-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

"Stresul" la elevi


de doctors la: 17/12/2005 14:36:00
modificat la: 09/01/2006 21:53:01
taguri: Diverse 
voteaza:
Saptamana aceasta au inceput sa fie vaccinati elevii de clasa intai,cu cele doua vaccinuri care se fac de rutina(unul impotriva difteriei si tetanosului,iar cel de-al doilea impotriva rujeolei,rubeolei si oreionului).Desi suferinta datorata vaccinarii ca atare este neglijabila,comparabil cu complicatiile pe care le dau bolile respective ca atare(acele sunt fine si suficient de bine ascutite ca sa intre usor in piele),am auzit o replica data de o invatatoare(speriata probabila de urletele,nejustificate de altfel,scoase de doar doi elevi ,din cei aproape 30 din clasa),cum ca copiii nu ar trebui cu nici un chip....traumatizati.Sunteti de acord cu aceste afirmatii?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


"Stresul" la elevi - de doctors la: 29/12/2005 14:45:09
Si inca o intrebare:daca ati avea propriii copii,cum le-ati impune respectarea unor reguli:cu ceva fermitate,cu riscul de a-i "tracasa",sau cu maxima blandete,cu riscul de a nu fi ascultati?
#97642 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cred ca ar trebui sa se gasea - de zaraza la: 10/01/2006 12:55:14
cred ca ar trebui sa se gaseasca alt mod de a vaccina copiii. eventual sa aibe fiecare o programare la cabinetul scolii, nu sa-i pui pe toti sa stea la coada in clasa, in timp ce asistenta ii vaccineaza la catedra. asteptarea la coada asteptand "sa-ti vina randul" e mult mai tracasanta decat vaccinul in sine. imi amintesc ce groaza imi era mie de cozile astea, cand ne amplificam unii altora frica.

zaraza
#99438 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vaccinari - de doctors la: 10/01/2006 14:34:57
De obicei eu evit sa intru in clasa cu vaccinarile.In scolile unde sunt cabinete scolare,ii chem pe elevi pe rand la cabinet(pe fiecare in parte,sau in grupuri mici,maximum 4-5 elevi odata),asa am si locul meu,pot sa ma desfasor in voie,fara sa deranjez ora prea mult(in cazul claselor superioare-profesorul putand sa-si continuie ora cu ceilalti elevi).Exceptie pot face scolile in care nu este cabinet(in cazul acesta nu este nimic de facut),sau situatiile in care vaccinarea nu se face sub forma injectabila.Deci stresul la vaccinare este redus la minimum in acest caz.
#99455 (raspuns la: #99438) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...