-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Crăciun însingurat domnule antropolog !


de Emirul Caton la: 28/12/2005 23:33:00
modificat la: 30/12/2005 17:29:50
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Însangerat e in partea a doua a filmului.

Sa va spun o poveste dragii mosului pierduti prin emiratul meu !
Eram pe undeva prin ERA DESCOPERIRILOR AMERICILOR EXTERIOARE zis si ERA RENASTERII EuROpeei maa ! .
Vom afla ca de fapt zburdam in plina ERA a CONSTIINTEI de la Marginea Tamaii lui Dumnezeu. Era prin anul 1550 de dupa venirea lui Cristos undeva la Valladolid niste “ elite europene” care, in fapt erau si ei doar asa un fel de elite judetene ale romilor de azi.
Dar spre deosebire de romii mei contemporani acele “ Elite Planetare ” aveau subiect de subiect :
se disputau pe tema sălbaticilor din lumea nou descoperită a Americii.
Erau sau nu erau incadrabile in randul oamenilor aceste specimene bipede gasite pe noul continent ?
Darwin mai avea de asteptat vreo 3 secole pana sa le descrie europenilor MAIMUTA din EI.
Nu ! Raspundeau cei din tabara vanatorilor care au scos din teaca inegalitatii argumentele lui Aristotel.
Da !Spuneau culegatorii roadelor si reprezentaţii EGALITATII in fata argumentelor forte ale ratiunii.
Două venerabile viziuni, se opuneau fara sa-i intrebe si pe " indieni " in cauza : so kemaia tu ?
Care mai de care pro si contra dupa traditiile lor ideologice.
Cei care L-au adus pe Aristotel la masa argumentelor uitau ( sau nu stiau ! ? ) ca acesta ii spuse-se limpede lui Al. Macedon ca primile victime care trebuiesc decapitate intr-o lupta sunt chiar Elitele unei subculturi, categorie in care intrau negresit si aceste “elite cosmice” care, acum dezbat soarta indienilor fara sa-i intrebe cineva: dar tu chiar esti rOM ? Maimuta preistorica care ne dai noua de furca,noua care suntem buricul pamantului si ne arunci ete ici sa supersubiect de dezbatere la marginea existentei !
Noi gandim NU TRAIM mai bastinasule de sub copacul implinirii speciei . A AVEA e mai tare ca A FI dar tu, TU MAIMUTA PREISTORICA, mai ai mii si mii de ani lumina pana sa intelegi ca A FACE e cu mult mai mult decat A VANA si A TE IMPUIA ! Stati linistiti dragii mei ca romii nu citesc prostiile astea.
Se mai aude dragii mosului ca tot Aristotel stabileşte celebra distincţie între cei care s-au născut stăpîni şi cei care s-au născut sclavi. «Cînd oamenii diferă între ei aşa cum se deosebeşte sufletul de trup şi omul de brută (...), aceia sînt sclavi de la natură » spune INTAIZIDITORUL argumentelor din GALAXIA STAGIRITULUI.
Pus în practică, acest principiu justifica misiunea conchistadorilor cu dilema la purtator.
Oare sa-L intreb ceva sau pur si simplu sa-l injur pe indianul asta care ne arunca cu DILEMA in constiinta crestina a culturii europene de parca ar arunca coaja la banana, mama lui de maimuta ?
Pe mine ma doare direct in egoism de raspunsul si consecintele acestei intrebari.
Folosirea prafului de puşcă împotriva copiilor păgînilor e dovada ca traim in plina glorie din ERA constiintei de la “ marginea tamaii lui Dumnezeu” .
Dar absolut orice asemanare cu contemporaneitate dragii mosului e pura si vicleana intamplare.
Noi vorbim de RENASTEREA conchistadorilor care aveau cu ei si preoti . precum Bartolomeo de Las Casas antemergatori ai antropologilor, propovaduind la greu învăţăturile lui Isus Christos.
Masuram pe SCALA EMIRULUI ca preotul era cu un pas inainte de groapa tamaii lui Dumnezeu si nu ne indoim ca EL chiar credea in dreptul tuturor oamenilor de a deveni creştini. Adică, CA NOI .
CA NOI EUROPARLAMENTARII impaiati care decidem pe baza datelor ANTROPOLOGIEI DE AZI.
Noneuropenii barbari veci pururi trebuiesc civilizati. Dar daca ne incheiem aceasta misune oare nu cumva ne pierdem chiar sensul existentei noastre se intreba rOMUL de la marginea existentei crestine?
Sîntem egali deoarece şi tu poţi deveni CA MINE cu conditia sa nu fi noneuropean de mama !
In timpul masacrului de la Caonao insa, viata ne scoate brusc în evidenţă, ca sa nu zic ca ne loveste
cu forta barbarului in constiinta cu ce ? Cu inca un bolovan de pe latura derizorie a acestei " asimilări " 100 % europene. Meci de meci. Atunci, acolo, un tînăr indian necivilizat a fost brusc doborît la podea de un spaniol care se afla cutreburicrestine prin apropiere dupa care, stimati telespectatori, buricul pamantului a scos un iatagan mare, un soi de sabie scurtă, şi-i aplică scurt , asa ca pentru amuzamentul tribunelor, o lovitură de la coaste pînă la şold, scoţîndu-i la iveală ce ? Ati ghicit dragii mei contemporani scotandui măruntaiele introooo clipiiiiiiiittttaaaaa !!!!. ( A comentat Topescu )
Desi undeva la 15 secole intuneric mai in spate , chiar de sub arenele romane ale aruncarii gladiatorilor la lei, chiar de sub baza dezvoltarii civilizatiei aristotelice dragii mosului, as spune chiar de sub baza piramidei lui Maslow i s-au transmis eroului nostru invingator toate aplauzele barbarismului speciei.
Eram, dragii mosului pe Everestul Renasterii EuROpeeeeiiii. Eram pe Everestul constiintei barbare.
Nu se poate ca lui Fane Spoitorul sa-i fi lipsit din memoria colectiva o astfel de imagine reper atunci cand i-a luat doar bratul politistului la discoteca Wox Maris . Politistul a avut noroc. Nu a trebuit sa procedeze ca nefericitul indian sa-si apuce intestinele cu mîna şi sa alerge bietul autohton pe nepusa masa , sa alerge ca nebunul sa-l intalnesca brusc pe abatele [Las Casas].
Vorbindu-i cu certitudine pe limba maimutelor, indianul nostru a rostit grabnic : CRESTINEAZA- MA IREMEDIABIL SI PE LOC PARINTE CA VREAU SA MOR FERICIT ! Macabra intrarea in gropa a primei maimute botezata pe ultima suflare din viata, de cum a plecat i-a aruncat lui Las Casas o noua dilema la purtator: care-s limitele drumului cuceririlor crucii cu sabia pe burta adversarului ?
Către sfîrşitul vieţii sale, preotul si-a schimbat puuutiiiiintel unghiul de frcare, dragii mosului.
Nu mai era nici PRO nici CONTRA dar nu era NICI extremist de centru ca Radu Cosasu. Ce era ?
Devenise de NONCENTRU . Transformase iubirea asimilaţionistă, intr-o iubire egal distributivă.
Fiecare îşi are propriile valori; Nu mai există un singur Dumnezeu cosmic si adevărat (al nostru), ci acesta co-exista in iubire fraterna cu ALAH cu BUDHA sau cu Ben LADENI stramosilor conchistadorilor.
Antropologia mai avea de asteptat cateva secole pana sa se intrebe: unde incepe maimuta si unde se termina rOMUL nefutincios in al urma pe Cristos ? Stati linistiti dragii mosului. N-au gasit nici azi raspunsul. Va dau insa o veste buna. Europenii de azi mai au o problema cu " noii sălbatici "
NOI, NONEUROPENII CARE NU VREM SA PLECAM ACASA CHIAR VREM EUROPARLAMENTARI.
Nu stim acum ce va decide constitutia europeana si nici cat de bine primita va fi acesta veste minunata , mai ales de Romania ! Probabil ca de la Bruxelles vom primi semne ca aristotelicianul Sepulveda, contemporanul descoperitor al Americilor bogatiilor noastre trebuie inscris în rîndurile dreptei conservatoare. Socialistii cer la barter ca preotul dominican Las Casas, cel de dinaintea mortii maimutei indiene crestinat pe ultima suflare, preotul acela de la margniea tamaiii lui Dumnezeu, e decretat un fel de PAPA al multiculturalismului dar putintel cam prea la stînga. Nu stiu nici europarlamentarii si nici papii acestui pamant ce e aia NONCENTRU !
Faptul ca Carol Quintul şi PAPA Paul al III-lea, au consfinţit în scris că " indienii ( deci si NONeuropenii ) sînt şi ei “ oameni cu adevărat " ca atare, " political correct " au drepturi egale cu cele ale tuturor celorlalţi oameni europeni. Rationalitatea insa nu e buna tot timpul ca de …” asa-i in tenis “.
Pentru mine “ puţin cam ipocriţi = putin gravida problema ” dar, ce mai inseamna acolo in istoria evolutiei constiintei inca acoalea cîteva secole intuneric pana va ajunge Coana Europa sa-si alerge europarlamentarii ca pe negroizii din creanga in creanga si …EVRIKA ! vor descoperii ca a dat cu capul direct in Everestul gandirii maimutelor moderne ! Atunci vom pregatii melodia Casa Loco: “ ce bine-mi pare c-ai luat TEAPA “ Dar sa lasam globalizarea constiintei printre civilizati si hai sa ne vedem de harta Emiratatelor Unite ale RO si sa spunem PA guvernului national fiindca acum avem si guvern virtual precum odinioara in istorie mai toti civilizatii puneau tara MAMA la cale direct din exilul virtual al insingurarii maimutei din om. Va veni si vremea cand EUROATLANTIDA ne va da carma CONTINENTULUI TITANIC blocat in EVERESTUL BARBARISMULUI si in cubicitatea unghiurilor de vedere ale civilizatilor care inca nu cred ca chiar exista o constiinta emica a indianului care-si tine matele in mana de foame si… tot mai crede bietul de EL si AZI ca macar umbra amintirilor lui sa poata fi mangaiata de cineva. Civilizaţia europeană dragii mosului e “ noua religie mondiala “ dar nu stiu daca si Americanii sunt de acord cu asta. O sti el Basescu ceva. Ha , ha, ha. Asimilaţionismul mascat in relatii interetnice “ MODEL ” a fost operationalizat bascalios de mine pentru sfertoprietenul meu Robert Candoi intr-un referat cerut pe ultima suta de metri si unde nu pun nici problema să-l creştinăm pe Celălalt si nici să-l civilizăm dupa asteptarile noastre. Dar antropologul de serviciu se intreaba, retro evident, oare a lucrat Europa, în acest fel, la propria sa pierzanie ? A renunţat oare creştinismul, prin vocea tîrzie a părintelui Las Casas, la vocaţia sa universală ? ECOUL raspunde : Caaarrre vooccatie tovaaaraseeee antropolog ? A descooooooperit Coana Europa CENTRU COSMIC al civilizatiei si eu n-am aflat ? Va cred ca iubirea aproapelui va preocupat întreaga viaţă dar aveti o problema cu iubirea “ foarte aproapelui “ . Orice afromusulman e bun de ginere in casa d-voastra dar nu si un tigan. Pai ce iubire e asta crestinule ? Orice definitie am alege, aceasta atitudine nu e oare în opoziţie cu civilizaţia, domnule antropolog ?

