Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Va plac militantii ori va agaseaza ?


de Dora C la: 15/12/2005 02:23:00
modificat la: 19/12/2005 22:48:59
voteaza:
Va plac militantii ori va agaseaza ?

Sunt unii oameni care fac sa avanseze lucrurile, care reusesc sa schimbe lumea. Isi dedica viata unei cauze, luptă intens pentru un principiu. Se sacrifica ades pt binele semenilor lor. Ei sunt luptatorii din prima linie care denuta injustitia, coruptia, crima. furtul. Gratie lor oamenii obtin noi privilegii, libertati, li se face justitie, duc o viata mai buna, sunt mai bine protejati.
E vorba bineinteles de militanti. Sunt niste eroi si normal ar fi sa merite admiratia nostra. Si totusi…
De cele mai multe ori militantii nu-s nici admirati nici iubiti. De multe ori cei in numele carora lupta nu-i sustin, ii abandoneaza ori ii tradeaza. Militantii agaseaza o mare parte a populatiei. Oamenii sunt in general conservatori, le este frica de schimbare. Discursurile icendiare, protestatare, incitatoare sperie omul de rând.

Ce ziceti, admirati ori detestati militantii.? Credeti ca trebuie sa te nasti cu un anumit talent ca sa fii militant ori devii militant gratie educatiei si mediului in care traiesti. Sunteti ori ati vrea sa fiti militant? Daca da, pt ce cauza ati fi capabili sa va sacrificati ?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (36):


Vorbesti despre militanti de - de Yuki la: 20/12/2005 11:25:03
Vorbesti despre militanti de parca ar fi vreo secta ceva, sau vreo meserie; "Gigele ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Nene, eu vreau sa ma fac 'militant', sa stau in Piata Revolutiei si sa strig azi pt jungla amazoniana, maine pt profesori, in alta zi pt pace, apoi pt drepturile animalelor."
" Sunt niste eroi si normal ar fi sa merite admiratia nostra. " = are you sure?? Daca ma duc si eu in piata cu o pancarda pt dreptul la 8 ore de somn, ma admiri si pe mine?
#96086 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pierdere de vreme - de maria de la medgidia la: 20/12/2005 11:25:03
atunci cand crezi in ceva, produci schimbarea langa tine, prin ceea ce faci, si treptat se va largi propagarea ei (ca o piatra azvarlita intr-o balta)

din acest motiv sa militezi pentru ceva in care crezi este consumant si fara sanse de izbanda... e mai eficient sa faci lucrurile in care crezi si prin puterea exemplului atragi adepti la ideea ta...

cat despre a milita pentru ceva in care cred altii... mi se pare curata prostie (energie personala risipita in scopurile altora, inseamna ca practic n-ai nici o treaba personala pe lume, nimic de facut, doar pierzi timpul si omori plictiseala agatandu-te de sarcinile de viata ale altora)... patetic...

----------------------------------
Counseling pentru cretini: bungee-jumping de la 30 m cu coarda elastica de 60 m.
#96093 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
_____ - de latu la: 20/12/2005 09:25:59
Ei sunt luptatorii din prima linie care denuta injustitia, coruptia, crima. furtul.
Cu toate astea: Martorii lui Jehova ma agaseaza de cate ori mi se pun in cale in fata supermarket-ului si mai ales cand suna la usa ...

Credeti ca trebuie sa te nasti cu un anumit talent ca sa fii militant
Ori sa te nasti cu un anumit talent, ori sa ai nenorocul sa incapi de timpuriu pe mana militanta a vreunui vecin.

Discursurile icendiare, protestatare, incitatoare sperie omul de rând
Pe mine nu discursurile ma sperie, ci mai degraba intrebarea "Oare ce urmareste de fapt?".
Mama Tereza sau Ghandi sigur n-au urmarit nimic pe ascuns, dar ei nici n-au fost militanti de rand.
La Greenpeace inteleg militantismul, ca pe o forma de PR. Reusita nu zic nu...
In ce priveste actiunile miltantilor care se leaga de shine inainte de a trece trenul cu plutoniu, ma gandesc la urmatoarea majorare a impozitelor, la vederea miilor de politisti care asigura securitatea transportului.

Ce ziceti, admirati ori detestati militantii.?
Nu-i detest. Dar nici nu-i admir. Sunt de acord ca fac si ei ca si mine parte din puzzle-ul numit societate si ca au rolul lor, asa cum a avut un rol si miscarea "Flower Power", chiar daca uneori e mai greu sa-l disting.

pt ce cauza ati fi capabili sa va sacrificati ?
pentru familia mea. Nu stiu daca asta e o cauza, dar am retinut trecand prin bucatzica mea de lume, ca aici sunt oamenii pe care ma pot baza cu adevarat, pentru care are un sens sa ma sacrific...
#96095 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dora - de cattallin2002 la: 20/12/2005 15:32:43
Parerea mea e ca multi militanti militeaza pt idei gresite sau/ori lipsite de mare importanta.
Militantii MISA sau a altor secte nu prea i-as vedea eroi. La fel cei ce militeaza pt tot felul de drepturi doar ca nu au ce face.
Eu as milita impotriva a "crede si nu cerceta" din viata de toate zilele. Adica sa nu crezi orbeste in ce zice cite un om sau altul, poate bine intentionati dar necunoscatori.

cattallin2002@yahoo.com
#96153 (raspuns la: #96086) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mare atentie - de Horia D la: 20/12/2005 15:44:39
Lenin/stalin/hitler/mao/pol pot/khamenei - cei mai mari criminali ai istoriei au fost militanti!! din punctul lor de vedere, cine nu era cu ei, trebuiau exterminati..
fereste-te de cei ce sustin ca sunt purtatorii adevarului absolut.
#96155 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
unde se termina militantismul - de RSI la: 20/12/2005 15:52:31
unde se termina militantismul si unde incepe fanatismul, intoleranta ? aceasta-i intrebarea.
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#96158 (raspuns la: #96155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de Dora C la: 21/12/2005 11:02:07
hehehehe nu m-am gândit niciodata ca martori lui jehova ar fi militanti.

Ma gândeam la aia gratie carora a fost abolit sclavagismul ori apartheidul . La aia multumita carora ne bucuram azi de libertatea cuvântului, ori la aia gratie carora oamenii au ajuns sa lucre 8 ore pe zi, sa aiba un concediu de odihna, o pensie de batrânete, ori un ajutor de somaj. Ma gândeam la aia care au facut ca femeile sa aiba aceleasi drepturi ca barbatii. si inca câte si mai câte alte drepturi care azi au devenit atât de banale ca de ai impresia ca au fost in vigoare de când lumea. Din nefericire fiecare din aceste drepturi a trebuit smuls cu forta si platit cu mule sacrificii. Si slava Domnului ca au fost intodeauna oameni care au indraznit sa lupte pt obtinerea lor.

Sigur sunt fel de fel de militanti, unii au cauze mai improtante, alti mai putin importante , unii au cauze juste altii meschine.

Sa zicem ca avem un patron abuziv si tot personalul sufera din cauza lui. Atât timp cât nimeni nu va zice nimic, lucrurile nu se vor schimba, patronul isi va continua meandrele nestingherit. Dar printre angajati e unul mai guraliv, care denunta abuzurile patronului.Va fi luat in colimator, va fi dat afara poate , multi dintre colegi ii vor intoarce spatele de frica sa nu-si pierda jobul. Si totusi gratie acestui guraliv, lucrurile vor incepe sa se schimbe. A reusit sa semene in mintea celorlalti samânta revoltei, or a iscat teama in sufletul patronului. Ce zici e bun la ceva tipul asta ? Cred eu ca trebuie sa ai ceva in plus fata de un om obisnuit. Mai mult curaj ori agresivitate, ori inconstienta ori un mai mare simt al justitiei si de ce nu chiar nitel altruism si compasiune….


Din nefericire majoritatea militantilro nu ajung celebri. Maica Tereza, Ghandhi, Mandela, Luther King…sint premele nume ce ne vin in minte.
Dar noi roamnii ce militatanti am avut ? Eu as aminti-o si pe Doina Cornea.
Apoi am toata admiratia si pt Jacques Yves Cousteau, cel ce a initiat miscarea ecologista ori Bernard Kushner cel ce a infiintat Medecins sans frontiere. Imi place si Jose Bove cel ce militeaza impotriva introducerii OGM-urilor in europa ori M. Moore ce se declara impotriva razboiului din Irak.


Trebuie sa recunosc ca nici eu n-am stofa de militant. II las pe altii sa lupte pt mine. Singurul lucru pe care-l fac e sa am din când in când un gând bun pt unii din ei.
#96207 (raspuns la: #96095) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Exista - de Pasagerul la: 20/12/2005 21:11:43
militanti pentru tot felul de cauze, unele mai bune, altele mai putin.
Chiar si militantii pentru cauze bune pot deveni obositori la moment dat.
--------------------------------------------------
All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
Mark Twain
#96229 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu sunt prea prietenoasa cu o - de Honey in the Sunshine la: 20/12/2005 21:36:35
Nu sunt prea prietenoasa cu oamenii care vor cu orice pret sa ma ilumineze...
In alta ordine de idei, poti numara pe degete cazurile din istorie in care vreo problema de importanta majora s-a rezolvat "militand".
Desigur, trebuie sa existe o opinie publica si cineva cu plamanii destul de puternici ca s-o poata striga in strada. Pentru cei care isi prezinta doar interesele personale si nu cele ale unui colectiv, nu am pic de consideratie (sectanti, manipulatori etc.).
______________________________________________________
"Oricum, e intotdeauna perfect adevarat si contrariul" - Longanesi
#96238 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maria de la Medgidia - de Dora C la: 21/12/2005 11:02:07
Draga Maria,

Scrii ca : "cat despre a milita pentru ceva in care cred altii. mi se pare curata prostie " Daca nu crezi in cauza pt care militezi, nu esti militant. poti fi numit oportunist ori excroc ori in ultima instanta mascarici.


#96243 (raspuns la: #96093) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Yuki - de Dora C la: 21/12/2005 11:02:07
"Daca ma duc si eu in piata cu o pancarda pt dreptul la 8 ore de somn, ma admiri si pe mine?"

îhhîîî ....

Sa zicem ca tara ar fi guvernata de un despot care ar interzice populatiei sa doarma mai mult de 5 ore...si sa zicem ca ar veni Yuki si cu riscul de a fi inchis ori impuscat, ar merge in piata, ar purta o pancarta si ar tine un discurs in numele tuturor. Ar cere dreptul la 8 ore de somn fiindca a ajuns la convingerea ca oamenii sufera si cad bolnavi din cauza lipsei de somn. No bine, in cazul asta da, zau ca te-as admira.
#96260 (raspuns la: #96086) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catallin - de Dora C la: 21/12/2005 11:02:07
"multi militanti militeaza pt idei gresite sau/ori lipsite de mare importanta;"

Pt unii pacea are o foarte mare importanta, deci militeaza impotriva razboiului, pt altii mediul incojurator are o foarte mare importanta si militeaza impotriva celor ce polueaza si distrug mediu. Fiecare cauza poate fi foarte importanta pe o anumita categorie de oameni si absolut insignifianta pt altii.

Cât despre militantii MISA n-am auzit de ei si nu stiu pt ce militeaza. Probabil ca pt ei e ceva important.#96270 (raspuns la: #96153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de Dora C la: 21/12/2005 11:20:33
"Lenin/stalin/hitler/mao/pol pot/khamenei - cei mai mari criminali ai istoriei au fost militanti!! "
Eu nu cred ca cei numiti de tine pot fi considerati militanti. Mai de graba au fost tirani/ despoti/ dictatori/ nebuni#96279 (raspuns la: #96155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
militantii - de zaraza la: 21/12/2005 19:43:43
eu fac din pacate parte dintre oamenii obisnuiti, care se simti agresati de militanti. pentru ca in realitatea mea imediata n-am intalnit militanti pe care sa-i admir. iar la tv, nici atat. doina cornea si michael moore mi se par niste penibili. (si sincer, nu tin nici cu comunistii si nici cu bush).
inclin sa cred ca oamenii care pot, fac! cei care nu pot, militeaza si semneaza petitii.

zaraza
#96451 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hanii - de popix la: 21/12/2005 21:45:51
in loc de plamani as zice "palle" sau "controcazzi" :))))
#96468 (raspuns la: #96238) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Opinie - de Pasagerul la: 21/12/2005 22:02:48
Cred ca lumea in care traim ar fi fost mult mai saraca din toate punctele de vedere, in bine si in rau, fara existenta militantilor.
--------------------------------------------------
All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
Mark Twain
#96473 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pasagere - de Horia D la: 21/12/2005 22:20:18
nu vreau sa te contrazic, dar eu cred ca lumea ar fi fost mult mai bine fara ei.... ca prea multi idioti i-au luat in serios:))

si vad ca-l citezi pe M Twain.. nu tot el a zis "Be thankful for Fools!! But for them, the rest of us could not succeed" :)))
#96474 (raspuns la: #96473) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
avem nevoie de militanti pent - de estrella la: 23/12/2005 10:30:21
avem nevoie de militanti pentru a ne trezi din amorteala si nepasare.
bineinteles, exista optiunea de a le urma sau nu ideile.
il admir pe guevara.
estrella
#96619 (raspuns la: #96474) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zaraza - de owlet la: 23/12/2005 10:30:56
Poate ca Michael Moore intr-adevar arata penibil in filmele lui: gras, netuns, purtind haine ieftine si ochelari prea mari si abordind politicieni in forma la costume de $2000. Dar el face filme pentru americanul de rind si intr-un act mai mult sau mai putin deliberat se identifica cu el. Iar daca te uiti la statistici, oamenii in USA nu arata ca in filme, ci sunt obezi, si in general lumea pe strada se imbraca prost, etc. Ca M.M. arata penibil, nu ma deranjeaza, ca nu vine netuns si nebarbierit sa o ceara pe fiica-mea de nevasta. Penibila este Casa Alba si administratia americana care inainte de razboi ne spuneau cit de periculoase sunt armele sofisticate ale lui Saddam, iar acum apar in conferinte de presa in care trebuie sa recunoasca ca armele sofisticate erau niste butoaie de praf de pusca. Dar probabil ca nu remarcam cit de penibile sunt aceste declaratii pentru ca sunt facute de politicieni versati, intr-un limbaj elevat si plin de circumlocutiuni. In plus Casa Alba are grija sa aiba cit mai putine conferinte de presa cu putinta in care asemenea subiecte spinoasa sa fie abordate. Ca doamne fereste, politicianul nostru sa nu apara "penibil"! Ca publicul este sensibil...Ca o dovada contemporana ca petitiile pot avea efect, dupa filmul lui M.M. "Bowling for Columbine", supermarketul KMart a incetat sa mai vinda gloante. Evident, modelul exemplar de militant "cu rezultate" este Martin Luther King. Dar nu trebuie neaparat ca lumea sa-ti stie numele, sa fii star ca sa schimbi starea de lucruri actuala. Pe etichetele snack-urilor din State scrie daca contin alune nu pentru ca industria alimentara era preocupata de bietii copii cu alergii ci pentru ca a mina de mame disperate au "militat" pentru etichete.

#96682 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
estrella - de RSI la: 25/12/2005 08:59:55
"il admir pe guevara."

Eu nu ! In schimb admir pe: Gandhi, Mandela, Havel.
Nu militantismul in sine trebuie admirat ci in raport cu cauza pentru care se militeaza si modul cum militeaza. Si Bin Laden este militant, si Savonarola a fost militant. Faptul ca un om este militant nu-i confera automat un caracter pozitiv.
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#96882 (raspuns la: #96619) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de Dora C la: 26/12/2005 11:37:04
Un militant e o persoana ce se erijaza in purtator de cuvânt al comunitatii din care face parte si revendica, denunta ori acuza pe cei de detin puterea : guvernatii/patronii/ ocupanti/. Se declanseza astfel un conflict, fiecare din cele doua tabere se va zbate sa câstige câti mai multi acoliti / adapti de partea ei. Cei ce detin puterea vor face totul pt al denigra pe militant, il vor ridiculiza, ii vor minimaliza actiunile, ori vor incerca sa convinga multimea ca cauza este falsa/neimportata irealizabila/ inutila. Multi se vor lasa manipulati si vor actiona impotriva propriilor lor interese.

Totul depinde in ce tabara te situezi. Il poti simptatiza ori admira pe un militatat daca apara aceleasi valori ca ale tale , ori in poti detesta daca apara valori ce nu-ti zic nimic . Ben Ladin atât de detestat de occidentali, are enorm de multi fani, care-l considera un erou.

Gandhi pacifistul, a avut si el foarte multi dusmani, unul dintre ei a sfârsit prin a-l asasina.

Mandela are si el multi dusmani. Sunt sigura ca-s multi albi in Africa de sud care nu-l iubesc si cred ca gasesti si printre negrii sud africani care nu-l iubesc...Nici americanii nu-l prea au la inima de cind s-a declarat deschis impotriva razboiului din Irak

Militantii sunt persoane controversate, iubiti de unii detestati de altii, , cauzele lor pot fi considerate jutste pt unii si oribile pt altii, cert e insa ca gratie lor lumea avanseaza.#96947 (raspuns la: #96882) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rsi - de popix la: 25/12/2005 23:49:42
da' pe nichita hrusciov? kennedy?ioan al 23-lea?

dupa umila mea parere erau bine intentionati.
#96958 (raspuns la: #96882) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
popix - de RSI la: 26/12/2005 00:06:11
despre hrusciov greu de zis. a fost un om abil in felul lui, care a reusit sa supravietuiasca politic din epoca stalinista, sa ajunga la putere si sa-l demaste pe Stalin (desi fusese executorul ordinelor acestuia si a avut un rol important in moartea a sute de mii de oameni infometati in Ucraina), apoi a reusit sa isi dea cu stangul in dreptul atat cu inabusirea revoltei din ungaria cat mai ales cu criza rachetelor din Cuba. Ultima a dus la indepartarea lui de la putere
Kennedy este o figura interesanta, care a schimbat fata Americii pentru cateva generatii. Este mai mult un simbol, pentru ca asasinarea lui a facut sa nu stim niciodata de ce era cu adevarat in stare.
Ioan al 23-lea a fost tot asa , un lider de exceptie, un vizionar, un reformator si un umanist.
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#96959 (raspuns la: #96958) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dora C - de RSI la: 26/12/2005 12:12:28
De acord cu analiza ta, deci raspunsul meu la intrebarea din titlul conferintei este: Nu militantismul este ceea ce face sa am simpatie sau antipatie pentru un militant ci , printre altele cauza pentru care militeaza si, nu mai putin important , modul cum militeaza.
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#96982 (raspuns la: #96947) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce vina au militantii daca id - de estrella la: 27/12/2005 11:17:31
ce vina au militantii daca ideile lor degenereaza (redirectionate voit sau prost urmate de altii, in lipsa idealistului real, cum e cazul guevara)?
in cazul bin laden, fanatismul si neputinta isi spun cuvintul
estrella
#97041 (raspuns la: #96882) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Imi plac la nebunie militanti - de Cassandra la: 26/12/2005 18:25:43
Imi plac la nebunie militantii care militeaza pentru cauzele care ma intereseaza, si ma agaseaza de moarte cei care militeaza pentru alte cauze. ;)

___________
"Arma cea mai formidabila impotriva erorilor de orice fel, este ratiunea" Thomas Paine, 1794
#97061 (raspuns la: #96982) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
estrella, ideile militantilor - de RSI la: 27/12/2005 13:41:21
estrella, ideile militantilor pot fi bine merci gresite, cum era si cazul lui guevara, fanatismul le poate apartine, cum este si cazul lui bin laden si raspunderea le apartine. daca tie iti place de che ca era tip bine asta-i altceva, dar raspunderea pentru ideile si faptele lui ii revine in intregime.
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#97160 (raspuns la: #97041) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
faptul ca che era un tip bine - de estrella la: 31/12/2005 11:37:12
faptul ca che era un tip bine nu are nici o legatura cu subiectul.
cind spun ca il admir ma refer la altruismul sau, la sacrificiile si renuntarile pe care le-a facut pentru o idee, ceea ce il plaseaza in ochii mei pe pozitia militantului convins.
apreciez diverse personaje in legatura cu subiectul dar aspectul fizic placut nu este un punct de plecare.
mi-ar place sa te vad militind pentru a-mi explica de ce ernesto guevara se inscrie in categoria militantilor cu viziuni eronate.
daca crezi ca ai argumente forte, incearca!

estrella
#97992 (raspuns la: #97160) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
che - de Horia D la: 31/12/2005 03:10:58
nu a fost nimic mai mult decat un terorist comunist.
un mic catzel de-al lui castro
#97994 (raspuns la: #97160) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de owlet la: 31/12/2005 11:37:12
Kennedy este o figura interesanta, care a schimbat fata Americii pentru cateva generatii. Este mai mult un simbol, pentru ca asasinarea lui a facut sa nu stim niciodata de ce era cu adevarat in stare.Intr-adevar imaginea de presedinte militant, sportiv, cu sotie frumoasa si pe deasupra si martir este foarte raspindita, numai ca in esenta este doar o masca. Okay, a avut sotie frumoasa, dar restul e o abila fabricatie. De exemplu s-a aflat relativ de curind ca suferea de o multime de boli grave (boala lui Addison - glande adrenale care nu functioneaza, artrita, colita) si avea nevoie de injectii zilnice de cortizon. A fost chiar si impartasit de citeva ori, inainte sa devina presedinte. Imaginile din presa vremii il prezinta insa bronzat, pe iahturi, relaxat si sportiv.In ceea ce priveste mitul Kenedy militant pentru pacea lumii, bine intretinut de o buna parte din media de altfel, este de-a dreptul rizibil. El a comandat sa se foloseasca Agentul Orange in Vietman, o substanta extrem de toxica, cancerigena, care nu numai a distrus sudul Vietnamului dar a avut si continua sa aiba consecinte ingrozitoare atit asupra vietnamezilor dar si asupra soldatilor americani expusi (cancer, diabet, copii nascuti fara brate, etc). Sad but true!

