-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Triptic net-Google Earth


de Sibipot la: 14/12/2005 22:21:00
modificat la: 19/12/2005 22:48:22
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Pentru Miruna, intalnirile de pe net erau ceva ce o deconectau de la cotidian, o transpuneau in alte sfere ale perceptiei si care nu se ancorau in viata cotidiana. Aici intalnea o alta lume, cu alte orizonturi si nu-i creea nici o obligatie, nu-i provoca nici un sentiment. Pentru ea era X, Y, Z, un user, care, era constienta de aceasta, niciodata nu era identitatea reala a celui cu care conversa. Converasatia era cand monotona, cand zglobie, cand serioasa, cand neserioasa, lalaita sau la obiect. Totul era sa treaca vremea, sa isi incarce bateriile ca sa poata relua de la capat munca de a doua zi. Ceea ce ii placea era ca trebuia, sau nu trebuia, sa-l creada pe cel sau cea de la celalalt monitor. Era ferm convinsa ca aceste intalniri nu pot lasa o amprenta in sufletul sau comportamentul ei, lucru ce ii placea dar tot odata in displacea. Avea sentimente contradictorii si de multe ori nu si le putea explica. Trairile erau influentate, poate, si de preocuparile cotidiene, dar de multe ori nu vedea nici o legatura. Venea la club net din reflex, ca fumatorul care duce instinctiv mana la buzunar, dupa tigari, cu toate ca s-a lasat de acest prost obicei. Viata, cu si fara net, asta era parerea ei , isi urma cursul fiersc fara să influienteze in nici un fel destinul. Nu vedea cum poate sa se intample asa ceva. Una este sa te intalnesti cu o persoana, sa o vezi, si de ce nu, sa o pepai, sa se materializeze intr-un bot de carne care respira, vorbeste, trancaneste, canta si danseaza, plange sau rade cristalin, atrage sau nu simpatii sau anitpatii...
Totul pana intr-o zi cand castelul de nisip s-a daramat la prima adiere de vant si nu macar dintr-un val mai acatarii.
De circa trei luni in fiecare se conversa cu o/un user. Ii placea ca scria altfel decat toti cu care dialogase pana atunci. Intr-o zi i-a descris scurta plimbare pe care a avut-o in preajma ruinelor genmenelor, descriindu-i cu lux de amnaunte munca febrila a celor de acolo. Pentru prima oara a simtit ca este si ea partasa la aceasta plimbare. Simtea mirosul moluzului si prafului ridicat de giganticele masini care incarcau si carau molozul. Vedea tristetea de pe chipul celor ce priveau oripilati de ce se intamplase, cum o minte, hai sa-i zicem omeneasca, a putut concepe asa grozavie. Cu alta ocazie a fost partesa la un concert al unui renumit star dat in Central Park, sau s-a plimbat pe trotuarele Manhattan printre trecatorii grabiti. A uracat in statuia Libertatii si a mancat hambrugeri pe malurile Potomacului, sau a privit vanzoleala de clienti de la Jones Beach Hotel.
Miruna a inceput sa vada lumea cu alti ochi. Erau ochii lui Slimm (asa se numea userul) prin care acum ea vedea altfel lumea. Incepuse sa fie dependenta de aceasta intalnire. Pentru prima oara incepu sa o bantuie gandul plecarii, care deveni o dorinta ce nu-i dadea pace. Adormea cu acest gand se scula cu el.
Intr-o zi a facut o constatare; cam la aceiasi ora intra si iesea din Clubnet un baiat, saten spre blond cu o figura melancolica, o frunte inalita luminoasa ce strajuia niste ochi stralucitori si visatori. I-a atras atentia mai ales ca pleca in acelasi timp cu ea. Il vede azi, il vede maine, si iaca minunea ca vine; se indragosteste de el. Ceva o atragea, o captiva la acest tip care nici macar ca nu o baga in seama, nici macar nu ridica privirea spre ea. La inceput o inerva aceasta totala ignoranta, iar acum ii vine sa il traga de maneca.
Intr-o zi pe cand conversa cu Slimm a constatat ca acesta raspunde greu, cu intarziere si chiar lapidar. N-a rezistat si i-a pune intrebarea ce se intampla cu el. "Nimic, numai ca acum mananc mere si scriu cu o singura mana." Instinctiv privi spre blondul ignorant si canstata cu stupoare ca acesta tinea in mana stanga un mar in timp ce cu dreapte se chinuia sa scrie.
"Iti plac merele?" "Da foarte mult." "Perele zmosoase nu-ti plac?" "Ba da." "Te rog maine sa vii cu pere."
Era convinsa ca cel ce manca mere era Slimm. Bun si cum ramane cu toate acele frumoase si palpitante descrieri ale preumblarilor lui prin New York? Nici nu mai vrea sa se gandeasca, asa ca se lasa purtata de val si astepta cu stoicism ziua de maine. Veni mai devreme ca deobicei. A luat loc in fata monitorului si a asteptat. Ca un ceasornic a aparut Blondul si s-a asezaz la singura masa libera, care, intamplator, era aproape de intrarea in club.
"Buna, aici erai? veni mesajul pe messenger. Azi aici ploua si am o stare tare nasoala. Tu ce mai faci, ce este in Ro?" "Soare, dar prevad ca va veni o mare furtuna. Ce faci mananci pere sau tot mere?" "Asa cum mi-ai spus azi mananc pere. Chiar acum scot una." Miruna privi catre masa blondului, care tocmai scotea o para. Simti cum se naruie totul in jurul ei. Nu nu-i posibil asa ceva. Un resort o arunca din scaun si porni catre masa individului. Ii venea sa-l stranga de gat. Simtea cum impulsuri criminale puneau stapanire pe ea.De unde si pana unde atata imaginatie, atata precizie in tot ce ii spusese pana atunci? Ce minte deabolica a putut sa conceapa asa ceva? De unde si pana unde atata acutratete a descriirilor ?...
Privirea i-a picat pe moniturul individului. Ramase uimita. Pe monitor se desfasura panorama Manhattanului, cu strazile, parcurile, docurile si impunatoarele cladiri. Totul preluate de pe Google Earth.
E clar, acesta este secretul...
"Mincinosilor le plac merele" i-a soptit la ureche blondului si s-a jurat ca il va ignora de acum in colo....
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...