Crăciun insingurat domnule Vintilă MIHĂILESCU !
Însangerat e in partea a doua a cosmetizarilor cu pretentii elitiste.
Emirul TiganilorCu DILEMA ‘N CUR-TE-A non-rOMULUI

Amu ca stim citii si trage foloase si din carta drepturilor omului si nu doar de pe urma holocaustului, amu ca am aflat si noi ca tot ce mere in 3 picioare n-are nevoie de maini
si ca tot ce merge pe doua picioare poate privii spre al 5-lea punct cardinal, de AICI de pe inaltimea Everestului civilizatiei barbarilor , Everst ridicat pe umbrele mascatului SENS al EXISTENTEI sunt intreabat: dar tu,TU rOMULE chiar stii care-i rostul vietii tale pe pamant ?

Cum de la MATURITATAEA ROLURILOR LA ROMANI am invata ca orice pisica se arunca in curtea foarte aproapelui de langa tine, fiindca pe aproapele tau il iubesti ca pe tine insu-ti, ADICA DELOC, am invatat si noi de la modelele noastre ca in general pisica se arunca in curtea celuilalt. Cu modelul la purtator si NOI romii am luat repede pisica de coada si din 3 piruiete am ajuns direct si IN CURTEA EMIRULUI. Metisul ne raspunde :

Pai bine mojicule Tuu ma ‘ntrebi ? Ba ! Tu n-ai ACASA o oglinda sa-ti vezi fata realizarilor parintilor tai ? Ma gunoiule chiar n-ai inteles ca noi suntem SILA EXISTENTEI OMULUI ?
N-ai inteles ma ce legatura este intre educatia tatalui si profesia fiului ? Nu stii netotule ca
tot ce naste din pisica soareci mananca ? Cum nu vezi tu fatalaule ca noi suntem rezultatul rationalitatii aristotelice a faptelor voastre ? “ Mai draga “ ca sa citam din clasici, nu vezi bre ca noi suntem cea mai fidela oglinda a rationalitatii existentei EUROPEI ? Ai vrea ca acest continent sa iasa in lume cu o alta fata ? Nu vezi ma ca ne ies fetele din casa si trag bietele din greu pe la limbisti de dincolo de zidul berlinului ? Tare mandru te tii frate da nu vezi ca esti doar socru mic? Chiar iti doresti sa fi si socru mare si amant si tata de baiat si bulibasa ?
Si cine te opreste adolescentule sa reei discutia cosmica lasata suspendata chiar in ERA GLORIEI RENASTERII EUROPEI ? Evident ca reluam discutia introcandu-ti fata spre CONSTIINTA EMICA a primului indian crestinat atunci pe fuga inainte de ai fi dat cu tamaia direct in sensul existentei lui . Ti-au plecat ceilalati indienii de sub piramida lui Maslow ?
I-ai civilizat pe toti antropologule ? Cum asa ! ? Pai de ce crezi tu dilematicule ca bulibasa si-a luat satra si “ supravietUITAT PRIN LUME ? “ Chiar crezi ca n-a avut EL Dumnezeu dragutu un plan diabolic si pentru noi maimutele astea din salasul copilariei tale, vandute la bucata ?
Ei bine te inseli : Nooooi de aiceaaaea nu pleeccaaam…. nu plecam…….Nu plecam decat ACASA. Ghici RATIUNE ce-ti lipseste ! ?
Si scoate mana din buzunare ca nu se raspunde cu capu de jos.


Emirul Caton < emirul@k.ro >


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...