#97997 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
militantii - de dorinteodor la: 31/12/2005 11:37:12
militantii sint exponentii unor grupuri. valoarea si puterea lor e data de grupul din spatele lor. Lech Walesa a contribuit la caderea comunismului, de exemplu, si datorita solidaritatii populatiei in jurul sindicatului lui. si in romania am avut, in timpul comunismului, oameni de valoarea lui Walesa dar nu a existat grup de sprijin.

de ce apar grupuri de sprijin? sint multe cauze. uneori sisteme retrogade (sistemul comunist) alteori aparente nedreptati (oameni care cer de unde nu este cum se intimpla de multe ori in miscarile sindicale) si de multe ori grupuri retrograde (cei care-l sustin pe benladen, de exemplu). problema este deci de a-i intelege pe militanti (cu varianta lor de extrem: dictatorii) dupa intelegerea grupului de sprijin. dorinteodor
#98017 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Discursurile icendiare, prot - de Daniel Racovitan la: 31/12/2005 11:50:11
"Discursurile icendiare, protestatare, incitatoare sperie omul de rând."

depinde.
probabil ca te referi la omul de rand din Romania.

___________________________________________________________________
"aceste cuvinte ne doare" (sic).
#98033 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Isi dedica viata unei cauze, - de Daniel Racovitan la: 31/12/2005 11:51:43
"Isi dedica viata unei cauze, luptă intens pentru un principiu."

Iarasi, depinde.
Depinde pentru ce cauza lupta, si cum anume aleg sa lupte.___________________________________________________________________
"aceste cuvinte ne doare" (sic).
#98034 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Che Guevara. Poza clasica cu - de Daniel Racovitan la: 31/12/2005 12:03:19
Che Guevara. Poza clasica cu bascutza, in postura eroica, dotata de steaua rosie komunista, si "mustacioara lui, peana corbului". Eventual si poza fara bascutza dar cu trabuc havanez in coltzu' gurii. La asta se limiteaza cunostintele midinetelor intrate in transa extatica cand vine vorba de acest individ.

In realitate personajul e un nenorocit, o tiriturà criminalà.
Pe prizonierii politici ii impusca cu mana lui, cu saneg rece, fara nici un fel de judecata. Lumea a devenit mai buna dupa ce a fost ciuruit de CIA ca un caine pe marginea shantzului. Au facut-o rapid si fara nici o judecata, asa cum facea si el cu prizonierii lui.

Are o alura romantica? Fara indoiala, insa nu il spala de calificativul de canalie.

___________________________________________________________________
"aceste cuvinte ne doare" (sic).
#98035 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
estrella: che guevara - de dorinteodor la: 03/01/2006 11:51:14
estrella, paranoicii au fascinat totdeauna pe oamenii inocenti. daca te uiti la reactia naturala a populatiei in timpul marilor adunari ale lui Hitletr, o sa intelegi mai bine. cred ca si eu, care ma tin de tare, as fi putut cadea victima ideilor lui Hitler. che guevarra se afla in aceasi clasa cu marii paranoici care, dorind sa faca bine, au adus numai nenorociri. nu contest in nici un moment ca doreau sa faca bine si sint sigur ca erau de buna credinta. din nefericire pentru ei, paranoia de care sufereau nu le permitea sa vada urmarile cu bataie lunga ale actiunilor lor. chiar daca inima iti spune sa fi de partea lui, obiectiv vorbind, un paranoic este un om bolnav si este periculos pentru tine, direct si personal, sa-i impartasesti ideile "generoase". dorinteodor
#98118 (raspuns la: #97992) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorinteodor - de cattallin2002 la: 04/01/2006 16:20:20
"" nu contest in nici un moment ca doreau sa faca bine ""
Eu as sustine chiar ca aproape fiecare om crede ca face bine, chiar daca omoara chiar. S-a facut un sondaj la inchisoarea cea mai temuta in SUA si toti criminalii si condamnatii au spus ca au facut bine. Doar ca fiecare il intelegea in felul lui.

cattallin2002@yahoo.com
#98464 (raspuns la: #98118) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...