Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Prima iubire nu se uită niciodată


de silver la: 13/12/2005 08:17:00
modificat la: 19/12/2005 19:22:06
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
Scotocind prin sertare care ar trebui să stea încuiate, o mână curioasă a scos la lumină un caiet cu poveşti din tinereţea mea ... şi aşa am lunecat în amintiri mai vechi decât istoria antică.

Citesc în file uşor îngălbenite:

"Cred că nu mi-am dat seama niciodată cu adevărat, până acum, cât de mult îmi lipseşti. Şi chiar dacă aş fi ştiut, la ce mi-ar fi folosit? Ştiu, la nimic, acesta ţi-ar fi răspunsul. Şi mă întreb acum de ce mă gândesc la tine, de ce tocmai la tine? Am încercat să te uit, dar poate n-am încercat destul ... Poate, dar aşa n-au rămas nici fărâme de vis, nici fărâme de stea, decât o albastră şi grea singurătate.

Eu şi visele mele, eu şi aparenta mea siguranţă de sine, cât trebuie să lupt să le recapăt. Şoptesc - am nevoie de tine, atâta nevoie de tine - şi iar şi iar ca într-o litanie surdă vorbele mele se cern una după cealaltă, fără început şi fără sfârşit.

Mi-a fost teamă, nu ştiu câte clipe sau câte sute de clipe, că n-am să te mai văd niciodată. Cât timp am să te mai aştept, câţi ani sau câte zile?

Mi-e greu, din nou, să mă obişnuiesc cu singurătatea ... ţi-am spus că nu-mi place singurătatea decât atunci când mi-o impun. Ştii asta prea bine şi tocmai când mă obişnuisem să fiu "pereche" m-ai lăsat stingheră la margine de drum, jumătate de vis, jumătate de stea, jumătate de iubire ... mi-e dor."

Acum vă întreb pe voi, dragi colegi de viciu ("cafeneaua"), ce părere aveţi - e adevărat că prima iubire nu se uită niciodată?

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


eu .... As fi vrut sa-mi a - de D. la: 29/04/2006 11:00:37
eu
....
As fi vrut sa-mi acopar instinctul intr-o cupa de vin din vita altoita, sa-ndoi cu fundita un ac de ceasornic, sa numar nisipuri si ape-nghetate, sa-mi agat ramuri in geam sa-mi tulbure somnul pe timp de furtuna.
Am fost fugar dar mi-am revenit, am fost Luceafar dar am pierdut calea, am fost rau dar mi-am parasit albia, am fost matca ce si-a abandonat stupul. M-am luat cu Intunericul si bezna gandurilor, mi-am tapetat singuratatea si am aberat la ceasuri tarzii, spoind visele negre in culori de umbre vii.
A fost ce-a fost si poate nu va mai fi….
Aveam zece degete la o mana, aveam doua suflete de hranit, doua minti luminate…una in Ying, alta in Yang..la o rascruce de vanturi-vantul cald si vantul rece. Am strabatut inchisori de argila cu puterea mintii si lutul din noi l-am ars cu-ndrazneala. Eu pasarea Pheo, tu pasarea-n X.
Imi vine sa-ti matur cu aripi de fluturi gene despicate din ochii tai ca norii de furtuna, cu reflexe de apus. Nu-mi intelegi mersul….e ca urmez o alta cale…Nu-mi intelegi dansul, e ca dansez pe un alt ritm.Nu mai tin minte ce-nseamna un raspuns din partea ta, intotdeauna ai fost o ghicitoare .
Te-am amanetat unei zi de post inainte de examen si mii de lacrimi am dat comision sa te rascumpar..dar timpul, mult prea relativ, m-a detronat si te-am gasit pe mana stanga a alteia, bijuterie.
#119514 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu ai cum sa uiti - de providence la: 11/06/2006 19:23:38
E adevarat. Cred eu. Altfel n-ar fi vorba de iubire..mai ales de prima. Prima mea iubire nu s-a materializat, a fost mai degraba o iubire platonica, neimplinita, dar am cateva poze...pe care nu le-am aruncat. N-ai cum sa uiti asa ceva. N-ai cum sa uiti primii fiori, primele sentimente....Chiar si daca s-a terminat trist, trebuie s-o pastrezi ca amintire, pentru ca a fost prima data cand ti-ai deschis sufletul pentru cineva....
#127294 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dureros de adevarat - de serioja la: 06/11/2006 09:18:46
eu mi-am intalnit prima frunza , asa cum se intampla mereu de altfel , total neasteptat - in compartimentul 31 al trenului spre maramures ( mergeam intr-o tabara , cu scoala , asta avea loc in clasa a 11-a) ; de prima data cand ochii mei au zarit-o , am stiut , pur si simplu am realizat ca ea va fi cea alaturi de care imi voi petrece restul vietii ; stiu , este prea mult , prea puternice cuvinte la varsta aceea , dar credeam cu toata fiinta mea ; ce s-a intamplat mai tarziu este ceva feeric si mi-ar trebui site de paragrafe si cafele sa astern totul aici ; in final , dupa 2 ani si mai multe certuri ( aproape toate din cauza mea - am fost alcoolic to timpul acesta , am luat si cateva substante nartcotice) ne-am indepartat ; ajunsesem sa imi fie rusine sa privesc in ochii aceia verzi care se uitau si ei la mine odata cu atata blandete si iubire . Si acum simt cat am ranit-o si nu exista clipa in care sa ma intreb ce face , unde este acum si daca ea se mai gandeste la mine asa cum o fac eu si inima asta vesteda regreta cu fiecare picatura de amar scursa momentele in care nu am fost alaturi de ea . Dar poate ca eu sunt un caz aparte si poate ca exista iubire acolo , undeva , dar va spun , si luati aminte domnilor si doamnelor , prima iubire nu se pierde , nu se uita , nu de umple de praf , se pretuieste la infinit si se venereaza , atunci cand nu mai avem nimic , decat amintiri ale unor seri de mai sau nopti geroase de iarna . Sunt cel putin compatimit ca am descoperit asta la 19 ani , dar deja prea tarziu ; o noapte frumoasa va doresc ,


Sergiu.
#155491 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prima iubire - de princess la: 27/01/2007 19:44:07
prima iubire nu se uita niciodata,dar nu intotdeauna iti amintesti de ea cu placere.Eu,de exemplu,m-am apucat de fumat din cauza primei iubiri,a fost mai degraba un pariu,si de atunci sunt aproape 5 ani.De cate ori imi aprind tigara imi amintesc de prima mea iubire...Nu intotdeuna se si indeplineste,dar totusi e un sentiment frumos,pur..
#171506 (raspuns la: #127294) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: