi dea ocazia de a sta de vorbă prieteneşte, cu această femeie, la momentul în care se va fi vindecat de resentimente legate de mine, şi să-i spun că nu a fost să fie ca noi doi să rămânem împreună. Şi că m-aş bucura să o văd fericită alături de un bărbat dispus să ofere „exclusivităţi”. Consider că merită cu prisosinţă şi poate oferi mult unui bărbat. Dar nu sunt eu acela. ..

Şi aş mai vrea să-i spun un lucru, dacă vom avea vreodată ocazia să stăm de vorbă prieteneşte – plecând de la faptul că este o fiinţă profund religioasă, aş vrea să meargă mai departe pe drumul ei gândind că Dumnezeu ne dă ceea ce merităm şi dacă eu nu-i mai sunt alături, înseamnă că nu sunt omul potrivit, iar întâmplarea care ne-a adus aproape e doar o treaptă pe calea împlinirii ei sufleteşti.

Aş vrea să o iau în braţe prieteneşte, să o sărut pe frunte şi prin asta să îi dau impulsul de a merge mai departe.

Şi mai sper să mă ierte pentru răul pe care i l-am pricinuit, conştient sau inconştient, şi peste ani, să păstreze în amintire doar clipele frumoase petrecute împreună.

Nu de puţine ori, în timpul ce a trecut de când nu mai suntem împreună, mă gândesc ades la ea şi sper să-i fie bine. Şi singura mea scuză în refuzul de a-i fi aproape este convingerea adâncă potrivit căreia uneori arătăm mai mult că ţinem la cineva în momentul în care plecăm de lângă persoana respectivă, decât rămânând într-o relaţie dezechilibrată, ca un puzzle cu piese lipsă.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (12):


cîta sinceritate! - de newmann la: 03/01/2006 12:02:13
cîta sinceritate!
#98144 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Am să-i spun Diana…" de - de newmann la: 03/01/2006 12:03:33
"Am să-i spun Diana…"
de ce nu i-ai spus Maria?
#98217 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de dana_white_flag la: 04/01/2006 11:14:14
e simplu ... i-a spus diana pentru ca nu e maria ... numele "maria" simbolizeaza o femeie oarecare ... mult prea comuna ... mult prea des intalnita ... diana e deosebita ... e altfel ...
e scris simplu si sincer ... dar nu e simplitatea aceea lipsita de substanta ... e simplitatea care te duce cu gandul la idei frumos exprimate ... curate ca o apa limpede ...

"There will be no white flag above my door" - dido
#98398 (raspuns la: #98217) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
newmann... - de celdesubdush la: 04/01/2006 20:39:05
ai dreptate...ash fi putut sa ii spun si "Elaine" ca sa jucatzi in acelashi serial...
#98446 (raspuns la: #98217) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Te-nteleg ... - de picky la: 13/01/2006 14:31:17
Iubesti ideea de femeie ...
#99993 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
du-te - de Horia D la: 16/01/2006 19:24:51
inapoi sub dus:))
si da drumul la apa rece:)
#100659 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
celdesubdush - de sierva la: 21/03/2006 23:44:06
Ii va trece, sa nu ai emotii. Nu ai fost ceea ce avea nevoie si va intelege asta. Cu timpul si de una singura.
#112727 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
observatie - de ilona2 la: 26/06/2006 19:36:15
nimic nu se pierde, totul se regaseste...
__________________________________

"Din câte am reuşit să o cunosc cred că mai simte ceva pentru mine şi doreşte să fiu din nou lângă ea." - cata ingamfare !!
#130211 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
a aflat intr-un moment delica - de petale.albe la: 03/07/2006 22:57:27
a aflat intr-un moment delicat , probabil se gandea serios la un viitor in doi si poate te iubea dar nu simtea acelasi feed-back complet de care avea nevoie, totusi suficient ca sa vrea sa te faca sa platesti ?...e asa de greu pt un barbat sa-i spuna celei dorite ca e cea mai importanta dintre toate si ca ele sunt "subiecte simple " de care promite solemn ca o va proteja!...[ex.personal]
sotul meu avea o nebuna care umbla dupa el, si nu-i pot ierta ignoranta cu care trata jignirile si telefoanele ei in perioada in care eram insarcinata ... as fi vrut enorm sa-i spuna sa inceteze , insa el o ignora, iar ea de ciuda ma urmarea pe mine si cum prindea ocazia, ma jignea...!



" Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri." Aristotel
#131447 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
petale albe - de celdesubdush la: 03/07/2006 23:18:27
ce faci in momentul in care ii dovedeshti ca este cea mai importanta si ea nu are oki sa vada asta?
#131462 (raspuns la: #131447) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ceva personal - de petale.albe la: 07/07/2006 14:45:00
ar trebui sa-i areti in modul in care are nevoie ca e cea mai importanta?...sa faci ceea ce ea simte si are nevoie, sa fii predicatul de langa subiectul ei,implineste-o ca sa te poata implini

un feed back adevarat ajunge la inima si va radia inapoi mai puternic, ai reusit sa ajungi cu adevarat la inima ei prin ceea ce iai aratat?
de multe ori o femeie simte nevoia sa fie unica chiar daca nu e in, in inima lui ,iar el trebuie sa stie sa i-o arate fara a face comparatii stupide cu altele mai stupide ca ea ?

fiecare femeie se simte valoroasa si femeie, iar daca el vine cu stupizenii ce-i arata ca mai exista" altele ",atunci tot frumosul anterior se darama, e ca un semn de infidelitate psihica si sufleteasca care doare ca un cutit bagat in san...pe urma mierea cuvintelor dulci nu mai au aceeasi valoare, rana doare mai tare
[ cu atat mai mult daca fata de "acelea" ea se simte in adancul ei mai valoroasa si simte nevoie sa fie tratata ca atare fata de ele si in privat ]


" Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri." Aristotel
#131975 (raspuns la: #131462) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
petale albe - de celdesubdush la: 08/07/2006 22:36:53
arat persoanei de langa mine ca este importanta asha cum consider eu ca este mai bine...
daca nu intelege...ori eu nu sunt in stare...ori ea nu poate...
o femeie trebuie sa se considere frumoasa si valoroasa..pentru ca in felul ei este frumoasa si valoroasa...trebuie sa aiba incredere in ea...si in barbatul de langa ea...
in paralel cu relatia pe care o are un barbat poate comunica cu femeile din jur pentru diferite motive...
eu...in paralel cu relatia pe care o am ..comunic cu femeile din jurul meu pentru ca imi place sa adun impresii de la ele... sau dupa cum am scris in text: "aşa cum unii colecţionează cutii de chibrituri sau cărţi poştale, eu adun impresii despre femei, că îmi place să comunic cu ele..."
Nu exista barbati fara defecte...important este sa ai langa tine un barbat cu cat mai putine defecte si cat mai usor de suportat...
#132292 (raspuns la: #131975) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...