-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Teama vs. curaj


de Shtevia la: 05/01/2006 09:02:00
modificat la: 09/01/2006 21:42:00
taguri: Eseuri 
voteaza:
Credinta si curajul sunt un mod de viata.

Astazi as dori sa vorbesc despre procesul care va trece din starea de teama si indoiala catre starea de curaj si credinta.

Nu este un lucru care sa poata fi realizat peste noapte. Este ca orice altceva in viata. Este o calatorie plina de incercari si obstacole, si momente cind trebuie sa mergi in directie opusa inainte de a putea pasi iarasi inainte. Este o calatorie ce te solicita sa dai ceea ce ai mai maret in tine si sa te bazezi pe lumea spirituala care te inconjoara. Este, de fapt, calatoria vietii tale.

Si astfel, tot ce este nevoie sa faci este sa-ti traiesti viata, dar in minte cu telul de a infrunta direct orice teama, si sa cauti in adincul tau curajul, nepermitindu-ti sa dai inapoi sau sa te lasi infrint. Si celalalt tel al tau, de egala importanta, este de a alunga indoiala si de a o inlocui cu increderea in propriile capacitati si cu credinta in ajutorului binevoitorului univers.

Chiar este o stare de spirit pe care urmeaza sa o ai in timp ce strabati viata, infruntind provocarile, depasind obstacole si facindu-ti relatii cu ceilalti cu o inima deschisa si compasiva. Doar pune acest lucru in fruntea mintii tale, pune-l in adincul inimii tale, si devino constient(a) de faptul ca esti pe deplin capabil(a) de a trai o viata vibranta a curajului si deschiderii, o viata a credintei.

Aminteste-ti mereu ca teama este intuneric si nu poate rezista luminii iubirii. intotdeauna iubirea este cea mai buna arma a ta impotriva temerii: Iubirea de tine-insati/insuti, iubirea de viata, iubirea pentru ceilalti, si increderea in curgerea fara sfirsit a iubirii care este acolo pentru tine si pentru toti si care, de fapt, este substanta esentiala a universului. Totul este iubire.

Si daca iubirea este lumina iar teama este intuneric, atunci teama este doar absenta iubirii. Astfel ca atunci cind iti este teama, umple-te cu iubire, dindu-ti din nou substanta care esti de fapt, stralucind dinlauntru si alungind teama.

Si indoiala este umbra care se tine dupa teama, acea jumatate-de-lume in care esti si nu esti. Te slabeste si te vlaguieste. Dar inca o data, este doar o umbra, nu o forta, si daca te vei umple cu iubire si credinta si vei straluci, nu va avea alta alegere decit sa se retraga.

Este un mod de viata, un mod de fiintare, a fi plin de credinta si curaj, a te baza pe iubire si a straluci in adevar. Lasa aceasta sa-ti fie temelie si nu poti gresi. Lasa aceasta sa-ti fie temelie, si fiecare pas te va conduce in marea calatorie catre adinca pace interioara si legatura cu tot ceea ce exista.
Daca iti doresti, poti inlocui teama si indoiala cu curaj si credinta.

Repeta-ti zi de zi, in fiecare clipa pe care o ai la dispozitie:

Sunt facut din iubire. Ea este substanta mea, este tot ceea ce sunt.
Cred in mine insami/insumi si in legatura mea cu marele univers al iubirii. Sunt deschis(a) la nesfirsita curgere a iubirii si o las sa ma umple, clipa de clipa, ceas de ceas.
Stralucesc cu iubire. Sunt iubire. Eu sunt.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


Curaj si temere - de Alexandru Urzica la: 11/01/2006 14:50:40
"Avionul pe care il pilotezi te arata cel mai bine cum esti..."
Frumos scris.
Fara a friza orice tema de contradictie (o fi ea nascatoare de progres...), eu cred ca poate fi si mai simplu.
Curajul, dupa logica simpla, este compus din suma temerilor invinse. Ma tem de sarpe, de apa, de foc ori de cutit. Cind voi afla cum sa ma port cu sarpele, cind voi sti sa inot, cind voi sti sa ma pazesc de cutit si de foc, voi fi un pic mai curajos.
Omul este un biped caruia pamintul de sub picioare îi da siguranta. Dar, de o suta de ani a deprins si mersul prin aer. Chiar cu viteze supersonice. Dupa aceeasi logica simpla, a devenit un pic mai curajos.
Pentru ca, eu cred ca poti spune ca esti mai curajos sau mai putin curajos. Pe cind, iubesti mai mult sau mai putin pare ireal: IUBESTI SAU NU IUBESTI.

Alur.
#99624 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: