-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ca intr-o familie


de mya la: 21/12/2005 21:04:00
modificat la: 23/12/2005 20:01:23
taguri: Traduceri 
voteaza:
de doctor Rachel Naomi Remen

Cu multi ani in urma, am fost invitata sa iau parte la o slujba despre iertare, slujba tinuta de un rabin renumit. Slujba se tinea de Yom Kippur, adica atunci cand toti evreii de oriunde se gandesc la anul care tocmai a trecut si se roaga pentru iertarea de pacate din partea lui Dumnezau. Dar rabinul nu a vorbit despre iertarea lui Dumnezeu.

In schimb, el a coborat in public si-a luat fata de langa sotie si ducand-o in brate s-a dus iar la bimag sau podium. Micuta fata avea probabil cam un an si era adorabila. Din bratele tatalui ei, fata a zambit congregatiei si fiecare inima s-a inmuiat. Intorcandu-se spre tatal ei, l-a atins cu manutele pe obraji. El i-a zambit cu demnitate a inceput o slujba traditionala de Yom Kippur, vorbaind despre semnificatia sarbatorii.

Mica fetita, simtind ca atentia tatalui s-a indepartat de la ea, s-a aplecat spre el si l-a apucat de nas.Cu blandete, rabinul i-a indepartat mainile si a continuat slujba. Dupa cateva minute, fetita l-a apucat de cravata si si-a bagat-o in gura. Rabinul si-a salvat cravata si i-a zambit copilului. Fetita si-a pus manutele in jurul gatului lui. Uitandu-se la noi pe deasupra capului copilului, rabinul ne-a zis: " Ganditi-va la asta. E ceva ce ea ar face pe care sa nu iertati?". In sinagoga cativa oameni au dat din cap aprobator, gandindu-se probabil la copii sau nepotii lor. Chiar in momentul ala fetita si-a ridicat mainile si a apucat ochelarii tatalui ei de pe nas. Toti din sala au ras.

Rabinul a ras si el punandu-si inapoi ochelarii pe nas. Inca zambind, a asteptat ca linistea sa se lase iar si a intrebat: " Si cand se opreste asta (iertarea)? Cand devine greu sa ierti? La trei ani? La sapte? La paisprezece? La treizeci si cinci de ani? Cati ani trebuie sa aiba cineva ca sa fie iertat de catre Dumnezeu?"
.comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...