Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Partidul Berbecalilor


de Daniel Racovitan la: 07/01/2004 03:04:00
modificat la: 07/01/2004 03:10:25
voteaza:
[Evenimentul Zilei] scrie:


"Partidul Berbecalilor

[Politica] [romaneasca] se procopseste cu inca un mascarici! Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a anuntat, ieri, ca va fi numit presedintele Partidului Noua Generatie. Tragi-comicul eveniment ar urma sa aiba loc la Hotelul Marriott, in cadrul Consiliului National al Partidului Noua Generatie, jucaria fostului [primar] al [Bucuresti|Capitalei], Viorel Lis. (Dan Tapalaga)

Culmea ironiei, Gigi Becali a ajuns sa vorbeasca despre viitoarea doctrina politica a PNG: “Acest [partid] are deja o temelie si m-am hotarit sa-l construiesc mai departe. Eu voi fi comandantul suprem. Doctrina sa este una [crestin|crestina], iar cind spui crestin spui toate lucrurile bune”. Discursul cu care Gigi Becali isi face intrarea in politica il apropie de Vadim Tudor: “Vreau sa-l contruiesc (n.r. - partidul) pentru ca iubesc tara si aceasta natie si as vrea sa atrag in partid toate energiile si caracterele care au mai ramas in aceasta tara.” Si urmeaza apoi o adinca cugetare politica: “La politica ai forta daca oamenii te voteaza”. Gigi [Becali] copiaza aproape virgula cu virgula sloganele populiste si demagogia care nu puteau fi intilnite, pina mai ieri, decit la [PRM]: “Cine se va inscrie in aceasta formatiune o va face din [patriotism] si trebuie sa-si dedice viata tarii. Vreau sa trezesc patriotismul romanilor, despre care cred ca nu a murit inca. Nu cred ca elita romaneasca a murit inca!”. E deja prea mult: latifundiarul din Pipera, oierul Gigi, nu doar ca are ambitii politice, dar are tupeul sa emita consideratii despre [elita] romaneasca...
Becali sustine ca in urma cu doi ani ar fi fost contactat de reprezentantii Partidului Noua Generatie pentru a prelua conducerea. Povestea frizeaza ridicolul. Becali relateaza cum tocmai se pregatea se stringa adeziuni pentru a face un nou partid, insa “[Dumnezeu] a vrut” ca Olteanu, care e si [consilier] la [primarie] si actualul sef la PNG, sa vina la biroul sau ca sa il roage din nou sa devina presedintele acestui partid. Ambitiile sale si declaratiile cu care isi face intrarea in politica fac din Gigi Becali o caricatura patetica: “Atuurile mele politice vor fi: imaginea, numele meu, inima si sufletul care bat pentru tara, patriotismul si [nationalism|nationalismul] care imi curg prin vene... Nu voi candida decit la ce stiu ca sint capabil. La presedintie, daca nu pot, nu ma bag. Nu sint tentat nici de primarie, ci doar de parlament”.

“Cine se va inscrie in aceasta formatiune o va face din patriotism si trebuie sa-si dedice viata tarii. Vreau sa trezesc patriotismul romanilor, despre care cred ca nu a murit inca. Nu cred ca elita romaneasca a murit inca!”

Dinescu: “Fiecare tara are oamenii politici pe care ii merita”

Mircea [Dinescu] este de parere ca intrarea in politica “a unui om care face deliciul tribunelor la fotbal” da masura clasei politice romanesti. “Sigur ca pe linga Mischie sau Bebe Ivanovici, Gigi Becali e un soi de [Mozart] dar, pe de alta parte, e un fel de risu-plinsu ca la romani. Fiecare tara are oamenii politici pe care ii merita”, a adaugat Dinescu. In opinia sa, pentru aceasta stare de lucruri [responsabil|responsabila] este [societatea] civila care nu a scos la iveala oameni de valoare. “Daca tine un asemenea mod de a face politica, e vina noastra, e vina societatii civile. Dupa 13 ani de [capitalism], Gigi Becali ajunge lider de partid in timp ce [intelectualitatea] romaneasca bijbiie in patru labe si n-are voci de care sa tina seama populatia”, a concluzionat Mircea Dinescu. Potrivit lui Dinescu, PSD si PRM sint cele doua partide care ar trebui sa se teama de intrarea in politica a lui Gigi Becali in fruntea Partidului Noua Generatie. “Un asemenea partid o sa submineze PSD, o sa-i traga presul de sub picioare. Tribunele, care, cu siguranta, nu voteaza cu liberalii, formate din oameni din popor care se lasau pacaliti de PSD, ar putea sa fie fascinate de prestatia lui Becali. S-ar putea sa-l clatine si pe Vadim Tudor, ceea ce n-ar fi un lucru rau”, a explicat Dinescu. (A.V.) "


Articolul complet: http://www.expres.ro/topstory/?news_id=142043
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


inca un "iluminat"... - de Coralie la: 07/01/2004 12:08:51
Iluminat? Mascarici? Cate partide sunt acum in RO?
Fura toti pe capete, isi umplu buzunarele, dar au gura plina cu "cuvinte mari"..
daca n-ar fi tragic, ar fi de râs!
#7756 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Becalli - de blue_eyes la: 07/01/2004 15:02:44
Si-o sa ne mai pricopsim cu un mascarici in parlament! De parca nu ne ajungeau atatia! In Ro daca ai bani (nu conteaza cum i-ai facut) locul in parlament este asigurat. Suntem vinovati pana in maduva oaselor ca asemenea oameni ajung sa ne reprezinte, sa ne hotarasca viitorul. Daniel, spuneai ceva o data de bovina si Constitutie. E valabil si la parlamentare. S-auzim si de bine!
#7765 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...